>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

League Of Legends - sezon 2025 (LEC, LCS, LPL etc.)

Przemkowsky. 105,4K

Przemkowsky.

Użytkownik
Zdarzenia:
  1. Anyone's Legend vs JD Gaming — Typ: Anyone's Legend (Match Winner 2-Way) — Kurs: 1.57
  2. Weibo Gaming vs Team WE — Typ: Weibo Gaming (Match Winner 2-Way) — Kurs: 1.22
  3. Top Esports vs JD Gaming — Typ: Top Esports (Match Winner 2-Way) — Kurs: 1.53
  4. LNG Esports vs Royal Never Give Up — Typ: LNG Esports (Match Winner 2-Way) — Kurs: 1.30
  5. Zero Tenacity vs Back2TheGame — Typ: Zero Tenacity (Match Winner 2-Way) — Kurs: 1.28
  6. Fajne Miec Sklad vs Orbit Anonymo — Typ: Fajne Miec Sklad (Match Winner 2-Way) — Kurs: 1.14

Ostatnia edycja:
Przemkowsky. 105,4K

Przemkowsky.

Użytkownik
Fajnie Mieć Skład v MY STAR

Dzisiejsze spotkania zapowiadają się bardzo dynamicznie, szczególnie w kontekście aktualnego patcha, który sprzyja dłuższym i bardziej zaciętym rozgrywkom. Spodziewam się meczów trwających powyżej 32 minut, co daje sporo przestrzeni na wysokie statystyki indywidualne – zwłaszcza w zakresie asyst i zabójstw.

Zespół FMS to formacja, która potrafi narzucać tempo, a agresywny styl gry powinien przełożyć się na wiele okazji do walk drużynowych i rotacji od samego początku spotkań.

Rybson – jungler, znany z bardzo aktywnej gry we wczesnych fazach, często decyduje się na odważne ganki, co przekłada się na wysoki udział w zabójstwach. Często „zabiera” kille swoim lanerom, co czyni go wartościowym kandydatem do wysokiej liczby asyst i fragów.

minemaciek – wspierający, który w obecnej mecie powinien błyszczeć. Mamy patch faworyzujący agresywnych supportów takich jak Nautilus, Leona, Alistar czy nawet Neeko, a walki inicjowane są często już od 1. poziomu. To daje mu idealne warunki do generowania zarówno asyst, jak i okazjonalnych zabójstw.

Typy:

Rybson powyżej 22,5 asyst (1 i 2 mapa łącznie) - 1.72 @ Betclic
minemaciek powyżej 27.5 asyst (1 i 2 mapa łącznie) - 1.80 @ Betclic
minemaciek powyżej 1.5 zabójstw (1 i 2 mapa łącznie) - 1.58 @ Betclic (🧨)

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1660
Przemkowsky. 105,4K

Przemkowsky.

Użytkownik
OB v Forsaken Makk powyżej 10,5 asyst w mapie 1 i 2 - 1.72 @ Betclic

Po spotkaniu z drużyną Zero Tenacity możemy z pełnym przekonaniem stwierdzić, że Makk wyrasta na jedną z kluczowych postaci w zespole – zwłaszcza w kontekście inicjowania walk drużynowych. Wydaje się, że to właśnie on, we współpracy z Raxxo, często rozpoczyna starcia, co naturalnie przekłada się na udział w eliminacjach i liczne asysty.

W aktualnej mecie mecze charakteryzują się wysokim tempem i dużą liczbą zabójstw – średnio obserwujemy od 25 do nawet 35 eliminacji w jednym spotkaniu. Taka dynamika stwarza ogromne pole do zdobywania asyst, szczególnie dla zawodników, którzy aktywnie uczestniczą w inicjowaniu rotacji i potyczek. I choć dotychczas większą uwagę przykładano do pozycji supporta, dziś to właśnie gracze z górnej alei, tacy jak Makk, mają często większy wpływ na przebieg walk – zarówno poprzez swoje decyzje, jak i odpowiedni timing wejścia.

Dlatego w obecnym układzie sił Makk może być jednym z najciekawszych zawodników do obserwacji – zwłaszcza jeśli chodzi o potencjał na asysty, który w jego przypadku wynika bezpośrednio z roli, jaką pełni w ramach zespołowej synergii z Raxxo.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2048
Przemkowsky. 105,4K

Przemkowsky.

Użytkownik
Top Esports v Ninjas in Pyjamas

Obecna meta w LPL sprawia, że wiele spotkań kończy się wynikiem 2:1 – drafty mają ogromne znaczenie, a takie wybory jak Annie / Shen na mida lub topa mogą przechylić szalę meczu. Choć TES jest obecnie liderem ligi, to już wcześniej NiP urwało im mapę.

Warto rozważyć zakłady dziś na:

Dokładny wynik 2:1 dla TES po kursie 3.00 , wygraną TES po kursie 1.20 , oraz zakład na obie drużyny zabiją smoka na mapie 1 i 2 po kursie 1.33 – co jest zgodne z aktualnym stylem rozgrywki w LPL.

To dobra okazja, by wykorzystać wpływ draftu i przewidywalną dynamikę meczów w obecnej mecie.

Bukmacher: Betclic oraz Bet365.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2517
Przemkowsky. 105,4K

Przemkowsky.

Użytkownik
Zero Tenacity v MY STAR

Jak dla mnie to dziś jedyne warte uwagi kursiwo, które kusi tak naprawdę. Kurs mały, ale jednak myślę, że spokojnie zobaczymy dwa długie spotkania, w których Zubac będzie mocno atakował. Licze na Sej albo Xina, którzy dosłownie wbijają się w 2/3 graczy i właśnie w ten sposób zbierają asysty i zabójstwa. OgólnieRL liga teraz to seria dużej ilości zabójstw,o czym wspomniałem wielokrotnie, dlatego tak często idę w asysty supportów bądź samych junglerów. Jak na ten moment wygląda to dobrze, dość zielono. Czy dziś tak będzie? Oby tak! Kilka ostatnich spotkań Zubac właśnie wybierał jgl, którzy wbijają się ostro w walki - Pantheon, Seju, Xin, Poppy.

Zubac powyżej 23,5 asyst w 1 i 2 mapie (łącznie) - 1.55 @ Betclic

(w drugiej mapie za to zdobył ponad 12 zabójstw, ładnie, chociaż wolimy asysty :D )

Ostatnia edycja:
Przemkowsky. 105,4K

Przemkowsky.

Użytkownik
Na dziś spróbuję tak:

FunPlus Phoenix v Anyone's Legend
1:2 dla AL - 3.25 @ Bet365

Invictus Gaming vs Team WE
Wygrana IG - 1.40 @ Bet365

Bez dużego pisania, chciałbym w ogóle aby FPX wygrało pierwszą mapę, co razem dałoby smaczek oglądania dziś. AL wiadomo, drużyna top 2 na ten moment w LPL, ale nie ma co ukrywać, że to bardzo ryzykowny typ. Zwłaszcza, że swoje spotkania kończą zazwyczaj do zera. Chociaż ja liczę na łud szczęścia!

Szósta i siódma drużyna, będzie to na pewno zacięte spotkanie. Wiemy, że ogólnie na kartce IG lepiej wygląda, ale ostatnio seria ich gier mówi, ze coś jest nie tak, dlatego dziś mają najlepszą możliwość na tak zwane odkucie się - czego im też życzę.

Przepraszam, że na szybko analizy, mało argumentów, ale jestem w pośpiechu. Powodzenia! ;)

EDIT1:

FPX nawet wygrało, tak jak mówiłem - pierwsza mapa dla nich, ale reszta to totalnie chaos - kto oglądał to wie. Dosłownie rzut monetą w 40 min + kto wygra. :D Ale bardzo ciekawe spotkanie!

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1429
Przemkowsky. 105,4K

Przemkowsky.

Użytkownik
Royal Never Give Up v EDward Gaming

+ 1.5 map dla RNG - 1.61 @ Bet365
Obie drużyny zabiją smoka na 1 mapie - 1.30 @ Bet365
Obie drużyny zabiją smoka na 2 mapie - 1.30 @ Bet365

Brak czasu niestety na analizę, nie będę również oglądał spotkań - spanko ważniejsze. Jednak mam mocne przeczucie, że dziś RNG tak jak FPX wczoraj mogą zaskoczyć, urwanie mapy całkiem możliwe, a walki o smoki to już klasycznie, 8/10 przypadków siada. Wiem, wiem - kurs marny, ale do podbicia zawsze coś. Tęsknie za starym RNG co prawda, więc mocno kibicuję odbiciu się.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2291
Przemkowsky. 105,4K

Przemkowsky.

Użytkownik
Nongshim RedForce v DN Freecs

Spotkanie dosłownie za chwilę, więc na szybko:

-8.5 zabójstw dla Nonshim 1 mapa - 1.83 @ Bet365

Oglądałem spotkanie DN z KT, totalnie zero gry, zdominowane dwie mapy i zero smoków, dlatego też dziś je odpuszczam (chociaż znając życie pewnie w 1 mapie ubiją, a drugą dominacja do zera). Widziałem wybór championów DN i byłem w szoku, że tak się dali zrobić, ale Pyosik, jak i sam bot, to naprawdę nie mieli za wiele do powiedzenia. Czy dziś tak będzie? Wątpię szczerze mówiąc. Myślę, że kolejne 2:0 i do domu - jak to mówią.

Idę oglądać to spotkanie, a później zobaczymy najlepsze momenty reszty spotkań, jak i LPL.

Ostatnia edycja:
Przemkowsky. 105,4K

Przemkowsky.

Użytkownik
LEC na dziś:

Vitality v SK Gaming

Wygrana Vitality - 1.53 @ Bet365
Obie drużyny zabiją smoka na 1 mapie - 1.20 @ Bet365
Obie drużyny zabiją smoka na 2 mapie - 1.20 @ Bet365
Powyżej 1.5 inhibitorów na 1 mapie - 1.53 @ Bet365
-3.5 zabójstw na pierwszej na 1 mapie dla TV - 1.83 @ Bet365

Karmine Corp v G2 Esports

Tutaj też ciężko powiedzieć, niby G2 gra dobrze, ale z drugiej strony KC są u siebie, a po wczorajszych wydarzeniach wiemy, że 6 graczem na pewno będzie własnie publika. Więc pójdę w tę stronę dziś:

Wygrana KC - 1.66 @ Bet365
1 mapa wygrana dla KC - 1.72 @ Bet365
Pierwsza mapa powyżej 32.30 minut - 1.83 @ Bet365
Obie drużyny zabiją smoka na 1 mapie - 1.20 @ Bet365
Obie drużyny zabiją smoka na 2 mapie - 1.20 @ Bet365

1746975436682.png

Aż człowiek chciałby tam być!

Zapraszam do oglądania:

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1429
Przemkowsky. 105,4K

Przemkowsky.

Użytkownik
Ninjas in Pyjamas v FunPlus Phoenix

Spotkanie, na które czekałem z dużym zainteresowaniem, szczególnie po efektownej wygranej FPX z Anyone's Legend. Choć mój typ był bliski, nie spodziewałem się, że FPX sięgnie po zwycięstwo. Care zagrał kapitalnie, momentami niósł całą drużynę, a Jwei na Alistarze na pierwszej mapie zrobił świetną robotę. Druga mapa padła łupem AL dość łatwo, ale trzecia to już pełna dominacja FPX i znów świetna forma Care’a. Biorąc pod uwagę, jak wyrównane potrafią być te serie BO3, bardzo możliwe, że czeka nas kolejny mecz na trzy mapy. Dlatego zakład na over 2.5 mapy wygląda tu naprawdę solidnie.
Typy:

Wygrana FPX - 1.72 @ Bet365
Powyżej 2.5 map - 1.90 @ Bet365
Dokładny wynik 1:2 - 3.75 @ Bet365
Obie drużyny zabiją smoka na 1 mapie - 1.25 @ Bet365
Obie drużyny zabiją smoka na 1 mapie - 1.25 @ Bet365

Ostatnia edycja:
Przemkowsky. 105,4K

Przemkowsky.

Użytkownik
Vitality v Heretics

Dziś stawiam na VIT, a konkretnie na Czajka, który według mnie gra ostatnio naprawdę solidnie. Do tego dochodzi Naak Nako, który w meczu przeciwko SK Gaming świetnie zaprezentował się zarówno na Aatroxie, jak i na Rumblu. Jeśli chodzi o junglę, to Lynxas moim zdaniem wypada zdecydowanie lepiej niż Sheo. Oglądając ostatnie mecze, mam wrażenie, że Team Heretics wygląda najsłabiej do 15. minuty. Jasne, nie są na poziomie drużyn z samego dołu tabeli, ale i tak jak na ich możliwości, to wygląda to po prostu kiepsko. Trochę to smutne, bo przecież mają Flakkeda, który grał kiedyś w G2, a teraz walczy w meczu o być albo nie być. Mam też przeczucie, że Carlsen dziś nie będzie miał łatwego dnia – Naak Nako może go kompletnie zdominować na topie. Już mu współczuję tego pojedynku.

Wygrana Vitality - 1.66 @ Bet365
-4.5 zabójstw dla Vitality - 1.83 @ Bet365

Dodatkowo oferta na Betclic'u:

H2H zabójstw Naak Nako vs Carlsen - 1.82 @ Betlic
H2H zabójstw Czajek vs Kamiloo- 1.95 @ Betlic
H2H zabójstw Lyncas vs Sheo - 1.55 @ Betlic

Do góry Bottom