Racic A. - Jojua Z. walka zakończy się na punkty lub przez techniczną decyzję
TAK 1,65 ew. 2 zawodnik wygra na punkty
2,75
Dwa typy na tę walkę. Pierwszy jako "must have" do każdego kuponu i według mnie bardzo przyjemny typ, a drugi może wjechać jako singielek
Zacznijmy od analizy A.Racicia. Antun to doświadczony zawodnik. Ma na swoim koncie 37 oficjalnych walk w
MMA - z czego wygrał 26 - przegrał 10 i 1 była "no contest". Dla
KSW stoczył on 8 walk. Miał świetna serię 6 zwycięstw, którą zakończył Przybysz, a drugą porażkę dołożył Wikłacz. Na 8 walk w
KSW 7 kończyło się decyzją sędziów - w ostatniej został on poddany przez Wikłacza.
W całej karierze Racić na 26 zwycięstw, zaliczył 13 poddań i 13 decyzji. Waga zawodników i siła ciosów nie jest niszczycielska i nokautująca, więc raczej nie zakończy się ta walka przez KO/TKO. Do tego warto dodać, że będzie to 3 rundowa walka - więc czasu na skończenie nie ma dużo.
Jeśli chodzi o Zuriko Jojua - jest on młodszy od chorwata o 5 lat. Ma na koncie 9 oficjalnych walk, chociaż toczył też amatorskie pojedynki. Cztery z dziewięciu walk gruzina kończyły się do tej pory decyzjami, z czego 3 na jego korzyść. Gruzin jest zawodnikiem Łódzkiego Octopusa, nie ukrywa on że ta walka jest na ten moment najważniejsza w jego karierze i może otworzyć mu furtkę do walki o eliminator o pas albo o pas. Jest to świeża krew w klatce
KSW, może naprawdę sporo namieszać.
Według mnie żaden z panów nie będzie ryzykował - będzie to walka wyrównana i obaj panowie będą szukać swojej przewagi w parterze, aby zapunktować i w ostatecznym rozrachunku przechylić szalę na kartach punktowych sędziów na swoją korzyść. Według mnie włodarze
KSW i fani lubią napływ świeżej krwi. Na pewno zwycięstwo Gruzina otwarło by drzwi do nowych ciekawych walk w tej kategorii wagowej. Lepsze to niż odgrzewanie - nie co nudnego Racicia
Ja ide grubiej w zakończenie na punkty. A zwycięstwo Gruzina takim sposobem - może być miłym dodatkiem
Życzę zieloności