>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Kto nowym selekcjonerem reprezentacji Polski ?

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Jak w temacie, kogo chcielibyście na fotel Smudy ? Dzisiaj w Orange sport Andrzej Kostyra podrzucił pomysł z trenerem z Niemiec, duża część kadry gra w Bundeslidze i w sumie fajnie spróbować czegoś nowego; Ralf Rangnick, Otto Rehhagel, Robin Dutt w sumie wolni, jak ktoś chce na bogato to Louis van Gaal. Trener z Niemiec mi się osobiście podoba. Wiec moje zdanie już znacie.

Kim powinien być nowy trener waszym zdaniem. Zachęcam do dyskusji.

deftones9 7

deftones9

Użytkownik
Popieram strategie coachingu z obcego kraju,najlepiej osoba nie za stara mająca już za sobą prowadzenie reprezentacji.Wybór jest ogromny ale mam obawy czy dojdzie do takiego wyboru a jak dojdzie to czy PZPNowskie postesbeckie gnidy nie spróbują od nowa namącic we głowie owemu szkoleniowcowi tak jak to było z Leo.

R 7,4K

rua

Użytkownik
Fajna sprawa takiego van Gaala sprowadzić. Ale ja bardzo jestem za tym aby teraz objął kadrę młody trener z ambicjami, i jestem za tym aby to był Piotr Nowak. I gdzieś czytałem że krążą pogłoski o jego kandydaturze. Ma on doświadczenie z MLS, i był asystentem selekcjonera reprezentacji USA, oraz prowadził kadrę USA u23. Także myślę że to bardzo dobry kandydat, młody i doświadczenie oraz sukcesy w karierze trenerskiej, no i na pewno nie wyczerpane ambicje, jednakże obawiam się również tego co kolega powyżej, mianowicie mącicieli z PZPN i ich pionków oraz znajomków. W naszym kraju ręka rękę myje, noga nogę wspiera i nie wiem czy włodarze PZPN zwrócą na niego uwagę

poznaniak 128

poznaniak

Użytkownik
Faworytów nie mam, ale popieram obcokrajowca z nazwiskiem. Po kompromitacji kadra musi dostać pozytywnego kopa w postaci nowego znanego trenera. Oby PZPN nie zrobił jajców że zostanie Smuda, albo pójdą po kosztach i kadrę przejmie Skorża, Lenczyk lub inny Majewski.

ludzio13 2

ludzio13

Użytkownik
Nowak to za silna osobowosc zeby beton pzpn-owski go zaakceptowal, wiec raczej nie daje mu duzych szans. Najgorsze co mogliby zrobic to mianowac Skorze. A najlepszy bylby jakis trener z Niemiec, tak jak sugerowaliscie. Ale nie Rehhagel - za stary jest. Jakiegos mlodszego np. wspomnianego Rangnicka

R 7,4K

rua

Użytkownik
Nowak to za silna osobowosc zeby beton pzpn-owski go zaakceptowal, wiec raczej nie daje mu duzych szans. Najgorsze co mogliby zrobic to mianowac Skorze. A najlepszy bylby jakis trener z Niemiec, tak jak sugerowaliscie. Ale nie Rehhagel - za stary jest. Jakiegos mlodszego np. wspomnianego Rangnicka
No właśnie, PZPN nie będzie mógł zbytnio nim manipulować, bo oni potrzebują kogoś kto bez gadania na ich życzenie zrobi co im się podoba, niestety. Dlatego będzie to pewnie Skorza albo inny gość który dla kasy zrobi wszystko.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Wychodzę z założenia, że kto by tu nie przyszedł to i tak wiele nie ugra. Problem leży po stronie PZPN-u, a nie trenera. Przyjdzie trener zagraniczny, na początku będzie miło i przyjemnie, ale później beton zacznie mieszać się w sprawy organizacyjno-sportowe kadry i będzie po zawodach. Czy to będzie Skorża, Nowak, Lenczyk, Rehhagel i można by tak wymieniać, to i tak nic się nie zmieni jeśli chodzi o wyniki. Do tego by mieć w pełni profesjonalną kadrę potrzeba nam profesjonalnego związku, a ten jest jaki jest. Muszą być naciski społeczne w kierunku likwidacji leśnych dziadków z kręgu związku, ale to są marzenia ściętej głowy, bo do rewolucji nie dojdzie. Musimy z tym żyć.. niestety.

sumada90 19,8K

sumada90

Forum VIP
Ja też jestem jak najbardziej za trenerem zagranicznym. Na naszym podwórku nie widzę nikogo, kto mógłby w tej chwili objąć kadrę, jedyny Polak jakiego bym tu widział to Nowak. Na trenerów pokroju van Gaal PZPN się nie zgodzi bo za drogo. Ciężko nawet wskazać w tej chwili jakieś kontretne nazwiska, gdzieś czytałem nawet takie bajki że może Kloopa weźmiemy.

G 7

garrincha

Użytkownik
W sumie zostawic Smude nie bylo by złym rozwiazaniem. W koncu zaraz gramy eliminacje i nowy trener nie bedzie miał czasu za duzo, żeby cos ulepić. Chyba ze gralby w zdecydowanej większości obecnymi zawodnikami.
A jak zmieniać to jednak tylko zagraniczny trener i nie za wiekowy rzeby to był. Taki który bedzie chciał cos osiągnąć anie tylko kase łatwą zarobic.

dani88 30

dani88

Użytkownik
Podobnie jak @Ramzesa twierdze że kto by nie wszedł to i tak nie osiągnie czegoś wielkiego.Jeśli przychodzi nowy szkoleniowiec to zaczyna budować drużyne od bramkarza i obrony i tak tutaj nowy coach to pierw trzeba porządek z PZPN-em zrobić by dopiero później z drużyną ale to tylko marzenia...
Jestem jak najbardziej za zagranicznym ale w średnim wieku mającym troche pomysłów,Smuda nie był zły bo momentami graliśmy dobrze ale 2 spotkań z rzędu na wysokim poziomie nie umieliśmy zagrać.Podstawą wydaje mi się włączenie do kadry młodzierzy ofensywnej,przebudowanie kadry,czy któryś z trenerów tego dokona raczej ciężko to widze ????

chajtgr 54

chajtgr

Użytkownik
Nasuneła mi się myśl,że kandydat powinien jednak mieć doświadczenie na stanowisku selekcjonera.Zagraniczni za pewne odpadają.Janasa albo Engela nie zdzierżę,ale już na przykład na Kasperczaka bym się nie obraził. Z jednej strony Polak z drugiej jako jeden z nielicznych polskich trenerów coś za granicą trenował i doświadczenie w prowadzeniu reprezentacji ma.Na minus trzeba zapisac jego ostatnie przygody z polskimi klubami.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Nasuneła mi się myśl,że kandydat powinien jednak mieć doświadczenie na stanowisku selekcjonera.Zagraniczni za pewne odpadają.Janasa albo Engela nie zdzierżę,ale już na przykład na Kasperczaka bym się nie obraził. Z jednej strony Polak z drugiej jako jeden z nielicznych polskich trenerów coś za granicą trenował i doświadczenie w prowadzeniu reprezentacji ma.Na minus trzeba zapisac jego ostatnie przygody z polskimi klubami.
może moje myślenie wydać się o kant wiadomo czego, ale na wyniki klubowe patrzeć jakoś nie powinniśmy. Smuda dlaczego został wybrany ? Dlatego, że ładnie pocisnął z Lechem, a i historia go poparła (występy z Widzewem). Wszyscy żyliśmy tym, ale powtórzę jeszcze raz, że selekcjoner to nie to samo co trener klubowy. Smuda trenować klub potrafi, ale nie potrafi dobierać zawodników i budować kadry. Tu tak jak mówisz potrzeba faceta z doświadczeniem. Kasperczak je ma, ale on akurat mi się nie widzi. Wolałbym się poważnie zastanowić nad wyborem kolejnego szkoleniowca, bo nie ukrywam, że ze Smudą wiązałem większe nadzieje.

dabol1 679

dabol1

Użytkownik
może moje myślenie wydać się o kant wiadomo czego, ale na wyniki klubowe patrzeć jakoś nie powinniśmy. Smuda dlaczego został wybrany ? Dlatego, że ładnie pocisnął z Lechem, a i historia go poparła (występy z Widzewem). Wszyscy żyliśmy tym, ale powtórzę jeszcze raz, że selekcjoner to nie to samo co trener klubowy. Smuda trenować klub potrafi, ale nie potrafi dobierać zawodników i budować kadry. Tu tak jak mówisz potrzeba faceta z doświadczeniem. Kasperczak je ma, ale on akurat mi się nie widzi. Wolałbym się poważnie zastanowić nad wyborem kolejnego szkoleniowca, bo nie ukrywam, że ze Smudą wiązałem większe nadzieje.
Ja bym był za Piotrem Nowakiem. Pewnie napiszecie, że nie wie co się dzieje w polskiej piłce. Pracuje i mieszka w USA, ale to pewnie nie znaczy, że nie interesuje się Polską. Myślę, że wręcz przeciwnie. W kadrze grał, realia zna, dlaczego by nie spróbować? A pewnie jeśli już by się zgodził to i za nie jakieś ogromne pieniądze.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Waldemar Fornalik i Berti Vogts kandydatami na trenera kadry

Grzegorz Lato potwierdził w rozmowie z reporterami RMF FM, że w walce o stanowisko selekcjonera drużyny narodowej są tylko dwaj szkoleniowcy. Są nimi Waldemar Fornalik i Berti Vogts.

O stanowisko trenera reprezentacji ubiegało się aż 12 kandydatów z Polski i zagranicy, ale teraz liczą się już tylko dwa nazwiska. Decyzja w sprawie wyboru jednego z nich ma zapaść po zebraniu zarządu PZPN w najbliższy poniedziałek.

- 27 czerwca mamy zarząd PZPN, przedyskutujemy obydwie kandydatury, zobaczymy, w którym kierunku pójdziemy - czy Polaka, czy trenera z zagranicy. Jedni są za polskim trenerem, drudzy za trenerem z zagranicy. Myślę, że rozsądek zwycięży i podejmiemy słuszną decyzję - zapowiedział w rozmowie z reporterem RMF FM Romanem Osicą prezes PZPN Grzegorz Lato.

Sternik polskiej piłki zapowiedział również, że będzie konsultował się w tej sprawie z trenerami Ekstraklasy, jak chociażby Orest Lenczyk, Adam Nawałka, czy Paweł Janas. O zdanie zostanie również zapytany Franciszek Smuda.

Hans-Hubert &quot;Berti&quot; Vogts był w latach 70. jednym z najlepszych niemieckich obrońców. Z Borussią Moenchengladbach zdobył mistrzostwo Niemiec, a także dwukrotnie wywalczył Puchar UEFA. Razem z Franzem Beckenbauerem i Paulem Breitnerem tworzył linię obrony w reprezentacji RFN, która w 1974 roku zdobyła mistrzostwo świata. Jako trener przez osiem lat prowadził reprezentację Niemiec. W 1996 roku doprowadził ją do mistrzostwa Europy, cztery lata wcześniej sięgnął z drużyną po tytuł wicemistrza Starego Kontynentu.

Waldemar Fornalik jest wychowankiem Ruchu Chorzów, w którym występował przez całą swoją piłkarską karierę. Grał na pozycji obrońcy. W 1989 roku wywalczył z Ruchem tytuł mistrza Polski. W roli trenera współpracował z Polonią Warszawa, Widzewem Łódź czy Górnikiem Zabrze. Od trzech lat prowadzi Ruch Chorzów. W minionym sezonie zdobył wicemistrzostwo Polski. 7 maja odebrał nagrodę dla trenera sezonu Ekstraklasy.
onet.pl

Berti Vogts to słaba opcja, bo on raczej zarabia kasę, a nie trenuje. Może raczej trenuje przy okazji, o tak chyba można go najlepiej podsumować. Wszytko wskazuje iż PZPN trenera już wybrał i teraz robi tylko zasłonę dymną. Ps. Vogts już kiedyś ubiegał się o posadę selekcjonera rep. PL.

chajtgr 54

chajtgr

Użytkownik
Żaden mi się nie widzi , ale z dwojga złego wolę Waldka.Zgadzam się że Berti to trener wypalony ,który odcina kupony od sławy co pokazał biorąc Azerbejdżan.

G 7

garrincha

Użytkownik
Kasperczak zdecydowanie Nie, o juz na emeryturę poluje i nie sadze ze ktokolwiek w ogóle choc przez moment sie nad nim zastanawia. W ostatnich latach, nic nie uzyskał podejrzewam juz jest wypalony. Mógł kadrę objac ale w czasie swojego odejścia z Wisły. Wtedy byłby ciekawym rozwiązaniem, nie teraz. Podejrzewam, sam by nawet nie podjął sie wyzwania prowadzenia kadry.

Do góry Bottom