Ipswich Town - Blackpool - zacznę od gości. Drużyna, która już dawno pogodziła się ze spadkiem z ligi, której właściciel miesiąc temu przed porażka u siebie z Charltonem zapowiedział, że oni zaczynają już teraz budowanie zespołu na kolejny sezon i powrót do
Championship niespodziewanie notuje 3 kolejne remisy. Dość tego, dziś przyjeżdżają do ekipy Ipswich walczącej o grę w playoffach. Po ostatnich 2 ciężkich meczach u siebie na pewno będą chcieli w końcu zdobyć 3 pkt, które przybliżą ich do gry w playoffach. Mają dziś szansę przeskoczyć Brentford, które czeka ciężki mecz z Derby na wyjeździe.
Ipswich Town
-1.5,-2.0 @1,95
-2.5 @2,85
Millwall - Watfor, Millwall jest podobną drużyna, do Blackpool, grającą beznadziejną piłkę, ostatnio. Ostatnie zwycięstwo z Charltonem wydaje się przypadkowe, grając w przewadze, stracili gola na 0-1, gościom zabrakło szczęścia i chyba trochę sił tracąc w ostatnich minutach dwa gole. Watford, bardzo solidna i poukładana drużna, ostatnie zwycięstwo z ekipą Aitora Karanki 2-0, która gra również solidną piłkę, na pewno zmotywuje piłkarzy Watford do 120% wkładu w dzisiejszy mecz.
Watford @1,95
Watford -1.5 @3,2
Middlesbrough - Rotherham United - w walce o bezpośredni awans do najlepszej ligi świata, zostały 4 zespoły. Jak wyżej napisałem, Aitor Karanka spisuje się znakomicie w roli trenera, a jego zespół gra na prawdę solidną piłkę, obok Norwich i Wilków jest moim ulubionym zespołem z Champiosnhip, mam nadzieje i głęboko w to wierze, że uda im się awans w tym sezonie, co prawda typuję, że dopiero po playoffach. Takie mecze jak ze słabym Rotherham u siebie po prostu trzeba wygrywać.
Middlesbrough1 @1,45
BTS NO @1,75
Bolton Wanderers - Norwich City: o tym spotkaniu nie będę się rozpisywał, Norwich to moją ulubiona drużyna Champiosnhip. Jakby nie "pechowy" środek sezonu, w który zaliczyli kilka wtop pod rząd, remisy lub przegrane ze słabymi drużynami, w których mieli ogromną przewagę nad przeciwnikiem (60-65%), oddając ponad 15 strzałów, bramkarze przeciwników byli najlepiej oceniani za nieprawdopodobne obrony, byli by teraz na pierwszym miejscu z dużą przewagą nad resztą stawki. Resztę opisał Doberman.
Norwich @1,75
Norwich -1,5 @3,0