>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Kwalifikacje do IO 2008 w Halle (women)

Status
Zamknięty.
pawlikn 51

pawlikn

Forum VIP
Niemcy - Holandia
typ:1 ⛔
kurs: 1,60
Buk: expekt

Zdecydowanie najciekawszy mecz w 4 dniu Turnieju Kwalifikacyjnego w Halle. Obie reprezentacje wciąż liczą się w walce o bilet do Pekinu, lecz większe szanse mają gospodyni tego Turnieju. Aby Holenderki awansowały muszą dzisiaj wygrać 3:0 z Niemkami a Polki z Turczynkami również 3:0 co jest bardzo mało realne, ponieważ Holenderki grają tak słabo, że nie wierzę, aby mocne Niemki nie wygrały seta minimum. Holenderki same sobie zawdzięczają taką sytuację. O ile w meczu z Polską nic takiego strasznego się nie stało to przegrana wczoraj z Turcją to już dopiero klęska. Niemki pewne zwycięstwo 3:0 z Turcją i bardzo mało brakowało, aby wygrały również z Polską. Niemki spisują się lepiej od Holenderek, mają jeszcze za sobą kibiców, którzy na pewno dzisiaj licznie się pojawią, aby dopingować swoje reprezentantki. Scenariusz według mnie będzie taki : Jeśli Polki przegrają choćby jednego seta z Turcją, to Holenderki prawdopodobnie już bez walki i determinacji wyjdą na mecz z Niemkami, a jeśli Niemki zdobędą seta, to już będzie po meczu...

ulas 0

ulas

Użytkownik
Dziś krótko bo jest w pracy a poza tym zaraz zaczyna się mecz. Dziś gram tylko singla:

Polska - Turcja under 180,5 pkt ⛔
kurs 1,70
Unibet

Gram tylko mecz Polek , bo pozostałe mecze są później i mogą się w nich zacząc dziac jakies kombinacje ( kto na kogo chce trafic itp) Poza tym Polki sa zdecydowanie najlepszą drużyną w tej grupie i powinny gładko pokonac Turczynki.
edit: Nie doceniłem Turczynek. Zlekceważyłem ich dobrą grę z Holenderkami i Niemkami...

pawlikn 51

pawlikn

Forum VIP
Polska - Serbia 1 1,50 Unibet ✅ ????

&quot;Czas na rewanż Polki !! &quot;

Co ciekawe obie reprezentacje bardzo &quot;lubią&quot; ze sobą grać a szczególnie w półfinałach. Ostatni raz obie reprezentacje spotkały się w ubiegłorocznych Mistrzostwach Europy w półfinale. Polki kilka dni wcześniej w grupie pokonały bardzo łatwo Serbki, ale niestety w tym najważniejszym meczu półfinałowym ulegliśmy Serbkom i straciły Polki szansę na medal. Dlatego właśnie na początku analizy takie apel do Polek, aby zrewanżowały się za tą porażkę

Bilans Polek w Halle jest znakomity - 3 zwycięstwa w bardzo dobrym stylu, wprawdzie z Niemkami Polki zagrały trochę słabiej, jednak w tym meczu pokazały jak są mocne psychicznie i że są jedną drużyną. Serbki delikatnie mówiąc spisując się słabo, męczarnie z Rumunkami, z Chorwacją również słabo mimo zwycięstwa. Wczoraj Serbki zagrały już lepiej z Rosjankami mimo porażki 1:3. Jednak nie wierzę, że na tym turnieju Serbki poprawią swoją formę, wczoraj zagrały mecz lepszy dlatego, że nie ciążyła na nich żadna presja wyniku, awans miały już pewny. Oglądałem ich mecz z Chorwacją gdzie ta presja zwycięstwa na nich ciążyła i grały słabo, w pierwszym secie nawet katastrofalnie popełniając proste błędy. Dzisiaj przyjdzie zmierzyć się z Polkami. Zaryzykuje stwierdzenie, że przyjdzie Serbkom zmierzyć się z najlepiej prezentującym się zespołem na tym turnieju. Forma Polek jest równa, szczególnie ważne jest, że Polki z każdym meczem są co raz bardziej silne psychicznie. Jeszcze rok temu Polki gdyby się znalazły w takiej sytuacji jak z Niemkami to myślę, że na pewno już by nie wyciągnęły korzystnego wyniku. Atmosfera w zespole jest znakomita, żadnych kontuzji. Myślę, że nadszedł czas owocowania pracy przez Bonitte. Reprezentacja od ostatnich meczów z ME, czy Pucharu Świata zmieniła się bardzo i to na lepsze. Nie wiem kto ma nawet poprowadzić Serbię do zwycięstwa
Gwiazda reprezentacji Nikolic jest bez formy, obiecująca siatkarka Brakočević, wczoraj zagrały najlepiej z Serbek, ale jest to wciąż bardzo młoda zawodniczka i ciężko będzie jej utrzymać formę z wczorajszego meczu. Nikolić w wywiadach mówi &quot;mam nadzieję, że pokonamy Polskę w półfinale.&quot;, tylko nadzieją tutaj nic nie wskórają z Polaki. To nie jest ten czas, to nie jest ten turniej Serbki - walkę o Pekin czas przełożyć kolejny turniej, w którym mają szansę zwyciężyć jeśli Polska lub Rosja wygra w Halle co jest prawie pewne. VAMOSS POOOOLSKA !!

pawlikn 51

pawlikn

Forum VIP
Rosja - Polska 2 3,20 Unibet

&quot;Zaczarujcie mnie ten ostatni raz...&quot;

Już dzisiaj poznamy kolejną reprezentacje, która uzyska bilet do Pekinu. Obie reprezentacje zdecydowanie prezentują się najlepiej na tym turnieju. Wygrały swoje wszystkie mecze, raz prezentując się lepiej raz trochę słabiej, ale mocnych na nich nie było. Rosjanki wczoraj niestety dla nas, ale zmiażdżyły Niemki. Jeśli Polki liczą na zwycięstwo muszą dzisiaj narzucić swój styl, to co się nie udało wczoraj Niemkom. Również Polki muszą uspokoić swoją grę, wczoraj grały strasznie chaotycznie, głupie przestoje w grze i traciły 5 pkt z rzędu. Zagrywka - o ten element się nie martwię, ponieważ jest to nasza mocna broń na tym turnieju. Bo przecież nie wiadomo jakby potoczył się mecz, gdyby Podolec nie zaserwowała 4 asów z rzędu z Niemkami, Nie wiadomo jakby potoczył się mecz gdyby &quot;Skejta&quot; ( Skorupa) nie miała dobrego serwisu wczoraj. Prawie wszystkie zawodniczki serwują bardzo dobrze - Skowrońska, Brańska, trzeba zaznaczyć, że Rosjanki nie są wirtuozami na przyjęciu. Kolejnym elementem do zwycięstwa jest Gamowa. Będzie trzeba dzisiaj jej wybić siatkówkę z głowy, bo inaczej to ona nam wybije. W ostatnich dwóch meczach spisywała się bardzo dobrze. Kończyła wszystkie najważniejsze akcje. Z Rosją gra Polkom się ciężko, ale nie stoimy na straconej pozycji. Pod wodzą Bonitty Polki z Rosjankami grały 3 razy. Bilans to 2 porażki i wygrana. Mamy co nie co do wyrównania rachunków z Soborną, bo to właśnie ta reprezentacja odebrała nam brązowy medal na ostatnich ME.
Zróbcie ten ostatni krok... DO BOJU POOOOOLSKA !!

ulas 0

ulas

Użytkownik
Rosja - Polska 2 3,20 Unibet

&quot;Zaczarujcie mnie ten ostatni raz...&quot;

Już dzisiaj poznamy kolejną reprezentacje, która uzyska bilet do Pekinu. Obie reprezentacje zdecydowanie prezentują się najlepiej na tym turnieju. Wygrały swoje wszystkie mecze, raz prezentując się lepiej raz trochę słabiej, ale mocnych na nich nie było. Rosjanki wczoraj niestety dla nas, ale zmiażdżyły Niemki. Jeśli Polki liczą na zwycięstwo muszą dzisiaj narzucić swój styl, to co się nie udało wczoraj Niemkom. Również Polki muszą uspokoić swoją grę, wczoraj grały strasznie chaotycznie, głupie przestoje w grze i traciły 5 pkt z rzędu. Zagrywka - o ten element się nie martwię, ponieważ jest to nasza mocna broń na tym turnieju. Bo przecież nie wiadomo jakby potoczył się mecz, gdyby Podolec nie zaserwowała 4 asów z rzędu z Niemkami, Nie wiadomo jakby potoczył się mecz gdyby &quot;Skejta&quot; ( Skorupa) nie miała dobrego serwisu wczoraj. Prawie wszystkie zawodniczki serwują bardzo dobrze - Skowrońska, Brańska, trzeba zaznaczyć, że Rosjanki nie są wirtuozami na przyjęciu. Kolejnym elementem do zwycięstwa jest Gamowa. Będzie trzeba dzisiaj jej wybić siatkówkę z głowy, bo inaczej to ona nam wybije. W ostatnich dwóch meczach spisywała się bardzo dobrze. Kończyła wszystkie najważniejsze akcje. Z Rosją gra Polkom się ciężko, ale nie stoimy na straconej pozycji. Pod wodzą Bonitty Polki z Rosjankami grały 3 razy. Bilans to 2 porażki i wygrana. Mamy co nie co do wyrównania rachunków z Soborną, bo to właśnie ta reprezentacja odebrała nam brązowy medal na ostatnich ME.
Zróbcie ten ostatni krok... DO BOJU POOOOOLSKA !!
Podpisuję się pod tą analizą rękoma i nogami ????
Nie stawiam na Polki tylko dlatego, że jestem patriotą, ale widzę realną szansę na pokonanie &quot;Sbornej&quot;. Nasze zawodniczki wczoraj udowodniły, że potrafią wychodzic z największych opresji (14-18) a przede wszystkim udowodniły, że mamy bardzo mocną i wyrównaną kadrę. Wczoraj na parkiecie pojawiło się 11 zawodniczek (tylko &quot;Ciacho&quot; nie weszła) i każda z nich wniosła cos dobrego do gry. Niech tylko nasze wygrają jednego z pierwszych setów i poczują, że można pokonac Rosjanki, które czasami mają ogromne przestoje.
Rosja - Polska
kurs 3,20
Unibet

radek03 90

radek03

Forum VIP
I niestety Polki przegrały z Rosją mecz o Pekin, ale naprawde graly w tym finale fenomenalnie i jesli będą tak graly na IO (w ich awans nie wątpie) to mozemy byc pewni ze włączą sie w walke o medale. Polki grały bardzo dobrze i na pewno o wiele ładniej niz rosjanki a biorąc pod uwagę caly mecz to wg mnie byly nawet lepsze ale jednak czegos zabraklo do koncowego sukcesu. Zaluje troche ze nie wygraly ktoregos z pierwszych dwoch setów a zwlaszcza drugiego, w ktorym mialy w pewnym momencie nawet 5 pkt przewagi, rosjanki ratowaly niekiedy przestoje polek a takze Gamowa, ktora konczyla pilki w trudnych momentach dla swojego zespolu. Tiebreak zaczął sie bardzo dobrze dla Polski ale nagle zespol stanął i stracil zbyt wiele punktow w jednym ustawieniu i niestety przewaga byla juz zbyt duza jak na tiebreak i po meczu. Rosjanki mogą mowic na pewno o szczesciu w tym meczu. I tak sie tez zastanawiam jak sborna poradzi sobie w jakims turnieju w ktorym nie zagra Gamowa (np. niech nabawi sie kontuzji), bo co tu duzo gadac gdyby nie jej ataki, wlasciwie nad blokiem w trudnych momentach to ciekawe kto by zdobywal punkty dla rosji. A jak juz napisalem nie wątpie w awans polek do IO, poniewaz w turnieju w maju beda faworytkami a obsada turnieju jest naprawde niezbyt mocna:
1. Japonia (gospodarz)
2. Korea
3. Kazachstan
4. Tajlandia (najlepsze drużyny ostatnich mistrzostw Azji)
5. Polska
6. Serbia (najlepsze zespoły z Europy w rankingu FIVB)
7. Kenia (najlepszy zespół w rankingu FIVB ze strefy Afrykańskiej, Peru, najlepszy zespół z Ameryki Południowej jest o jedno miejsce niżej. Jeśli Kenia wygra mistrzostwa Afryki, wówczas do Tokio pojedzie drużyna Peru)
8. Dominikana (najlepszy zespół strefy NORCECA)

I tak naprawde Polki mogą sie obawiac tylko Serbii i moze troche Japonii, a przypominam ze do IO wchodzą trzy najlepsze zespoły i najlepsza drużyna z Azji. A wiec brak awansu Polek jest prawie niemozliwoscią.

ps. A moze ktos sie orientuje z kim zagra meska reprezentacja Polski w walce o IO?

daimler 14

daimler

Forum VIP
No na prawdę wielka szkoda że &quot;złotka&quot; nie dały rady ????
Wielkie brawa dla nich że ze stanu 0:2 dla Rosjanek potrafiły się podnieść i doprowadzić do tajbreka,lecz w 5-tym secie zabrakło szczęścia...Ogolnie cały zespoł grał dobrze, mi sie najbardziej podobała gra Gosi Glinki, to jest fenomenalna zawodniczka... Wielkie brawa dla niej za ten mecz...
Trudno, nie udało sie wywalczyć wyjazdu na IO, lecz jest jeszcze jedna impreza na której mamy bardzo duże szanse, więc myśle ze zdobedziemy te kwalifikacje ;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom