>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Kupony na piłkę nożną

typerskoki 710,7K

typerskoki

Ekstraklasa Expert
Członek Załogi
Na początek maxikombi na weekend. Uzasadnienia w działach tematycznych.

70

Ostatnia edycja:
typerskoki 710,7K

typerskoki

Ekstraklasa Expert
Członek Załogi

Kolejna próba pod końcówkę lig.

Chelsea - Arsenal 1
Chelsea ostatnio w mocnym gazie. Będą robić wszystko by utrzymać formę do finału LM. Osatnio w małym preview City pokonane i to na wyjeździe. Teraz derby u siebie z nijakim Arsenalnem. Wiem, że to derby i Arsenal się pewnie zepnie, ale grając tak marnie spięcie się może nie wystarczyć. Arsenal jest dopiero 9 w lidze i ta pozycja odzwierciedla dyspozycje Arsenalu. Chelsea wygrywając ponownie pojawi się na podium klasyfikacji

Atletico - Sociedad 1
Atletico nie przegrywając ostatniego spotkania zrobiło duży krok w kierunku mistrzostwa. Teraz wszystko w ich rękach. Przed nimi spotkanie z Sociedad, które dość ma dość długą listę kontuzjowanych graczy. Atletico u siebie nie notuje wpadek, jest bardzo skuteczne. Tym razem też powinni wygrać a kurs całkiem interesujący

Schalke - Hertha 2
To co gra Schalke w tym sezonie to chyba nawet nie jest poziom 3 bundesligi. Morale na dnie i nic nie wskazuje na przełamanie czy honorowe pożegnanie się z Bundesligą. A rywal wydaje się mocniejszy niż wskazuje na to miejsce w tabeli. Ponadto ciągle walczy o utrzymanie czy uniknięcie barażów, więc 3 punkty tu będą na miarę złota.

Razem z bonusem kurs AKO 4,72, więc całkiem przyjemnie.

100

Ostatnia edycja:
typerskoki 710,7K

typerskoki

Ekstraklasa Expert
Członek Załogi

Kolejny eksperyment. Tym razem asekuracyjnie. Wejście jednej grupy potrzebne do bycia na plus
150

Ostatnia edycja:
typerskoki 710,7K

typerskoki

Ekstraklasa Expert
Członek Załogi

Na przełamanie. Może tym razem pójdzie lepiej :)

442

_______

Dotychczasowy bilans w temacie: 122

Ostatnia edycja:
typerskoki 710,7K

typerskoki

Ekstraklasa Expert
Członek Załogi
Ostatnia prosta przed EURO, ostatnie sprawdziany wielu reprezentacji. Wybrałem te mecze, w których faworyci raczej będą chcieli wygrać dla dobrych morali przed turniejem i złapania większego luzu.

75

Dotychczasowy bilans w temacie: 47

Ostatnia edycja:
typerskoki 710,7K

typerskoki

Ekstraklasa Expert
Członek Załogi
Jedziemy z pierwszym typem na Euro:

Dania - Finlandia 1 @ 1,50 @ Betfan

Typ typowo pod AKO. Jak dla mniej jeden z większych "pewniaczków" w pierwszej kolejce Euro. Dania ma bardzo ciekawy skład. Praktycznie na każdej pozycji gra solidny zawodnik grający w niezłym klubie. Mózgiem drużyny jest Eriksen, który z jednej strony przeniósł się do super mocnego ostatnio Interu z którym zdobył Mistrza Włoch, a z drugiej strony nie grał w tym sezonie jakoś specjalnie dużo, więc może mieć odpowiedni poziom wypoczęcia na Euro. Warto też zauważyć, że odkąd kadrę objął trener Hjulmand (znany z sukcesów FC Nordsjaelland) to kadra Danii notuje jedne z najlepszych wyników ze wszystkich kadr w Europie. Ostatnie 10 meczy, solidność w defensywie jak i pokonani przeciwnicy robią wrażenie:

06.06.21 Dania-Bośnia i Hercegowina 2 : 0

02.06.21 Niemcy-Dania 1 : 1

31.03.21 Austria-Dania 0 : 4

28.03.21 Dania-Mołdawia 8 : 0

25.03.21 Izrael-Dania 0 : 2

18.11.20 Belgia-Dania 4 : 2

15.11.20 Dania-Islandia 2 : 1

11.11.20 Dania-Szwecja 2 : 0

14.10.20 Anglia-Dania 0 : 1

11.10.20 Islandia-Dania 0 : 3

Widząc taką dyspozycje Dania się wydaje czarnym koniem całego turnieju. Na start mają za to chyba najłatwiejszego przeciwnika z całej stawki - mianowicie zespół Finlandii. Personalnie brak gwiazd. Jedyne bardziej znaczące nazwisko - Pukki, ma kontuzje. A do niedawna gwiazdami tej kadry byli zawodnicy prezentujący poziom zaplecza naszej Ekstraklasy (Petteri Forssel). I choć Finlandia faktycznie była sporym objawieniem ostatnich eliminacji, bo awansu nikt się po nich nie spodziewał, to jednak o drugie miejsce w grupie walczyli ze słabymi ostatnio Grekami i Bośniakami. W 2021 roku grali 5 meczy i nie wygrali żadnego. Niedawno w towarzyskim meczu ze Szwecją grającą podobną Skandynawską piłkę jak Dania przegrali 2-0. Kilka dni później przegrali u siebie z Estonią...

Zatem zestawiając siłę tych dwóch reprezentacji i fakt, że jest to pierwszy mecz, więc nie ma co kombinować, kalkulować i oszczędzać sił, to wygrana Danii wydaje się w tym meczu dość pewnym typem. Do dubla, tribla pasuje doskonale. Warto dodać, że mecz odbędzie się w Kopenhadze, więc dochodzi atut własnego boiska.

Mój typ 2-0 i ewidentna kontrola meczu i wyniku ze strony Duńczyków.

Wszystko to ubieram w takie dwa AKO:

300

Ostatnia edycja:
typerskoki 710,7K

typerskoki

Ekstraklasa Expert
Członek Załogi
Ostatnia edycja:
typerskoki 710,7K

typerskoki

Ekstraklasa Expert
Członek Załogi
Pierwsza kolejka Euro niestety dla mnie nieudana. Sensacja w meczu Danii i Polski doprowadziła do budżetu 778 w tym temacie. O ile w przypadku Danii niedosyt, bo do sytuacji z Eriksenem wydawało się, że bramki dla Danii są kwestią czasu. O tyle w przypadku Polski w pełni zasłużona wtopa i negatywne komentarze w kierunku naszej drużyny po tym meczu są jak najbardziej zasadne. No ale walczymy dalej. 2 Kolejka a z nią kolejna dawka eksperymentalnych kuponów blokowych oraz AKO. Poniżej analizy do najciekawszych meczów a niżej kupony.

Dyscyplina: Piłka Nożna - ME
Godzina: 18:00
Spotkanie: Turcja - Walia
Typ: 1
Kurs: 2.71
Bukmacher: Betfan
Analiza:

Przed nami 2 kolejka Euro. Turcja w pierwszym meczu wypadła słabo, przegrywając 0-3 i nie stwarzając większego zagrożenia. Moim zdaniem jednak nie ma co przywiązywać uwagi do tego spotkania w kontekście dzisiejszego meczu. Włochy to obecnie inna półka i to nie tyle Turcja zagrała źle, co Włochy na nic nie pozwoliły. Przez Turcje raczej patrzę przez pryzmat wyników z tego roku, a te są całkiem dobre: Wygrana z Holandią 4-2 i z Norwegią na wyjeździe 3-0 w eliminacjach do MŚ. 2 wygrane, 1 remis w sparingach przed turniejem. Całkiem ciekawa kadra, taktyka i trener. Tak widzę reprezentacje Turcji i moim zdaniem Turkowie jeszcze wyjdą z grupy i namieszają w fazie pucharowej turnieju. Walia? Nic specjalnego. Gwiazdy pod formą (Bale i Ramsey) co potwierdzili w meczu ze Szwajcarią, który Walia chyba tylko jakimś cudem i nieudolnością Szwajcarów zremisowała. Uważam, że Turcy pozwolą im na znacznie mniej i przcisną ich znacznie bardziej, a że przycisnąć ich się da nawet w pojedynkę pokazał Embolo, który w pewnym momencie się zdenerwował nieudolnością kolegów i sam wbijał w 3 Walijczyków jak w masło, mocno zagrażając bramkarzowi Walijskiemu (nota bene tego oczekiwałem od Lewego w meczu ze Słowacją, ale nie o tym). Odpowiednikiem Embolo może być Yilmaz, który miał świetny sezon w Lille, z którym zdobył mistrzostwo. Ja tu bym szedł w tym meczu nawet z handicupem po kursie ponad 5 na Turcję, ale ten typ jest już zajęty, więc czysta jedynka.

Dyscyplina: Piłka Nożna - ME
Godzina: 18:00
Spotkanie: Ukraina - Macedonia Płn
Typ: 1 (Handicap 0:1)
Kurs:
2.80
Bukmacher: Fortuna
Analiza:

Dla mnie pewniak 2 kolejki. Drużyna Ukrainy pod wodzą Schevchenki gra chyba najlepiej w historii. Eliminacje przeszli jak burza ogrywając Portugalie i niezłą Serbie wychodząc z 1 miejsca ze swojej grupy. Jak dla mnie mecz z Holandią potwierdził, że są gotowi by namieszać na tej imprezie. Holandia zagrała świetny mecz, grając szybko, ofensywnie, widać że im zależało, żeby po latach wpadek ładnie zainaugurować turniej przed własną publicznością. Zatem rywal był z najwyższej półki, a mimo to Ukraina potrafiła napsuć sporo krwi. Nasi wschodni sąsiedzi grali z niesamowitą werwą i pokazali jaja wracając ze straconego 2-0 na 2-2. Ostatecznie mecz przegrali, dlatego tym bardziej w kolejnym meczu trzeba utrzymać lub poprawić poziom by zdobyć niezbędne punkty. W zasadzie jedynie wygrana w tym meczu wchodzi w grę. Remis jest zbyt ryzykowny, wiec Ukraincy nie będą kalkulować i od początku będą cisnąć najsłabszą drużynę w tej grupie. Macedonia obok Węgier i Finlandii uchodzi za najsłabszą drużynę na tym turnieju. I o ile Finowe się pokazali, Węgry też dość długo miały dobry rezultat. O tyle Macedonia przegrała 2 bramkami z moim zdaniem dość bezbarwną Austrią. Austria grała ten mecz na stojąco, bez jakiś wielkich zrywów. Nie wiem czy są tam jakieś konflikty ale gra wygląda jakby co niektórym średnio się chciało a gesty Arnautovica potwierdzają, że coś tam jest na rzeczy. Mimo to Austria z Macedonią sobie poradziła. Skoro udało się przeciętnej Austrii, to Ukraina jak będzie grała tak jak z Holandią to powinna spokojnie, wyraźnie ten mecz wygrać. Mój typ 3-0/3-1, coś koło tego wyniku., więc w temacie typu dnia podwyższam kurs korzystając z handicapa 0:1. Co oznacza, że typ wejdzie jak Ukraina wygra minimum 2 bramkami. Myślę, że nie będą kalkulować, od razu przycisną, a jak strzelą to się nie cofną tylko będą jeszcze mocniej kontrować Macedonia, która powinna wtedy rozluźnić szyki i padną kolejnę bramki dla Ukrainy.

_________

Eksperymentalne blokowe:
-37
+58
+66

AKO:
-100
-75
-50
-50

Stan po fazie grupowej 966

Ostatnia edycja:
typerskoki 710,7K

typerskoki

Ekstraklasa Expert
Członek Załogi
Jeszcze zakłady na cały turniej:

-100
+95

Szczegóły w tym wpisie: https://forum.bukmacherskie.com/threads/kto-wygra-mistrzostwa-europy-2020.158316/page-3#post-7025775

Ostatnia edycja:
typerskoki 710,7K

typerskoki

Ekstraklasa Expert
Członek Załogi
1/8 finału:
kup1.JPG
kup2.JPG

typerskoki 710,7K

typerskoki

Ekstraklasa Expert
Członek Załogi
Euro wkracza w decydującą fazę, więc i jeden z ostatnich decydujących ataków na te ME:

Kupony:

Analizy/argumentacje:
Chorwacja - Hiszpania

Chorwacja nadal mnie nie przekonuje. Typowałem ich na rozczarowanie turnieju i brak wyjścia z grupy. Wiele nie brakło bo były momenty w ostatnim meczu, że to Szkoci mogli objąć prowadzenie i zrobić popularnego busa i dowieść wynik do końca. Chorwaci jednak wygrali to indywidualnosciami (Modric, Perisic). Indywidualności te wydają się jednak spełnione bo sensacyjnym srebrze w MS 2018 i nie widzę w nich aż takiej ikry. Lata też już swoje maja i z młodą wybieganą Hiszpanią mogą mieć spore problemy. Hiszpanie też nie zachwycili, ale jak już mieli nóż na gardle to rozbili Słowaków 5-0. W pierwszej połowie ze Szwedami też spokojnie mogło być 3-0, także jest tam moc, tylko muszą odpalić. Możliwe, że się rozkręcają i już odpalili, a potwierdzą to w meczu z Chorwatami pewnie awansując dalej. Chorwaci bez Lovrena i Perisica, czyli kluczowych postaci ostatniego dobrego meczu.
Do różnych ako daje kombinacje wygranych Hiszpanii w regulaminowym czasie gry, a także do przerwy.

Francja - Szwajcaria
Krótko, faworyt oczywisty. Myślę, że jak zwykle ze stabilną defensywą i małym nakładem sił, awans dalej 1-0, lub 2-0 po kontrze w końcówce. Myślę, że długo tu może być 0-0 i nie padnie dużo bramek. Ewentualnie jak Francja strzeli to raczej będzie pilnowała tyłów i nie będzie forsowała tempa gry.
Do AKO win Francji w 90min i undery bramkowe.

Anglia - Niemcy
Straszny mam tu dylemat jak to będzie wyglądało. Z jednej strony sprawdza się to co pisałem w cytowanym poście, że Anglia próbuje to rozgrywać tak by się nie zmęczyć. W meczu z Czechami liczyłem, że oddadzą im pierwsze miejsce w grupie by nie trafić na kogoś z grupy śmierci. Anglicy jednak pewni swego pokazali kilka szybszych akcji i wygrali grupe, nie bojąc się potencjalnego rywala, wiedząc że z nim już zagrają na 100% i to będzie inna Anglia. Dodatkowo jako jedyni mogą jeszcze okazje grać u siebie, więc zostają jedynym gospodarzem turnieju. Z Niemcami grają w Londynie, a jak przejdą dalej to półfinał i finał jest również na Wembley. Zaczynam się zastanawiać, czy to nie jest przypadkiem najgroźniejszy rywal dla Włochów w walce o wygraną turnieju. Z drugiej strony mogę się mylić i Anglicy znowu będą grali bez polotu, na stojąco jak chociażby z Chorwacją. I jak Niemcą wyjdzie taki mecz jak z Portugalią to i wynik może być podobny i Anglia wyląduje poza turniejem juz w 1/8, w dodatku przegrywając u siebie ze znienawidzonymi Niemcami. Im bliżej meczu, tym bardziej skłaniam się ku Anglii. Przykład Włoch i Holandii i swietnej grupy i beznadziejnego 1/8 finału. Natomiast drużyny mogące robić po 4-0 w każdym meczu tego nie robią grając zupełnie inną taktykę (Anglia, Belgia). Cel uświęca środki i wydaje się to być dobra taktyka pod cały turniej

Szwecja - Ukraina
Moim zdaniem ta Szwecja jest słaba. Mimo, że taktycznie poukładani i mocni w obronie to tyle miejsca co mieli wczoraj Polacy, czy w pierwszy meczu Hiszpanie świadczy o tym, że jest to na razie chyba największy farciarz z turnieju. Ze Słowacją jak trzeba było atakować to także wyglądało to słabo z przodu. Myślę, że jak Ukraina zagra jak z Holandią i Macedonią, a nie jak z Austrią to ze Szwedami sobie poradzi. Ukraina ma charakter i już liczyła się z tym że jedzie do domu. Prezent od Polski w postaci awansu będą chcieli spożytkować. Tym bardziej że rywal nie jest potentatem, a dolna część drabinki wygląda "lajtowo". W półfinale na dole drabinki czeka Dania lub Czechy. Nie są to drużyny poza zasięgiem, więc wygrywając ze Szwecją i licząc na sensacje w ćwierćfinale, historyczny sukces jest w zasięgu. To powinno zmotywować Ukraińców do gry jak w Eliminacjach lub z Holandią/Macedonią. Szwecja już chyba pokazała co najlepsze i poza fartem w obronie i szczęściem do rywali (nieporadna Hiszpania, słaba Słowacja która potrafi przegrać 5:0, dziurawa Polska z ręcznikiem na bramce zamiast bramkarza) to nie zagrali nic specjalnego.

Znamy też już dwa ćwierćfinały i fajnie wyglądają do AKO, więc:
Belgia - Włochy
Moim zdaniem Mancini dobrze wyczuje ten mecz. Ma zmienników na podobnym poziomie co pierwszy skład i zmianami może rozerwać defensywe Belgijską, bo chyba nieco sensacyjnie ale to jest pomysł Belgii na te ME to obrona i kontry. Z Lukaku obrona sobie powinna poradzić tak jak sobie poradziła obrona POR. De Bruyne będzie kluczowy, ale jest szansa, że nie zagra, a jeśli zagra to nie w 100% dysponowany. E.Hazard jest cieniem zawodnika z MS 2018. Jak dla mnie cała Belgia wyglądała mega słabo i miała sporo szczęścia, że nie odpadła z bądź co bądź 3 drużyną z grupy. Uważam, że Włochy są faworytem do wygrania turnieju. Z Austrią trochę się nie spodziewali tak solidnej Austrii i trochę zlekceważyli. Ale w takich turniejach dość często się zdarza, że późniejszy zwycięzca, gdzieś jest na granicy odpadnięcia z teoretycznie słabszą drużyną we wcześniejszych fazach. Powinno to zadziałać jako lekcja i powinni wyciągnąć wnioski. Ja będę korzystał z fajnego kursu i grał spokojną wygraną Włochów już w 90min.

Czechy - Dania
Mecz "czarnych koniów", których zresztą już we wcześniejszych fazach typowałem do takiego miana. I jedna drużyna i druga czuje, że ma rywala w zasięgu i historyczny sukces na wyciągnięcie ręki. W prawdzie i jedni i drudzy już się pokazywali dobrze w takich imprezach, więc ewentualny półfinał nie będzie jakimś występkiem co kolejnym pokazem, że można namieszać w klasyfikacji turnieju. I myślę, że dania tutaj będzie lepsza. Czesi bazują na elemencie zaskocznia, że są skazywani na porażkę, a potrafią się zoorganizować w obornie i skutecznie skontrować rywala. Co było widać z Holandią. Tutaj Dania nie będzie ewidentnym faworytem więc nie ma co liczyc wyłącznie na defensywe i kontry bo Dania też będzie chciała troche dać rywalom pograć, zrobić otwarty mecz i samemu kontrować bo to idzie im świetnie. Było to widać z Rosją i Walią. Dopóki było koło remisu to było nerwowo. Przy 2 bramkach przewagi to raz po raz robili kontry, które zamieniali na bramki. Zatem nie przystępując do spotkania w roli ewidentnego faworyta (kursy 1,5-1,7) będą mogli liczyć na wyrównane posiadanie piłki i więcej gry z kontry, co powinno ich premiować. Nie zdziwi mnie jakieś kolejne 3-0 i nagle z drużyny, która po pierwszy meczu miała jechać do domu (porażka z Finami), staną się postrachem rywali.

No i teraz kwestia, żeby w końcu trochę szczęścia dopisało i dobre czucie przełożyć na trafione kupony :) Bo na razie na tych ME poza kilkoma rzeczami nic mnie nie zaskoczyło, a jestem mocno pod kreską. W zasadzie z zaskoczeń tylko słaba postawa Turcji i fatalna postawa Polaków ze Słowacja, a później obrony ze Szwecją. Reszta czucie dobre, ale brak farta (porażka Danii w pierwszy meczu przez zdarzenie z Eriksenem, co zawaliło wiele kuponów ako, sensacyjne męczarnie Włochów z Austrią, co również traktowałem jako pewniak, kompletnie inna Holandia w grupie a w 1/8 - Depay i Winjaldum 10 klas gorzej w ciągu kilku dni). Małe rzeczy, a bilans totalnie odwróciły. No ale trzeba się z tym liczyć grając AKO. Robię to z pełną świadomością. SOLO zostawiam na Ekstraklase i Skoki. Tutaj Próbuje jednak dalej bo czuje, że jeszcze uda się tutaj coś ugrać.

typerskoki 710,7K

typerskoki

Ekstraklasa Expert
Członek Załogi
O ile faza grupowa to trochę brak farta o tyle 1/8 to masowe pasmo niepowodzeń, chociaż tęż w wątpliwych warunkach. Prowadzić 3-1 w 85 i zamiast się rozsądnie bronić to doprowadzać do sytuacji 3 na 3 we własnym polu karnym to kryminał. Z taką grą Hiszpania i Francja w pełni zasłużyła by się pożegnać z turniejem. Hiszpania póki co gra, ale dobrze jej nie wróże w półfinale z taką grą.

Do góry Bottom