>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Korea Południowa - Polska 7.10.2011, Seul

Status
Zamknięty.
darius010 1,3K

darius010

Forum VIP

Kolejne spotkanie naszej reprezentacji w drodze do Mistrzostw ... ale już nie wiem czy rzeczywiście Europy bo czy WKS, Kamerun, Argentyna, USA, Ekwador i teraz Korea to rzeczywiście rywale potrzebni drużynie, która przygotowuje się do Euro i tylko o tym myśli... ale zostawmy to. Kilku Polskich piłkarzy ostatnio błysnęło w swoich klubach, ale teraz czeka ich daleka podróż na drugi koniec świata, czy to zachwieje ich formą, czy jedynie zastopuje, a może tego nie odczują ;). Bukmacherzy wystawili dość asekuracyjną ofertę wiec może będzie można skorzystać z atrakcyjnego kursu.​

Zapraszam do dyskusji.​

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
To dodam od razu kadrę jaką Smuda powołał na mecze z Koreą i Białorusią
Bramkarze: Łukasz Fabiański, Wojciech Szczęsny (Arsenal Londyn).
Obrońcy: Dariusz Dudka (AJ Auxerre), Arkadiusz Głowacki (Trabzonspor), Tomasz Jodłowiec (Polonia Warszawa), Damien Perquis (FC Sochaux), Łukasz Piszczek (Borussia Dortmund), Marcin Wasilewski (RSC Anderlech), Jakub Wawrzyniak (Legia Warszawa), Grzegorz Wojtkowiak (Lech Poznań).
Pomocnicy: Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund), Adam Matuszczyk, Sławomir Peszko (FC Köln), Adrian Mierzejewski (Trabzonspor), Rafał Murawski (Lech Poznań), Ludovic Obraniak (Lille), Eugen Polanski (FSV Mainz), Maciej Rybus (Legia Warszawa).
Napastnicy: Paweł Brożek (Trabzonspor), Robert Lewandowski (Borussia Dortmund).

kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
No i czy z taką kadrą ten kurs nie jest przesadzony? Atmosfera w aspekcie trybun w Azji nie jest zbyt przerażająca, zwykłe krzyki i bicie w te pompony więc jedną przeszkodzę można wywalić ????
A tak na poważnie, jeśli siwy Franek ułoży w miarę dobrą &#39;11&#39; to stać nas na remis, a kurs na Polskę z takowym rezultatem będzie oscylował w min @2,00.
Na pewno więcej będziemy wiedzieli w czwartkowy wieczór i tuż przedmeczem, ale ja już dzisiaj mogę zaproponować powyższy typ na poważnie. Korea to z pewnością nie Japonia i reprezentacja akurat, by osiągnąć status braku porażki.
Sam go grać nie będę, bo nie chce mi się co parę minut trzaskać ręką w czoło z dopiskiem &#39;ja p[...], co on zrobił&#39; ale bez obaw, biorę za niego pełną odpowiedzialność.

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Może rewanż za MŚ 2002 ? Chce żeby drużyna udowodniła, że mecz z Niemcami to nie przypadek i jako kibice możemy w końcu powiedzieć, że mamy drużynę na miarę EURO. Patrząc na skład jaki powołał Franciszek Smuda brakuje mi jeszcze jednego napastnika. Co do samego meczu ciężko powiedzieć. Daleka podróż, zmiana klimatyczna i mecz o pietruszkę. Nie wiem co z tego wyjdzie. Liczę na dobrą grę Polaków, ale czy jest sens coś kombinować i stawiać kasę to nie wydaje mi się.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Może rewanż za MŚ 2002 ? Chce żeby drużyna udowodniła, że mecz z Niemcami to nie przypadek i jako kibice możemy w końcu powiedzieć, że mamy drużynę na miarę EURO. Patrząc na skład jaki powołał Franciszek Smuda brakuje mi jeszcze jednego napastnika. Co do samego meczu ciężko powiedzieć. Daleka podróż, zmiana klimatyczna i mecz o pietruszkę
Że co prosze ? Mamy kadre na miarę Euro ? ???? Nie róbmy sobie jaj pisząc w ogóle takie rzeczy.
Mecz z Niemcami to istny przypadek własnie był. Niemcy olali ten mecz i jaki skład grał wszyscy wiemy. Nie było przecież Gomeza, Neuera ,Ozila, Schweinsteigera, Khediry itd.
Zresztą mecze z Polakami każdy już olewa bo Argentyna C, Francja B itp itd. A teraz się może okazać, że i Korea wystawi paru zmienników bo 4 dni po meczu z Nami mają wyjazd na el MŚ i mecz z ZEA.
To jest poprostu skandal, że my gramy w Azji, a potem w jakiejś niemieckiej miejscowośći z Białorusią... Co za idiota ustalał te sparingi to szkoda gadać.
Piszesz, że brakuje Ci jednego napastnika, a ja napiszę, że brakuje mi porządnego selekcjonera, który nie skompromituje kraju na tak wielkiej imprezie, a to że skompromituje to jest pewne. Porządnie wywiadu nie udzieli, ani dobrego składu nie wyselekcjonuje bo nawet nie ogląda piłkarzy tych którzy grają dobrze, a szuka pseudo kadrowiczów.
Piłkarz Jagiellonii Białystok Thiago Rangel Cionek otrzymał polskie obywatelstwo - poinformowano w poniedziałek na konferencji prasowej w tym klubie.
Niech sobie jeszcze jego powoła bo przecież wszystkich trzeba wypróbować!!!

A skoro już się wpisuej to dodam też informacje
Franciszek Smuda musiał powołać nowego piłkarza do reprezentacji Polski na mecze przeciwko Korei Południowej (7.10.) i Białorusi (11.10.), który zastąpi kontuzjowanego Arkadiusza Głowackiego z Trabzonsporu. Jest nim obrońca Legii Warszawa Marcin Komorowski. Komorowski wraca do reprezentacji Polski po ponad dwuletniej przerwie. Ma za sobą cztery występy w biało-czerwonych barwach - wszystkie za kadencji Leo Beenhakkera. Ostatni raz wystąpił w Kapsztadzie przeciwko Irakowi (1:1).
Głowacki kontuzji doznał w poprzedniej kolejce ligowej, w wygranym meczu z Karabuksporem 3:1. Obrońca opuścił boisko już w 31. minucie.
▶http://www.przegladsportowy.pl/Pilka-nozna/Komorowski-za-Glowackiego-w-kadrze-Smudy,artykul,119745,1,291.html

Teraz tylko czekać na kolejnych, którzy złapią uraz. Cos mi się zdaje, że Perkusiński i Polański są kolejnymi bo w lidze na week nie grali i nie było ich nawet na ławce.. Ale czy to kogoś dziwi w ogóle ? Mnie z pewnością NIE.

Kabaret pt &quot;Reprezentacja Franciszka Smudy trwa dalej&quot; ????

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Wiadomo, że nie osiągniemy poziomu takiego jak Niemcy, Hiszpania czy też Anglia. Smuda gra zawodnikami takimi jakimi ma do dyspozycji. Każdy potrafi krytykować, a Ty na jego miejscu kogo byś powołał ? Wyjazd do Azji faktycznie powalony i nic nie dający drużynie. Wszystko zależy od grupy jaką wylosujemy na Euro, ale przy odrobinie szczęścia uważam, że stać nas na wyjście z grupy i nic więcej.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Wiadomo, że nie osiągniemy poziomu takiego jak Niemcy, Hiszpania czy też Anglia. Smuda gra zawodnikami takimi jakimi ma do dyspozycji. Każdy potrafi krytykować, a Ty na jego miejscu kogo byś powołał ? Wyjazd do Azji faktycznie powalony i nic nie dający drużynie. Wszystko zależy od grupy jaką wylosujemy na Euro, ale przy odrobinie szczęścia uważam, że stać nas na wyjście z grupy i nic więcej.
Kogo bym powołał?
Oto pierwsze przykłady z rzędu.
Boruc( bo nagle się okazało, że poza Szczęsnym nie mamy bramkarza który gra regularnie w swoim klubie!), Żewłakow(Lepszego obrońcy w Polsce nei znajdziesz), Borysiuk, Grosicki,Jankowski, Celeban albo Fojut(Wiem, że po kontuzji, ale jak pogra pare meczów to jest lepszy niż jakiś Perkusiński), Mila(czemu by jemu nie dać szansy?), Kaźmierczak jak był w świetnej formie przed kontuzją czemu szansy nie dostał ?
Lepiej po dobrym meczu Śląska powiedzieć jakieś bla bla i wydukać, że nitk się nie nadaje do gry.
W ogóle to co to ma być, że nikogo ze Śląska nie powołuje ?
Bo czy pseudo reprezentanci naturalizowani przy powołaniach dla wyżej wymienionych graczy byliby w ogóle potrzebni?
I tylko nie mówmy, że w Polsce nie ma młodych piłkarzy bo to jest tam samo w sobie zakłamane, że brak słów. Poprostu naszym klubom się nie chce pojechać obejrzeć w małej miejscowośći młodego gracza, wolą napchać swoją kieszeń prowizjami za transfery takich dziadów jak Lamey czy Jaliens np. Ale tu można wymieniać nazwiska jak z rękawa.
Jak się jednak okazuje można zbudować dobry klub opierając ich gre na Polakach. Przykładem najlepszym Ruch, Śląsk.
A i jeszcze brawa dla Legii za to, że stawia na młodzież. Co prawda w oparciu o Ljubole i Radovica, ale jednak sporo młodych chłopaków tam szanse dostaje i tak powinno być w każdym klubie.

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Oni będą stanowić o sile reprezentacji, ale nie teraz. Na Euro potrzebni są gracze doświadczenie, a nie U21. Powoli można wprowadzać Borysiuka, Jankowskiego itd. Na tak dużej imprezie presja będzie ogromna i taki młody zawodnik może mieć mokro w gaciach. Z Żewłakowem zgodzę się, on powinien być kapitanem tej reprezentacji. Jeśli Szczęsny jest nr 1 to Boruc jest nie potrzebny w kadrze.
Poszukałem info o Macieju Jankowski o którym napisałeś. Chłopak zagrał 8 spotkań w ekstraklasie, a ludzie już piszą żeby brać chłopaka do reprezentacji. Niech chociaż całą rundę utrzyma taką formę to będzie można dyskutować o tym.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
No bez przesady z tym &quot;mokro w gaciach&quot;. W każdym kraju w dorosłej reprezntacji grają jacyś nastolatkowie, ale tylko u nas mówi się o graczach 22 letnich, że to wielkie talenty, a w dajmy na to Bundeslidze piłkarze w tym wieku mają już po 100 meczów w lidze jak nie więcej. A u nas? kilka epizodów po 5-10min w końcówkach.
Własnie na Euro są potrzebni gracze, którzy będą walczyli za Polskę, taki ktoś jak Borysiuk. Młody, perspektywiczny, waleczny, a nie jakiś Gienek który dopiero przyjął powołanie jak go Loew nie chciał i brak mu było już nadzieji, że go w ogóle będzie chciał.
A co jak Szczęsny złapie kontuzje ? To kto stanie w bramce? Chyba Kazimierski...
Jakoś w kadrze Hiszpanii mogą na ławce siedzieć Reina i Valdes to czy Boruc by nie mógł ? Byśmy tylko mieli pewność że pozycja jest obsadzona bardzo dobrze. A tak wypada Szczęsny i kto wskakuje? Nawet w tej formacji Smuda nie ma hierarchii :| Bo jest Szczęsny i nie wiadomo kto dalej. Nagle sięga po Fabiańskiego, którego nie powoływał chyba z rok... Ciekawe na jakiej podstawie ocenił, że nadaje się do kadry, bo w tym sezonie z tego co kojarze zagrał on raz w Carling Cup.

berciq89 473

berciq89

Użytkownik
Można do tego wymienić jeszcze Małeckiego, Majewskiego czy też Sebastiana Mile który w tej rundzie nieźle się spisuje na boiskach Polskiej Ekstraklasy a nie szukać Polańskiego czy Boenischa. Niech jeszcze powoła Arbolede i będzie prawdziwa &quot; reprezentacja Polski&quot;. Zgadzam się z Robsonem i też wolałbym aby w kadrze ogrywali się nieco młodsi zawodnicy a nie na silę szukać farbowanych lisów bo w dłuższej perspektywie czasu pomysł Smudy na repre nie wypali, podejrzewam że zaraz po Euro kilku obcokrajowcom odechce się grac dla Polski.

kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
Mile który w tej rundzie nieźle się spisuje na boiskach Polskiej Ekstraklasy a nie szukać Polańskiego czy Boenischa
Zapomniałem, ale już wiem o co się tak piekliłem w poprzednich meczach. Popieram Cie w 100%, brak Seby w kadrze a starania się o średniaków z jeszcze bardziej średnich ekip Bundesligi to brecht. Chłopak umiejętnościami przewyższa Polańskiego czy innego Benkarta i na dodatek jest Polakiem, a to jest najważniejsze.
Co do Boenischa jego można zostawić w spokoju, będą wraz z Piszczkiem tworzyć świetne skrzydła obronne ;)
Niedawno ktoś napisał, że niedługo Smuda będzie się na siłę doszukiwać polskich korzeni w Bitonie. Obyśmy się pewnego dnia solidnie nie zdziwili :? Ta reprezentacja to jeden wielki szajs z siwym na czele i nic więcej. Jedyne co podtrzymuje naszą rep. kopanej to wiara i bezustanne zdzieranie gardeł jak i serc nas, kibiców - którzy codziennie wstają z nadzieją, że w końcu naszym się uda. A dopiero potem, na drugim miejscu stawiają myślenie o sytuacji w kraju z politycznego oka.

konrado87 412

konrado87

Użytkownik
Wojciech Szczęsny nie wstawi się na najbliższym zgrupowaniu reprezentacji Polski. Bramkarz Arsenalu nabawił się bowiem kontuzji w niedzielnym meczu z Tottenhamem Hotspur. Zastąpi go Grzegorz Sandomierski.
Szala przechyla sie na korzysc Korei

los.blancos 61

los.blancos

Użytkownik
Coraz więcej graczy rezygnuję z tej wycieczki krajoznawczej... dziwne, bo ja bym na przykład chętnie zwiedził Koree. :]
Może Smuda mi tez da kiedyś szansę, w końcu każdego trzeba wypróbować! ;)

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Coraz więcej graczy rezygnuję z tej wycieczki krajoznawczej... dziwne, bo ja bym na przykład chętnie zwiedził Koree.
Może Smuda mi tez da kiedyś szansę, w końcu każdego trzeba wypróbować!
Odpadasz bo masz tylko Polskie obywatelstwo ;) no chyba, że nie to sorry

Na razie wypadł Szczęsny, Obraniak i chyba to wszyscy będzie, a szkoda...

Kadra Korei:

Bramkarze:

Jung Sung-ryong (Suwon Bluewings), Kim Young-kwang (Ulsan Hyundai), Kim Jin-hyeon (Cerezo Osaka)

Obrońcy:

Lee Jae-sung (Ulsan Hyundai), Kwak Tae-hwi (Ulsan Hyundai), Lee Jung-soo (Al Sadd), Cha Du-ri (Celtic), Hong Chul (Seongnam Ilhwa), Choi Hyo-jin (Sangju Sangmu), Kim Young-kwon (Omiya Ardija), Hong Jeong-ho (Jeju United), Cho Byung-kuk (Vegalta Sendai).

Pomocnicy:

Koo Ja-cheol (VfL Wolfsburg), Ki Sung-yueng (Celtic), Lee Yong-rae (Suwon Bluewings), Yoon Bitgaram (Gyeongnam FC) Kim Bo-kyung (Cerezo Osaka), Lee Hyun-seung (Chunnam Dragons), Seo Jung-jin (Jeonbuk Motors), Lee Seung-ki (Gwangju FC).

Napastnicy:

Park Chu-young (Arsenal), Nam Tae-hee (Valenciennes), Ji Dong-won (Sunderland), Son Heung-min (Hamburger SV), Lee Keun-ho (Gamba Osaka).

S 42

szuwi1

Użytkownik
Ciezki temat z tym meczem. Jakims tam argumentem za Koreanczykami moze byc fakt, ze wiekszosc pilkarzy jest na miejscu, nie beda musieli zmieniac strefy czasowej (ale co to za zawodnicy, to specjalnie nie wiem). Z drugiej strony, jak wspomnial Robson, Azjaci mają ważny mecz z ZEA po meczu z Polską. Raczej ze stawkami nie należy szaleć, może za drobne remisik i under 2.5 bramki, to tak na pierwszy rzut oka. Dla zabawy dokladny wynik 0:0.

berciq89 473

berciq89

Użytkownik
Jeszcze odpadł Piszczek i Głowacki. A za Szczęsnego pojedzie Sandomierski. Zobaczymy w jakim zestawieniu Koreańczycy wyjdą na Polaków bo mają w składzie kilka ciekawych nazwisk.Zmiana strefy czasowej i długa podróż mogą destrukcyjnie wpłynąć na naszych kopaczy i nie zdziwił bym się gdyby drugi skład Korei się po nas przejechał.

djgregor 55

djgregor

Użytkownik
Dla mnie tak daleki wyjazd jest bez sensu.
Żeby towarzyski mecz odbył sie w Polsce lub w jakimś sąsiednim Państwie Smuda miałby więcej czasu na trening.
A tak czy przegrają czy wygrają zawsze usprawiedliwienie na wynik będzie..
Nie wiem dlaczego nadal powołuje tylko 2 napastników, rozumiem że gramy przeważnie jednym ale Euro coraz bliżej a nie mamy 3 już nie mówiąc 4 napastnika w kadrze.
Co się stanie jak kontuzje złapie jeden z dwójki albo sytuacja będzie wymagała zagrania bardziej ofensywnie?

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Największą głupotą jest organizowanie spotkań towarzyskich gdzieś na wyjazdach.Przecież mamy teraz takie łądne stadiony że aż się prosi o to aby rozgrywać na nich spotkania!!!I przecież zyski z biletów też by było więc same plusy grac u siebie. Po drugie czemu ma słuzyc taki daleki wyjazd i taki rywal?Powinnismy grac z zespołami z Europy na które możemy trafić podczas ME.Po trzecie co 5 kibic obejrzy to spotkanie bo mecz zaczyna się w godzinach południowych więc naprawdę brawo PZPN.

mamtalent 14

mamtalent

Użytkownik
RADULA

Powód jest prosty , przecież leśne dziadki też patrzą gdzieś wyrwać się na jakieś szybkie wakacje.Było swego czasu RPA była chyba ja pamietam Tajlandia teraz jest Korea.Tylko patrzeć jak kolejne mecze bedziemy grać w Indiach czy Katarze ???? A to że mecz w popołudniowych porach to też ma dla nich swój plus.Ewentualną katastrofę w wyniku niepowodzenia obejrzy mniejsza liczba kibiców ....

1 0

1921

Użytkownik
Za to że dojdzie do skutku mecz Reprezentacji Polski w piłce nożnej z Republiką Korei Południowej, pzpn za to spotkanie otrzyma ok 200 tyś. dolców !!!
Czyżby brakowało coś pieniążków w budżecie pzpn za kadencji pana prezesa Lato?

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom