>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

KSW 107: De Fries vs. Wrzosek

psotnick 1,2M

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
KSW 107: De Fries vs. Wrzosek

Data: sobota, 14. czerwca 2025, 19:00
Miejsce: Ergo Arena - Gdańsk/Sopot, Polska
Transmisja: 19:00 – Pay-per-View kswtv.com, Canal+ Online

Walka wieczoru
120,2 kg/265 lb: Phil De Fries #C (26-6, 1NC) vs. Arkadiusz Wrzosek #3 (6-0)
walka o pas mistrzowski wagi ciężkiej KSW | 5 rund

Co-main event
61,2 kg/135 lb: Sebastian Przybysz #C (13-4-1) vs. Oleksii Polishchuk #3 (13-5)
walka o pas kategorii koguciej KSW | 5 rund

Karta główna
93 kg/205 lb: Damian Piwowarczyk #3 (9-4) vs. Cedric Lushima (6-0)
70,3 kg/155 lb: Roman Szymański #5 (17-9) vs. Kacper Formela #3 FW (18-5)
77,1 kg/170 lb: Wiktor Zalewski #8 (7-0) vs. Mateusz Pawlik (5-2)
65,8 kg/145 lb: Damian Stasiak #9 (14-10) vs. Michał Domin #10 (7-3)
61,2 kg/135 lb: Islam Djabrailov #4 (11-5) vs. Marcello Morelli (6-3)

Darmowe walki na kanale YouTube KSW oraz YouTube CANAL+ SPORT POLSKA
61,2 kg/135 lb: Kamil Szkaradek (5-1) vs. Kenji Bortoluzzi (11-6)
70,3 kg/155 lb: El Hadji Ndiaye (6-3) vs. Wojciech Kawa (8-3)

źródło: ebilet.pl, kswmma.com

Nie masz konta w Betfan? Nic straconego!
Załóż je z kodem FORUMBUK wchodząc na betfan.pl lub klikając w baner i odbierz bonus 200% do 400 PLN
1000x200.png

inkub1986 741,9K

inkub1986

Użytkownik
Anglik walczył w UFC. Kilka walk przegrał, ale to było dawno i nieprawda. Ma serię zwycięstw podobnie jak Wrzosek tylko że większe nazwiska na liście. Polak jest dobry w stójce a De Fries to parterowiec. Jakby musiał pewnie też by przywalił na stojąco. Podsumowując mój krótki wywód, De Fries to bierze.

De Fries 1,46 fortuna

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1047
G 9,2K

gumazi

Użytkownik
Przecież wiadomo, że De fries sie odrazu przykleji do Arka i koniec, jedyna szansa to jakiś bucik na twarz :)

High_Roller 635,1K

High_Roller

Best of the Best
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Szykuje się nam kolejka wielka medialna walka w KSW ;)
Gruby angol vs typowy pompowany Polak w KSW.
Typowanie tej walki na pierwszy rzut oka wydaje sie banalne ale to jest cyrk zwany KSW więc czasem warto się zatrzymac i zastanowić.

KSW robi zapowiedzi i materiały z przygotowań obu zawodników. Znowu zauważyłem lizanie jajek przeciwnikowi przez faworyta

Kojarzy mi się to z jednym - faworyt na dziurę

Tak było chocby przy okazji poprzedniej frikowej walki Pudzian - Hall gdzie idealnie przewidziałem jak to się skończy.

W walce De Fries - Wrzosek widzę lizanie jajek Polakowi przez championa.

Wrzosek ta stójkę ma może i dobrą ale czy zweryfikowaną to już mocno bym się kłócił. W parterze jest biedny jak nie wiem.

Może sobie gadać że trenuje , że jest coraz lepiej itp itd . Może i jest lepiej ale pewnego levelu nie przeskoczy i w parterze z takim typem jak gruby Angol nie ma podjazdu.

Te wszystkie walki Wrzoska to takie idealne krojone pod niego. Szpilka się posypał jak World Trade Centre ale kto to jest Szpilka ? NOBODY

Scheffel stawiał się doświadczonemu Bajorowi i wygrał na dystansie , po czym dostał Wrzoska i jaja zostawił w Brazylii wystawiając się mu jak Dorota Schnepf Stanowskiemu.
Wrzosek juz tydzień przed walką chodził i gadał że skończy się szybko - wizjoner ;)

Teraz znowu De Fries mówi że skończy się szybko w 1 rundzie i że albo dostanie na dziurę albo go szybko poskłada na dole.

Pytanie która wersja się wylosowała i ile tam jest "posypane"

W lutym Angol podpisał kontrakt na kolejne 3 walki w KSW , co bedzie potem to wie chyba juz tylko on.
Włodarze za nim nie przepadają i jakby w sobote przegrał to nikt z nich by smutny nie chodził.

Można by znowu budować wizerunek na "swoim" championie który pokonał niepokonanego grubaska z Anglii.

Bardziej jestem przekonany do umiejetności De Friesa w parterze niż do tej stójki Wrzoska.
Jeśli Angol podejdzie do tego na serio to Wrzosek bedzie leżał na macie szybciej niż Kawulski zdąży usiąść na krześle .

Jeśli podejdzie do tego olewająco to będzie się bił w stójce i czekał na destrukcje Wrzoska - spektakularny nokaut musi być aby to wyglądało realnie i się dobrze sprzedało.

Spodziewałem się około 2,25 na De Friesa przez poddanie ale widze kursy nawet po 3,25 więc nie przejdę obok tego obojetnie, jednocześnie zaznaczając że nokaut Wrzoska to nie będzie coś co mnie zdziwi bo cyrk o nazwie KSW musi jechac dalej ;)

De Fries poddanie 3,25 STS

EASY MONEY 😛

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1729
K 12,5K

konradjerzy

Użytkownik
IntheCagePL - dziennikarka komentuje treningi AW w Ankosie. Jest trener Jocz w rozmowie. Z jej relacji i rozmowy z nim wynika ,że AW nie wiedział kompletnie o co chodzi w zapasach podczas treningu z ciężkimi zawodnikami Ankosu.
Z Badrem Harim wygrał i chwała mu za to ale Badr nie był zajęty sportem w 100% w czasie tamtych walk. Anglik zrobił bardzo dobre przygotowania. Walki z Badrem pewnie oglądał. Dobrze wygląda to poddanie w walce mistrzowskiej.

anzelmo 514,5K

anzelmo

Użytkownik
Wrzosek nigdy nie będzie dobrze w parterze wyglądał ma inne argumenty .Arek jak ma wygrać to maks do 2 rundy im dłużej to będzie trwało tym chemp będzie miał....Angol to siła fizyczna klincz parter doświadczenie po swojej stronie Wrzosek nie ma nic do stracenia szybkość i kopnięcia

Chlopaknaopak 514,5K

Chlopaknaopak

Użytkownik
W sumie tak patrząc na to z góry to de Fries powinien swoją pierwszą walkę z Andryszakiem przegrać bo ten go punktował dwie rundy i zbyt uwierzył w swoje siły i został obalony i każdy widzial jak to się skończyło.Bedorf zlekceważył de Friesa i po obaleniu w pierwszej rundzie ledwo ja przetrwał no ale w drugiej po Amerykanie przegrywa.Narkun to już wogole odjebal bo de Fries go w stójce punktował.Nie będę opisywał każdej walki bo wszyscy youtube maja i mogą sobie cofnąć.
No co tu dużo mówić anglik 7lat i dwa miesiące niepokonany w ksw 12 walk wygranych .Robi to duże wrażenie bo to chyba najbardziej niedoceniany mistrz ksw.Dzis Arek Wrzosek,który jakiś lewy nie jest ma okazję zabrać pas anglikowi. Sądzę,że Arek to weźmie i skończy panowanie bardzo sympatycznego brytola.Ok tysiąca Legionistów na trybunach będzie wspierać Arka.
Typ bardziej życzeniowy i na czytelników,ze Passa anglika dobiegnie końca. Arek dziś to weźmie zobaczyta.
Po kursie 2.75 za 500zl można spróbować.

High_Roller 635,1K

High_Roller

Best of the Best
Jak mozna patrzec na walki sprzed 7 lat ? :D
3-4 ostatnie się bierze pod uwage a nie to co było w 2018 roku

Bajor solidny zawodnik poddany
Sakai solidny zawodnik wygrana na dystansie
Stosic solidny zawodnik z dobra stójka znokautowany

Wspominasz Bedorfa i Andryszaka , gdzie oni obydwaj teraz są a gdzie jest De Fries ?

PS : Patrząc na pierwszą walkę Wrzoska w MMA z Sarara to tez powinien ja przegrać :D
Później męczarnie z jakims ogórem Moznym

Kolejna walka - poddanie jakiegos ogórasa Stoica co już samo mówi za przeciwnika skoro taki ogóras parterowy jak Wrzosek go poddaje :D

Otrzymane punkty reputacji: +503
Semtex 313,1K

Semtex

Użytkownik
Z jej relacji i rozmowy z nim wynika ,że AW nie wiedział kompletnie o co chodzi w zapasach podczas treningu z ciężkimi zawodnikami Ankosu.
Nie wiele to zmienia. Nie wiem czy Ci ludzie się spodziewali, że Arek nagle zacznie robić kulanki, rzucanki na macie? Raczej oczywiste, ze jak grubas się położy to już Arek mu tego pasa nie zabierze, De Fries wtedy pewnie umęczy i rozbije Wrzoska, jeszcze 10 kg cięższy jest.

Wrzosek za to w stójce ma sporo argumentów, żaden z tych poprzednich rywali Anglika w KSW nie miał takich warunków jak Arek i Arek od każdego z nich ma lepszą stójkę, już Sakai trochę grubego okopał, a Arek też ma mocne niskie kopy. De Fries przed KSW miał 6 porażek, z czego 5 przed czasem w pierwszych rundach po ciosach. Wiadomo, że to kawał czasu minął, ale teraz ma już 39 lat, z Sakaiem na tym dystansie jak się trochę bili, to wyglądał jak wóz z węglem i szybko klincz łapał. Wrzosek imo ma spore szansę, ponieważ na pewno będzie w stójce dużo szybszy, proste na łeb + lowkiki mogą robić robotę, angol wolniejszy, słaba defensywa przed uderzeniami, Arek ma wszystko żeby go tutaj ustrzelić, jak nie wyląduje za szybko w parterze. Kwestia tego jak TDD będzie wyglądało, ale Wrzosek super kontrola dystansu i przy takich Stociach czy Sakaich znacznie lepszy zasięg. Dominacja Angola w parterze niezaprzeczalna, zobaczymy, które płaszczyzna zadecyduję. Ja spróbuję na Arka.

Wrzosek @2.75, boost w superbecie 3.35 na Arka no bez szans, zero TDD
Wrzosek 1 runda @5.50, 7.50 w suberbet

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +351
anzelmo 514,5K

anzelmo

Użytkownik
Jeszcze raz mały spamik ale juz z jakimś typkiem tak kibicowsko to sie obawiam ze Arek trafi czymś na początku i pójdzie za ciosem i sam mu sie wpierd...w ten parter .Angol wyga niedoceniany u nas ale gdzie mu będzie lepiej te walki w UFC dawno dawno temu on jest do bólu solidny stójka wie co ma robic i trzepie z tego hajs .KSW marzy żeby Wrzosek go strącił jakim wysokim kopnięciem gala na narodowym na Torwarze to sie wszystko super sprzeda moze rewanż albo...znowu jakis epick

P. De Fries wygra walkę Razem rundy - Więcej 0.5 Razem rundy - Mniej 2.5 3,25 fortuna

Zalewski W. - Pawlik M. Koniec w 1.rundzie: Tak 2,25 i Walka zakończy się przez K.O./T.K.O. lub przez dyskwalifikację: Tak 1,4 fortuna

Młody po 1 porażce(Grzebyk) ale myślę ze wyciągnięte lekcje mocna stójka dobry dzik twarde lapy. Pawlik wojskowy charakteru nie brakuje może parter byc jego atutem ale ....

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1848
Do góry Bottom