>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Kwalifikacje do MŚ 2010 - 10-11.09.2009 (Ameryka Płd, Płn)

Status
Zamknięty.
assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Jak to zwykle bywa w zgodzie z eliminacjami europejskimi idą inne kontynenty, które również kończą swoje potyczki, które zadecydują kto zaprezentuję się w czerwcu w RPA. W tym tygodniu eliminacje zakończa się jednak tylko na kontynencie amerykanskim.

Zaczniemy od Ameryki Południowej gdzie awans wywalczyły już Brazylia, Paragwaj i Chile, a do obsadzenia pozostało jeszcze jedno miejsce gwarantujące bezpośredni start w mundialu i miejsce barażowe. O te dwa &quot;łupy&quot; walczą cztery reprezentacje. Wszystko można zobaczyć na przedstawionej niżej tabeli.

Kursy BAH:

Następnie Ameryka Północna. Tu po sobotnio-niedzielnych pojedynkach poznaliśmy dwóch kolejnych uczestników MŚ. Są to reprezentacje USA i Meksyku. Podobnie jak w Ameryce Południowej tu także pozostały do obsadzenia dwa miejsce o które w ostatniej kolejce będa się bić drużyny Kostaryki i Hondurasu.

Ponownie przeliczniki z Bet-at-Home:

Brakuje Afryki ale to dlatego, że tam ostatnia seria gier eliminacyjnych dopiero za miesiąc czyli 14 listopada. Podobnie w Azji. Tam Nowa Zelandia z Bahrajnem spotkanie rewanżowe o awans do MŚ rozegrają dzień wcześniej niż eliminacje w Afryce - 13.11.2009.

Zapraszam do dyskusji.. ;)

Tylko, że to ma być DYSKUSJA, a nie jednozdaniowe wypowiedzi pozbawione sensu czy też wklejanie taśm i pytania &quot;czy to wejdzie&quot;.

D 5

devil13england

Użytkownik
Najciekawiej zapowiada sie spotkanie Urugwaju z Argentyną.Po ostatnim meczu Argentyny ktory ogladalem z Peru odrazu na mysl przyszlo mi ze Argentyna w Urugwaju spotkania nie powinna wygrać.Urugwaj ma o co grac własna publika+duet Suarez-Forlan może bardzo pomóc w odniesieniu zwyciestwa nad bedącą w dołku Argentyna.Z Peru Argentyna nic wielkiego nie pokazała.przeważała w całym meczu ale bylo to do przewidzenia bo wiadomo o co grali a i peru to nie jakas potega.Z Urugwajem bedzie wiele wiele trudniej.Mysle ze z tak slabo grajacą ekipą Argentyny Urugwaj powinien sobie poradzic a co za tym idzie zapewnic zwyciestwem awans do mistrzostw świata w RPA.Kurs jak najbardziej do wzięcia bo betathome wystawił bodajze 2,30
a wy co myslicie o tym spotkaniu???

katalonczyk9 0

katalonczyk9

Użytkownik
Gra Argentyny wyglądała tak że żal patrzeć. W pierwszej połowie jeszcze troszkę się kleiła, ale po przerwie to już była kaszana totalna. Tę zwycięską bramkę to strzelili na prawdę w niewyobrażalnych okolicznościach. Na pewno nie pomagała pogoda. Kto widział jakie zmiany robił Diego, to łapał się za głowę. Messi w reprezentacji jest całkowicie bezbarwny. Widać że średnio rozumie się z pomocnikami. Ja 1X za 1.42 biorę z pocałowaniem ręki. A Urugwaj to nie tylko Forlan z Suarezem. Każda formacja wygląda tam solidnie.

S 42

szuwi1

Użytkownik
1X chyba można łykać, gra Argentyny dno jak pisze katalonczyk9, ale jak może ona inaczej wyglądać, skoro Maradona żongluje cały czas składem. 1x wydaje się o tyle prawdopodobny, że Argentynie teoretycznie do awansu styka remis, no chyba, że Ekwador wygra na wyjeździe z Chile pięcioma bramkami.

S 0

solarex

Użytkownik
Ja tam osobiście zbytnio w Urugwaj nie wierze, wydaje mi sie ze Argentyna sie przełamie.Tevez Messi Milito Riquelme Gago Higuain - wystarczy że ktorys z nich sie &quot;przebudzi&quot; to mozemy obejrzec POGROM w Urugwaju.A tak ogolnie to dlaczego nie ma kursow Afryki przeciez graja tez w srode??

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Ja tam osobiście zbytnio w Urugwaj nie wierze, wydaje mi sie ze Argentyna sie przełamie.Tevez Messi Milito Riquelme Gago Higuain - wystarczy że ktorys z nich sie &quot;przebudzi&quot; to mozemy obejrzec POGROM w Urugwaju.A tak ogolnie to dlaczego nie ma kursow Afryki przeciez graja tez w srode??
A umiesz czytać? To przeczytaj pierwszy post tematu.

Co do meczu Urugwaj - Argentyna nie sądze aby tam nastąpił pogrom. Urugwaj nie przepuści takiej okazji. Moim zdaniem &quot;Albicelestes&quot; wylądują w barażach. Ich rywalem będzie Honduras lub Kostaryka więc i tak bez problemu zakwalifikują się na mundial. Nie sądze, żeby Ekwador wygrał z Chile na wyjeździe chyba, że Chilijczycy będą chcieli pozbyc się groźnego rywala jakim jest nawet będąca bez formy Argentyna. Ogólnie to ja odpuszczam Amerykę Południową bo każdy wynik z meczów o coś może się tu zdarzyć.

S 0

solarex

Użytkownik
A umiesz czytać? To przeczytaj pierwszy post tematu.

Co do meczu Urugwaj - Argentyna nie sądze aby tam nastąpił pogrom. Urugwaj nie przepuści takiej okazji. Moim zdaniem &quot;Albicelestes&quot; wylądują w barażach. Ich rywalem będzie Honduras lub Kostaryka więc i tak bez problemu zakwalifikują się na mundial. Nie sądze, żeby Ekwador wygrał z Chile na wyjeździe chyba, że Chilijczycy będą chcieli pozbyc się groźnego rywala jakim jest nawet będąca bez formy Argentyna. Ogólnie to ja odpuszczam Amerykę Południową bo każdy wynik z meczów o coś może się tu zdarzyć.

Wiem, ze tutaj go nie ma, ale chodzi mi o to dlaczego bukmacherzy jescze ich nie wystawili.Jesli ktos wie to niech napisze bo nie wiem czy czekac na ta Afryke czy juz wysylac ????

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Jezus. No to przecież napisalem w 1 poście dlaczego nie ma.

Brakuje Afryki ale to dlatego, że tam ostatnia seria gier eliminacyjnych dopiero za miesiąc czyli 14 listopada. Podobnie w Azji. Tam Nowa Zelandia z Bahrajnem spotkanie rewanżowe o awans do MŚ rozegrają dzień wcześniej niż eliminacje w Afryce - 13.11.2009.
Jeżeli jeszcze nie jest jasne to powtórze, Afryka gra dopiero za miesiąc.

uzytkownik-24118 2,1K
Chile - Ekwador 2 2,60
Dla mnie ciekawym typem może być Chile - Ekwador na gości. Chilijczycy mają już awans do MŚ pewny. Szanse na awans bezpośredni goście mają już tylko teoretyczne - musieliby wygrać 5 bramkami przy remisie w spotkaniu Urugwaj - Argentyna. Ale jeśli wygrają swój mecz to na pewno zajmą miejsce barażowe. To powinna być odpowiednia motywacja dla gości. Kurs 2,60 oferowany przez BAH.
Urugwaj - Argentyna 2 2,60
Spotkanie zapowiada się niezwykle emocjonująco. Argentyńczykom do awansu wystarcza remis, chyba, że Ekwador ogra 5:0 Chile. Urugwaj jeśli chce zagrać na MŚ musi ten mecz wygrać - przy remisie musi czekać na wiadomości z Chile. Jeśli tam wygrają goście - to przy braku zwycięstwa Urugwaj spadnie na 6-te miejsce i nie zagra nawet w barażach.
Argentyna w tych eliminacjach gra słabo - na wyjeździe wygrała tylko raz, zaliczyła dwa remisy i aż 5 porażek. Ale stawka tego meczu jest wysoka i uważam, że któryś z Argentyńczyków się przebudzi i jednoosobowo wprowadzi Argentyną na MŚ. Urugwajczycy liczą jednak na doping swoich kibiców, porównując ten mecz do finału MŚ.
Wydaje mi się, że każdy z Argentyńczyków ma świadomość ogromnej stawki jaka towarzyszy temu meczowi i podejdą oni odpowiedzialnie do tego meczu, a wówczas jestem pewny sukcesu gości.

katalonczyk9 0

katalonczyk9

Użytkownik
Napisze, bo zapewne eksperci od postów typu &quot;Gram takie mecze..... .....co o tym sądzicie&quot; nie wiedzą. Trenerem Chile jest...Argentyńczyk Marcelo Bielsa. Chociażby dlatego Ekwador musi się liczyć z niesamowicie trudną przeprawą. Raczej niewiele będą mogli zdziałać w tym meczu, a więc mecz Urugwaj - Argentyna wyrasta do rangi pojedynku o to kto zagra w barażach, a kto uzyska awans. Remis zachowa &quot;status quo&quot;, a w takiej formie, a bardziej z takim szkoleniowcem (mimo iż był jednym z największych piłkarzy w historii) nie widzę szans na zwycięstwo Argentyny. Dlatego jak już pisałem biorę 1X bez wahania.

brat-boom 0

brat-boom

Użytkownik
Trenerem Chile jest...Argentyńczyk Marcelo Bielsa.
No i co z tego? myślisz że Argentyna będzie grała na remis? najlepszą obroną jest atak i nie sądzę aby Maradona ryzykował broniąc się , bo Urugwaj dysponujący kapitalnym atakiem w postawi Suareza i Forlana napewno jakąś bramkę ustrzeli , Argentyna musi wykorzystać swoje atuty w tym meczu a że obrone ma słabiutką a atak genialny napewno postawią na ofensywę.

katalonczyk9 0

katalonczyk9

Użytkownik
No i co z tego? myślisz że Argentyna będzie grała na remis?
Po tym co Diego wyprawiał w meczu z Peru nic już mnie nie zdziwi. Przy prowadzeniu 1:0 i dwóch niewykorzystanych 100% okazjach gości, za Higuaina wpuszcza Demichelisa. Niewiele brakowawało, a zemściłoby się to ogromnie. Widzę że kolega żyje odległymi czasami, albo umiejętnościami zawodników w Fifie, ale obecnie Argentyna nie jest żadną drużyną. Jest zlepkiem kilku wielkich osobowości i kilku grajków, którzy nie radzą sobie na tym poziomie. I ten mix jakoś nie może znaleźć między sobą zrozumienia. Ktoś powiedział że Messi &quot;W Barcelonie gra, a dla reprezentacji biega&quot; i tak to mniej - więcej wygląda. Co to słabej obrony Urugwaju, jeżeli Lugano, Cecares, czy Fucile to słabi obrońcy to sorry ???? Nie widzę zwycięstwa Argentyny w żadnym wypadku, a remis bardzo możliwe że urządzi wszystkich.

simons 646

simons

Forum VIP
Radze to przemyśleć bo Chile zagra na 100% swoich możliwości ponieważ ich trenerem jest Argentyńczyk Basile który napewno będzie chciał całym sercem pomóc swoim rodakom w wywalczeniu awansu na mundial i pewnie Chile wygra ten mecz bo ich ostatnia forma to kosmos , Ekwador natomiast nie wygląda zbyt dobrze.
No sprzeczne sa wypowiedzi prezydenta i trenera, jeden mowi ze sobie odpuszcza a drugi ze zagraja na 100% a fakt jest taki ze ani jeden ani drugi nie zagraja w tym spotkaniu ???? Kurs na Chile moim zdaniem nieoplacalny jakbym mial cos z tego zagrac to x2, ale odpuszcze sobie to spotkanie, jest sporo lepszych ????

M 3

mistrzunio

Użytkownik
Mecz:Urugwaj-Argertyna
Typowyżej 2.5 gola
Kurs:2.00
Buk:bet-at-home
Analiza:
Ostatni mecz eliminacyjny,który zadecyduje kto awansuje do mundialu.Sytuacja jest taka,że Argertyna jest 4 z 25 pkt (ma awans) a Urugwaj z 24 pkt jest na 5 miejscu(baraże),a za tą dwójką z 23 pkt jest Ekwador,który też ma chrapkę na wyjazd na mundial(6 miejsce nie daje im nawet gry w barażach).Cała ta sytuacja sprawia,że Urugwaj z Argertyną zagrają na maksa,bez oszczędzanie a zatem można spodziewać się wielu bramek.Zwłaszcza,że Urugwaj i Argertyna straciły sporo goli w tych elm.:Urugwaj 19 a Argertyna 20.
A obie drużyny mają świetne ofensywy:Urugwaj z Suarezem i Forlanem a Argertyny z Messim,Tevezem i Aguerro.
Ponadto warto dodać,że gospodarze strzelili najwięcej goli z pośród wszystkich drużyn u siebie-aż 19 ,a Argertyna straciła 13 goli w 6 ostatnich meczach.
Stawiam tutaj na over,gdyż do obie drużyny są mocno overowe.Stawka meczu może sprawić że będziemy świadkami wielkiej strzelaniny,a w obu drużynach kto strzelać ma.

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Brazylia i Argentyna to bylo wiadomo, ze zagraja na przyszlorocznych MS w RPA. Natomiast duzym zaskoczeniem jest awans Chile. Od czasu Zamorano ta druzyna nie grala w takim turnieju. Urugwaj jak zwykle w barazach no i nie ma tych ktorych mielismy w grupie na MS czyli Ekwadoru. Ja osobiscie mam nadzieje, ze w koncu dobry turniej zagra Argentyna bo maja dobra druzyne ale.... Diego na pewno tego nie osiagnie dlatego tez zmiana trenera byla by dobra dla tej reprezentacji. Co do Brazyliczykow Dunga dobrze prowadzi zespol i jak zawsze beda mocni.

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Jako drugie po Europie piłkarskie eliminacje do MŚ w RPA finiszowały w Południowej Ameryce.

Z tego kontynentu awans na mundial uzyskały:

Brazylia
Chile
Paragwaj
Argentyna

W barażu z czwartym zespołem Ameryki Północnej zagra:

Urugwaj

W Ameryce Północnej zakończono turniej kwalifikacyjne niedługo po zakończeniu w Ameryce Południowej. Do RPA z tej części świat pojadą:

USA
Meksyk
Honduras

a w baraże z wcześniej wspomnianym Urugwajem będzie rywalizować:

Kostaryka

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom