Dyscyplina: Piłka nożna -
Hiszpania, Tercera Division (Grupa13)
Godzina: 17:00
Spotkanie: Muleno CF - CD Algar
Typ: 1
Kurs: 1,59
Bukmacher: Fortuna
Analiza:
Tabela:
Muleno w meczach u siebie ma na koncie 6 zwycięstw, 7 remisów i 5 porażek, natomiast Algar na wyjazdach zanotował do tej pory 5 zwycięstw, 1 remis i 12 porażek. Ja w tym spotkaniu gram na gospodarzy, bo doszukałem się ciekawych informacji. Mianowicie zespół gości jest zdziesiątkowany przez zawieszenia. W ich ostatnim meczu ligowym u siebie z Estudiantes de Murcia, który przegrali 0-2 doszło do dantejskich scen. Zawodnicy Algar oprócz tego, że grali brutalnie jeszcze wyzywali i obrażali sędziego tamtego spotkania co zostało odnotowane w protokołach sędziowskich przez arbitra głównego a także obserwatora. Po przeanalizowaniu wszystkich materiałów przez grono arbitrażowe zespół Algar został bardzo surowo ukarany i na dzisiejsze spotkanie ma do dyspozycji tylko 9 graczy pierwszej drużyny, reszta jest zawieszona. Oprócz tego zostały również ukarane osoby ze sztabu trenerskiego. Goście mają nadzieję na zmniejszenie tych sankcji, bo zapowiedzieli, że inaczej nie mają kim grac i możliwe, że wogóle nie wyjdą i otrzymają walkower. Ja myślę, że do spotkania jednak dojdzie ale nie widzę tutaj żadnych szans dla zespołu gości. Więcej o całej tej sytuacji możecie poczytać tutaj:
https://www.laopiniondemurcia.es/deportes/2019/04/26/veintiseis-partidos-sancion-jugadores-cuerpo/1016423.html
3-0
Dyscyplina: Piłka nożna -
Hiszpania,
La Liga 2
Godzina: 18:00
Spotkanie: Granada CF - Gimnastic Tarragona
Typ: 1
Kurs: 1,45
Bukmacher: Fortuna
Analiza:
Tabela:
Granada u siebie ma na koncie 10 zwycięstw, 5 remisów i 2 porażki, natomiast goście na wyjazdach to najgorzej grający zespół w całej lidze notując 1 zwycięstwo, 3 remisy i 14 porażek.
Gimnastic fatalnie spisuje się na wyjazdach i dzisiaj nie spodziewam się jakiejś znaczącej poprawy. Wybierają się do rywala, który walczy o awans do najwyższej klasy rozgrywkowej i Granada jeśli chce awansować bezpośrednio to takie spotkania z takim rywalem koniecznie musi wygrywać. Gospodarze są zespołem mocniejszym kadrowo i atut własnego boiska powinni wykorzystać
Absencje w Granada:
obrońca Martinez (16 występów w tym sezonie) i pomocnik Montoro (30 występów w tym sezonie, 5 goli na koncie) a pod znakiem zapytania stoi występ najlepszego strzelca w drużynie napastnika Puertasa (32 występy w tym sezonie, 10 goli na koncie)
Absencje w Gimnastic:
obrońca Coris (17 występów w tym sezonie) i pomocnicy Jimenez (27 występów w tym sezonie, 3 gole na koncie), Marquez (19 występów w tym sezonie), Cotan (8 występów w tym sezonie), Barrada (4 występy w tym sezonie) i Guerra (3 występy w tym sezonie)
2-0