Barnsley - Derby
Barnsley (0) @
1.83 pinnacle zwrot
Value pomimo fatalnej porazki z Charltonem 0-6 widzę w grze na Barnsley. Derby ma bezpieczną pozycję, do tego znani są ze słabych meczów wyjazdowych. Ta wygrana z Leeds, to tez na farcie, a raczej przez niefrasobliwość obrony Leeds i bardziej niż wywalczone to zostało ono im podarowane, bo Leeds cisnęło Derby mocno. Barsnley musi to wygrać i innej opcji nie ma, chyba, że utrzymanie nie jest w ich gestii. Charlton na wyjazdach jest nieywgidny i braki w obronie Barnsley wypunktowali. Derby nie jest aż tak aktywme i raczej ciężko im o mobilizacje w takim spotkaniu, zwłaszcza, jak pozycja bezpieczna. Barnsley osłabione zwłąszcza w obronie, jednak decydującym czynnikiem jest tu motywacja
FT: 1-1
w 90 na 1-1 stracili, pokpili sprawę
Bristol City - Birmingham
over 2.5 @
1.90 pinnacle
Bristol mało realne ma szanse na awans, jednak u siebie prezentują się dobrze, Birmingham do pełni bezpieczeństwa musi tych punktów pare złapać jeszcze,do tego prezentują się dobrze na wyjazdach. To mi wystarczy do grania overa, kurs wysoki, bo over jest tu możliwy z dwóch względów: Birmingham potrzebuje punktów = atak, Bristol zagra na luzie, bo nie ma czego bronić, a może jakaś tam iskierka mała jest i walkę powinni podjąć. Jeśli Birmingham wygra, to Bristol także powinien coś dorzucić, ewentualnie rozluźnią obronę na tyle, że Birmigham nastawione ofensywnie ich dobije. Z drugiej strony bramka dla Barnsley, to ataki Birmingham. Spodziewam się "high entertainment game" w wykonaniu obu zespołów, bo tu nie ma co kalkulowac na remisy itp odklepanie meczu
FT: 0-1
nie najgorszy typ, ale jednak Birmingham (-0.25) było by lepsze (i nie chodzi o sam wynik jaki padł), bo Bristol nie grał o nic tak naprawdę, a Birmingham po zdobycie prowadzenia już je trzymali do końca, by wuwieźć 3 punkty. Gdyby Bristol trafił na 1-1 myślę, że over by wszedł. Na to liczyłem, zwłaszcza po dość szybkim otwarciu, bramki jednak zdobyć nie zdołali
Cardiff - Charlton
Charlton (+1) @
1.75 pinnacle
under 2.5 @
1.99 pinnacle
Cardiff potrzebuje jednego punktu by być pewnym awansu z matematycznego punktu widzenia. W praktyce ten awans już mają (wątpliwe by Watford i Hull wszystko do końca wygrało, a Cardiff nie zdobył nawet punktu) i rozluźnienie w składzie będzie na pewno, zwłaszcza, że nie rozpieszczali ostatnio swoją grą. Pomimo, że rewelacji w grze nie było, to i tak w 4 ostatnich spotkaniach 8 punktów i teraz albo zdobywają jeden punkt albo liczą na potknięcie Watfordu. Nie widze powodów, aby mieli walczyć o wygraną, punkt im starczy i awans będą świętować na własnym terenie, dlatego linia na Charlton +1 bardzo bezpieczna i z dobrym kursem do grania. Charlton rozbił Barnsley, gdzie padake zagrała obrona gospodarzy, są bezpieczni i obie ekipy nie muszą forsować tempa. Nie zdziwie się jak zobaczę tu 0-0. Zarówno dla gości jak i Cardiff jeden punkt w tym spotkaniu wystarczy. Z Forest ułożył się dobrze dla nich mecz, grali z przewagą i nie forsowali zbytnio tempa, bo mieli sytuacje pod kontrolą. Na poczatku meczu Forest mocno atakowali, jednak kryzys mały dotknął ten zespół i wyraźnie im nie idzie granie ostatnio, jeśli chodzi o wyniki. W tym meczu nie muszą się napinać, a nawet jak wygrają to myślę, że nie więcej niż jedną bramkę, bo nie ma powodów do kanonady. Dodatkowo jeszcze Helgusson wypadł, wcześniej Campbell i w ataku na niewygodny Charlton siła rażenia maleje, do tego Cardiff nie jest w najwyższej formie, co nie dziwne, bo to już końcówka sezonu i dwie bezpieczne ekipy nie powinny tu forsować tempa.
FT: 0-0
Ipswich - Crystal Palace
under 2.25 @
2.00 pinnacle
Podobnie jak Ruichi, Palace bez formy, Ipswich gra na 0 z tyłu i a nóż się uda
FT: 3-0
typ był dobry, chociaż po pokazach Palace w ostatnich meczach jak porażka z Blackpool, to jednak DNB na Ipswich był także dobry betem, biorąc pod uwagę, że dla McCartyego remis był tu dobry wynikiem. Palace w pierwszej połowie nie grali nic. W drugiej siedli, ale przy takim wyniku, to nic nie dało. Wybrałem under, bo obawiałem się, że Palace się ocknie, bo jednak walczą o play-offy i mogą tu wygrać 1-0, z drugiej strony przy remisie under byłby pokryty, bo wysokiego remisu nie brałem pod uwagę w ogóle i niestety nie spodziewałem się wysokiej wygranej Ipswich, a zwłaszcza, że dwie bramki do szatni dostaną
Leeds - Burnley
Leeds (-0.25) @
2.16 pinnacle
Leeds po zmianie trenera, jednak wazniejsza sprawa to taka, że podnieśli się z Sheffield. Powinno to wpłynąć motywująco na zespół, bo od 2 marca (mecz z Milwall) na własnym terenie nie potrafili zdobyć punktów, ze słabymi na wyjazdach Derby i Huddersfield. Teraz się odblokowali i powinni pójść za ciosem. Leeds w ataku dobrze sobie radzi, niestety ciężko poradzić sobie z sabotażem w zespole. Nie wiem czy Warnock'a chcieli się pozbyć, bo ilość głupich zagrań była spora. Mieli też sporo pecha w ataku, dlatego ta spiskowa teoria o Warnocku pisana z przymrużeniem oka. McDermott wprowadził Reading do
Premier League i dopiero zaczął prace z zespołem, dlatego będzie chciał się pokazać, w tych ostatnich kolejkach, co wpłynie na motywacje piłkarzy. Pozostałe argumenty to dobra gra Leeds w domu, oraz fakt, że dla Burnley Elland Road to ciężki teren i ciężko im się tam gra (H2H 16-5-5 dla Leeds); oraz słaby ostatni mecz z Blackpool, gdzie w ataku nie mieli dużo do powiedzenia i motywacja opadła i raczej będą człapać do końca sezonu, po drodze coś tam ciułając, bo im brakuje paru punktów do pewności utrzymania. Z małą podpórką bardzo dobry kurs do grania
FT: 1-0
Leicester - Bolton
Też mam wrażenie jak kolega, że Bolton zmarnuje szanse w tym spotkaniu. Bolton na wyjazdach mnie nie przekonuje i w meczu z Bristolem, jedynie ze względu na, to, że Bristol prawie pewny spadku na nich grałem. Z Huddersfield zagrali słabo w ataku, Wolves gra fatalnie w obronie, a Bristol jak wspomniałem praktycznie nie ma o co już grać przy ich realnych szansach na
Championship, a i tak potrzebowali karnego. Zostawiam jednak
dobre przeczucie, jednak decyzja o opuszczeniu tego meczu, w formie Leicester była dobra
Middlesbrough - Nottingham
Forest (-0.25) @
1.96 pinnacle
Boro gra piach, ostatnia szansa dla Forest na ponowne wskoczenie na miejsce play-offowe. Nottingham gra dobrze na wyjazdach pod wodzą nowego-starego coacha i mają motywacje. Boro w tym momencie, to słabo grający zespół nawet na własnym terenie, do tego osłabienia (Jutkiewicz, Dyer) i wątpie w ich zwycięstwo. Na koniec sezonu coś w ostatnich kolejkach jeszcze złapią, sądzę, że nie dziś jednak.
FT: 1-0
mimo wygranej w strone Boro bym nic nie zagrał, innej opcji niż na Forest tu nie było do grania. Ewentualnie na przełamanie passy, jednak to Forest mieli przewagę w tym spotkaniu
Millwall - Watford
Watfordowi nie ufam i niepotrzebnie zaufałem im z Posh. Coś mi się zdaje, że w play-offach odpadną, bo grają tak jakby się wzbraniali od tego miejsca, jak można było Hull dogonić. Z Posh na nich grałem, co było błędem, bo oni im te bramki podarowali niż Posh wywalczyło je vide pierwsza bramka, gdzie . Watford zagrał tylko jedną połowę w tym meczu, w drugiej człapali, a bramki strzelane były po rykoszetach = nie pokazali żadnej walki w przeciwieństwie do Posh. Zmęczenie to jedna sprawa, druga, to chyba presja ich zjada, stąd słaby występ. Inna sprawa, to mają 8 punktów nad ostatnim miejscem play-offowym i w każdym meczu o trzy punkty walczyć nie muszą. Milwall poświęciło lige na rzecz Pucharu FA i stoczyli się w tabeli. Problemem będzie to, że mieli tylko 3 dni przerwy od meczu z Wigan, bardziej potrzebują punktów, jednak 1x2 trudne do typowania
Peterborough - Brighton
x @
3.5 pinnacle
under 2.5 @
2.06 pinnacle
Brighton gra pasywnie, Posh pokazują, że są zdeterminowani na utrzymanie i w drugiej części sezonu prezentują się wyśmienicie, mimo, że momentami w decydujących meczach jak już mogli opuścić strefe spadkową to dawali plame. Value na Posh, spodziewam się remisu, stawka nie duża jednak, bo do końca im nie ufam, sądzę, jednak, że wolą walki ten remis wywalczą. Posh z Watfordem nie mieli dużo z gry, bramki po błędach obrony. Brighton pasywnie w ataku i z kontry będą się czaić, remis także nie najgorszy dla nich. Posh zagra podobnie jak z Watfordem pewnie, a Brighton w ataku ma mizerie trochę (oprócz Ulloa) i underowego wyniku się spodziewam.
Wolves - Hull City
no bet, Wolves potrzebują punktów, mają słabą obronę, jednak Hull nie rozpieszcza formą strzelecką, mimo, że te bramki wpadają do siatki. Mają punkty i remis tragedii nie robi, a nawet porażka, na Wolves w ich słabej formie, jednak grosza bym nie postawił
Blackpool - Sheffield Wed
Sheffield (+0.25) @
2.01 pinnacle
FT: 0-0