>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Kwalifikacje Pucharu Narodów Afryki 2013

Status
Zamknięty.
pirelli 739

pirelli

Forum VIP
Eliminacje do Pucharu Narodów Afryki 2013
Dopiero co zakończyła się najważniejsza impreza na &quot;czarnym lądzie&quot;, a już jutro ruszają kolejne eliminacje do następnej edycji Pucharu Narodów Afryki. Władze piłkarskie w Afryce zdecydowały, że ta impreza będzie się odbywać w latach nieparzystych, aby impreza nie występowała w latach mistrzostw świata chociażby.
Tak więc już jutro pierwsze mecz eliminacyjne. Rewanże odbędą się dopiero w czerwcu. Mecze Egiptu z Republiką Środkowoafrykańską rozegrane zostaną dopiero w czerwcu.
ELIMINACJE PUCHARU NARODÓW 2013

1 RUNDA
Mecze 29 lutego (rewanże 16 czerwca)

1. Etiopia – Benin
2. Rwanda – Nigeria
3. Kongo – Uganda
4. Burundi – Zimbabwe
5. Gambia – Algieria
6. Kenia – Togo
7. Gwinea Bissau – Kamerun
8. Czad – Malawi
9. Tanzania – Mozambik
10. Madagaskar – Wyspy Zielonego Przylądka
11. Liberia – Namibia
12. Sao Tome – Sierra Leone
13. Seszele – DR Konga
14. Egipt – Republika Środkowoafrykańska (pierwszy mecz 15 czerwca, rewanż 24 czerwca)

2 RUNDA
Zwycięzcy spotkają się zespołami, które w styczniu i lutym wystąpiły w PNA. To 16 ekip: Zambia, Wybrzeże Kości Słoniowej, Mali, Ghana, Tunezja, Sudan, Gwinea Równikowa, Gabon, Senegal, Libia, Burkina Faso, Angola, Maroko, Niger, Gwinea, Botswana.

Do finałów awansują zwycięzcy dwumeczów, które odbędą się w dniach 8 września, 13 października. Stawkę uzupełnią gospodarze 29 Pucharu Narodów reprezentacja Republiki Południowej Afryki.

Zapraszam do komentowania i ewentualnych analiz :)

dawidnowahuta 7

dawidnowahuta

Użytkownik
Jak dla mnie dość ciekawy kurs na Burundi warty zagrania. Zimbabwe z wielkimi kłopotami poprzez aferę z ustawianiem meczy zbytnio nie ma tam kto grać dlatego powołali min. Dicksona Choto. Warte zagrania również DRK, Kamerun i Nigeria.

Otrzymane punkty reputacji: +7
dzbanek 5

dzbanek

Użytkownik
Jak dla mnie: Seszele - DR Kongo kurs 1,45 Fortuna. Seszele nie brało udziału w tegorocznych rozgrywkach Pucharu Narodów Afryki. Ostatnie mecze reprezentacja ta grała o ile mnie informację nie mylą to 22,24.11.11 z Malediwami, które również nie brały udziału w PNA. Wyniki były następujące:
24.11.11 Malediwy - Seszele 2:1
22.11.11 Malediwy - Seszele 3:0.
Seszele umiejętnościami nie poraża, bardziej bym ich nazwał reprezentacją amatorską, która mierzy się z takimi krajami jak Mauritius, Reunion czy Komory. Z DR Kongo raczej nie mają czego szukać w tym spotkaniu. Owszem to pierwsze spotkanie, ale dobrze byłoby mieć te zaliczkę i w czerwcu podejść do meczu spokojnie. Kongo splasowało się W Afrykańskich Mistrzostwach w swej grupie na 3 miejscu z dorobkiem 7 punktów tuż za Kamerunem i Senegalem. Dla mnie są zdecydowanym faworytem, a kurs jest jak najbardziej do zagrania.

Drugie spotkanie Gwinea Bissau - Kamerun kurs 1,5 także Fortuna. Mecz podobny do poprzedniego z tym, że Gwinea Bissau zagrała w PNA wygrywając tylko jeden mecz z Kenią i zamykając tabelę grupy J. Ostatnie mecze Gwinei:
15.11.11 Kwalifikacje MŚ: Togo - G Bissau 1:0
11.11.11 Kwalifikacje MŚ: G Bissau - Togo 1:1
08.10.11 Gwinea B - Angola 0:2
03.09.11 Kenia - Gwinea Bissau 2:1
Ich gra widać też nie zachwyca.
Z kolei dla 4-krotnego zdobywcy PNA - Kamerunu nie powinno być problemu ze zwycięstwem nad Gwineą Bissau. Zabrakło im jednego oczka, aby wejść do drugiej fazy grupowej jako jedna z dwóch drużyn z 2. miejsca. Jest to reprezentacja na pewno bardziej znana z twarzą taką jak słynny Samuel Eto&#39;o. Myślę, że więcej argumentów jest po stronie wygranej Kamerunu.
Z tych dwóch meczy:
29.02.12 14:00 Seszele - DR Kongo 1,45
29.02.12 16:30 Gwinea Bissau - Kamerun 1,5
Robi się ładny dubelek z kursem 2,18 co moim skromnym zdaniem warto zagrać. Pozdro

Tak jak się spodziewałem ✅✅ Kongo grubo 0:4, a Kamerun na farcie w 90 minucie, ale wjechało ????

enriquess 697

enriquess

Farmaceuta
Gwinea-Bissau - Kamerun
Kamerun bez swojego lidera Eto&#39;o, zawieszonego na 15 meczy. Goście jednak muszą zacząć te kwalifikacje do PNA od pierwszej rundy z dodatnim bilansem. Ostatnio ich zabrakło, a druga wpadka z rzędu nie może się powtórzyć.
Większość Kameruńczyków to ograni piłkarze z solidnych europejskich klubów. Wystarczy wymienić tu takie nazwiska jak Song, Matip, M&#39;bia czy bramkarz Kameni.
Jeśli podejdą poważnie do meczu - a myślę, że tak będzie poprzez presję kibiców i zarządu - to wygrają z kilkoma bramkami.
Kamerun (-1AH) @ 1,75 Bet365

mmatizz 4,9K

mmatizz

Użytkownik

Dzisiaj odbywają się rewanżowe spotkania trzeciej fazy kwalifikacji.
Od siebie polecę 3 mecze na jednym kuponie. Pierwsze mecze tych drużyn kończyły się odpowiednio:
Liberia 2:2 Nigeria
Sierra Leone 2:2 Tunezja
Mozambik 2:0 Maroko
Polecam pograć rewanże tych trzech drużyn na jeden kupon. Tunezja i Nigeria spokojnie u siebie wygrają i awansują dalej. Maroko natomiast przegrało pierwszy mecz 2:0 ale grali na wyjeździe, a teraz rywale przybyli tysiące kilometrów i żeby Maroko awansowało do turnieju musi wygrać przynajmniej 3:1. Myślę, że uda im się minimum doprowadzić do dogrywki bo nie mają nic do stracenia.
Nigeria - Liberia, 1 @ 1.20 ✅
Tunezja - Sierra Leone, 1 @ 1.35 ⛔ 0:0
Maroko - Mozambik, 1 @ 1.30 ✅
AKO: 2.11 ⛔

mmatizz 4,9K

mmatizz

Użytkownik
a ma może ktoś jakieś informacje o składach Malawi - Ghana ??
znam tylko Ghany, dosyć mocny atak:
Goalkeepers: Adam Kwarasey (Stromgodset, Norway), Philemon McCarthy (Hearts of Oak), Fatau Dauda (AshantiGold)
Defenders: John Paintsil (Hapoel Tel Aviv, Israel), Harrison Afful (Esperance, Tunisia), David Addy (Vitoria Guimaraes, Portugal), John Boye (Rennes, France), Isaac Vorsah (Red Bull Salzburg, Austria), Jonathan Mensah (Evian Thonon Gaillard, France).
Midfielders: Anthony Annan (Osasuna, Spain), Daniel Nii Adjei (Asante Kotoko), Mubarak Wakaso (Espanyol, Spain), Afriyie Acquah (Parma, Italy), Kwadwo Asamoah (Juventus, Italy), Christian Atsu (Porto, Portugal), Solomon Asante (Berekum Chelsea), Andre Ayew (Marseille, France), Rabiu Mohammed (Evian, France)
Strikers: Emmanuel Clottey (Esperance, Tunisia), Abdul Majeed Warris (Hacken, Sweden), Asamoah Gyan (Al Ain, UAE).
Szkoda, że Kevin Prince Boateng zakończył karierę

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom