>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Kwalifikacje do IO 2008 w Halle (women)

Status
Zamknięty.
radek03 90

radek03

Forum VIP
Od wtorku zaczynają się kwalifikacje kobiet do IO w Pekinie, tak więc zapraszam do dyskusji

Grupa A:
Rosja
Serbia
Rumunia
Chorwacja

Grupa B:
Holandia
Polska
Niemcy
Turcja

moj typ na jutro to
Pol-Hol typ:1
Przyznam sie ze nie wiem w jakiej formie są holenderki, ale za to grę polek oceniam bardzo pozytywnie. W kadrze zostaly wszystkie doswiadczone zawodniczki (nie ma tylko D. Świeniewicz) a takze zostaly poczynione wzmocnienia w postaci Barańskiej i Gajgał. Obie te zawodniczki posiadają mocną zagrywkę i naprawde są mocnym wzmocnieniem dla polskiej kadry.

konradk18 0

konradk18

Użytkownik
Ciężki mecz do wytypowania. Ja jednak sądzę, że Polki niestety przegrają. Piszesz, że ,,nie ma tylko D.Świeniewicz&quot;, te tylko to nie odpowiednie określenie. To kluczowa zawodniczka, która nie raz prowadziła zespół do zwycięstwa. Przypominam, że Holenderki zwyciężyły World Grand Prix 2007.

czokoziom 0

czokoziom

Użytkownik
Polki wygrają!!
Ja uważam, że Polki wygrają. Holenderki już nie będą miały tej formy z Grand Prix a poza tym na Mistrzostwach Europy Polki dały im lekcję siatkówki ???? .

pawlikn 51

pawlikn

Forum VIP
Chorwacja - Rumunia 2 1,65 Bwin
Mecz pomiędzy 44 w rankingu Chorwacją a 48 Rumunią można nazwać pojedynkiem &quot;Outsiderów&quot;, ponieważ nikt nie wierzy w to, że te ekipy są w stanie pokonać Rosję, czy Serbię i wyjść z grupy. O ile Rumunki pewnie wywalczyły awans na ten turniej, to o reprezentacji Chorwacji tego powiedzieć nie można, które zakwalifikowały się do turnieju w Halle z drugiej pozycji, ale w turnieju pre eliminacyjnym spisały się średnio. Czasy gdy reprezentacja Chorwacji odnosiła wielkie dawno minęły, teraz chorwacka siatkówka zmaga się z problemami, które przynoszą hańbę tej dyscyplinie w tym kraju, bo jak można inaczej nazwać to, gdy z gry w reprezentacji tego kraju rezygnuje kilka najlepszych zawodniczek tej reprezentacji z powodu &quot; braku celu występowania w tak słabym zespole, który nie ma żadnych perspektyw awansu &quot; Przytoczony cytat jest wypowiedzią Barun, która do niedawna była kapitanem zespołu... Z gry zrezygnowały kolejne &quot;wielkie gwiazdy&quot; tej reprezentacji co na pewno wpłynęło bardzo źle na tą reprezentację i według mnie skazuje na pożarcie w Halle. Trener Mijo Vukovic sam przyznaje, że jedzie z zawodniczkami na ten turniej aby nabrać doświadczenia i wyleczyć kadrę z &quot;kompleksu gwiazd&quot;. Rumunki to nie jest światowa czołówka, ale reprezentantki mogły się spokojnie przygotowywać i budować formę na ten turniej. W Bułgarii zaprezentowały się dobrze i jutro powinno być tak samo. Chorwacja jest całkowicie rozbita, w kadrze są mało doświadczone zawodniczki z którymi nawet średnie Rumunki poradzą sobie :p

ulas 0

ulas

Użytkownik
A więc czas zacząc turniej kobiet.Może naszym siatkarkom się poszczęści i zrobią to , czego nie dokonali ich koledzy, czyli już teraz awansują do Igrzysk Olimpijskich w Pekinie.Trzymam za to mocno kciuki, ale będzie ciężko...
Co do samego turnieju to powszechnie wiadomo, że głównym faworytem do zwycięstwa są Rosjanki.Oprócz nich liczyc się będą Polki, Niemki i Holenderki. Z tymże te trzy zespoły są razem w grupie, więc jedna z tych drużyn już po fazie grupowej pojedzie do domu. Co z resztą zespołów... O osłabieniach Turczynek piszę w poniżej, w krótkiej analizie typu. W składzie Serbek brak dwóch ważnych ogniw - nie ma Anji Spasojevic i Ivany Djersilo, co sprawia , iż Serbia nie powinna zagrozic faworytom. Chorwatki również przyjechały do Halle bez kilku podstawowych zawodniczek i szybko wrócą do domu. Niewiadomą dla mnie jest postawa Rumunek , ale po pierwszym dniu będzie można coś więcej napisac w tym temacie. Pora na pierwszy typ:

:siata:
Niemcy
- Turcja (+1,5 seta) ✅ 3:0
kurs 1,50
Unibet
Niemki są gospodyniami turnieju, są bardzo silną ekipą i na pewno odegrają znaczącą rolę w tym turnieju. Turczynki przyjechały do Halle bez swoich dwóch najlepszych zawodniczek, które w Turcji mają status wielkich gwiazd:
Neslihan Demir jest w ciąży, a Natalia Hanikoglu, niedawno urodziła dziecko. Zespół turecki bez tych zawodniczek nie będzie groźny dla żadnego zespołu, bo nie ma niemal żadnego potencjału w ataku. Niemki na czele z Angeliną Grün, gwiazdą Foppapedretti Bergamo wygrają to spotkanie gładko.

pawlikn 51

pawlikn

Forum VIP
Zgadzam się z Tobą, tylko mam małe ale, Niemki również są osłabione brakiem podstawowej zawodniczki Kerstin Tzscherlich, która jest również liderką tego zespołu, szczególnie mentalnie i dlatego trener ją powołał do kadry mimo to, że nie zagra. ;) A reprezentację Turcji postrzegam jako nieobliczalną, bo już nie raz oglądałem mecze z udziałem tej drużyny i czasem spisywały się na prawdę bardzo dobrze a czasem grali bardzo słabo... Na pewno nie będzie łatwo a Niemki według mnie mogą być &quot;czarnym koniem&quot;, dodatkowo grają u siebie. Jeśli nie Polki w tym turnieju wygrają to oby tylko Rosja, albo Serbia bo w innym przypadku walka o awans na IO się dla nas kończy :?

ester 87

ester

Użytkownik
Ciężki mecz do wytypowania. Ja jednak sądzę, że Polki niestety przegrają. Piszesz, że ,,nie ma tylko D.Świeniewicz&quot;, te tylko to nie odpowiednie określenie. To kluczowa zawodniczka, która nie raz prowadziła zespół do zwycięstwa. Przypominam, że Holenderki zwyciężyły World Grand Prix 2007.
Ok, nie ma Świeniewicz, ale nie żadna kontuzja ją wyeliminowała, a decyzja trenera, który zwyczajnie uznał, że są od niej lepsze. Dlatego nie ma co demonizować jej braku.

pawlikn 51

pawlikn

Forum VIP
Atutem Polek a zarazem słabością może być powołanie nowych zawodniczek, które nie grały jeszcze w kadrze, trenerzy innych reprezentacji nie wiedzą co jest mocną bronią tych zawodniczek, itp. Ale tym zawodniczkom brakuje ogrania i doświadczenia i to może zaszkodzić... Ja jednak wierzę w Polki i liczę na wygraną dzisiaj

midel 189

midel

Użytkownik
Atutem Polek a zarazem słabością może być powołanie nowych zawodniczek, które nie grały jeszcze w kadrze, trenerzy innych reprezentacji nie wiedzą co jest mocną bronią tych zawodniczek, itp. Ale tym zawodniczkom brakuje ogrania i doświadczenia i to może zaszkodzić... Ja jednak wierzę w Polki i liczę na wygraną dzisiaj
No teraz to już mnie rozbawiłeś, jak Barańskiej brakuje ogrania, to gratuluję wiedzy o siatkówce :spokodfhgfh:

dark1976 22,3K

dark1976

Użytkownik
Siatkowka kobieca jest jeszcze bardziej nieobliczalna niż męska , jedynym meczem jaki wydaje się możliwym do obstawienia jest Rumunia - Chorwacja, Chrowatki jak napisał wczesniej inny użytkownik bardziej jadą nabyć doświadczenia niż sprawić jakąś niespodziankę, jednak w przeciągu kilku godzin bardzo pospadały kursy do poziomu 1,4 - 1,5 czy warto ryzykowac ? Jeszcze jedna opcja mnie kusi tzn. under 90,5 pkt w unibet kurs 1,9 ale tutaj jak to w kobiecej siatkówce moze być pogrom ze strony Rumunek ale równie dobrze męczarnie , jak pierwszego typu jestem dać około 70 % szans to ten drugi 20 % - 30 % , początki są trudne więc może najlepiej dziś przeczekać, albo bardzo sportowe stawki ;)

ulas 0

ulas

Użytkownik
Czas na drugie spotkanie dzisiejszego dnia. Rumunki zagrają z Chorwatkami i od dziś rana te pierwsze stawały się stopniowo coraz większym faworytem tego spotkania w oczach bukmacherów. Wczoraj można było znaleźc jeszcze kurs na zwycięstwo Rumunek 2,00 a dziś już np na unibecie jest tylko 1,42. Dlaczego?! Otóż odpowiedź jest prosta. W reprezentacji Chorwacji panuje wielki chaos, o czym kilka postów wyżej pisał pawlikn. Z gry w kadrze zrezygnowały liderki: Osmokrovic, Barun , Polijak i Cutura. Kontuzjowane są dwie kolejne bardzo dobre zawodniczki: Dugandzic i Gligorovic. Trener Mijo Vukovic musiał zabrac na turniej młode i niedoświadczone zawodniczki głównie z roczników &#39;86 i &#39;87. Po drugiej stronie siatki Rumunki , które wygrały turniej prekwalifikacyjny w Bułgarii , pozostawiając w pokonanym polu solidne zespoły Bułgarii , Słowacji czy Belgii i Białorusi. W tym meczu młode Chorwatki nie dadzą rady Rumunkom

Chorwacja - Rumunia ( handicap punktowy) Rumunia -6,5 pkt ✅ 92+6,5 do 108
kurs 1,85
Unibet

ramzi 0

ramzi

Użytkownik
Jak narazie Chorwatki wygrały pierwszego seta...zobaczymy dalej...ale postawiłem grubszą kasę na Rumunki:/ ????

Drugi set już lepiej, trener chyba im nakopał do ...4 liter... ???? 16 - 8 wygrywają Rumunki ???? całe szczęscie
Piękny pogrom zrobiły Rumunki...gra trwała o 7 minut krócej niż w pierwszym secie 25-14 dla Rumunek ????

pawlikn 51

pawlikn

Forum VIP
Chorwacja - Rumunia 2 1,65 Bwin ✅:spokodfhgfh:
Mecz pomiędzy 44 w rankingu Chorwacją a 48 Rumunią można nazwać pojedynkiem &quot;Outsiderów&quot;, ponieważ nikt nie wierzy w to, że te ekipy są w stanie pokonać Rosję, czy Serbię i wyjść z grupy. O ile Rumunki pewnie wywalczyły awans na ten turniej, to o reprezentacji Chorwacji tego powiedzieć nie można, które zakwalifikowały się do turnieju w Halle z drugiej pozycji, ale w turnieju pre eliminacyjnym spisały się średnio. Czasy gdy reprezentacja Chorwacji odnosiła wielkie dawno minęły, teraz chorwacka siatkówka zmaga się z problemami, które przynoszą hańbę tej dyscyplinie w tym kraju, bo jak można inaczej nazwać to, gdy z gry w reprezentacji tego kraju rezygnuje kilka najlepszych zawodniczek tej reprezentacji z powodu &quot; braku celu występowania w tak słabym zespole, który nie ma żadnych perspektyw awansu &quot; Przytoczony cytat jest wypowiedzią Barun, która do niedawna była kapitanem zespołu... Z gry zrezygnowały kolejne &quot;wielkie gwiazdy&quot; tej reprezentacji co na pewno wpłynęło bardzo źle na tą reprezentację i według mnie skazuje na pożarcie w Halle. Trener Mijo Vukovic sam przyznaje, że jedzie z zawodniczkami na ten turniej aby nabrać doświadczenia i wyleczyć kadrę z &quot;kompleksu gwiazd&quot;. Rumunki to nie jest światowa czołówka, ale reprezentantki mogły się spokojnie przygotowywać i budować formę na ten turniej. W Bułgarii zaprezentowały się dobrze i jutro powinno być tak samo. Chorwacja jest całkowicie rozbita, w kadrze są mało doświadczone zawodniczki z którymi nawet średnie Rumunki poradzą sobie :p
Ufff... Wymęczone, ale zwycięstwo, chociaż mogło to się całkiem inaczej potoczyć. W IV secie gdyby sędziowie uznali, przy stanie 20:21 dla Rumunii, że atak był w aut to już by było po meczu. Pechowa przegrana IV seta zdecydowanie podłamała ich i już tylko Rumunki rządziły na boisku :p
Nie wiedziałem, że niektóre Chorwatki są takie ładne ????

ulas 0

ulas

Użytkownik
Najważniejsze spotkanie na koniec pierwszego dnia turnieju. Polki kontra Holenderki. Zespół z Holandii ma w swych szeregach niesamowita Manon Flier, która ma bardzo dobre warunki fizyczne i skutecznie atakuje ze skrzydeł i z drugiej linii. My jednak mamy po swojej stronie dwie zawodniczki, których Holenderki nie znają: świetnie blokującą na środku Gajgał z Bielska no i niesamowitą Anię Barańską z Kalisza. Barańska na pewno wspomoże Glinkę i Skowrońską w ataku, dzięki czemu nasze skrzydła będą bardzo groźne. Do tego silna zagrywka z wyskoku Barańskiej i Skowrońskiej powinna zmęczyc przyjmujące Holenderskie i uniemozliwic szybkie rozegranie piłek. Mamy po swojej stronie jedną z najlepszych libero na świecie - Mariolę Zenik , a to kolejny nasz atut. Spodziewam się ciekawego meczu na wysokim poziomie, zakończonego zwycięstwem Polek, tak jak to miało miejsce podczas ostatnich Mistrzostw Europy w Belgii, gdzie było tak:
POLAND NEDERLAND 3 : 1 25:22 25:18 22:25 25:21
a zatem:
Holandia - Polska ✅ 1:3
kurs 2,20
Unibet

konradk18 0

konradk18

Użytkownik
Ja postawiłem na Holandię, bo nie wierzę w Polską reprezentacje. W kadrze nie panuje dobra atmosfera, wystąpią nowe zawodniczki, które mogą nie być zgrane z zespołem, a Holandia to bardzo silny zespół, który umie się mobilizować na takie rozgrywki.
Holandia- Polska 1 kurs:1.75 Expekt

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom