>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Kwalifikacje MŚ - Turnieje na całym świecie

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik

STREFA EUROPEJSKA - 2 runda​

Skład grup, miejsca i terminy rywalizacji drugiej rundy kwalifikacji mistrzostw świata siatkarzy strefy Europy
:
E (Poprad, 29-31.5): Białoruś, Chorwacja, Niemcy, Słowacja
F (Rotterdam, 30.5-1.6): Estonia, Holandia, Łotwa, Turcja
G (Povoa de Varzim, 27-31.5): Dania, Grecja, Rumunia, Portugalia, Słowenia
H (Liberec, 27-31.5): Belgia, Czarnogóra, Czechy, Finlandia, Ukraina

W trzeciej i ostatniej fazie eliminacji rozegrane zostaną mecze w czterech grupach. W K znalazły się po losowaniu Polska i Francja. Dołączą do nich zwycięzca grupy E oraz trzecia z G.
Poza Polską i Francją w trzeciej rundzie znalazły się ze względu na zajmowane miejsca w światowym rankingu Rosja (I), Bułgaria (J) oraz Serbia z Hiszpanią (L). Po dwie najlepsze drużyny z każdej z czterech grup trzeciej rundy awansują do przyszłorocznych mistrzostw świata we Włoszech. Zagrają 24 drużyny. W eliminacjach nie muszą uczestniczyć gospodarz oraz obrońca tytułu (Brazylia). Turniej grupy K rozegrany zostanie 14-16 sierpnia w Katowicach.

Zapraszam do pisania analiz jak i dyskusji na temat rozpoczynających się kwalifikacji do MŚ w strefie Europejskiej;)

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Przydatne linki na których znajdziecie statystyki jak i livescory to dzisiaj rozpoczynających się turniejów w Libercu i Pavoa do Varzim.

PAVOA DO VARZIM
LIBEREC

VS

BELGIA- UKRAINA​

Jeżeli chodzi o dzisiejsze typowanie to bez dogłębniejszej analizy, bo narazie nie ma się do czego nawet odwoływac gdyż reprezentacje są na samym poczatku sezonu widzą mi się zwycięstwa Belgów i Greków.
Belgowie w ostatnim czasie poczynili naprawde spory postęp. Pamiętamy doskonale że nie tak dawno stawiali zdecydowany opór Polskiej reprezentacji. Mają w lidze dwa mocne kluby tj Noliko Masseik i Roeselare które niemal co roku rywalizują z najlepszymi w CEV Champions League. Dzisiaj przed nimi mecz z Ukrainą która nie jest oszałamiającym zespołem. Gracze dla większości fanów siatkówki w tym graju są anonimowi. Sądze że nie sprostają dzisiaj rywalowi i polegną z Belgami. Nie będe w pierwszym dniu ryzykowal z graniem handicapów chociaz ten na -1,5 seta Belgow wygląda kusząco po kursie @1,72. Może ktoś się o to pokusi ;) Ja gram bezpieczniej dzisiaj, Licze na samo zwycięstwo Belgów.

Typ : Belgia @ 1,35 Unibet (6/10) ✅3:0

Ponadto może warto dzisiaj zagrac także na zwycięstwo Portugalczyków w stosunku 3-0. Niby mówilem że granie handi jest ryzykowne. Ale argumenty przemawiające na strone gospodarzy tego turnieju to przede wszystki własna hala , lepsze wyszkolenie techniczne od Duńczyków, doświadczenie w Europie. Tuż przed samym rozpoczęciem kwali Portugalczycy mierzyli się w grach kontrolnych z Chińczykami. Sparingi te można powiedziec wyszło bardzo dobrze. W ostatnim meczu wygrali 4-0 ( grano 4 sety, bo tak zostało umówione). Zespół spisał się dobrze , a wiadomo przeciw Azjatom gra się ciężko. Duńczycy to zupelnie inny styl gry. Myślę że Portugalia udanie wejdize w turniej i wygra to 3-0 bo kolejne mecze będa juz o wiele trudniejsze, przecież kolejni rywale to m.in Grecja. Gwiazdą zespołu jest jej kapitan Joao Jose , który na codzień występuje w VfB Friedrieschafhen. Mnie jakoś ten typ przekonuje nie wiem jak Was, ale spróbowac można ;)

Typ : Portugalia -2,5 seta @ 1,80 Unibet(4/10) ✅3:0

VS

CZECHY-CZARNOGÓRA​

I na sam koniec jeszcze jeden typ ode mnie na dziisjeszy dzien. Ponownie turniej w Libercu i mecz gospodarzy Czechów z Czarnogórcami. Wiemy doskonale że Czesi mają uznanych zawodników w Europie jak m.in Lebl, Tichacek, Novotny,Rak, Stokr itp. Jednak nie przypominam sobie w ich wykonaniu dobrego turnieju. Jakoś zespół ten nie ma dobrego zespołu. Gwiazdy się nie rozumieją najwidoczniej albo wina leży po stronie trenerów którzy nie umieją skonsolidowac skladu. Czarnogórcow polscy kibice pamiętają z meczu z Polakami kiedy nam sprawili psikusa... Nie sądze aby tym razem &quot;gwiazdki&quot; Czeskie zmiotły z parkietu rywali i wydaje mi się że linia 135,5pkt zostanie przekroczona;) Czesi w ostatnim poważnym meczu męczyli się z Macedończykami wygrywając dopiero 3-2. Typ wydaje się naprawde ciekawy, a i kurs w połączeniu z Belgami wygląda bardzo ciekawie.

Typ : Powyżej 135,5pkt @ 1,42 Unibet (4/10) ✅185pkt

ZAPRASZAM DO BRANIA UDZIALU W DYSKUSJI I PISANIA ANALIZ ;)

akselek 552

akselek

Użytkownik

Spotkanie: Czechy - Czarnogóra
Typ: Under 175.5 ⛔ 185 pkt.
Kurs: 1.85
Bukmacher: Gamebookers

W dniu dzisiejszym rozpoczynają się kwalifikacje do siatkarskich Mistrzostw Świata. Kwalifikacje odbywają się w czterech grupach, mecze jednej z grup będą rozgrywane w Libercu, gdzie gospodarze Czesi podejmą Czarnogórę, Belgię, Finlandię i Ukrainę. W dzisiejszym spotkaniu, które planowane jest na godzinę 18:00 podejmą Czarnogórców. Dzisiejsze spotkanie ma być jedynie przetarciem to kolejnych spotkań. Najcięższe spotkanie przyjdzie im rozegrać z Finlandią na zakończenie.

Przygotowania Czechów do tych eliminacji rozpoczęły się w tamtym tygodniu gdzie rozegrali po trzy sparingi z Chinami i Słowenią. Ze Słowenią najpierw przegrali 1:3, a następnie wygrali 3:1 i 3:0. Wówczas Czesi nie zagrali optymalnym składem. W dzisiejszym spotkaniu trener Zdenek Hanik nie skorzysta z usług Michała Raka, Jiri Nováka i Jakuba Novotný&#39;ego. Po za nimi zagrają w najsilniejszym ustawieniu m.in. z Janem Stokrem, Peterem Platenikiem czy Martinem Leblem.
Do tego dochodzi fakt, że Czesi zagrają u siebie i zapewne ich publiczność zagrzeje ich do boju, tak więc nie spodziewam się tutaj innego scenariusza niż łatwa wygrana Czechów. Więc typ na under 175.5 wydaje się być dobrym rozwiązaniem.

radek03 90

radek03

Forum VIP
Robson mnie ubiegł w podaniu typów na mecze Portugalczyków i Czechów.

Mogę tylko zdublować typ na Portugalia -2,5 seta.✅ Portugalia to solidna drużyna, która krąży gdzieś tam na poziomie solidnych średniaków, zespół ostatnio nie może dobić się do żadnej znaczącej imprezy, jednak w składzie ma kilku dobrych i cenionych zawodników. Natomiast zespół Danii to 4. liga światowa. O zawodnikach duńskich nie mam praktycznie nic do powiedzenia, ponieważ nie są oni obecni w światowych rozgrywkach, jest to zespół w pewnym sensie anonimowy. Tutaj nie wiedzę innego wyniku jak łatwe wygrana Portugalczyków .

Co do Czechów to jest to zespół rozczarowanie. Patrzącz na nazwiska i kluby, w których grają reprezentanci można śmiało powiedzieć świetna drużyna, niestety nie przekłada się to na rzeczywistą siłe czeskiej kadry. Mimo, że ich zawodnicy są cenieni w Europie i są prawdziwymi gwiazdami w świecie siatkówki to jednak Czechy nadal pozostają europejskim średniakiem. Turniej grają u siebie, więc będą chcieli wykonać perwszy krok do tego, aby w końcu zaistnieć na światowych parkietach. Pierwszy mecz z Czarnogórą. Po rozpadzie Serbii i Czarnogóry, niestety dla tych drugich większość reprezentantów to Serbowie, oprócz Vujevica, więc Czarnogóra budowała drużynę praktycznie od podstaw. W ich grze można dostrzec pewne pozytywy, np. mocna zagrywka, na uwagę zasługuje Milivojevic, jednak drużyna gigantem nie jest. Myślałem nad typem na ten mecz i postanowiłem zagrać na Czechów 3-0, u siebie powinni rozpocząć turniej z wysokiego pułapu, kurs 1,9.⛔

Pisałem tak na szybkiego, z powodu braku czasu, nie dokopałem się też w inernecie składów zespołów na te turnieje, więc jak ktoś ma jakieś informacje uzupełniające to będa one mile widziane.

//już można po pierwszym secie meczu Czechy-Czarnogóra wyciągnąć wniosek, że jednak Czesi na tej pozycji europejskiego średniaka pozostaną, no może przy najmniej wygrają cały mecz

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
SKłady zespołów uczestniczących w kwalifikacjach
Znalazłem narazie składy takich oto reprezetacji więc podaje . Z czasem będe tego posta uzupełniaj o dodatkowe informacje o skladach ;)

z pomocą akselka????

nikkol 277

nikkol

Forum VIP
Robson wielkie dzięki za składy. Czy wiesz może, czy w reprezentacji Niemiec znalazł się Pampel? Podejrzewam, że nie, bo z Brazylią nie grał. Nie lekceważyłbym Czechów ponieważ grali bez Raka czy Novotnego.
Na dzisiaj zwycięstwo Finów, ale jeszcze nie wiem po jakim kursie :/ Obawiam się, że może on być malutki, więc na pewno -1,5 seta, może jakis under.

radek03 90

radek03

Forum VIP
Portugalczycy wczoraj zgodnie z planem rozbili Danię, Czesi natomiast mnie zawiedli, wygrali 3-1 z Czarnogórą, ale np pierwszy set, gdzie prowadzili 6 pkt przegrali, z taką drużyną powinni spokojnie wygrać partię, na ich usprawiedliwienie działa brak kilku zawodników na boisku.

Na dzisiaj można postawić na Portugalię. Wczoraj mieli spacerek, dziś trochę trudniejsze zadanie, ale moim zdaniem osiągną swój celi wygrają. Grecy wczoraj odstali od Słowenii 1-3, Grecy tak naprawdę to od igrzysk w Atenach, gdzie przegrali pamiętny mecz z USA (już prawie witali się z kolejną rundą i tutaj nagle poraża ???? ) nic ciekawego na światowych parkietach nie pokazali, na imprezach ich nie ma, jakoś ich drużyna mnie nie przekonuje. Porugalczycy niedość, że są gospodarzem to jeszcze wg mnie drzemie w ich drużynie większy potencjał, więc stawiam na nich.

Portugalia 1,72✅

Jeśli ktoś chce składy zespołów to są na stronie FIVB, wystarczy wejść w dany turniej i tam są zespoły.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Robson wielkie dzięki za składy. Czy wiesz może, czy w reprezentacji Niemiec znalazł się Pampel? Podejrzewam, że nie, bo z Brazylią nie grał. Nie lekceważyłbym Czechów ponieważ grali bez Raka czy Novotnego.
Na dzisiaj zwycięstwo Finów, ale jeszcze nie wiem po jakim kursie :/ Obawiam się, że może on być malutki, więc na pewno -1,5 seta, może jakis under.
Co do skladu Niemcow to jak podawalem w temacie mecze towarzyskie 2009 Lozano powolal następującą dwunastke, w której nie ma Pampela :

Dirk Westphal, Marcus Böhme (obaj SCC Berlin), Thomas Kröger (VfB Friedrichshafen), Max Günthör, Eugen Bakumovski, Patrick Steuerwald, Sebastian Schwarz (wszyscy Generali Haching), Marcus Popp (Verona/ITA), Simon Tischer (Olympiakos/GRE), Björn Andrae (Panathinaikos Athen/GRE), Georg Wiebel (Noliko Maaseik/BEL), Jochen Schöps (Odintsovo/RUS)

zbylo04 0

zbylo04

Użytkownik
Słowenia(-1,5s.) - Rumunia 1,42 lub under 185,5 1,5 ⛔
Wczoraj Słowenia pewnie pokonała Grecje, chociaż nie była faworytem. Dziś przeciwnik o wiele łatwiejszy. Kurs 1,42 bardzo dobry jak na opcje -1,5 seta. Osobiście spodziewam się wyniku 3-0 i obym się nie zawiódł.
Portugalia(-1,5s.)-Grecja 2,4 ✅
Nie rozumie dlaczego taki wysoki kurs na Portugalię -1,5 seta. Fakt że Grecy przegrali wczoraj mecz ze Słowenią i dziś muszą ostro powalczyć ale Portugalia gra u siebie a na dodatek bilans trzech ostatnich spotkań jakie znalazłem w statystykach Unibet to trzy zwycięstwa Portugalii (3-1 3-0 3-0). To że Portugalia dziś wygra jest dla mnie pewne. Myślę, że handi -1,5 seta ma szanse wejść na co najmniej 70%.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Wczoraj udanie wyszlo moje typowanie. 3/3 podczas prawdziwej inauguracji meczów w wykonaniu reprezentacji. Jestem zadowolony. Trzeba coś przygotowac zatem na dzisiaj.

VS

FINLANDIA- CZARNOGÓRA​

Wczoraj popularni Suomi przyglądali się grze pozostałych reprezentacji bo akurat z terminarza wynikało ze podczas pierwszego dnia turnieju to oni mają wolny dzień. Czarnogórcy mierzyli się natomiast z gospodarzami Czechami i zdołali urwac im seta. Ogólnie mecz ten tak jak oczekiwałem nie był lekkim spacerkiem dla Czechów, którzy mają problemy z zespołem o czym także wczoraj wspominalem. Kiedy przegrali 1 seta i nie szło im w drugim trener musial poslac w bój Tichacka i Marka Novotnego którzy rozpoczeli mecz na ławce. Czarnogorcy postawili opór.
Dzisiaj Finowie którzy w składzie mają najlepszych swoich zawodnikow, jak Esko, Sammelvouo, Oivanen itd. Wiadomo że jest to pierwszy mecz o punkty dla Finów jednak reprezentacja ta jest z każdym rokiem coraz silniejsza. Czyni postępy i w takim meczu jak dzisiaj sądze ze wygra pewnie. Rywale owszem moze i wygrają tak jak wczoraj jednego seta dlatego nie decyduje sę grac z handi -2,5 tylko na dokladke do jakiegoś dubelka doloze sobie sądze bardzo pewny typ Finlandia -1,5 seta.

Typ : Finlandia -1,5 seta @1,30 (7/10) Unibet ✅3:0

VS

CZECHY- UKRAINA​

Czesi wczoraj można powiedziec wymęczyli zwycięstwo nad Czarnogórą, jednak trzeba także wziąc pod uwage że to rywal grał w miare dobrze. Dzisiaj naprzeciw Czechom wyjdzie Ukraina , w której gra Gladyr zakontraktowany przez ZAKSe przed kolejnym sezonem. Wczoraj zdobył on mało pkt, bo nie mogł się cieszyc z ilości piłek jakie dostawal od swojego rozgrywającego. Ogolnie to poza nim Ukraińcy nie mają w składzie znanych polskim kibicom siatkówki zawodników. Czesi natomiast mają przede wszystkim Jirego Popelke, który swego czasu występowal w polskiej lidze w barwach Mostostalu. Wczoraj to głownie on poprwadzil swoj zespół do zwyciestwa zdobywając ponad 20pkt. Do pewnego momentu na ławce przebywali Tichacek i Marek Novotny. Trener pewnie myślal ze nie będize musiał ich nadmiernie eksploatowac jednak kiedy przegrali 1 seta i nieciekawie robiło się w drugim myusiał ich poslac w bój i udało się wygrac 3:1. O Ukraińcach nie można nic dobrego napisac po meczu wczorajszym poza tym że grali ambitnie ale brakowało umiejetności. Wczoraj naprzeciw mieli Belgów i przegrali 0:3. Dziisaj są to Czesi- gospodarze. Wiadomo że nie można w ten sposób porównywac zespołow ale Czesi są lepsi od Belgów czysto teoretycznie więc powinni także odprawic dzisiaj z kwitkiem Ukraine 3:0.

Typ : Poniżej 160,5pkt @ 1,85 Unibet (5/10)⛔208pkt

Jak wspomnieli wyżej to ciekawym typem jest także wygrana Portugalczyków. Wczoraj w meczu ze Słowenią Grecy popełnili bodajże 38 wlasnych blędów :!: Jak łatwo polizcyc sami oddali niemal 2 sety. taką grą nie można wygrac meczu, ze Slowenią a co dopiero liczyc na jakiś dobry rezultat w potyczce z gospodarzami Portugalczykami. Wczoraj mecz Selecao należał do spacerków. Duńczycy zostali wręcz zmiażdzeni w poszczególnych setach. Grekow jeżeli będa popełniac znowu wiele wlasnych błędow może czekac także porażka. Może nie taka dotkliwa jak Duńczykow ale 3:0 jak najbardziej realne moim zdaniem. Jednak ja stawiam czyste zwyciestwo Portugalii po kursie który jest nie najgorszy. Do tego fatalna dyspozycja Greków w ostatnich 6 meczach w statach które odnotowal Unibet. 5 porażek i zaledwie 1 wygrana z outsiderem totalnym jakim są siatkarze Wielkiej Brytanii. A potrafili także z nimi przegrac. Grecka siatkówka kojarzona jest z dobrymi klubami jak Olympiakos, Panathinaikos czy Iraklis który przecież grał w finale LM, jednak warto spojrzec w kadry tych klubów. O ich obliczu decydują zawodnicy zagraniczni, a Greccy są tylko uzupelnieniem składu.
Jak dla mnei typ godny rozważenia;)

Typ : Portugalia win @ 1,70 Unibet (6/10) ✅3:1

ZAPRASZAM DO DYSKUSJI I PISANIA SWOICH ANALIZ ;)

radek03 90

radek03

Forum VIP
Dania - Grecja
typ: under 160,5
kurs: 1,35

Kurs niski, ale bardzo prawdopodobny. Dania to tak jak już było wspominane, bardzo dalekie zaplecze światowej siatkówki, praktycznie ich nie widać na żadnych turniejach. Tutaj zaprezentowali się już w meczu z Portugalią i zanotowali miażdżącą porażkę, w dwóch setach nawet do 13. Grecy także nie zachwycają, dwie porażki, ale jeszcze są w grze i na pewno będą chcieli walczyć do końca. Jeśli marzą o awansie to taką ekipe jak Dania powinno odprawić z kwitkiem. Stawiam na 3-0 dla Grecji i co za tym idzie under 160,5.

Ukraina - Finlandia⛔
typ:1(+2,5seta)
kurs: 1,65

Ukraina w pierwszym meczu przegrała i to znacznie bo 3-0 z Belgią, jednak w tym meczu popełnili masę błędów i praktycznie oddali wygraną przeciwnikowi, więc tak obiektywnie patrząc nie pokazali do końca na co ich stać. W drugim meczu zagrali z gospodarzami Czechami i sprawili niespodziankę, pokonali ich po TB. W zespole Ukrainy możemy zobaczyć np. znanego nam wszystkim z PlusLigi Gladyra. Finowie natomiast pokonali pewnie Czarnogórę 3-0, jednak w trzeciej partii byli bliscy porażki, jednak zdołali odwrócić niekorzystny rezulatat i wygrać na przewagi. Myślę, że te błędy w grze Ukraińców wzięły się z nerwów w meczu inauguracyjnym a teraz weszli na właściwe tory, dzisiaj z pewnością są w stanie powalczyć z Finami.

Belgia - Czechy⛔
typ:1
kurs: 1,72

Czesi jak zwykle nie zachwycają, mało tego rozczarowują. W pierwszym meczu nie bez kłopotów pokonali Czarnogórców, w drugim meczu stawiani jako murowany faworty ulegli 2-3 Ukrainie. Przyczyn słabej gry można się doszukiwać w brakach kadrowych, jednak z taką grą nie mają oni szans na wywalczenie kwalifikacji. Belgowie natomiast pokonali Ukrainę zdecydowanie 3-0, choć tam przeciwnicy bardzo ułatwili im zadanie, oddając dużo punktów. Zespół dysponuje silną zagrywką, dużym potencjałem w ataku. Polacy wspominając ten zespół z negatywnymi emocjami, przegraliśmy z nimi 1-3 na ME. Myślę że z tak grającą drużyną czeską są w stanie wygrać mecz.

//tragedia, chyba poczekam lepiej do LŚ

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Już trzeci dzień przed Nami w walce o przepustki na MŚ do Włoch. Do wczesniej rozpoczętych turniejów w Libercu i Pavoa do Varzim dzisiaj dołączają zespoły w Popradzie(Słowacja), a jutro dołączą w Rotterdamie.
Walka nabiera rumioeńcow co widac po niektorych wczorajszych wynikach. Mam tutaj ma myśli głownie porażke Czechow z Ukrainą czego raczej nikt się nie spodziewał.

VS

FINLANDIA- UKRAINA​

Na pierwszy ogień właśnie wspomniana Ukraina ktora dzisiaj mierzyc się będzie z faworytem tej grupy czyli Finami. Ukraina wygrała 3:2 ale mecz zapewne kosztowal ich wiele zdrowia. Prawie dwu godzinny mecz i krótka regereracja może zrobic swoje. Wracając jeszcze do wczorajszego dnia to aż 40pkt po blędach wlasnych oddali Czesi Ukraincom ale tyle samo oddali Ukraińcy więc w tej statystyce na remis. Na uwage zasługuje za to dominacja w bloku. Aż 17 zdobytych pkt w tym elemencie przy zaledwie 8pkt Czechów robi wrażenie. Prym w tym wiódł znany z PLUS Ligi Gladyr zdobywca 5pkt blokiem, 2 zagrywką i 5 atakiem;) Ogólnie udany mecz Ukraińców, którzy jak narazie są sprawcami największej moim zdaniem niespodzianki na tym turnieju.
FInowie wczoraj szybko, łatwo i przyjemnie odprawili z kwitkiem Czarnogórców 3:0. Finowie grają najlepszym składem jaki mają do dyspozycji w chwili obecnej. Gracze tacy jak Esko, Sammevuo, Kunnari czy bracia Oivanen są znane w Polsce wielu osobon. Wczoraj najlepiej punktował w ich zespole zawodnik Resovii Mikko Oivanen 18pkt, a starał mu sie dorównac Olli Kunnari znany z Olsztyna. Finowie naprawde mają bardzo dobrą reprezentacja, która nie powinna miec problemów z pokonaniem Ukraińców jak to mialo miejsce w przypadku Czechów. Bardzo ciekawym typem na ten mecz jest granie Poniżej 185,5pkt po kursie 1,60. DLa mnie wręcz bardzo bardzo dobry typ. Jakoś nie daje Ukraincom w tym starciu szans, a przy dobrych wiatrach stac ich co najwyżej na ugranie co najwyżej jednego seta...

Typ : ▶Poniżej 185,5pkt @ 1,60 Unibet (8/10) ✅140pkt

VS

PORTUGALIA - RUMUNIA​

Gospodarze turnieju w Pavoa do Varzim wygrali dwa mecze dośc łatwo. Kolejny to potyczka z Rumunami. Wczoraj oby dwa zespoły wygrały swoje mecze. Portugalia 3:1 z Grekami a Rumunia 3:2 ze Słowenią co można w pewien sposób uznac za niespodzianke. Dzisiaj sądze że Rumuni jednak poniosą klęskę z gospodarzami, którzy grają dośc dobrze na tym turnieju. Deklasacja Duńczyków. Wczoraj także dobry mecz. Błyszczy narazie Valdir Sequeira. Wczoraj zdobywca 28pkt. Świetnie prezentuje się w ataku a także na zagrywce sieje popłoch u rywala. Portugalczycy nie mają wielkich gwiazd ale stanowią monolit. Dodamy do tego kapitana Jose Joao i ciekawy skład bez nazwisk wielkich ale zespól. DO tego technika po stronie Portugalii. Dla mnie warto nawet zaryzykowac i zagrac z handicapem zwyciestwo Selecao ;)

Typy : ▶Portugalia @ 1,35 (8/10) Unibet⛔0:3
▶Portugalia -1,5 seta @ 1,72 (6/10) Unibet ⛔0:3

VS

CZECHY - BELGIA

Co do tego meczu to powiem szczerze w dniu wczorajszym chcialem stawiac na Belgów, ale sądzilem że kurs będzie wyższy. Jak tak dłuzej myslę o tym meczu to coraz bardziej oddalam się od typowania go. Czesi nie pokazują nic narazie. Zawodzą na całego. Jak wczoraj Popelka nie mial dnia konia to ewidentnie nie miał kto punktowac. Troche to dziwi ale aktualna pozostaje teza że Czesi nie mają zespołu. Ciężko im się jakos porozumiec na boisku. Mnożą swoje błędy i oddają mecz jak wczoraj przeciwko Ukraińcom. 40 niewymuszonych blędow to naprawde sporo. Brak dobrej punktowej zagrywki, słabośc w bloku z takim rywalem jak Ukraina to wydatne niedociągnięcia w ich grze. Belgów w sumie &quot;widzieliśmy&quot; jedynie w meczu z ... Ukrainą i gdyby patrzec na te mecze to jasnym faworytem są tutaj Belgowie. Jedak ja mam nieco obaw do tego meczu. Czesi po takim kopie jaki dostali wczoraj zapewne dzisiaj wyjdą bardzo zmotywowani. Może okazac się do z jednej strony plus a z drugiej nawet i minus bo w głowie mogą się dziac cuda. Jednak ja wierze że ci doświadczeni gracze staną na wysokości zadania i uda im się pokonac Belgów. Trzeba jednak znalesc lidera do którego można grac wiele pilek. Kogoś takiego kim był w pierwszym meczu Jiri Popelka. Ja lekko probuje zagrac na win Czechów gdyż widze w tym dobre value ;)

Typ : ▶Czechy win @ 2,00 (3/10) Unibet ✅3:2

ZAPRASZAM DO DYSKUSJI I PISANIA SWOICH ANALIZ ;)

P 0

prytosan

Użytkownik
Dwa pierwsze typy jak najbardziej ok zaś co do Czechów postawiłem odwrotnie. Statystycznie nasi sąsiedzi wypadli tragicznie a uwazam że dzisiejszy mecz jeszcze to pogłębi. Kurs na pewno wart ryzyka ???? .

W 0

wyscig

Użytkownik
Moculescu potrafi zrobic coś z niczego i dzisiaj Rumunia zrobiła mały kroczek w kierunku budowy nowej jakości w europejskiej siatkówce. Przed nimi oczywiście daleka jeszcze droga, ale gołym okiem widac że są już przed zawsze przeciętną Portugalią. Mysle że za 3-4 lata Rumunia będzie zespołem z którym bedzie sie liczył juz kazdy. Obecny team nie jest wcale taki słaby, kto widział ich w akcji w poprzednich sezonach wie że do pewnego stopnia potencjał mają. Dodatkowo od tego sezonu prowdzi ich trener &quot;cudotworca&quot; ???? Myśle że Rumunia jeszcze nie raz zaskoczy zanim zbuduje sobie jaką marke w świecie siatkówki.
Innym zespołem o którym nalezy wspomniec jest Słowenia. Drużyna prezentująca styl bardzo podobny do serbskiego i francuskiego. Niestety zawodnikom brakuje troche charakteru i zbyt wielu gra w ACH Bled w mimo wszytsko słabej lidze słoweńskiej. Nie mniej jednak Słowency mają młoda chyba jeszcze bardziej utalentowaną niż Rumunia ekpie. Gdyby tym drużynom udało sie zagrac w LŚ, to szybko zasiliłyby szereg drużyn z szerokiej swiatowej czołówki. (wiadomo jednak jak trudno dostac sie do LŚ) Czy ktoś 4-5 lat temu traktował Finlandie powaznie w kontekście siatkówki?? Jeszcze nie tak dawno drużyna z Skandynawii była absolutnym kopciuszkiem, a 2 lata temu była 4 na ME! Dzisiaj z takim zawodnikami jak Oivanen Kunnari Sammelvuo Esko, każdy musi sie liczyć.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS

FINLANDIA - BELGIA

Mecz mozna powiedziec na szycie na tym turnieju. Wczoraj Belgowie zgodnie z moimi sugestiami nie dali rady Czechom i polegli w TB. Dzisiaj czeka ich trudniejsze zadanie bo naprzeciw mają Finów , o których w tym temacie już sporo napisałem więc nie będe zbytnio powtarzał ale to faworyt tego turnieju i tyle w temacie;) Wczoraj wygrali oni 3-0 z Ukrainą. W ich grze i zdobywaniu pkt przede wszystkim służy atak. Ale maja takiego atakującego jak Oivanen którego znamy z PLUS Ligi to łatwiej jest o pkt. W Rzeszowie co prawda nie gral zawsze na najwyższym poziomie ale w reprze jak widac 3ma poziom , ale narazie słabsi rywale to może dlatego. Jednak jak ma swój dzień to jest go trudno zatrzymac. Finowie mają żelazny skład i narazie on nie zawodzi.
Belgowie to zespół bez gwiazd. Jednak z klubów Roeselare i Noliko, które znamy z LM i nie tylko. Dzisiaj uważam ze Belgowie nie sprostają Finom w tym meczu. Wczoraj nie udało im się wygrac z himerycznymi co tu dużo mówic Czechami to nie powinni miec szans w starciu z zespołem pukającym do światowej czołówki siatkarskiej od paru lat;) Do tego wczorajszy męczący mecz Belgów który trwał niemal 2h30min. Finowie na parkiecie przebywali dopiero 6 setów w dwóch grach. To także moze w jakimś stopniu miec wpływ na zachowanie się graczy z Beneluksu. DLa mnie taki typ jest dobrym rozwiązaniem i napewno go puszcze. Do tego jeszcze mała dygresja na temat rankingu FIVB. Otoż Finowie są na 22msc, a Belgowie ... 61:!: Za takimi potęgami jak m.in Dania ???? Wiadomo nieraz takie rankingi są o kant kuli rozbic, ale to też w pewnym stopniu oddaje ostatnie lata w wykonaniu tych reprezentacji.

Typ : Finlandia -5,5 pkt @ 1,85 Unibet (7/10)

ZAPRASZAM DO PISANIA ANALIZ I PROWADZNIA DYSKUSJI ;)

akselek 552

akselek

Użytkownik

Spotkanie: Holandia - Łotwa
Typ: Under 160.5
Kurs: 1.57
Bukmacher: Tobet
O godzinie 16:00 w Rotterdamie gospodarze turnieju eliminacyjnego Holendrzy podejmą reprezentacje Łotwy. Holendrzy obecnie zajmują dopiero 28 miejsce w rankingu FIVB, lecz wg mnie jest to nie adekwatne zupełnie do ich gry i umiejętności. Posiadają naprawdę kilku dobrych graczy, którzy na co dzień występują w najsilniejszych ligach Europy. Najmocniejszymi punktami &#39;Pomarańczowych&#39; są głównie: Nico Freriks (Jastrzębski Węgiel), Robert Horstink (Acqua Paradiso Gabeca Montichiari), Jan Willem Snippe (Lube Banca Macerata), Wytze Kooistra (Trenkwalder Modena), Rob Johannes Bontje (Marmi Lanza Verona) czy też Marko Klok (Fakel Novyi Urengoy). Także widać jak silni są Holendrzy, dodatkowo grają u siebie co powinno im pomóc. Głównymi atutami Holendrów jest zagrywka, którą każdy z nich potrafi narobić wiele szkody przeciwnikowi oraz blok, gdzie mają dużą przewagę wzrostem nad dzisiejszym rywalem. Łotysze to typowy kopciuszek w Europie, reprezentacja bez żadnych sukcesów. Obecnie w rankingu FIVB zajmują dopiero 55 pozycję. Niespełna rok temu obie drużyny spotkały się podczas kwalifikacji do Mistrzostw Europy, oba spotkania wygrali Holendrzy 3-0. Nie wyobrażam sobie innego wyniku niż gładka wygrana Holendrów.

pawlikn 51

pawlikn

Forum VIP
Przecieram oczy ze zdumienia, gdy widzę co wyprawiają rumuńscy siatkarze. Wygrywają mecz za meczem a wczoraj pokonali gospodarzy, w dodatku faworytów tego turnieju kwalifikacyjnego i to jeszcze bez straty seta! Rumuńska siatkówka w ostatnich czasach poczyniła dosyć spore kroki a oprócz przykładu bardzo dobrze grającej reprezentacji Rumuni ( również żeńskiej ) jest rumuński zespół Tomis który przecież w tym roku zajął 3 miejsce w Chellenge Cup. Do tej pory przyglądałem się z boku reprezentacyjnym rozgrywkom, ponieważ chciałem wybadać formę wszystkich zespołów i zobaczyć na co kogo stać. Dzisiaj postanowiłem pobrać kurs na wygraną Rumunii z Grecją. Rumunii na tym turnieju kwalifikacyjnym grają znakomicie i są przed ogromną szansą sprawienia niespodzianki i zajęcia pierwszego miejsca. Przed nimi dzisiaj decydujący mecz - jeśli ograją Greków awans będą mieli na 99%, gdyż ostatni mecz to pojedynek z Danią, która odbiega zdecydowanie od wszystkich ekip. Grecy już są bez szans na awans, ponieważ mają na koncie już dwie porażki i tylko jedną wygraną ze słabiutką Danią. Rumuni stoją przed wielką szansą sprawienia niespodzianki i jeśli zaprezentują taką grę jak choćby wczoraj z Portugalią to są w stanie jak najbardziej poradzić sobie z Grecją, która tak jak powiedziałem nie gra już o nic.

Grecja - Rumunia 2 1.85 Centrebet

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS

RUMUNIA - GRECJA

Byłem zaskoczony wczorajszym rezultatem Rumunów jak pewnie większosc. Dzisiaj kiedy grają z Grekami sądze że można się pokusic się o typowanie ich na zwyciezce. Grecy grają fatalnie popełniając wiele własnych błedow. Wczoraj w meczu z outsiderem Danią mimo ze wygrali 3-0 i mial to byc spacerek wcale tak nie było teoretycznie. Otoż Grecy popełnili więcej błędów niż ich rywal ktory przeciez potęgą nie jest . 21-17 w tej statystyce było. Rumuni przeciw Portugalczykom zagrali bardzo dobry mecz. Super spisali się w bloku czym moga zaskoczyc dzisiaj w meczu Greków. Do dnia wczorajszego nie wierzylem w Rumunów jednak muszę chyba zmienic zdanie... I mam nadzieje że dzisiaj się tylko w tym utwierdze jak zobacze że wygrywają z Grekami. Kurs na zwyciestwo wynoki 1,65, a ja natomiast spróbuje zagrac handi -3,5pkt bo sądze że Grecy nie są w stanie raczej wygrac któregoś z setów bardzo wysoko aby nie udało się potem pokryc linii ;)

Typ : Rumunia -3,5pkt @ 1,90 Unibet (6/10)

radek03 90

radek03

Forum VIP
Dziś chyba największe zainteresowanie wzbudza mecz Grecji z Rumunią. Rumuni sprawili wczoraj niespodziankę i w trzech partiach rozprawili się z drużyną gospodarzy Portugalią, wcześniej zdołali pokonać Słowenie, tak więc do tej chwili mają na swoim koncie dwie wygrane. Rumunia udowadnia, że ich siatkówka powoli wychodzi z cienia. Przyglądałem się ich poczynaniach w poprzednich latach na zapleczu większych imprez, dodatkowo ruszyło się też coś w ich siatkówce ligowej, sukces Tomisu Konstanty, teraz reprezentacja osiąga kolejne sukcesy, krok po kroku zbliżając się do MŚ. Zespół może w nie tak długim czasie wejść do szerszej czołówki światowej, miejsce pod koniec 10 w rankingu jak najbardziej do osiągnięcia. Dodatkowo trenerem drużyny jest świetnie znany i ceniony Moculescu. A co do Greków, to jakieś szanse mają na awans ale są one nikłe, ich gra ładnie mówiąc nie napawa optymizmem. Grecka siatkówka jest od pewnego czasu w dołku i mimo, że kluby osiągają sukcesy to nie przedkłada się to na reprezentację. A wszystko dlatego, iż w greckich klubowach kluczowe role odgrywają zagraniczni gracze, Grecy są tylko tłem dla innych zawodników. W tym turnieju przegrali już ze Słowenią i Portugalią i zdołali wygrać z Danią, ale jednak gra na przewagi, jak to miało miejsce w ich ostatnim meczu, z takich słabym przeciwnikiem jak Duńczycy chluby im nie przynosi a wręcz odwrotnie. Rumuni są na fali i będą chcieli wykorzystać stojącą przed nimi szansę i dzisiaj pownni wygrać z Grekami. Ja swoje typowanie tych turniejów miałem już zakończyć ze względu na słabe wyniki, ale takich typek za mniejszą kasę można zagrać:
Rumunia - Grecja
typ:1(-2,5seta)
kurs: 4,0⛔

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom