>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Kwalifikacje do MŚ 2010 - 06-07.09.2008 (Azja, Ameryka Płn. i Płd, Afryka)

Status
Zamknięty.
jacekk 208

jacekk

Użytkownik

Mecze eliminacyjne:

Widzę, że nie ma jeszcze takiego tematu, więc chyba warto założyć. Sporo ciekawych spotkań na innych kontynentach. Zapraszam do dyskusji, oraz pisania analiz :]

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Głupio tak założyć temat i nie podać typów :] Tak więc, o to moje propozycje + krótkie analizy na dzisiejszy dzień :
Strefa Afrykańska:
⚽ Mauritius - Tanzania
Kurs: 2.25
No to jedziemy dalej: el. MŚ (Afryka) . Tanzania zrobiła ostatnio na mnie duże wrażenie - zremisowali m.in z Ghaną. Szczerze: mogą wiele namieszać jeszcze. Mauritius krótko mówiąc to &quot;kelnerzy&quot;. Jak będzie jutro? Mam nadzieję, że Tanzańczycy wyjdą zwycięsko z tego pojedynku.

⚽ Burkina Faso - Tunezja
Kurs: 2.55
Kolejne spotkanie tych eliminacji : Burkina Faso z Tunezją. Takie dwa różne ekipy... Odsyłam do analizy meczu poprzedniego :]

Strefa Azjatycka:
Zjednoczone Emiraty Arabskie - Korea Północna
Kurs: 2.15
Gospodarze tego spotkania nie powinni mieć problemów z zainkasowaniem trzech punktów. Dlaczego? Porównując poziom piłki w obu krajach, to jednak jestem za tym, że ZEA ma wyższy. Korea Płn, to nie to samo co Południowa, gdzie futbol jest na dobrym poziomie. Po drugie: Atut własnego boiska. W takich meczach niezwykle pomaga. No i klimat - myślę, że i ten czynnik będzie miał wpływ na grę. Myślę, że również francuski trener gospodarzy, ma duży wpływ na grę. Bruno Metsu chce wprowadzić taki europejski styl gry i jak na razie nie jest aż tak źle. Dodam także, że w 2005 roku, ZEA trenował znany szkoleniowiec - Dic Advocat (obecnie Zenit Sankt Petersburg). W latach 1990-2000 przewinęło się kilku świetnych trenerów - chociażby Carlos Queiroz czy też Antoni Piechniczek. W rankingu ZEA na 108 miejscu zaś Korea 116.

buzero 59

buzero

Użytkownik
ja mysle ze spokojnie mozna zagran KENIE po kursie 1,4 naprawde warto zwlaszcza ze pierwszy mecz przegrala na wyjezdzie 2-1 i ale teraz jest to zupelnie inna druzyna i zeby zachowac prowadzenie w grupie musza wygrac z ostatnim zespolem gosci.....
co do skladow niestety nie mam infa ale za mala stawke mozna dozucic na podbicie AKO.....
pozdro

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Co do składów każdej reprezentacji : znajdziecie je wpisując w google, czy też od razu na wikipedii np.: &quot;Reprezentacja Kenii w piłce nożnej&quot; wtedy wchodzimy w ten link na wikipedii, z lewej strony zmieniamy na język angielski no i zupełnie na dole (prawie) mamy skład zespołu.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik

⚽Peru-Wenezuela
Typ : 1
Kurs : 2,00 Bet-at-home ✅✅WYNIK 1:0✅✅

Dla Peruwiańczyków będzie to mecz o zachowanie ostatnich szans na wywalczenie przepustki dającej prawo wyjazdu do RPA. W chwili obecnej sytuacja Peruwiańczyków jest nie do pozazdroszczenia bo w 6 dotychczasowych spotkaniach zdobyli ledwo 3pkt. Ich dzisiejszy rywal Wenezuela ma ich na koncie 7. Jak wiemy w strefie Ameryki Południowej gra się systemem ligowym o prawo awansu na Mundial, więc jeszcze ewentualną strate uda się gospodarzom dzisiejszego meczu nadrobic chociaż niewątpliwie będize o to ciężko. Zdecydowałem się postawic na gospodarzy tego meczu mając na uwadze jak słabym zespołem jest Wenezuela w meczach wyjazdowych, w których zespoł traci połowe swojej wartości. W dodatku teren Peru zdecydowanie im nie leży gdzie w ostatnim czasie tylko raz udało się wywieżc stamtąd punkty- 1pkt za remis, a ponieśli 10 porażkek!! Jeśli chodzi o strzelone bramki to wygląda to wręcz kompromitująco dla gości 24-5. W zespole gospodarzy nie zagra napewno nowy nabytek Schalke Jefferson Farfan co jest dużym osłabieniem, ale są inni świetni zawodnicy;)

Prawdopodobne składy

▶Peru: Butron-Prado,Rodriguez,Zambrano,Vargas-Torres,Quinteros,Solano-Alva,Chavez,Fano

▶Wenezuela: Vega-Chacon,Boada,Rey,Hernandez-Rincon,Vargas,Rojas,Mea Vitali-Arango,Maldonado

Gospodarze zagrają w ustawieniu bardzo ofensywnym 4-3-3. Jak widac w podstawowym składzie wybiegnie były gracz Lecha Poznań Henry Quinteros, a dodam że na ławce zasiądzie obecny gracz Kolejorza Hernan Rengifo ???? Własne boisko na którym tak trudno gra się Wenezuelczykom uważam że powinno byc atutem przemawiającym na korzysc zespołu Peru i to oni dzisiaj ucieszą licznie zgromadzoną publicznośc;)

jacekk 208

jacekk

Użytkownik

Spotkanie: DR Kongo - Egipt ✅ ✅ ✅
Typ: 1 połowa - Egipt
Kurs: 3.20
Bukmacher: bwin

Dzisiaj kolejne spotkania w Afryce. Chodzi oczywiście o eliminacje MŚ, które właśnie odbędą się na &quot;Czarnym Lądzie&quot; (przyp. RPA). Dzisiaj DR Kongo podejmie najbardziej utytułowaną reprezentację Afryki - Egipt. Spotkanie zapowiada się bardzo interesująca.W tejże grupie to właśnie Kongo prowadzi, gdyż zdobyło co prawda tyle samo punktów co Malawi i Egipt, lecz ma lepszy bilans bramkowy. W pierwszym meczu (Egipt-Demokratyczna Republika Kongo) zakończył się wynikiem 2-1. Kogo można i trzeba wyróżnić w obu zespołach? Egipt: przede wszystkim Zaky, Hassan, Motaeb, zaś w DR mają Nondę i Mbokani. Myślę, że Egipt da radę wygrać, a co najważniejsze prowadzić w 1 połowie.
Kadra DR Kongo: Kidiaba, Makiadi, Bapupa, Tshinyama, Mabiala, Dikaba, Mulubu, Mputu, Mbokani, Matumona, Mbayo, Biscotte, Saka, Nonda, Yenga, Mandanda, Mongongu, Bokese, Kabundi, Kabundu, Kandol
Kadra Egiptu: El-Hadary, Fathalla, El-Mohamedi, Malek, El-Sayed, Said, Farag, Rabo, Mido, Motaeb, Shawky, Humos, Zaky, Aboutreika, Gomaa, Abdelhamid, Hassan, Fadl.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Co myslicie o typie na Brazylię? W jakim jest składzie?
jeśli chodzi o dzisiejszy mecz to prawdopodobne składy wyglądają następująco:

▶Chile: Bravo-Medel, Jara,Estrada-Vidal,Droguett,Carmona,MatiasFernandez-Sanchez,Suazo,Beausejour

▶BrazyliaJulio Cesar-Maicon,Lucio,Luisao,Kleber-GilbertoSilva,Josue,Ronaldinho,Diego-Luis Fabiano,Robinho.

Widząc co Dunga robi obecnie z kadrą Canarinhos i w jakim stylu grała ona na IO w Pekinie nie wróże jemu nic dobrego. Chilijczycy jak narazie prezentują się dobrze w tych eliminacjach i w tabeli są na 4msc a Brazylia na 5. Różnica punktowa jest prawie żadna bo tylko jedno oczko to prawie nic. Jednak patrząc obiektywnie na gre Brazylii nic dobrego z niej nie wynika. Ronaldinho spowalnia tylko gre, Diego najlepiej to spisuje się chyba tylko w Werderze;) No ale jest Robinho tylko jemu w głowie ostatnio transfery. Ogólnie gospodarze mają za sobą publicznośc i kilku niezłych grajków. Vidal i Fernandez znani są już w Europie z gry w Bayerze Leverkusen i Villareal. Stac ich napewno na remis więc moim zdaniem nie warto ryzykowac stawiania na niebędącą w formie Brazylie, bo żadnych pozytywów nie widac w ich grze ;)
Podzro

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Eliminacje MŚ 2010 (Azja)
Uzbekistan - Australia
Typ:2
Kurs:2,4
Buk: Expekt
Analiza:
Jutro druga kolejka kwalifikacji do ms 2010 w azji w grupie A . Uzbekistan na wlasnym obiekce podejmie ekipe Australii . Uzbekistan w pierwszym swoim spotkaniu ulegl na wyjezdzie katarowi 0:3 . Natomiast Australijczycy pauzowali , sa oni glownym faworytem do awansu z tej grupy . Oprocz tych dwoch ekip znajduja sie tam Bahrajn , Japonia i Katar . Ekipa Australii rozegrala ostatnio dwa sparingi . W pierwszym zremisowala 2:2 z Afryka Poludniowa . W drugim sparingu Australijczycy pokonali ekipe Holendrow 2:1 , prezentujac w nim bardzo dobra forme . Uzbekistan ostatni mecz rozegral z Katarem ( 0:3 ) . Wydaje mi sie ze uczestnicy ostatnich mś czyli Australia maja duzo mocniejsza ekipe i spokojnie poradza sobie w jutrzejszym spotkaniu wyjazdowym .

R 25

rozumny

Użytkownik
Honduras - Jamaica
typ: 1 ( 0:1)
kurs:2,8
expekt

Analiza:Mecz kwalifikacji mistrzostw swiata strefy amerykanskiej.Zmierza sie ze soba dwie bardzo egzotyczne reprezentacje ,mowa tu o zespolach Hondurasu i Jamajki.Jak dla mnie faworyt tego spotkania moze byc jeden i jest nim ekipa Hondurasu.Jamajka tak naprawde nie ma czym straszyc, w druzynie gospodarzy tego meczu jest przedewszystkim jeden zawodnik od ktorego zalezy bardzo wiele, jest nim David Suazo gwiazda Serie A.Co prawda ten zawodnik chociaz jest napastnikiem wiele bramek w reprezentacji nie strzela, ale potrafi swietnie obslugiwac kolegow.W tejze reprezentacji gra znany z polskich boisk Carlo Costly o ktorym duzo ludzi juz mowilo ze blyszczy on jedynie w meczach druzyny narodowej , wystarczy wspomniec ze napastnik Gks Belchatow potrafil strzelic 2 bramki reprezentacji meksyku co jest nie lada wyczynem.Co prawda wszystkich zawodnikow reprezentacji hondurasu nie znam ale widzialem pare ich meczy i tworza naprawde ladna paczke.Wydaje mi sie ze w tym starciu z jamajka nie pozostawia goscia zadnych szans odprawiajac ich z bagazem paru bramek.Mysle ze handi wejdzie bez problemu.Stawiam z pelnym przekonaniem:grin:

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom