>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

KSW18 & UFC 144

Status
Zamknięty.
C 2

cyran47

Użytkownik
Poczekam na kursy, ale wstępnie gram:
-Anzor Azhiev - wygrał Amatorskim puchar KSW na, którym miałem przyjemnosc byc, wszyscy byli nim zachwyceni, niesamowicie utalentowany oraz świetnie prowadzony zawodnik do tego 3-krotny mistrz Czeczeni w zapasach, silny, szybki, groźny w stójce i parterze
-Kamil Waluś - mój kolega klubowy również byłem z nim na obozie, ambitny zmotywowany i dobrze przygotowany, Bazelak to nie ten poziom, Waluś wygrał w dobrym stylu Amatorski Puchar KSW w wadze ciężkiej, a swoją ostatnią walke mimo początkowych trudnosci przez KO w 1 rundzie
-Maciek Jewtuszko - gram tylko przy atrakcyjnym kursie wydaje się, że Irokez dostął przeciwnika na odbudowanie i ciężko jest mi sobie wyobrazic jego przegraną
-Jan Błachowicz- bez problemu powinien uporac się z przeciwnikiem, który tak naprawde powinien walczyc kategorie niżej

Przy kursie powyżej 2 również skusiłbym się na Kornika

Otrzymane punkty reputacji: +2
Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Jeronimo na chwile obecną bez jednej ręki i nogi poradzi sobie z Różalskim , zarówno w K-1 i MMA .
To nie ta liga , doświadczenie , umiejętności i w szczególności kondycja .
Dwie ostatnie walki Różalskiego to totalna lipa .
To będzie jak sparing , rozgrzewka a Różalski będzie tylko i wyłącznie służył za worek treningowy , stawiam że po 1 rundzie będzie już po wszystkim i jest spora szansa na to że walkę mogą pokazać w Teleexpressie .
Czekam na kursy i wchodzę w tą walkę jak Świna w błoto .

Otrzymane punkty reputacji: +3
snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Powiem szczerze, że jestem pozytywnie zaskoczony tym jakich zawodników sprowadzają na KSW właściciele tej organizacji. Idą w dobrym kierunku, ale najważniejsze jest to aby sędziowie byli sprawiedliwi i nie powtórzyła się sytuacja z walki Pudzian - Thompson II. Każdy buk który wystawi kursy na gale będzie faworyzował Polaków, i tu szansa dla nas, typerów o to aby wyłapać dobry kurs i zarobić na nim. Pierwsze co wpada w oko to wygrana Le Bannera, ale trzeba się przyjrzeć bliżej na kursy Olivy i Brancha, bo rywal Błachowicza według mnie lepszy od Sokoudjou.

Otrzymane punkty reputacji: +2
feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
a ta wiadomość nie wpływa na Wasz pogląd na walkę Różala?
Wiadomością dnia w japońskich sportach walki jest dzisiejsza informacja o tym, iż słynny fighter K-1 i MMA z Francji Jerome Le Banner, który ma wystąpić na gali KSW 18 przeciwko Marcinowi Różalskiemu w dniu 25 lutego, osiem dni wcześniej czyli 17 lutego stoczy walkę na hybrydowych zasadach IGF w obronie pasa mistrza organizacji.
Występ JLB odbędzie się w hali Tokio Dome w stolicy Japonii. Bardzo możliwe, że jego rywalem będzie inna legenda K-1 Peter Aerts, który trzy razy był mistrzem K-1 World GP. Le Banner zdobył pas organizacji Antonio Inokiego w sierpniu 2011 i bronił go trzykrotnie, ostatnio na Sylwestrowej gali Dream pokonując Tima Sylvia. Aerts z kolei wystąpił także kilka w IGF, ale ostatnio przekonał się, iż podniebne loty z upadkami na głowę w wieku 40 lat nie są żartami.
onet.pl

nie wiem jak to nazwać... 2 pieczenie na 1 ogniu? lekceważenie Marcina? wg mnie wygląda troszkę nieprofesjonalnie ta sytuacja..

tomasz220289 135

tomasz220289

Użytkownik
a ta wiadomość nie wpływa na Wasz pogląd na walkę Różala?
onet.pl

nie wiem jak to nazwać... 2 pieczenie na 1 ogniu? lekcewaga Marcina? wg mnie wygląda troszkę nieprofesjonalnie ta sytuacja..
w czym problem? ten Różalski ma 10x razy lepszy PR niż to co prezentuje, jest bardzo słabym zawodnikiem, a technika jak osiłki z pod wiejskej remizy, i na dodatek pisanka.

P 907

pawel-1

Użytkownik
Pytanie przeciętnie zainteresowanego sportami walki - dlaczego nie ma Mameda? Jakby nie patrzeć to jest największa gwiazda tej organizacji więc gala bez niego dużo straci sportowo i marketingowo.

tomek-host 29

tomek-host

Użytkownik
każda gala KSW nie może być z Mamedem , opanujcie sie - czy np. Lombard walczy na każdej gali Bellatora albo Anderson Silva na każdej gali UFC :razz: .
KSW nie może budować swojej pozycji na 1 zawodniku

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
w czym problem? ten Różalski ma 10x razy lepszy PR niż to co prezentuje, jest bardzo słabym zawodnikiem, a technika jak osiłki z pod wiejskej remizy, i na dodatek pisanka.
Ja nie kwestionuje tutaj umiejętności Francuza, bo wszyscy je znamy... Chodzi mi tutaj bardziej o podejście. Wydaje się, że priorytetem dla Le Bannera jest K1, a KSW bardziej dla promowania polskiej federacji swoim barwnym nazwiskiem. A co jeśli Jerome dostanie łomot w Japonii? Jak wyobrażasz go sobie kilka dni później walczącego z Polakiem? sporty walki - niczego nie przewidzisz...

tomasz220289 135

tomasz220289

Użytkownik
Ja nie kwestionuje tutaj umiejętności Francuza, bo wszyscy je znamy... Chodzi mi tutaj bardziej o podejście. Wydaje się, że priorytetem dla Le Bannera jest K1, a KSW bardziej dla promowania polskiej federacji swoim barwnym nazwiskiem. A co jeśli Jerome dostanie łomot w Japonii? Jak wyobrażasz go sobie kilka dni później walczącego z Polakiem? sporty walki - niczego nie przewidzisz...
K1? przeciez ta organizacja juz nie istnieje..

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
Janek Blachowicz - Branch 1.58 - 2.25
Rozal - Le Banner 5.5 - 1.11
betclic
wg mnie kurs na Różala troche za wysoki... Walczy u siebie, nie wiadomo jak Jerome traktuje tą rywalizację. Cała otoczka pod Marcina, walka wieczoru, mimo, że na gali wystąpi choćby Janek. Podejrzewam, że pobierając teraz kurs z Betclica za jakiś czas spokojnego sure beta będzie można zagrać, bo kursy powinny nieco bardziej się zrównać. Niewyobrażalne dla mnie jest w sportach walki grać po kursie 1.1, na Jewtuszke było bodajże 1.28 i wszyscy widzieli co Kornik z nim zrobił... ????

C 2

cyran47

Użytkownik
Imo value bet jest na Różal za małą kase, znam go osobiscie i wiem, że cały czas cwiczy z topowymi zawodnikami min z Błachowiczem. Nie jest wcale takim ogórkiem za jakiego go uważacie szanse na nokaut i to w małych rękawicach ma na pewno. Jego wygrana przez gnp by mnie nie zdziwiła.

tobet.com 55

tobet.com

Użytkownik
Kursy z Tobet:
Marcin Różalski - Jerome Le Banner 3.80 1.22
KSW XVIII - Płock
Maciej Jewtuszko - Dean Amasinger 1.33 3.00
KSW XVIII - Płock
Karol Bedorf - David Oliva 2.00 1.70
KSW XVIII - Płock
Jan Błachowicz - David Branch 1.75 1.95
KSW XVIII - Płock
Anzor Azhiev - Cengiz Dana 1.35 2.90
KSW XVIII - Płock
Kamil Waluś - Kamil Bazelak 1.45 2.55
KSW XVIII - Płock
Artur Sowiński - Curt Warburton 1.95 1.75
KSW XVIII - Płock

hayto 631

hayto

Użytkownik
Maciej Jewtuszko - Dean Amasinger 1.33 3.00 2 PEWNIAK
KSW XVIII - Płock
Na jakiej podstawie to sugerujesz ? Może coś więcej w temacie ?
Irokez po porażce na KSW 17 z Kornikiem został trochę &quot;przyćmiony&quot; przez federacje KSW, jak i sam siebie przyćmił, było plany by przejść po tej walce do wagi 77kg bo nie od dziś wiadomo, że IRO musi zbijać do 70kg. Mogłoby się wydawać, że KSW pokłada w nim wielkie nadzieję, chodzi tu też o te marketingowe jakby nie było wystąpił w gali UFC która przegrał z Curtem Warburtonem czyli przyszłym rywalem Kornika z którym też poległ. W tej gali dostał zawodnika jak już ktoś napisał &quot;na odbudowanie&quot; i trudno się z tym nie zgodzić. Co o maćku można powiedzieć bardzo dobra stójka, solidny parter, charakterystyczne ataki to wejścia kolanami no i obrotówki :). IRO musi tą walkę wygrać i nie ma innej opcji ciekaw jestem tylko w jakim stylu nam to zaprezentuje bo predyspozycje do ciekawych poddań to on ma.
Co do walki Curta z Kornikiem to bardzo fajnie, że Lewandowski i Kawulski szukają znanych zawodników MMA, z każdą walką nowe twarze(znane) i bardzo dobrze oby tak dalej. Nie tykam się tej walki bo może tu wygrać każdy jak zobaczyliśmy na poprzedniej gali KSW faworyt Irokez wydawało by się, że Kornik skazany na porażkę a tu jedno trafienie i po zabawie, ten nokaut przed kornikiem otworzył bramy do kariery takie jest moje zdanie bo dostał wymagającego zawodnika który ma za sobą występy w UFC. Artur jest nie obliczalny, osobiście nie stawiam walki ale jak miałbym typować faworyta to z przekonaniem do Brytyjczyka :)

assassin84 119

assassin84

Użytkownik
Imo value bet jest na Różal za małą kase, znam go osobiscie i wiem, że cały czas cwiczy z topowymi zawodnikami min z Błachowiczem. Nie jest wcale takim ogórkiem za jakiego go uważacie szanse na nokaut i to w małych rękawicach ma na pewno. Jego wygrana przez gnp by mnie nie zdziwiła.
To, że ćwiczy z Jankiem to nie jest argument, zawsze zawodnicy, którzy nie są wszechstronnymi zawodnikami MMA mają pomoc tych bardziej wszechstronnych, ale to jest tylko wprowadzenie, bo typowego uderzacza nie nauczysz w kilka miesięcy parteru i zapasów.
Przykład: Maciek Górski przychodził do Copacabany od początku walk w KSW na nauki parteru. Czy po kilku latach tych nauk ma dobry parter ? Nie.
Najman jak zaczynał przygodę w KSW też ćwiczył z Antkiem Chmielewskim.
Nie przekreślam Różala, szanuję go jako zawodnika i człowieka, ale zakładu bym nie ruszał, bo tak naprawdę wynik nie zależy od Marcina w żadnym stopniu, a tylko i wyłącznie od formy przeciwnika.
Jak sam powiedział albo powiemy, że pokonał emeryta albo że dostał wp...l od emeryta ????
IRO musi tą walkę wygrać i nie ma innej opcji ciekaw jestem tylko w jakim stylu nam to zaprezentuje bo predyspozycje do ciekawych poddań to on ma.
Tu się w 100% zgadzam, właściciele KSW musieli mu dobrać zawodnika, którego pokona. Jakby przegrał to musieliby skończyć z nim już pewnie współpracę, a na jego nazwisku mogą przecież jeszcze nieźle zarobić na kolejnych galach.

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
UFC 144: Edgar vs Henderson

Data: 26 lutego 2012
Miejsce: Saitama Super Arena, Saitama, Japonia
Transmisja: PPV
Walka wieczoru:
Pojedynek o pas mistrza UFC w wadze lekkiej
155 lbs.: Frankie Edgar (14-1-1) vs. Ben Henderson (15-2)
Główna karta:
205 lbs.: Quinton Jackson (32-9) vs. Ryan Bader (13-2)
265 lbs.: Cheick Kongo (17-6-2) vs. Mark Hunt (7-7)
170 lbs.: Yoshihiro Akiyama (13-4) vs. Jake Shields (26-6-1)
185 lbs.: Yushin Okami (26-6) vs. Tim Boetsch (14-4)
145 lbs.: Hatsu Hioki (25-4-2) vs. Bart Palaszewski (36-14)
155 lbs.: Anthony Pettis (14-2) vs. Joe Lauzon (21-6)
Walki w FX:
155 lbs.: Takanori Gomi (32-8) vs. Eiji Mitsuoka (18-7-2)
135 lbs.: Norifumi Yamamoto (18-5) vs. Vaughan Lee (11-7-1)
185 lbs.: Steve Cantwell (7-5) vs. Riki Fukuda (17-5)
135 lbs.: Chris Cariaso (12-3) vs. Takeya Mizugaki (15-6-2)
Walki na facebooku
145 lbs.: Tiequan Zhang (15-2) vs. Issei Tamura (6-2)

Następny weekend to emocję związane z Polską galą KSW. Jednak pamiętajmy, że po emocjach związanych z naszymi zawodnikami MMA przyjdzie czas na również ciekawe walki w Japonii. Bardzo fajna rozpiska, walka o pas i powrót Rampage do Kraju Kwitnącej Wiśni. Dlatego uważam, że Quinton Jackson nie przegra z Baderem jeśli choć w 60% będzie tak dobrze przygotowany jak do walki z Jon Jonesem. Zapraszam do dyskusji i podawania typów.​

Otrzymane punkty reputacji: +3
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom