Małecki, Grosicki, Rybusa możnaby sprawdzić, Glik, już kilku masz. A dochodzą jeszcze Ci z zagranicy z naszymi paszportami. Nie jesteśmy Hiszpanią i nie mamy Bojana, Maty czy innych juniorów na tym poziomie. A na Euro 2012 to właśnie piłkarze w wieku Małeckiego czy Glika będą stanowić trzon kadry, więc możnaby zacząć budować go już teraz, nawet kosztem początkowych porażek, z czasem by się zgrali, zrozumieli i grali by lepiej.
Dokladnie tak trzeba zrobic w Naszej sytuacji teraz, tak samo jak Szwajcarzy budowali swoja druzyne na Mistrzostwa u siebie i teraz maja naprawde ciekawa ekipe.
Nie tylko ty. Kandydatury przeplatają sie poważne i śmieszne oferty jak dla mnie Lothar . Avram bardzo chce czuje sie jakoś tam z nami chyba poprzez dalsza rodzine zwiazany ale trenerem dobrym to on nie jest.
Jak juz wielokrotnie pisałem z Polski na tą chwile TYLKO nr. SMUDA i ewentualnie "Ałri" Kasperczak:-D bez przesady mi tu z Tarasiewiczem czy innymi. Kadre teraz przejac to bardzo trudne zadanie niech pobedzie troche na krajkowym podwórku niech cos osiągnie cokolwiek jako trener to porozmawiamy. Smuda to jak narazie dla mnie gwarant charakteru druzyny , ktorej obecnie nie ma w kadrze. Nie bedzie bal sie wywalic kogos a i zaprosi do gry napewno najlepszych mozecie byc pewni. Zwolennicy Wichniarka czy Peszki nie beda sie musieli martwic bo oni cenią jego a i on ich talent dostrzega co nie raz podkreslal. Poza tym Smuda dla mnie = dyscyplina co naszym w kadrze takze ' podobno' brakuje.
W kazdej plotce ziarno prawdy jest i cos czuje , ze ' imprezowicze' z hukiem wylecieliby u Franza z kadry nie było by litowania sie.
Avram Grant to slaby trener (jedyne sukcesy w lidze iraelskiej i to tez nie zawsze), gdy byl w Chelsea to wsrod angielskich dziennikarzy po cichu mowilo sie ze to Therry z Lampardem ustawiaja druzyne a nie on, mial dobra prase bo byl
The normal One (takie przeciwienstwo Murinho), zawsze mily dla prasy, sklonny do wywiadow itp. Po jego odejsciu niektorzy pilkarze wypowiadali sie ze jego metody sa przestarzale o 25 lat, jednego trenera ktory zatrzymal sie na latach 90 wlasnie mielismy, juz wystarczy.
Ja mam lekkie obawy co do Smudy, cennie go jako trenera, faktycznie to taki czlowiek ktory zyje razem z druzyna podczas meczu, potrafi dosadnie skrytykowac nawet w mediach a nie tylko glaskac ale moim zdaniem moze nie sprawdzic sie jako selekcjoner bo to inna charekterystyka zawodu trenerskiego, nie ma sie wszystkich zawodnikow na co dzien, nie czuje sie tego ducha druzyny i na tym Franz bedzie duzo tracil.
Niezly zart z Wichniarkiem, cenie ludzi z poczuciem humoru :spokodfhgfh:
Artur w Hercie bedzie gral slabo a przy tym to wiekowy zawodnik wiec opieranie kadry na nim, kadry nie na juz a budowanej na 2012 nie ma sensu.
Jeżeli Polak to według mnie tylko Kasperczak. Najlepszy Polski trener, który nie dostąpił "zaszczytu" prowadzenia kadry. Kandydatura Smudy nie bardzo mi się podoba
Kolejny wypalony trener ktory z trenerka na wysokim poziomie nie ma nic wspolnego od wielu lat. Przestanmy w koncu dawac kadre komus za zaslugi bo to sie mija z celem.
Kadra to jest kadra, moim zdaniem tutaj jak ktoś sie cieszy popularnością i zaufaniem w jakimś tak gronie to mało bo potrzebna jest szeroka koncepcja gry.
Tak samo nie ma miejsca na "dawanie szansy" czy eksperymentowanie.Ostatnio Spalletti jest bez pracy ???? ???? Dla mnie najszybciej chyba Kasperczak a z zagranicznych zdecydowanie Grant tutaj i poszedł głos. To że jakiś tam koleś miał sukcesu w hiszpańskiej lidze jakoś nie robi na mnie wrażenia, przecież to zupełnie inna bajka. Matthaeus nie składał propozycji ktos wysłał jakoś ściemę podobno
Ogólnie to jednak myślę że żaden trener nic nie zdziała jesli nie będzie miał odpowiednich piłkarzy. Cały czas jest tak że jak zawodnik w polsce przyjmuje piłke to ta mu odskakuje na pół metra, a jak zawodnik na zachodzie przyjmuje piłke to ta mu zostaje przy nodze :jezora:
Teraz beda dwa lata na dawanie szansy, na wylonienie grupy z ktorej w ostatnim roku przed Euro nalezy skonsolidowac druzyne.
Najgorsze będzie jak teraz wygrają pod wodzą Majewskiego dwa mecze, i zostawią Majewskiego na stanowisku, i nie zdziwiłbym się jak tak będzie .........
Tez sie tego obawiam, tymbardziej ze co by o
Doktorze nie mowic to to nie jest idiota jak Lato i zapewne pod publiczke powola tych o ktorych najbardziej domaga sie prasa i kibice, a ze oni sa obecnie w najlepszej formie i beda chcieli pokazac ze Lełooooo sie mylil co do nich to zagraja na 100% a samo to to w Naszej kadrze bedzie mila odmiana i beda w stanie te dwa mecze wygrac.
Ta, ale pracował przecież z Polonią (awans do
ekstraklasy),
zajął trzecie miejsce w lidze prowadząc Amicę Wronki, był asystentem Bónka
.
Nie mam zamiaru go bronić, ale gnoić też nie mam zamiaru, bo z reprezentacją Polski seniorów nie przegrał jeszcze meczu.
Wszyscy wiemy jak Amika zdobywala swoje sukcesy wiec pokazywanie tego jako osiagniecie Majewskiego jest nie na miejscu.
Smuda, Smuda i tylko Smuda. Tak serio to wszyscy na to czekają, nie twierdz, że zmieni kadrę nie do poznania (????) ale przynajmniej nasyci głód ciekawości jak by się sprawił w tej roli.
Niech tylko PZPN Bóg broni przed wybraniem Janasa ten pseudotrener mający kłopoty z alkoholem przypomina mi postacie z filmu "Piłkarski
poker"
Nie zgadzam sie z Toba co do osoby Pawla Janasa, dla mnie jeden z lepszych polskich trenerow. O Smudzie juz pisalem wyzej.
Dla mnie najlepsza kandydatura Piotr Nowak (wprowadzi nowe standardy treningowe tak jak Klinsman to kiedys zrobil u Niemcow) wiadomo ze nie nauczy wszystkich grac ale moze w koncu dzieki niemu nie bedziemu odstawac od kazdego pod wzgledem fizycznym i jako trener ktory juz od dawna nie siedzi w
polskiej mysli trenerskiej bedzie mial szanse zmienic mentalnosc naszych zawodnikow. Dobierze sobie mlody zespol i mysle ze po tych trzech latach mielibysmy niezla ekipy. Niestety kandydatura malorealna.
Inna dobra opcja to mlody trener z zagranicy. Jak to mawiaja
na dorobku, ktos typu Didiera Deshampsa czy Dana Petrescu. I nie piszcie mi ze tacy trenerzu do nas nie przyjda (nie mowie konkretnie o tych nazwiskach) bo teraz
Polska bedzie lakomym kaskiem dla kazdego trenera ktory jest na starcie kariery, 3 lata spokoju na zbudowanie druzyny, selekcjonerzy bardzo rzadko maja taki konfort, pozniej
domowe Mistrzostwa Europy co wiaze sie z bumem na futbol i ogromna popularnoscia.