Celtic Glasgow - Glasgow Rangers 3:0 (2:0)
Mimo, iż wszystko w lidze jest już rozstrzygnięte, to dzisiejsze derby Glasgow, jak zawsze, dla odwiecznych rywali stanowią niezwykle ważny pojedynek. To właśnie Old Firm derby tak naprawdę pokazują, kto aktualnie "rządzi" w Szkocji.
W 3 rozegranych w tym sezonie derbowych konfrontacjach za każdym razem górą byli gospodarze:
25.03.2012
Rangers - Celtic
3:2
28.12.2011
Celtic - Rangers
1:0
18.09.2011
Rangers - Celtic
4:2
The Bhoys na pewno zrobią dziś wszystko, by wyrównać stan rywalizacji w tym sezonie i pokazać The Gers, że mistrzowski tytuł w tym sezonie nie przypadł im tylko z powodu kłopotów finansowych rywala zza miedzy, ale został wywalczony na boisku.
Neil Lennon nie będzie mógł dziś skorzystać m.in. z 2 podstawowych pomocników:
Ki Sung-Yonga :!: (30/6) i
Jamesa Forresta :!: (29/7) oraz napastnika
Mo Bangoury (9/0). Pod znakiem zapytania stoi z kolei występ obrońcy
Adama Matthewsa (24/0) i środkowego pomocnika
Berama Kayala (18/0). Ally McCoist natomiast będzie zmuszony poradzić sobie bez kontuzjowanych: podstawowego pomocnika
Stevena Davisa :!: (33/5) i napastnika
Stevena Naismitha (11/9), a także zawieszonego innego snajpera,
Kyle'a Lafferty'ego (20/7). Niepewni gry są z kolei: obrońca
Kirk Broadfoot (14/0) i pomocnik
Jamie Ness (2/0).
Derby, jak zawsze, rządzą się swoimi prawami i każdy wynik jest w ich przypadku możliwy. Zdecydowałem się jednak postawić na gospodarzy. Jedyne, czego można być, według mnie, pewnym to spora ilość bramek (wystarczy prześledzić ostatnie wyniki), gdyż spodziewam się otwartego spotkania i goli dla każdej ze stron. Mój typ: 2:1 dla Celtic.
Celtic 6/10 @1.83 (bet365)
over 2.5 7/10 @1.875 (bet365)
obie strzelą @7/10 @1.55 (
unibet)
![No entry :no_entry: ⛔](https://cdn.jsdelivr.net/gh/joypixels/emoji-assets@5.0/png/64/26d4.png)