To i ja podam swoje przemyslenia na dzien dzisiejszy:
Czechy - Słowacja 1 @ 1.55
Irlandia Pn. - Słowenia X-X (polowa
albo koniec) @ 1.50
Grecja -
Izrael 1-1 (jw.) @ 1.45
Bośnia i Herz. -
Belgia 1 @ 2.15
Turcja -
Hiszpania 1X @ 1.57
Anglia - Ukraina (0-1 handi) X2 @ 1.60
Francja -
Litwa 1 @ 1.20
Gruzja - Czarnogóra 1X @ 1.40
AKO: 30.59
Puszczam sobie taka tasiemke za drobne ???? Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Czesi sa druzyna o porownywalnych umiejetnosciach ze Slowakami. Sa jednak ekipa bardziej doswiadczona i ograna na miedzynarodowych turniejach. Personalnie nieznacznie lepsi, do tego wlasny stadion - jesli mysla o awansie - a nie wyobrazam sobie zeby nie awansowali z tak beznadziejnej grupy - musza ten mecz wygrac.
W pierwszym meczu Slowenia wygrala na wlasnym podworku z
Irlandia 2-0. Bramki strzelala jednak w koncowych minutach spotkania, wiec byl to niezwykle ciezki mecz dla obu zespolow. Personalnie - obie ekipy o podobnym potencjale pilkarskim. Wydaje sie, ze Slowenia nieznacznie lepsza, jednak
Irlandia gra u siebie i jest podbudowana zwyciestwem nad
Polska. Slowenia tez przyzwoicie w ostatniej kolejce - zremisowala u siebie z Czechami. Wg mnie zadna z reprezentacji nie ma wystarczajacych umiejetnosci, zeby przechylic szale zwyciestwa na swoja korzysc. Remis wydaje sie bardzo prawdopodobny - jak nie na koniec to do przerwy ????
Na pewno niezwykle emocjonujacy i ciezki do typowania mecz. Kilka dni temu w Izraelu remis 1-1, jednak to Grecy pierwsi strzelili bramke. Grecje i
Izrael w tabeli dzieli zaledwie 1 punkt wiec sprawa awansu jest caly czas otwarta. Grecy sa jednak bardziej doswiadczeni i zdobywajac dzisiaj 3 punkty wlasciwie beda spokojni o gre w RPA.
Nie wiem skad taki wysoki kurs na Bosniakow.
Belgia od kilku lat zupelnie bez formy, Bosnia jest naprawde solidna ekipa, ktora bedzie walczyc o awans z Turcja. Przed kilkoma dniami Bosniacy pokonali na wyjezdzie Belgow 4-2. To nie bierze sie z przypadku - przecietna ekipa nie strzelilaby na wyjezdzie w takim spotkaniu 4 bramek. To swiadczy o klasie Bosniakow. Nie wiem skad buki wziely tak wysoki kurs na ten mecz i stawiaja bardzo przeciatna Belgie na rowni z Bosniakami. 2.15 - PREZENT!!
Hiszpanie - 5 meczow i 15 punktow, tylko 1 bramka stracona. Pewnie zmierzaja po awans. Turcja jak napisalem wyzej walczy o awans bezposrednio z Bosniakami. W sobote w Hiszpani obie ekipy mialy okazje zmierzyc sie ze soba - nieznacznie lepsza okazala sie
Hiszpania, ktora wygrala 1-0. Turcja nie zapomniala jak sie gra w pilke, do tego klimat na tureckim stadionie - jestem przekonany ze Hiszpanie straca tutaj swoje pierwsze punkty. Turcja bedzie zdecydowanie bardziej zdeterminowana zeby odniesc zwyciestwo. Strata punktow przez Hiszpanow na pewno nie sprawi, ze swiat sie im zawali.
Anglicy w dobrej formie, pewnie prowadza w grupie z kompletem punktow. Za jej plecami znajduja sie Chorwaci i Ukraincy, ktorzy tez potrafia grac w pilke. Spodziewam sie tutaj trudnej przeprawy dla Anglikow, wbrew przypuszczenia wiekszosci userow patrzacych na kursy. Ukraina bedzie w tym meczu gryzla trawe - jestem pewien ze nie odpuszcza. Wystarczy, ze
Anglia straci bramke - a dzialo sie tak w ostatnich 3 meczach eliminacyjnych (nawet z taka potega pilkarska jak Kazachstan) - i wszystko moze sie roznie potoczyc. Pilkarsko na pewno lepsi Anglicy - nawet jesli wygraja ten mecz to mysle ze minimalnie. Typ na remis lub zwyciestwo Ukraincow przy handicapie 0-1 wydaje sie byc ok!
Nie lubie Francuzow, ale jesli mysla powaznie o MS w RPA to ten mecz musza wygrac.
Francja na 3 miejscu w tabeli, strata 2 punktow do Litwy. W sobote zwyciestwo trojkolorowych na wyjezdzie z Litwinami 1-0. Dzis graja u siebie, jesli wygraja, automatycznie przeskakuja Litwe i znajduja sie na 2 miejscu ze strata 2 punktow do Serbii, ktora dzis nie gra.
Francja jesli mysli o grze na mudnialu musi ten mecz wygrac.
Spotkanie miedzy Gruzja a Czarnogora to mecz 2 ostatnich druzyn w tabeli grupy 8. Wg. mnie Gruzini lepsi pilkarsko, troche brak szczescia w tych eliminacjach. Mysle jednak, ze dzis sie przelamia i pokonaja przecietnych Czarnogorcow, gdyz ta ekipa na pewno jest w ich zasiegu. Dodatkowo graja na wlasnym terenie, tam potrafi byc goraco na trybunach - wg mnie bedzie zwyciestwo Gruzji. Troche przestraszylem sie kursu i podparlem - to powinno juz siasc na 99% .