Dyscyplina:
Piłka Nożna -
Anglia League One
Godzina: 20:45
Spotkanie: Peterborough - Northampton
Typ: wynik końcowy + liczba goli 1.5 - 1/+
Kurs: 1.80
Bukmacher:
STS
Analiza:
Odkąd poznałem drużynę Peterborough, zawsze grali ofensywnie, a ich mecze obfitowały w bramki. Nieważne czy walczyli o awans czy bili się przed spadkiem, ich mecze zawsze były otwarte i często kończyły się wynikiem
powyżej 3.5. W tym sezonie grają o mistrzostwo, tracą
3pkt do lidera, który ma jeden mecz więcej. Dzisiaj idealna okazja aby zrównać się z
Hull City. Obejrzałem parę skrótów z meczów gospodarzy i powiem szczerze deklasują tą ligę, a spotkania z drużynami słabszymi potrafią wygrać różnicą paru bramek. Nie trzeba daleko szukać... ostatnią kolejkę wygrali ze
Swindon 3:0, a trzy tygodnie temu aż
7:0 z Accrington. Drużyna Northampton tydzień temu spadła na miejsce spadkowe i obawiam się, że może być im ciężko się z niego wydostać. Dziś jadą na pożarcie i wydaje mi się mogą przyjąć kilka bramek. Są najsłabszą drużyną grającą na wyjeździe
(3-5-12)... Ich dorobek bramkowy w tym sezonie to jedynie
34 gole.. również najsłabsi w lidze. Myślałem żeby grać
HC -1.5 po kursie
2.40, ale spanikowałem i gram bezpieczniej, ponieważ boje się rozluźnienia w szeregach obronnych Peterborough, mogą stracić bramkę, ale strzelą przynajmniej dwie.
Kilka ciekawostek o dzisiejszym meczu:
-Napastnik Peterborough - Jonson Clarke-Harris prowadzi w tabeli strzelców League One z dorobkiem
27. bramek.
-Od początku sezonu 2019/2020 Peterborough
wygrał 26 z 36 meczów u siebie, jedynymi drużynami z czterech czołowych lig Anglii, które w tym czasie wygrały tyle samo u siebie, są
Manchester City (27) i Liverpool (26).
-Northampton nie wygrał żadnego z ostatnich dziewięciu meczów przeciwko Peterborough we wszystkich rozgrywkach, ostatnio wygrali
15 lat temu w League Two.