Sowiński A. - Da Conceicao F.S. Artur Sowiński pokonał Fabiano Silvę przez jednogłośną decyzję
Typ: 1 @2.05 STS/ 2.10
Unibet
STS wystawił kursy i niezłe jajca ponad 2 na Kornika? Ok w walkach z Anzorem czy Vaso to była lipa, ale po tym co pokazał z solidnym Erbst'em to nie mam pytań. Widać że kornik się odrodził. W wywiadach mówił co zmienił, postawił na luz i show. W ostatniej walce nie dało rady go skończyć. Treaz jestw gazie wiele od ostatniej walki nie minęło, a jego rywal nie walczył od roku. Więc może być zardzewiały. Do tego Kornik jest większy od swojego rywala. Ok Brazylijczyk dobry rekord, ostatnie walki w rozsądnej organizacji Jungle Fight. Tyko do czasu kontraktu do tej federacji to tłukł się po nieznanych galach po jakiś fawelach. Na Jungle to jego zawodnicy też tacy średni byli. Jedynie ostatnio na Tachi FC ładne KO zaserwował dobremu rywalowi, nikt go nie skończył przed czasem, ale czy Kornik będzie chciał? Wątpię. Rywal może być zardzewiały i Kornik spokojnie będzie punktował cala walkę. Jest większy, jest w gazie, rywal nie. Po takim kursie warto próbować.
---------------------------------------------------------------------------------------
Saidov A. - Enomoto Y. Aslambek Saidov pokonał Yasubey’a Enomoto przez jednogłośną decyzję
Typ: 2 @1.90 STS/ 2.26
Unibet
Yasubey Enomoto spec od parteru, porobił taką karierę w Rosji że hej. Wytrzymał 3 rundy z Shlemenko. Ostatnie dwie walki to wygrane z mocnymi silnymi Rosjanami. Większy od Aslambek'a. W Rosji nie jednego cwaniaka złożył, a z początku kariery w Japonii też robił show. Aslambek Saidov potrafił przegrać w Danii, od tego czasu Mańkowski, kelner Langman, stary dziad Acacio, Moks czy kolejny ziomek z faweli i niszowych gal Quito. Nigdy nie mierzył się z takim rywalem jakim jest Enomoto, Saidov potrafił już niespodziewanie stracić kontrole na moment w walce i przegrać. Na moje samuraj ze Szwajcarii będzie obalał i w której rundzie podda czeczena.
---------------------------------------------------------------------------------------
Jewtuszko M. - Kułak K. Maciej Jewtuszko pokonał Krzysztofa Kułaka przez TKO (uderzenia w parterze) Runda 2, 2:18
Typ: 2 @2.35 STS/ 2.75
Unibet
Może was zadziwię, ale ja tam stawiam na Kułaka, ok stary ostatnio nic nie pokazał, ale ja w niego wierzę. Po pierwsze Kułak jest większy. Irokez po wylocie z
UFC. Dostał solidną weryfikacje od Kornika. Później pokonał słabego Amasingera. Następnie naprawdę ładnie wziął rewanż na Korniku, ale co potem? No właśnie. Z Bakočević'em przegrywał, temu w końcówce zabrakło tlenu i skończyło jak się skończyło. Miał chłop szczęście tak solidnie przegrywał. Z Szymuszowskim przegrał w fatalnym stylu. Kułak nie lepszy bo ze Strusem przegrał w frajerski sposób, a z Azaitarem to nikt nie wie po co on się tłukł w stójce zamiast przewracać? Co by nie mówić Kułak background z judo ma. Kiedyś w Jiu Jitsu wymiatał. Teraz chcą dokończyć swoje porachunki. Obaj ostatnio nic nie pokazywali. Ja jednak wierzę w Kułaka. On kiedyś miał osiągnięcia Jewtuszko nie. Wczoraj wojna psychologiczną też wygrał Kułak:
https://www.youtube.com/watch?v=SIoT3auhNMs
Kułak jest stary, mówi Irokez który jest o 28 dni młodszy...
Ważanie też wygrał psychicznie:
https://www.youtube.com/watch?v=vPSOO4zCPnY