>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Lay current score próba (nie do końca udana).

gajin 150

gajin

Użytkownik
Witam wszystkich.

2 tygodnie temu wpadłem na pomysł ciekawej próby progresji na gola w ostatnich ~15 minutach meczu. Minuta postawienia zakładu wahała się pomiędzy 68 - 79, w zależności od przebiegu gry, a zależała od momentu uzyskania kursu 2.0 na dodatkowy gol. Kurs ten następował zazwyczaj w okolicach 75 minuty, lecz częstokroć udawało mi się złapać value i złożyć zakład po tym kursie nawet w 69-70 minucie, który zaraz potem spadał i utrzymywał się na poziomie 1.85-1.90 nawet przez kolejne 5 minut. Grałem zazwyczaj do południa na mecze egzotyczne, niskich lig, młodzików i kobiet. Wchodziłem tylko w mecze w których ogólna ilość strzałów na bramkę była w granicach 10 i minimum 4-5 rzutów rożnych. Omijałem również mecze 0:0. Grałem na 5 progów, klasyczpodwajając stawką(wiem, że mało, ale jako że to próba, to przygotowany budżet nie był wysoki). Poległem na 29-tej progresji, dochodząc do 6 progu, po meczu cudów (35 strzałów w światło bramki, z czego 20 w ostatnich 15 minutach). Wyższe progi wyłapywałem zazwyczaj grając mecze popołudniowe-wieczorne. Grałem na live b365 (kursy lepsze niż na betfair - sprawdzone + większość moich meczy nie była na BF dostępna w ofercie).

Rozkład progresji zakończonych na określonych niżej progach:
1 próg -13 zakończonych
2 próg - 6
3 próg - 5
4 próg - 2
5 próg - 2
6 próg - 1 i porażka

próba na 64 meczach

Dodam, że niejednokrotnie w momencie stawiania, mój zakład był odrzucany i padał gol.

Do rzeczy.

Chcę to zagrać ponownie niedługo, z wyższym budżetem i moje pytanie brzmi, czy ktoś ma może pomysł jak to usprawnić/zabezpieczyć? Moja pierwsza myśl biegnie ku obniżeniu kursu do ~1,80, przez co zakład byłby wnoszony już nawet około 65 minuty, co (piszę z własnej obserwacji) znacząco zwiększa szansę pozytywnego dla nas wyniku. Druga rzecz, to zwiększenie progu do 8, lecz tu akurat, biorąc pod uwagę że spora ilość progresji kończy się na 3 progu, może akurat warto pokusić się o stop lossa i nie granie powyżej trzech.

Czekam na wasz przemyślenia, jako że sprawa zapowiada się ciekawie (przynajmniej według mnie).

voic3d 300

voic3d

Użytkownik
To może ja spróbuję.
1) nie zwiększałbym liczby progów - po wtopie na piątym progu przyjął porażkę godnie na klatę i zacząć grać od nowa
2) stawkować progresją woof&#39;a (czym wyższy próg tym mniejsza wygrana, a ostatni jeden lub 2 progi zrobić zwrotne lub minimalny zysk)
3) przemyśleć stawkowanie d&#39;alamberta
4) można pomyśleć o typowaniu bramki dla określonej drużyny - zapewne wyższe kursy.

gajin 150

gajin

Użytkownik
Wyciągając wnioski z pierwszej próby, wprowadziłem modyfikacje mające zmaksymalizować szansę sukcesu. Problem klasycznej progresji polega na tym, że przy każdym progu daje tylko zysk w wysokości podstawowej stawki. Obecna wersja zakłada wnoszenie zakładu w momencie osiągnięcia kursu 1.80 na dodatkowy gol, do 75 minuty meczu włącznie - mecz odpuszczamy, w przypadku nie osiągnięcia kursu do tego czasu. Zmiana kursu z 2.0, na 1.80, pozwoli mi obstawiać bramkostrzelne mecze, które ze względu na relatywnie niski kurs na gola nawet w samej końcówce, musiałem w poprzedniej próbie odpuszczać.

Start próby nr 2 po świętach.

gajin 150

gajin

Użytkownik
Wczytałem się dogłębnie w pomysł ediego (który zresztą widziałem już wcześniej, ale nie byłem pewien jak to wykorzystać) i chyba tak właśnie trzeba będzie zrobić. Obniżenie kursu do 1,80 zwiększa szanse na gola, lecz niestety drastycznie zwiększa koszta gry. Zostanę więc przy kursie 2.0 i pojadę to przerzutką.

gajin 150

gajin

Użytkownik
Pierwszy dzień zakończony bezapelacyjnym sukcesem.
Zakończone 6 progresji, maksymalnie osiągając 6 poziom przerzutki i zysk 23.20% w stosunku do banku.
@Jeszcze jedną puściłem na koniec dnia i 7 zakończona na 1 stopniu.
Dzisiejsza próba na 18 meczach.

gajin 150

gajin

Użytkownik
Gram to 4 dzień i jestem około 105% banku na ✅
Ilość progresji do obecnej chwili oraz progi podam po Świętach, po powrocie do domu.
Dzięki Ci edi ;)

S 4

sempre46

Użytkownik
Grałem zazwyczaj do południa na mecze egzotyczne, niskich lig, młodzików i kobiet. Wchodziłem tylko w mecze w których ogólna ilość strzałów na bramkę była w granicach 10 i minimum 4-5 rzutów rożnych.
skąd miałeś info o tego typu danych skoro grałeś takie ligi?

gajin 150

gajin

Użytkownik
ale z tej progresji to dużo nie wyciągnie przy dobrych wiatrach 2x z rzedu wygrana do przodu 1 j
właśnie przy tej metodzie można wyciągnąć więcej niż na zwykłej. Niskie ryzyko względne pozwala na wyższe stawkowanie. Np bank w granicach 600 pln pozwala nam na ustalenie stawki początkowej na 10 pln, co przekłada się na 50-100pln zysku dziennie. Poza tym everto na niektórych progach &quot;edi&quot; (to chyba jego najlepszy pomysł do tej pory, więc będę nazywać go po prostu edi ;) ) daje zysk 2-3 krotność podstawowej stawki. Wrócę jutro do domu i rozpiszę się szerzej, dam screeny etc.
@sempre46 tak jak syyl pisze - na b365 prawie każdy mecz ma podane statystyki. Jeśli ich nie ma, to albo odpuszczam, albo obserwuje chwilę podgląd przebiegu gry i podejmuje decyzje czy wejsc, czy nie.

gajin 150

gajin

Użytkownik
czy to oznacza ,że w godzinach popołudniowych nie miałeś czasu czy też lepiej grać właśnie te &quot;egzotyki&quot;
Z autopsji wyszło mi, że z jakiegoś powodu te wcześniejsze i bardziej egzotyczne mecze lepiej wchodzą. W okresie św jestem zmuszony grać straszne wynalazki, ale nawet to nie przeszkadza mi w graniu swojego i osiąganiu zysku.

S 4

sempre46

Użytkownik
16:00 Manchester Utd 4 - 3 Newcastle
Shrewsbury 2-2 Notts County
Milton Keynes 2-4 Walsall
Colchester 1-3 Brentford
to dzisiejsze mecze w których w I połowie strzelono 3 bramki -to też można nazwać &quot;wynalazkami&quot;?
dociekam tego ponieważ dobór spotkań to podstawa a po drugie tu gdzie jestem nie można wejść na strony B365 .
Twoja gra poza tym przypomniała mi pomysł na grę pt &quot;70 minuta&quot; która polegała na obserwowaniu meczów lig niemieckiej angielskiej hiszpańskiej i innych a więc tych w których gra się do końca i stawianiu własnie na zmianę wyniku w okolicach 70 minuty w meczu w którym jest remis bramkowy.Moja analiza kilku lig dała obraz ,że ma to sens ponieważ procent meczów w których następowała zmiana wyniku wynosił od 50% do 70%.
Jeżeli teraz zastosujemy przerzutkę edi&#39;egoto mamy naprawdę niezły sposób na grę bezpieczną -to najważniejsze i zarazem zyskowną.Nawiasem pisząc to ja też uwazam przerzutkę edi&#39;ego za jego najlepszy pomysł z wielu jakie proponował na forach ale niestety niedostatecznie uznany ,co można tłumaczyć niezbyt łatwym zrozumieniem idei kiedy się na to spojrzy pierwszy raz.

gajin 150

gajin

Użytkownik
To co podałeś powyżej to cud malina mecze ;) MU dało zarobić. Wynalazki to jakieś ligi indyjskie, kuwejt, jordania, emiraty itp.
Troszkę danych:
- 30 progresja w trakcie na 2 progu
- próba na 76 meczach
- max osiągnięty próg 10 progresji ediego (z głupoty - powinno się skończyć na 6-8)
- zysk 132% względem banku startowego
Mój prywatny &quot;edi&quot; który stosuję do tej gry:

@na 2 progu jest pomyłka w koszcie (3 zamiast 2).

Otrzymane punkty reputacji: +2
O 0

onverskillig

Użytkownik
Po tych zmianach nadal się trzymasz meczy młodzików, kobiet i lig egzotycznych? Co sądzisz o stawianiu na wszystkie mecze w ktorych wystąpiło min 10strzałów na bramkę i 4-5 rożnych?

everto 30K

everto

Użytkownik
onverskillig ligi egzotyczne tj arabskie bo wczoraj były mecze przeważnie ze padnie gol w 70-75min był ok 1.6 a 1.8 to w 80min przy takim obstawianu trzeba ogłądać meczyk i wtedy obstawiać strz/niestrzeli

gajin 150

gajin

Użytkownik
Warto grać wszelkie ligi spełniające kryteria.
Druga próba zakończona pełnym sukcesem po 52 progresjach. Bez &quot;ediego&quot; poległbym 2 razy przy posiadanym kapitale, aczkolwiek na &quot;zwykłej&quot; progresji zatrzymałbym się maksymalnie na 8 progu. Opcje są więc 2:
- grać &quot;edim&quot; z kapitałem na około 12 progów
Minusem jest konieczność podwójnego trafienia powyżej 2 progu. Plusem niższy kapitał na rozpoczęcie gry i wyższy zysk na kilku progach.
- grać zwykłą progresję na stały zysk z kapitałem na 8-10 progów
Minusem jest duży kapitał wejściowy (minimum stawka początkowa x255, optymalnie x1023). Plusem konieczność tylko 1 trafienia na każdym progu aby osiągnąć zysk.
Kasa odłożona, gram od początku za połowę zarobku ;) . W razie pytań będę tu zaglądać i odpowiadać, więc pisać śmiało. Ja to gram dalej ;)

Do góry Bottom