Podsumowując pierwszy miesiąc (luty 2016) musze przyznać, że jest gorzej niż planowałem!
Pozytywnie oceniam fakt, że z czasem trochę się uczę sam na swoich błędach oraz głowa też trochę ostygła, mniej emocji, więcej czystego wyrachowania, tego mi trzeba.
Cały watek, jeszcze raz podkreślam, traktuje zabawowo dlatego zostaje przy obecnych niskich stawkach licząc, że dalej będę brał lekcje … w drugim tygodniu wprowadziłem małą modyfikacje, raz na tydzień pozwolę sobie na kupon z większa niż przeważnie stawkę (o ile oczywiście znajda się odpowiednie zdarzenia żeby taki kupon posklejać). Czasami mam wrażenie ze gram na wyrost, tzn. obstawiam nie cos czego akurat jestem pewien tylko obstawiam żeby skleić w całość jakiś kupon (szczególnie w środku tygodnia gdzie jest mniej spotkań).
Postanowiłem się również ograniczyć do 15 topowych lig i śledzić je w miarę na bieżąco. Będą to odpowiednio wg kraju i poziomu rozgrywek:
Anglia 1,
Anglia 2 (czyli Premiership i
Championship),
Niemcy 1 i
Niemcy 2,
Francja 1 i
Francja 2,
Hiszpania 1 i
Hiszpania 2,
Włochy 1 i
Włochy 2 (choć lig włoskich nie znoszę, jakoś tak wyszło) oraz pierwsze ligi:
Belgia 1,
Holandia 1,
Portugalia 1,
Szkocja 1 … no i nasza
Ekstraklasa.
Przeglądając statystki (stan na około 20 lutego 2016) mogę wywnioskować ze mamy ligi underowe (poniżej 2,5):
Hiszpania 2,
Francja 1,
Francja 2 … mamy ligi zdecydowanie overowe:
Belgia 1,
Holandia 1 i
Szkocja 1 … oraz ligi lubiące remisy:
Francja 2,
Hiszpania 2 i
Anglia 2 … i tak tez staram się typować (szczególnie lubię
Ligue 2 i Segunda Division)
Start niektórych lig (np.
2. Bundesliga) po przerwie zimowej nauczył mnie ze jednak warto poczekać 2-3 kolejki zanim będzie można odkryć jak dana drużyna prezentuje się po dłuższej przerwie, wychwycić jakieś tendencje w zespole itp.
Chętnie wysłucham konstruktywnych uwag, jeśli komuś cos się nasuwa, pisać od razu (można w tym wątku).
PS. Nie mogę edytować starszych (początkowego) postów: buki z jakimi gram – bet w domu / bet całoroczny / Ónibet
PODSUMOWANIE MIESIĄCA: L UTY 2016 47 KUPONOW
12 TRAFIONE
35 PUDLO
SAMOOCENA: słabo
WLOZONE 463,36
WYGRANE 434,23
STRA TA - 29,13
YIELD LUTY 2016 -6,29%