>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Kwalifikacje do MŚ 2010 - 05.09.2009 (Europa)

Status
Zamknięty.
nalokson 26

nalokson

Użytkownik
Nie wiem dlaczego, ale jakoś mało boję się o najbliższy mecz Polaków. Mam nadzieję, że po tym co pokazali w Irlandii, będą chcieli się zrewanżować. Dlatego też prawdopodobnie spora kasa pójdzie jutro na naszych i liczę na to, że się nie zawiodę.

Mam nadzieję, że chłopcy zagrają dla Wasyla i dla mnie:jezora:

piotrek21 0

piotrek21

Użytkownik
Moim zdaniem warto obstawić Austrię, Chorwację, Izrael i daj Boże Polskę. W meczu Hiszpanii z Belgami atrakcyjny wydaje się over 2,5. Po cichu stawiam też na Francuzów w meczu z Rumunią.

A teraz do meczu naszej reprezentacji..pomoc wygląda nadzwyczaj dobrze, jest Obraniak bohater z Bydgoszczy, Błaszczykowski, Murawski. Nie rozumiem tylko powołań dla Rogera i Łobodzińskiego, nie wierze by byli w stanie wpłynąć na przebieg najbliższych meczy. Ja widziałbym w kadrze Peszkę i Małeckiego. Na obronie wypadł Wasyl, ale jest ciągle Bosacki, Garncarczyk, Żewłakow. Liczę, że Krzynówek nie wybiegnie w pierwszym składzie. Atak zaskakująco słaby. Lewandowski bez formy, Brożek nie strzela nawet w lidze, Smolarek- jego powołanie niech pozostanie słodką tajemnicą Benhakera, zawodnik który przez ostatni rok nie grał nigdzie poza reprezentacją nie wytrzyma dóch meczy pod rząd w krótkim odstępie czasu. Obawiam się że Leo jak zwykle postawi na jednego szpicowego i to mnie martwi. Bo ani zawodnik Wisły ani Lecha w tej funkcji może się nie sprawdzić. Wolałbym zobaczyć Sagana, ostatnio jego obecność na boisku sporo naszym dawała.

password 6

password

Użytkownik
Szkocja - Macedonia
Mimo że Szkoci grają w tych eliminacjach bardzo słabo, to w meczu z nie najlepszą przecież Macedonią powinni się odblokować. Szkoci wygrywając z Macedonią zwiększają swoje szanse na 2 miejsce w grupie.
Izrael - Łotwa
Izrael zajmuje dopiero 4-tą pozycję w tabeli tracąc 4 punkty do lidera (Łotwa 3 miejsce, 3 punkty straty). Widać więc że walka w grupie jest bardzo wyrównana. Izrael ma przed sobą 3 mecze u siebie Łotwa ▶ Luksemburg ▶ Mołdawia a więc 9 zdobytych punktów w w/w meczach pozwoli myśleć o walce o pozycję barażową.
Turcja - Estonia (+1)
Turcja walczy o miejsce barażowe a ma 4 punkty straty do wicelidera Bośni i Hercegowiny i gra z nią mecz na wyjeździe. Bośnia leci do Armenii gdzie o punkty nie jest łatwo. Natomiast Turcy grają u siebie z Estonią. Chcąc walczyć o baraż muszą podreperować swoje konto bramkowe (Bośnia ma +11; Turcja +1) poza tym Estończycy w 3 meczach wyjazdowych stracili 12 bramek (na 15 !) czyli 4 bramki na mecz.
Polska - Irlandia Płn. (+1)
Polska chcąc dalej walczyć o awans musi ten mecz wygrać. Nasza sytuacja w tabeli jest nie za dobra. Słowacja - lider ma 5 punktów przewagi, potem jest Irlandia Płn. 3 punkty przewagi 1 mecz więcej, Słowenia 1 punkt i jeden mecz więcej, za nami są Czesi 2 punkty mniej. Wygrywając z Irlandczykami z północy zrównamy się z nimi punktami a wyprzedzimy Słoweńców. Jak zwycięstwo będzie okazałe to awansujemy na pozycję wicelidera co może mieć znaczenie mentalne. Polacy będą chcieli zmazać niewypał z Belfastu, dalej utrzymać szansę na awans, zagrać dla Wasyla a Obraniak pomóc kadrze w meczach o punkty.

N 0

niedzielny

Użytkownik
5.08.2009
Spotkanie:polska - Irlandia
TYP:polska
kurs:1,50
bwin

Mecz eliminacji MŚ 2010 pomiędzy druzyną gospodarzy Polską a gośćmi z Irlandii Płn.
Polska obenie 36 zespół rankigu FIFA podejmuje 31 zespół świata.Ostatni mecz obu druzyn zakończył
się porażką Polaków 2:3.W polskim składzie nie zobaczymy Jakuba Wawrzyniaka oraz Marcina Wasilewskiego,
brutalnie sfaulowanego w ostatni weekend.Są i równierz dobre informacje.W składzie nie zabraknie
Ludovika Obraniaka oraz Rogera,którzy mają stworzyć dobry duet.Sytuacja w grupie 2 wygląda następująco:
Irlandzczycy zajmuja drugie miejsce w grupie tracąc 2 pkt do liderów(Słowacji),Polacy zajmują 4 miejsce
z 10 pkt.Polacy muszą wygrać wszystkie mecze by wziąść udział w MŚ.Jak widać napewno obu drużyną będzie
zależało na zwycięstwie.Polska jest w lepszej sytuacji przed tym meczem gdyż gra na własnym stadionie,
a konkretnie w Chorzowie gdzie nasza reprezentacja odnosi wiele zwycięstw z dobrymi rywalami np:

11.10.2008: Polska - Czechy 2:1
17.11.2009: PolskaBelgia 2:0
11.10.2006: PolskaPortugalia 2:1
03.09.2005: PolskaAustria 3:2

Jeśli Leo Benhaker nie poprowadzi naszej reprezentacji do finałów MŚ straci prace.
Jak widać będzie musiał tak zmotywowac reprezentantów by wygrali ten mecz.

Mecz o 20:30.

5.08.2009
Spotkanie:Francja - Rumunia
TYP:Francja
kurs:1,45
bwin

Mecz grupy 7 EL.MŚ 2010 pomiędzy gospodarzami Francją a gośćmi z Rumunii.
Gospodarze zajmują drugie miejsce w grupie z dorobkiem 13 pkt.Wygrali
4 mecze, 1 zremisowali i 1 przegrali.Zdobyli 8 bramek tracąc 6.
W ostatnich meczach kwalifikacyjnych Francuzi 3-krotnie wygraywali.
Dwa razy z litwą i raz z Wyspami Owczymi,wszystkie mecze wygrywając 1:0.
Goście natomisast w ostatnich 3 meczach kwalifikacyjnych zdołali tylko raz wygrać
1:0 z litwą oraz dwa razy przegrać z Austrią i Serbią(liderem grupy).
Na 12 meczy w historii tych zespołów Francuzi wygrali 6 z nich,3 razy był remis i
tyle samo porażek.Goście zajmują przedostatnie,5 miejsce w grupie z dorobkiem 7 pkt.
Zaliczyli oni dwa zwycięstwa,1 remis i 3 porażki.Na domiar złego w reprezentacji gości
nie zagra Mutu.

belfast-boy 415

belfast-boy

Forum VIP
Spotkanie: Polska - Irlandia Północna (Połowa/Koniec spotkania) ⛔
Typ: X/Polska
Kurs: 4.30
Bukmacher: bwin

Analiza: Już jutro o 20.30 na Stadionie Śląskim w Chorzowie Hiszpan Manuel Enrique Mejuto González rozpocznie spotkanie o &quot;być albo nie być&quot; dla naszych Orłów, jeżeli chodzi o ich udział w przyszłorocznym Mundialu. Faworytem tego pojedynku są oczywiście Biało-czerwoni i trudno sobie wyobrazić inny wynik niż ich pewne zwycięstwo w jutrzejszym meczu.
Ale czy piłkarze Leo Beenhakkera poradzą sobie z ciążącą na nich ogromną presją i &quot;odprawią z kwitkiem&quot; słabych Irlandczyków? Ważne, by dobrze weszli w to spotkanie i by w ich grę nie wkradła się niepotrzebna nerwowość, kiedy w pierwszych minutach nie uda im się sforsować, broniących zapewne za wszelką cenę dostępu do własnej bramki, walczących o remis podopiecznych Nigela Worthingtona.
Don Leo nie będzie mógł skorzystać jutrzejszego wieczoru z Marcina Wasilewskiego, którego zastąpi Paweł Golański oraz Ireneusza Jelenia. Niepewny występu jest z kolei Ludovic Obraniak, a w miejsce Roberta Lewandowskiego pojawi się Paweł Brożek. Natomiast wspomniany Worthington jest zmuszony radzić sobie bez obrońcy Chrisa Bairda i napastnika Warrena Feeney&#39;a.
Na pewno licznie zgromadzeni kibice jak zawsze wspaniale będą dopingować polską reprezentację. Ale moim zdaniem po pierwszych 45. minutach nie będą mieli większych powodów do radości. Wszyscy dobrze wiemy, jak blado wypadają nasi piłkarze w większości spotkań i jak trudno im złapać odpowiedni rytm, nawet w pojedynkach z teoretycznie słabszymi rywalami. Spodziewam się bardzo słabej pierwszej połowy w wykonaniu Polaków, którzy zapewne będą &quot;bić głową w mur&quot; próbując pokonać stojącego w bramce Irlandii Północnej Maika Taylora. W drugiej połowie nie będzie już po prostu innej opcji, jak przedłużenie naszych nadziei na zobaczenie reprezentacji w przyszłym roku na boiskach RPA.

psotnick 996,7K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Francja - Rumunia (Liczba strzelonych bramek)
Typ: Poniżej 1.5
Kurs: 2,85
Unibet

Kolejny mecz grupy 7 Eliminacji do Mundialu 2010. Trójkolorowi podejmą reprezentację Rumunii. Tabela mówi wszystko: Francja 5 pkt za Serbią przy jednym meczu rozegranym niej. Wniosek jest jeden - Francuzi muszą wygrać, żeby mieć jakiekolwiek szanse na wyprzedzenie Serbów i bezpośredni awans. Rumuni mają już tylko teoretyczne szanse na awans ale na pewno będą trudnym przeciwnikiem. Można się spodziewać że zagrają defensywnie, z jednym napastnikiem i 2 defensywnymi pomocnikami. Przez taką zaporę Francuzom będzie trudno się przeprawić. Wszyscy przecież znamy &quot;perypetie&quot; Francuzów na swoim stadionie narodowym. Wybitnie im na nim nie idzie, i to zarówno w meczach o punkty jak i w meczach towarzyskich. Dość powiedzieć że ostatni raz Francja strzeliła więcej niż 1 gola 14 pażdziernika 2008 roku w meczu z Tunezją! Od tego czasu rozegrali 7 meczów strzelając w nich tylko 4 gole, w tym w 3 meczach na Stade de France tylko jednego! Szczegółowy wykaz wyników przedstawiam poniżej. W ostatnich 5 meczach Francuzi &quot;upodobali&quot; sobie wynik 1:0, czy to na korzyść jednej czy drugiej strony. Ich dzisiejsi rywale chyba się dostosowali bo w ostatnich 2 meczach kończyli mecz wynikiem 1:0 z nienajmocniejszymi rywalami. Dlatego uważam że dobrą opcją na ten mecz jest Under 1.5 do czego zachęca wysoki kurs. Dodatkowym argumentem za takim rozwiązaniem jest osłabienie ofensywy obu zaspołów - nie zagrają prawdopodobnie Ribery i Mutu.

12/08/2009 World Cup Qualification, Faroe Islands vs. France W - 0:1
05/06/2009 International Friendly Games France vs. Turkey W - 1:0
02/06/2009 International Friendly Games France vs. Nigeria L - 0:1
01/04/2009 World Cup Qualification, France vs. Lithuania W - 1:0
28/03/2009 World Cup Qualification, Lithuania vs. France W - 0:1
11/02/2009 International Friendly Games France vs. Argentina L - 0:2

12/08/2009 International Friendly Games Hungary vs. Romania W - 0:1
06/06/2009 World Cup Qualification, Lithuania vs. Romania W - 0:1
01/04/2009 World Cup Qualification, Austria vs. Romania L - 2:1
28/03/2009 World Cup Qualification, Romania vs. Serbia L - 2:3
11/02/2009 International Friendly Games Romania vs. Croatia L - 1:2
19/11/2008 International Friendly Games Romania vs. Georgia W - 2:1

21:00 Stade de France

Sędzia: Ivan Bebek (Chorwacja)

Przypuszczalne składy:
Francja: Lloris - Sagna, Gallas, Abidal, Evra, L. Diarra, Toulalan, Anelka, Gourcuff, Henry, Benzema
Rumunia: Coman - Mafte, Radoi, Chivu, Rat, Mara, Apostol, Ghioane, Nicu, Surdu, Marica

hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
Polska - Irlandia Pln. (hc 0:1) 1 2,20

Nie możliwe?! a dlaczego nie?! w tym spotkaniu widzę handi jak najbardziej do pokrycia. Mecz będzie z gatunku tych bardzo trudnych ale ten mecz trzeba wygrać nie ważne w jakim stylu a uważam że Polacy w nie dawnym towarzyskim meczu z Grecją wypadli całkiem przyzwoicie, dlatego jestem optymistą przed tym spotkaniem. Jedna bramka różnicy w meczu może nie wystarczyć dlatego nasi zawodnicy muszą osiągnąć przynajmniej dwubramkową przewagę, by w końcówce meczu nie mieć nerwowej atmosfery a jeśli uda się to osiągnąć wcześniej to będziemy mogli spokojnie kontrolować przebieg gry i grać z kontry a jak wiemy grać z kontry polski zespół potrafi. Po za tym dwubramkowe zwycięstwo zapewni nam lepszy bilans bezpośredni z Irlandczykami jeśli zajdzie potrzeba robienia jakiś dodatkowych małych tabelek czy czegoś podobnego. Weźmy też pod uwagę, że czy to klubom czy repr. z Wysp Brytyjskich ciężko gra się na wyjazdach, a dzisiejsi rywale ostatni mecz wyjazdowy wygrali 16 sierpnia 2006r z Finlandią (2:1). Nie liczę spotkań z Lichtensteinem czy San Marino bo ich leje każdy.

Polska wystąpi prawdopodobnie w ustawieniu:
Boruc – Golański, Żewłakow, Dudka, Krzynówek – Błaszczykowski, Lewandowski, Murawski, Obraniak – Roger - Brożek.
Pod nie obecność Wasilewskiego Golański wydaje się być bardzo dobrym wyborem, nie ma Wawrzyniaka co przynosi mi wielką ulgę bo generalnie nie ukrywam, że nie trawię faceta. Żewłakow nie wymaga komentarza, Dudka już zebrał międzynarodowe doświadczenie czy to w klubie czy w reprezentacji, czy Krzynówek to dobry wybór... Gancarczyk to nominalny lewy brońca ale Krzynówek gwarantuje bardziej ofensywną lewą stronę. Pomoc wygląda bardzo dobrze z jednym ale. Błaszczykowski, Lewandowski, Murawski, Obraniak pięknie ładnie na więcej chyba nas nie stać w tym momencie, ale co tam robi Roger?! wolałbym tam widzieć Smolarka bowiem on walczy o kontrakt w dobrym klubie więc musi się pokazać a pozycja przed napastnikiem oznacza walkę z twardo grającymi obrońcami i Roger ni jak mi nie pasuje do tej roli. W ataku Brożek i chyba słusznie bo na dzień dzisiejszy jest on w lepszej dyspozycji od Lewandowskiego. Jeśli będzie trzeba bardziej powalczyć to jest w obwodzie Saganowski dla którego każdy mecz w III lidze angielskiej to wojna.

Z Belgii docierają dobre wiadomości na temat stanu zdrowia Wasyla co na pewno podnosi na duchu reprezentację, skoro Leo Beenhakker pozwolił na przekazanie informacji o jego stanie zdrowia przed tak ważnym meczem to muszą one być na prawdę bardzo optymistyczne bo nie wyobrażam sobie by Leo obciążał zawodników jeszcze jakimś ciężarem psychicznym, zawodnicy zapowiadają że zrobią wszystko by Wasyl pojechał z nimi na Mistrzostwa Świata, dodatkowo na pewno motywuje ich fakt, iż Marcin będzie miał możliwość obejrzenia kolegów w akcji. Pewnie i większość kibiców Anderlechtu będzie trzymać za nas kciuki. Co do tego nie mam wątpliwości.

O magii Stadionu Śląskiego nie trzeba nikomu mówić, blisko 47 tysięcy naszych kibiców musi zgotować piekło w kotle czarownic. Sami zawodnicy muszą urządzić piekło zawodnikom Irlandii Płn. Po tym spotkaniu możemy zostać wiceliderem i tę szansę trzeba wykorzystać. Już tak tylko na marginesie coś co nie ma kompletnego znaczenia ale dla mnie jest bardzo ważne - przed meczem z Grecją pisałem
Mam jakieś takie dziwne odczucie że ten mecz się nam ułoży (...)
teraz mam nie mal takie samo przeczucie, więc borę naszych w ciemno :spokodfhgfh:

Polska biało czerwoni!

bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
Juz jest kurs 2.20? niedawno byl 2.70 niezle w dol spada ????
Co do samego meczu zdziwi was mam nadzieje dzis postawa Rogera bo to naprawde dobry zawodnik. Zobaczycie ze odejscie z Legii mu bardzo posluzy i sie odrodzi. Bardzo sie ciesze bo naprawde na papierze mamy silna pomoc licze na Obraniaka i Rogera wlasnie , że nie raz poślą Broziowi prostopadle podanie.
Dzis wszyscy prawdziwi kibice siadajmy przed TV i zdzierajmy gardła mi osobiscie marzy sie rewanż i 3-0!! DO BOJU NASI!!

M 0

mesjasz

Użytkownik
Smolarka poziom w obecnym momencie to polska 1liga. Z czym on sie pcha do Europy Zachodniej to kompletnie nierozumiem. Żeby chociaż rozgarnięty był.. mnie się on kojarzy z Euzebiuszem z kabaretu. Natomiast Roger powinien mieć miejsce w kadrze gwarantowane. Ja jestem przeciwny obcym w naszej kadrze ale ten gość przewyższa reszte umiejętnościami kilkakrotnie. W Legii może i ostatnio grał kaszane ale jak przychodzi do reprezentacji to się stara. Może też nie zawsze mu wychodzi ale widać że mu zależy.
Boję się o atak. To drewno Lewandowski już pokazało że dobre jest ale na naszą ligę gdzie obrońcy są po prostu fatalni. W Europie już nie zabłysnął a z Brugią pokazał dobitnie swoją bezradność. Najpierw potrenować technikę i opanować emocję a potem wrócić do reprezentacji. Brożek? Niewiadoma dla mnie.. Saganowski powinien grać.
Ogólnie jednak sam sporo zagrałem na zwycięstwo i mam nadzieje że Irlandia nie będzie się w 10 bronić bo wtedy strzelić będzie ciężko

kanonier0392 239

kanonier0392

Forum VIP
Francja - Rumunia X/1 - 4,20

Analiza: Już dziś wieczorem rozpocznie się spotkanie na Stade de France, Trójkolorowi zagrają z Rumunią i zwłaszcza dla nich będzie to mecz o bardzo wysoką stawkę. W razie zwycięstwa Francuzi zniwelują stratę do Serbii tylko do dwóch punktów i sprawa pierwszego miejsca w grupie nadal pozostanie otwarta. Rumunia z dorobkiem 7 oczek bez większych szans na awans do Mistrzostw Świata. Jak wszyscy dobrze wiemy, Francja nie zawsze prezentuje wysoki poziom piłkarski, często zwycięstwa są wymęczone, wyszarpane w końcowych fragmentach spotkania, wystarczy wspomnieć choćby oba starcia z Litwą. Pierwszy mecz pomiędzy Rumunią, a Francją zakończył się remisem 2:2. W dzisiejszym spotkaniu również spodziewam się minimalnej wygranej gospodarzy, która da im niezwykle cenne 3 punkty. Sporym osłabieniem gości jest brak napastnika, Adriana Mutu. Raymond Domenech ma do dyspozycji praktycznie wszystkich zawodników, których powołał do kadry, niepewny występu jest jedynie Frank Ribery. Francja jest niewątpliwie faworytem tego spotkania, na Stade de France nie daję Rumunii dużych szans na zdobycie jakichś punktów, ale pogromu również się nie spodziewam. Stawiam na minimalne zwycięstwo gospodarzy, które przypieczętują dopiero w drugiej połowie.

Przypuszczalne składy:

Francja: Lloris - Sagna, Gallas, Abidal, Evra, L. Diarra, Toulalan, Anelka (Gignac), Gourcuff, Henry, Benzema

Rumunia: Coman - Mafte, Radoi, Chivu, Rat, Mara, Apostol, Ghioane, Nicu, Surdu, Marica

bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
Smolarka poziom w obecnym momencie to polska 1liga. Z czym on sie pcha do Europy Zachodniej to kompletnie nierozumiem. Żeby chociaż rozgarnięty był.. mnie się on kojarzy z Euzebiuszem z kabaretu. Natomiast Roger powinien mieć miejsce w kadrze gwarantowane. Ja jestem przeciwny obcym w naszej kadrze ale ten gość przewyższa reszte umiejętnościami kilkakrotnie. W Legii może i ostatnio grał kaszane ale jak przychodzi do reprezentacji to się stara. Może też nie zawsze mu wychodzi ale widać że mu zależy.
Boję się o atak. To drewno Lewandowski już pokazało że dobre jest ale na naszą ligę gdzie obrońcy są po prostu fatalni. W Europie już nie zabłysnął a z Brugią pokazał dobitnie swoją bezradność. Najpierw potrenować technikę i opanować emocję a potem wrócić do reprezentacji. Brożek? Niewiadoma dla mnie.. Saganowski powinien grać.
Ogólnie jednak sam sporo zagrałem na zwycięstwo i mam nadzieje że Irlandia nie będzie się w 10 bronić bo wtedy strzelić będzie ciężko
Kolejny dla którego Lewy to drewno.
I sam sobie zaprzeczasz...Brożek niewiadoma , a Sagan powinien grac?
To Brozio gra regularnie wchodzi powoli na wlasciwe tory a Sagan kopie sie w czoło w 3 lidze i on ma grac?
Niezle rozumowanie. A meczow ligowych do pucharowych nie porownuj bo jaka by to liga nie byla pucharowe są zawsze odmienne i przewaznie trudniejsze.

robbn 23

robbn

Użytkownik
A meczow ligowych do pucharowych nie porownuj bo jaka by to liga nie byla pucharowe są zawsze odmienne i przewaznie trudniejsze.
A co to ma do rzeczy na przykład w tej sytuacji w której Lewandowski w meczu z Brugge wychodził sam na sam z bramkarzem i się kopnął w czoło?
Lewandowski gra ostatnimi czasy straszną kaszanę, nie przypomina bramkostrzelnego zawodnika z zeszłego sezonu i według mnie nie powinien grać w kadrze w pierwszym składzie.
De facto napastników w Polsce nie mamy i chcąc nie chcąc ktoś z tej dwójki grać musi - z dwojga złego lepszy Brożek.

bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
Wkurza mnie taka postawa co to ma byc &quot; Z dwoja złego&quot;
TO poczatek ligi i chcialbys zeby Brozek juz mial 10 goli.
Po drugie czy ja napisalem , że LEwy jest w formie i ze gra dobrze?
Ale chodzi mi o to , że rok temu niektorzy go głaskali jaki to talent na miare europy teraz zagrał kaszane w Bruggi i juz jest drewnem?
A z tych 3 napastnikow powolanych musi zagrac Brozek to logiczne.

robbn 23

robbn

Użytkownik
Nie wiem czy nie zrozumiałeś co napisałem czy nie przeczytałeś do końca. Napisałem, że w tym sezonie Lewandowski gra słabo i nie przypomina gracza z zeszłego roku (przebojowego, dynamicznego, strzelającego co mecz bramkę) - może to zastój formy może nie, niemniej za talent nadal go uważam (i nie tylko ja), ale za talent miejsca w reprezentacji się nie dostaje.
Czemu Cie wkurwia taka postawa, a co uważasz że są to gwiazdy europejskiego formatu i miejsce w kadrze powinni mieć zapewnione? Czy też może aktualnie posiadamy innych wartościowych napastników, których można by powołać bez ryzyka, że zagrają słabo.
Pewnie, że można by wstawić Saganowskiego, który walczy za dwóch, ale kto tak naprawdę wie w jakiej jest formie grając jakieś tam ogony w niskich ligach angielskich. Jeleń by się nadawał nawet na pierwszy skład, ale cały czas doskwierają mu jakieś tam dolegliwości i nie jest nawet powoływany.
O Smolarku to się nawet nie wypowiadam bo dla mnie wielkim nieporozumieniem jest powoływanie gracza, który nie gra w klubie (tak naprawdę go nie ma).

bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
Nie wiem czy nie zrozumiałeś co napisałem czy nie przeczytałeś do końca. Napisałem, że w tym sezonie Lewandowski gra słabo i nie przypomina gracza z zeszłego roku (przebojowego, dynamicznego, strzelającego co mecz bramkę) - może to zastój formy może nie, niemniej za talent nadal go uważam (i nie tylko ja), ale za talent miejsca w reprezentacji się nie dostaje.

Czemu Cie wkurwia taka postawa, a co uważasz że są to gwiazdy europejskiego formatu i miejsce w kadrze powinni mieć zapewnione? Czy też może aktualnie posiadamy innych wartościowych napastników, których można by powołać bez ryzyka, że zagrają słabo.
Pewnie, że można by wstawić Saganowskiego, który walczy za dwóch, ale kto tak naprawdę wie w jakiej jest formie grając jakieś tam ogony w niskich ligach angielskich. Jeleń by się nadawał nawet na pierwszy skład, ale cały czas doskwierają mu jakieś tam dolegliwości i nie jest nawet powoływany.

Widze , że raczej myślimy podobnie.
Chodzi mi tylko o postawę niektorych &#39;kibicow&#39; fanow piłki.
Tzw. postawa chorągiewki w ocenianiu szczegolnie rodzimej pilki.
A to , że Lewy nie jest w swojej dyspozycji nominalnej to nie ulega watpliwosci. Sadze i mam gleboką nadzieje , ze z Brozka bedziemy dzis zadowoleni. Za nim takze przemawia fakt dobrej wspolpracy z Blaszczykowskim.

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Polska-Irlandia kartki over 3,5
nasi wiadomo jakie maja wspomnienia z ostatniego meczu zarowno na boisku jak i poza nim
Irlandczycy maja jeszcze 3 spotkania w eliminacjach my 4 wygrywajac spotkanie spychamy ich ze strefy ,,szansy awansu,, takze w spotkaniu emocji raczej nie braknie a kartki pojawia sie nawet za zachowania nie tylko faule..
kurs wyraznie wyzszy niz na zwycieztwo naszych i warto go lyknąć

M 0

mesjasz

Użytkownik
Wkurza mnie taka postawa co to ma byc &quot; Z dwoja złego&quot;
TO poczatek ligi i chcialbys zeby Brozek juz mial 10 goli.
Po drugie czy ja napisalem , że LEwy jest w formie i ze gra dobrze?
Ale chodzi mi o to , że rok temu niektorzy go głaskali jaki to talent na miare europy teraz zagrał kaszane w Bruggi i juz jest drewnem?
A z tych 3 napastnikow powolanych musi zagrac Brozek to logiczne.
Przepraszam ale ja od początku mówiłem że to jest dobry zawodnik ale na naszą ekstraklasę najwyżej a nie na Europę. Na Europę to my mamy kilku zawodników nie więcej. A że Lewandowskiemu przy okazji uderzyła sodówka i już Bóg wie gdzie chce odejść to jego problem. Ławek w Europie dużo. Miejsca wolne są napewno. Jest drewnem i koniec. Pokazuje to od sporego czasu i nie ma sensu temu zaprzeczać. I właśnie trzeba porównać mecze ligowe i pucharowe bo w tych łatwych ligowych gdzie nasi obrońcy nie zawsze wiedzą po co wyszli na boisko i co mają na nim robić Lewandowski może strzelać bramki i połowę swoich sytuacji i tak marnować. Ale jak przyszło do trudniejszych spotkań to już rzeczywistość okazała się adekwatnie trudniejsza. Owszem miał dobre mecze jak z Irlandią ale w pozostałych raczej nie błyszczał. A ostatnio to już wogóle komentarz zbędny. Warto też dodać że Lech stwarzał sobie bardzo wiele sytuacji w jednym meczu więc i łatwiej było coś ustrzelić. Ale gdy właśnie np z Brugią była jedna dwie szanse to już strzelić było trudno. I tu wyszła słabość. Cd Sagana to on stylem gry bardziej pasuje na Irlandię Płn niż Brożek. Brożek nie jest przyzwyczajony do nieustannego kopania po nogach bicia z łokcia popychania z całej siły itp. Jedyne co za nim przemawia to właśnie ta współpraca z Błaszczykowskim.

bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
Przepraszam ale ja od początku mówiłem że to jest dobry zawodnik ale na naszą ekstraklasę najwyżej a nie na Europę. Na Europę to my mamy kilku zawodników nie więcej. A że Lewandowskiemu przy okazji uderzyła sodówka i już Bóg wie gdzie chce odejść to jego problem. Ławek w Europie dużo. Miejsca wolne są napewno. Jest drewnem i koniec. Pokazuje to od sporego czasu i nie ma sensu temu zaprzeczać. I właśnie trzeba porównać mecze ligowe i pucharowe bo w tych łatwych ligowych gdzie nasi obrońcy nie zawsze wiedzą po co wyszli na boisko i co mają na nim robić Lewandowski może strzelać bramki i połowę swoich sytuacji i tak marnować. Ale jak przyszło do trudniejszych spotkań to już rzeczywistość okazała się adekwatnie trudniejsza. Owszem miał dobre mecze jak z Irlandią ale w pozostałych raczej nie błyszczał. A ostatnio to już wogóle komentarz zbędny. Warto też dodać że Lech stwarzał sobie bardzo wiele sytuacji w jednym meczu więc i łatwiej było coś ustrzelić. Ale gdy właśnie np z Brugią była jedna dwie szanse to już strzelić było trudno. I tu wyszła słabość. Cd Sagana to on stylem gry bardziej pasuje na Irlandię Płn niż Brożek. Brożek nie jest przyzwyczajony do nieustannego kopania po nogach bicia z łokcia popychania z całej siły itp. Jedyne co za nim przemawia to właśnie ta współpraca z Błaszczykowskim.
To cos masz słaba ocene sytuacji jak dla ciebie JEDYNE co przemawia za Brożkiem w porownaniu do Sagana to wspolpraca z Kuba.
Dla mnie to wyglada tak:

Mimo iż Brożek gra &#39;tylko&#39; w polskiej lidze zawsze to lepiej niz w 3 angielskiej.
Ma okazje grac przeciwko roznym druzynom dobrze czuje sie w technicznej grze czesto przeciez musi grac w lidze atakiem pozycyjnym zapewne tak jak dzis na poczatku beda grac nasi.

A pozatym nie zawsze jest tak , że jak grasz z Hiszpanami lepszy bedzie Brożek a jak z Irlandia to lepszy Sagan bo jak oceniasz umie sie rozpychac itp.
Idac takim tokiem rozumowania wystawmy 10 drwali i bijmy sie ich stylem gry.
W takim wlasnie meczu to nie my mamy sie dostosowywac do nich tylko oni do NAS! To my mamy narzucic swoj notabene bardziej techniczny styl gry.

Pozatym Brożek to piłkarz potrafiacy zrobic róźnice strzal z poza 16-stki drybling odegranie na jeden kontakt ostatnio szczegolnie -dobra asysta.
Sagan natomiast robi wszystko i mu sie nie dziwie aby odejsc do Swansea zawsze to lepiej niz mordercza 3 liga. Widziales choc jeden mecz tamtej ligi?
To istna masakra silowa gra gdzie za nie jeden faul w normalnej lidze dostaloby sie kartke tu natomiast to sie nazywa walką.

Zatem według ciebie jest jeden argument za Brożkiem dla mnie jest wiele.

sandomingo 58

sandomingo

Użytkownik
Nie wiem po co ta dyskusja. Tu nie chodzi o to, czy zagra Brozek, Lewandowski czy Sagan. Wazniejsza bedzie determinacja calej druzyny, cierpliwosc i umiejetnosc przebicia sie przez 10osobowa obrone. Z tego co pisza w necie ma zagrac Brozek. I dobrze, bo jest dobry w grze kombinacyjnej.

piotrek21 0

piotrek21

Użytkownik
Nie wiem po co ta dyskusja. Tu nie chodzi o to, czy zagra Brozek, Lewandowski czy Sagan. Wazniejsza bedzie determinacja calej druzyny, cierpliwosc i umiejetnosc przebicia sie przez 10osobowa obrone. Z tego co pisza w necie ma zagrac Brozek. I dobrze, bo jest dobry w grze kombinacyjnej.
W grze kombinacyjnej na dobrą sprawę to żaden polski piłkarz dobry nie jest. Od lat gramy z kontry i na jakieś przebudzenie w tym spotkaniu nie liczyłbym. Żałuję, że na ławie zobaczę Smolarka,a zabraknie Kosowskiego czy Peszki. Bo ta dwójka może zdołac odmienic coś na boisku w przeciwieństwie do duetu Ebi-Krzynówek.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom