>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Książki ... Przez większość zapomniane aczkolwiek godne polecenia ...

patrolinho 143

patrolinho

Forum VIP
Temat może trochę mylny bo chciałem zapytać się o jakąś godną polecenia książkę ... Oczywiście nic z jakiś romantyków czy temu podobnych ... Chodzi mi o jakieś Fantasy, Horror może być nawet i jakiś kryminał ... Z tym pytaniem zwracam się w szczególności do osób &quot;dojrzalszych&quot; wiekowo na tym forum bo wiem, że oni są gwarancją dobrego wyboru ... Tak ogólnie to książka do poduszki ... Czekam na propozycję :jezora:

sawas 27

sawas

Użytkownik
Patrol - jest już taki temat na którejś stronie HD i tam jest kilka pozycji, ale dobrze, że taki temat założyłeś, bo i ja skorzystam, gdyż ostatnio mnie jakoś nawróciło na książki ????
Co prawda nie zapewnię Ci &quot;gwarancji dobrego wyboru&quot;, ale nieśmiało zaproponuję lekturę Deana Koontza &quot;Przepowiednia&quot;.
Opis: Życie za życie. W ponurą burzową noc Rudy Tock czeka na przyjście na świat swojego pierworodnego syna. W tym samym czasie na oddziale intensywnej terapii umiera jego ojciec. Przed śmiercią staruszek wypowiada niezwykłą przepowiednię - chłopcu, który wkrótce się urodzi, przydarzy się w życiu pięć strasznych dni, których daty każe zapisać. Wkrótce na świat przychodzi mały Jimmy Tock. Okazuje się, że stary człowiek przewidział także dokładny czas jego urodzin, wzrost oraz wagę. Niespodziewanie dziwna przepowiednia nabiera cech realności.... Dwadzieścia lat później rodzina Tocków w napięciu oczekuje nadejścia pierwszego z feralnych dni. Jakim koszmarem będzie musiała stawić czoła?
Jestem w trakcie czytania i doszedłem na razie do &quot;pierwszego feralnego dnia&quot;. Wrażenie naprawdę fajne ???? Polecam ????

E 0

evileqq

Użytkownik
Ja ze swojej strony polecam wszystkie autorstwa S. Kinga (np. &#39; Bezsenność &#39;) - wciągają jak cholera.
Z fantastyki polecam całą serię książek Jacka Piekary o inkwizytorze Mordimerze ( &#39; Sługa boży &#39; ; &#39; Młot na czarownice &#39; ; &#39; Miecz aniołów &#39; ; &#39; Łowca dusz &#39;) - świetne książki, czasami powalające humorem, uwaga wciągają! - każdą z nich czytałem maksymalnie 2 dni.
Jeśli nie miałeś okazji oglądać serialu &#39; Dexter &#39; to również polecam &#39; Demony dobrego Dextera &#39; .
Zapomniałem, polecam też gorąco &#39; Amerykańscy bogowie &#39; - Neila Gaimana, książka czasami trudna do zrozumienia ale naprawdę świetna:
Oto jedna z najoryginalniejszych powieści jakie kiedykolwiek zostały napisane.
Po trzech latach spędzonych w więzieniu Cień ma wyjść na wolność. Ale w miarę jak do końca odsiadki pozostają tygodnie, godziny, minuty, sekundy, czuje narastający niepokój. Na dwa dni przed zakończeniem wyroku, jego żona, Laura, ginie wypadku samochodowym w tajemniczych okolicznościach - wszystko wskazuje ...
Książka ta to coś więcej niż historia fantastyczna, jest bowiem opowieścią o współczesnym świecie, o przemijaniu wartości, konflikcie pomiędzy tym co nowe, a tradycjami, które powstawały przez wieki.

sawas 27

sawas

Użytkownik
Ja ze swojej strony polecam wszystkie autorstwa S. Kinga (np. &#39; Bezsenność &#39;) - wciągają jak cholera.
King i Koontz to dwaj najwięksi &quot;kryminałopisarze&quot; ! Ich książki są genialne i bardzo polecam ????

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Wszystkie trzy części Diablo , polecam warto !
jesli oczywiscie interesuje cie tematyka blizzarda, fantasty, upadle demony itp

sawas 27

sawas

Użytkownik
Sawas ciekawie zapowiada się ta Twoja książka, daj znać po przeczytaniu całości.
Spoko :spokodfhgfh: Tak jak pisałem, jestem po pierwszej przepowiedni i jest bardzo ciekawie. Teraz święta i takie zamieszanie, ale myślę, że do Sylwka się wyrobię ????
Choć nie wiem, bo czeka mnie jeszcze obowiązkowy, więc niezbyt pociągający &quot;Pan Tadeusz&quot; :kwasny4565:

T 9

tosterkm

Użytkownik
zdecydowanie polecam ksiazke &quot;Forrest Gump&quot;; autor: Winston Groom
nawet jezeli ogladales film to przeczytaj, w filmie nie ma wielu watkow, poza tym nie ma klimatu Forretsa, bardzo zabawna, ale tez porusza wiele powaznych spraw, spojrzenie na swiat oczami Forresta, chlopaka troche niedorozwinietego umyslowo, ale jednoczesnie bardzo silnego i sprawnego fizycznie, Forrest mimo ze nie radzil sobie z wiazaniem sznurowek, to byl geniuszem fizycznym i fizyka kwantowa to byla dla niego bulka z maslem
polecam , jedyna ksiazka ktora przeczytalem wiecej niz jeden raz!!
jezeli ktos choc troche sie interesuje historia to polecam ksiazke &quot;Wietnam - wojna bez zwycięzców&quot;, niestety nie pamietam autora
jest to praca doktorska jakiegos naukowca, bardzo pryjemnie napisana ksiazka o konflikcie w Wietnamie, jest cala geneza poczynajac od problemow w Indochinach jakie mieli Francuzi, a skonczywszy na historii koministycznego panstwa wietnamskiego dlugo po wojnie

housekloc 0

housekloc

Użytkownik
K-PAX .. jezeli oglądałeś film to powiem ci że książka jest fajniejsza ..
polecam szczególnie pierwszą część choć przeczytałem całą trylogię w części drugiej nieco się dłużyło, ale i tak mi się podobała

patrolinho 143

patrolinho

Forum VIP
Dobra Panowie dziękuję za wszelką pomoc ... ale na razie tego starczy :jezora: Czytać lubię, ale bez przesady ???? Na razie walczę z &quot;Bezsennością&quot; bo akurat to miałem pod ręką ... Póżniej reszta ...

zioloziolo 7

zioloziolo

Użytkownik
Jerzy Dudek &quot;Uwierzyć w siebie. Do przerwy 0:3&quot;
Właśnie czytam tą książkę a właściwie biografię Dudka drugi raz. Przeczytałem ją rok temu ale wiele rzeczy dzisiaj czytając nie pamiętam. Opisuje on swoją karierę bardzo dokładnie od tramkarza do ligi mistrzów ???? Polecam;)

mrbronkz 0

mrbronkz

Użytkownik
Halo...mozecie mi polecic jakies ksiazki, w ktorych jest zawarta tematyka getta?? Potrzebuje do matury....

Polecam ksiazki Grahama Mastertona - horrory, przeczytalem kilkanascie pozycji i powiem ze warto.....wciaga ????

Pozdrawiam:spokodfhgfh:

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Ja ostatnio czytam &#39;Mafia Fryzjera &quot;
Kulisy pilkarskiej afery ????
dosc dobre, pelne nazwiska dzialaczy, pilkarzy nawet i dziwek
wszystko opisane co i jak

sawas 27

sawas

Użytkownik
Patrol - jest już taki temat na którejś stronie HD i tam jest kilka pozycji, ale dobrze, że taki temat założyłeś, bo i ja skorzystam, gdyż ostatnio mnie jakoś nawróciło na książki ????
Co prawda nie zapewnię Ci &quot;gwarancji dobrego wyboru&quot;, ale nieśmiało zaproponuję lekturę Deana Koontza &quot;Przepowiednia&quot;.

Jestem w trakcie czytania i doszedłem na razie do &quot;pierwszego feralnego dnia&quot;. Wrażenie naprawdę fajne ???? Polecam ????
Kapitalna książka ! Najlepsza jaką do tej pory czytałem. Co prawda niewiele ich było, ale to nie umniejsza w żadnych stopniu &quot;Przepowiedni&quot;. Polecam !!

dark1976 22,3K

dark1976

Użytkownik
Jak ktos zyczy sobie świetnej zabawy , lekkiej książki na pograniczu fantastyki i chce przeczytać ja w dwa dni bo tak wciąga polecam serię Andrzeja Pilipiuka o Jakubie Wędrowyczu, poczucie humoru najwyzszego lotu, ( mozna zrywać boki), wyszukane słownictwo (świetne słowotwórstwo ) oraz połączenie zyczajności z niewyszukaną nonszalancją życia ... Polecam kto nie czytał jak dla mnie warto,

Do góry Bottom