>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

"Kwiatki" komentatorów - czyli co w trawie piszczy

cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
&quot;To jest trener ktory sciaga pilkarzy, potem sam kazuje im odejsc.&quot;
Hajto miszcz
????
z meczu BVB - Schalke

lolnik 473

lolnik

Użytkownik
Macie jakieś filmiki jeszcze z błędnymi wypowiedziami komentatorów? Chodzi mi tu o pleonazm, czyli tzw. masło maślane. Wyczytałem, że błędną wypowiedzią jest: że ktoś zagrał fair play. Szukam na filmiku jakimś, żeby tak ktoś powiedział. Znaleźliście? Zamieśćcie tutaj, czekam...

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
błędem jest też powiedzenie, że ktoś strzelił bramkę, albo zdobył gola ???? Na odwrót.

lolnik 473

lolnik

Użytkownik
A macie wideo z takim błędnym powiedzeniem, znaczy się komentarzem, gdy komentator sportowy sam nie zdaje sobie sprawy, że mówi niepoprawnie. Bardzo mnie to interesuje...

lolnik 473

lolnik

Użytkownik
No ale mi są one potrzebne ???? , a w zasadzie ???? , aczkolwiek Tym aż aki śmieszny nie jest nie mówiąc wogóle o Macieju Stuhrze, na tym akurat pospac mogłem, poczytac to co jest w necie napisane, co nie zawsze jest prawdą. Nic dziwnego, że ludzi na siłę się śmiali. W słowniku poprawnej polszczyzny przeczytałem, że wyrażenie grać fair play jest błędem, to jest ot samo co masło maślane. Macie może jakieś nagrania z błędami komentatorów, a nie cytaty z google, które nie zawsze były prawdziwe, co to wikicytatów szpaka w wikipedii ponad 1/4 jest nieprawdziwych. Tak więc czekam na wstawienie tutaj czegoś fajnego...

dabol1 679

dabol1

Użytkownik
Misza Ballack - Hajto ????
Takich goli nie strzela się nawet na treningu! - Nahorny
ułaaa - Wojtek Michałowicz

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Misza Ballack - Hajto
Co to tego to nie był bym pewny, Hajto grał w Niemczech i pewnie niemiecki też zna i może to jest zdrobnianie ;)

Komentator na sportklubie mówił że nie mówi się Alwesz tylko Alwis bo to jest Brazylijczyk nie Portugalczyk to teraz wyobraźcie sobie mecz w którym komentator krzyczy Alwis :razz: Pewnie miał racje ale ja wolę Alwesz :cool:

dabol1 679

dabol1

Użytkownik
Co to tego to nie był bym pewny, Hajto grał w Niemczech i pewnie niemiecki też zna i może to jest zdrobnianie ;)
Komentator na sportklubie mówił że nie mówi się Alwesz tylko Alwis bo to jest Brazylijczyk nie Portugalczyk to teraz wyobraźcie sobie mecz w którym komentator krzyczy Alwis :razz: Pewnie miał racje ale ja wolę Alwesz :cool:
Niemiecki na pewno zna, pół życia w Schalke grał w końcu. Albo jego tekst:
&quot;Grałem tam i na prawdę atmosfera super&quot; i tak o każdym stadionie ????
Komentator TVP - Dżon Karew ????

kosa248 456

kosa248

Użytkownik
A mnie przypomniał się Szczęsny, który praktycznie w każdym konkursie skoków, jaki komentuje, używa sformułowania &quot;skok wylądowany na dwie narty&quot; zamiast na dwie nogi.

vdv 66

vdv

Użytkownik
&quot;skok wylądowany na dwie narty&quot;
Dziwnie to brzmi, ale tak w sumie to chyba dobrze mówi ;)
Ląduje na narty, nie na &quot;czyste&quot; nogi.
Gdyby powiedział, że na nogi znów by się ktoś doczepił, że źle mówi, bo ląduje na narty ;)

sawas 27

sawas

Użytkownik
Nie wiem, czy tylko to udało Ci się usłyszeć, ale przed rozpoczęciem meczu komentator powiedział, że w Norwegii &quot;Karew&quot; jest formą odpowiednią.
Sam Carew prosił kiedyś o używanie angielskiej wersji &quot;Kerju&quot;.

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Wyrzykowski i Jaroński ????
- Patrz, jak tu się dzielą tą wodą, jak tutaj jeden z kieszonki wyjmuje, tu podaje, tam przekłada, tamten pije, ten nie pije, ależ tu kombinacje.
- Kolarze na ogół zbierają ze sobą dwa bidony, jeden pełny drugi pusty. Wiesz dlaczego?
- Nie.
- Bo albo im się będzie chciało pić, albo nie.
* * * * *
- Ale afera z tego Birnbahera.
- O, a ty już wierszem zaczynasz...

* * * * *
- Jedno pudło mniej i Krysia miałaby medal, niektórzy nawet mówią, że złoty.
- Nie Krysia tylko Weronika.
- Myślimy: Partia, mówimy: Lenin.

aerts 78

aerts

Użytkownik
Wyrzykowski i Jaroński ????
- Patrz, jak tu się dzielą tą wodą, jak tutaj jeden z kieszonki wyjmuje, tu podaje, tam przekłada, tamten pije, ten nie pije, ależ tu kombinacje.
- Kolarze na ogół zbierają ze sobą dwa bidony, jeden pełny drugi pusty. Wiesz dlaczego?
- Nie.
- Bo albo im się będzie chciało pić, albo nie.
* * * * *
- Ale afera z tego Birnbahera.
- O, a ty już wierszem zaczynasz...

* * * * *
- Jedno pudło mniej i Krysia miałaby medal, niektórzy nawet mówią, że złoty.
- Nie Krysia tylko Weronika.
- Myślimy: Partia, mówimy: Lenin.
Oni w tandemie są mega, aż się chciało oglądać TDF dla samego komentarza.
- Widzisz tutaj ten ładny zameczek? Chciałbym tam mieszkać. Najbardziej mi się podoba ten zwodzony most. Gdybyś chciał do mnie wpaść z niezapowiedzianą wizytą, to bym go zamknął i byś nie przyszedł.
####
- Jak byś jednym słowem określił takiego co nie potrafi skręcać?
- Nieskręt.
- Prostolinijny.
####
- Thor Hushovd jest wśród zawodników się posuwających...
####
- A chodź, będziemy sobie też przyznawać punkty (Jak w &#39;&#39;L&#39;Equipe&#39;&#39;, które ocenia występy kolarzy po każdym etapie)
- No dobrze, to ja za wczorajszy etap przyznaję ci 4 punkty.
- Na 10???
- Tak.
- Czyli sobie przyznajesz 6? A uzasadnienie?
- A po co? To to trzeba uzasadniać? Tak jest po prostu.
- Dobrze, to ja sobie przyznaję 7, a tobie 3, w związku z tym w sumie jestem lepszy.
- Też nie uzasadniasz?
- Nie.
####
- A co, chcesz powołać komisję śledczą do zbadania zniknięcia i niepokazywania Chavannela na 13 etapie Tour de France?
- Wiesz, nie, mam już dość tych wszystkich komisji śledczych.
- Ale gdybyś został jej przewodniczącym, to mówiłbym do ciebie &#39;&#39;panie przewodniczący&#39;&#39;.
- A ja bym ci wyłączył mikrofon.
- No to ja wystąpiłbym z wnioskiem formalnym.
- No to co, też bym ci wyłączył. Ustawiłbym sobie takie urządzenie i bym ci wyłączył.

ted 12,8K

ted

Forum VIP
przy każdych zawodach biathlonowych W&amp;J dają popis , nie starczyłoby strony by to zapisywać ???? warto też ich blogi czytać

lolnik 473

lolnik

Użytkownik
Mnie Ci z Eurosportu tak nudno mówią, że aż są śmieszni. Jak ogladałem etap przed czasówką, bodajże 19, jeden kolarz powiedział coś do drugiego, a komentator z Eurosportu: Jak myślisz co on powiedział do niego? - Ty Evans, nie gonimy go, jutro się rostrzygnie na czasówce. - E, na pewno tego nie powiedział, zresztą można byłoby oskarzyć ich o FRYZJERSKIE układy czy coś.... Video wrzucajcie ich....

strzala 377

strzala

Użytkownik
Sytuacja nie dawna ... Pewnie wielu z was oglądało mecz

Śląsk - Lokomotiv ( 0-0 )
Zabawne, atak Śląska a komentator krzyczy &quot; przypomina się mecz z Dundee &quot; i tak kilkakrotnie ;D

Do góry Bottom