Dyscyplina: Piłka Nożna -
Anglia, League One
Godzina: 14:00
Spotkanie: Southend United - Charlton Athletic
Typ: 1
Kurs: 2,24
Bukmacher: bet-at-home
Analiza:
Taki typ dziś mam z League One (odpowiednik 3 ligi). Tabela w tej lidze wygląda tak:
Jak widać w ligowej tabeli są wyżej gospodarze tego meczu, którzy na własnym stadionie mają bilans 6 zwycięstw, 4 remisów i 2 porażek. Charlton na wyjazdach ma na koncie 3 zwycięstwa, 6 remisów i 3 porażki. W normalnych okolicznościach raczej bym tego meczu nie typował ale Charlton dzisiaj przyjeżdża z poważnymi problemami kadrowymi. W ich szeregach nie zagrają dzisiaj pierwszy bramkarz Rudd (17 występów w tym sezonie), obrońcy Pearce (17 występów w tym sezonie), Solly (15 występów w tym sezonie) i Lennon (2 występy w tym sezonie), pomocnicy Jackson (19 występów w tym sezonie, 3 gole na koncie), Holmes (14 występów w tym sezonie, 3 gole na koncie), Ba i Kashi (obaj bez występu w tym sezonie) i napastnik Novak (15 wystepów w tym sezonie, 2 gole na koncie) a występ najlepszego strzelca w zespole napastnika Ajose (19 występów w tym sezonie, 6 goli na koncie) jest wątpliwy i stoi pod znakiem zapytania. U gospodarzy nie zagrają natomiast pierwszy bramkarz Oxley (20 występów w tym sezonie), obrońca Inniss (4 występy w tym sezonie) i napastnik Mooney (13 występów w tym sezonie, 1 gol na koncie) a pod znakiem zapytania stoją występy obrońcy Cokera (17 występów w tym sezonie) i napastnika Rangera (11 występów w tym sezonie, 3 gole na koncie) i to czy ci piłkarze wystąpią dowiemy się dopiero przed samym meczem. Napewno dużo gorsza sytuacja kadrowa po stronie gości, którym na ten mecz wypadło wielu piłkarzy. Daję wam tutaj również linka w którym tez o tym możecie poczytać:
https://www.londonnewsonline.co.uk/14159/charlton-boss-karl-robinson-injury-list-horrendous/
Myślę, że po takim kursie można spróbować pograć w stronę gospodarzy. Southend w lidze ostatnio w bardzo dobrej dyspozycji i od 11 spotkań nie przegrali meczu a 3 ostatnie mecze wygrywali więc w takiej dyspozycji z tak osłabionym dzisiaj rywalem myślę, że są w stanie przedłużyć tę serię zwycięstw z rzędu do czterech. Charlton w grudniu mają bardzo napięty terminarz przez co pewnie tyle urazów u nich w zespole. Dla gości będzie to już 7 spotkanie w tym miesiącu, natomiast dla gospodarzy będzie to 5 mecz w tym miesiącu. Bardziej wypoczęci również powinni być gospodarze, chociaż ostatni mecz ligowy obie ekipy grały w tym samym dniu czyli 26 grudnia Southend o 14:00 a Charlton o 16:00. Dzisiaj przed tym spotkaniem wszystko przemawia za gospodarzami tego meczu, bo i tabela i ostatnia forma, wyniki i sytuacja kadrowa i po takim kursie naprawdę aż nie żal spróbować. Pamiętać należy, że to sport i czasem mimo, że wszystko przemawia za którąś drużyną to dochodzi do niespodzianki więc panowie i panie jak już zdecydujecie się na to aby zagrać odemnie ten typ to w miarę rozsądnie z głową niech każdy zagra tak aby w razie wtopy nie pociął się
:razz: napewno nigdy nie dawajcie all in
1-1
Niestety Southend nie dowiózł prowadzenia do końca i stracili gola w końcówce meczu. Jednak z przebiegu meczu remis jak najbardziej zasłużony. Ja miałem na żywo kontrować ale za długo zwlekałem. Chciałem poczekać do doliczonego czasu gry a mogłem wcześniej to skontrować na X2 po kursie 7,50 no ale pomyślałem a dowiozą to prowadzenie poczekam jeszcze trochę jak kurs skoczy