>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Kontrola osoby uzależnionej

M 115

matlaurent

Użytkownik
@emarco
I tu się z tobą zgodzę w 100 %. Osoba uzależniona, musi sięgnąć dna, dosłownie musi się &quot;zesrać&quot; i innego tego typu kolokwializmy bym tu mógł powpisywać. Wiem coś na ten temat, bo długi czas żyłem z osobą uzależnioną (od alkoholu ---&gt; ojczym), i dosłownie, zanim tej osobie choć jedna łuska z oka spadła, tarzała się w swoim gównie, &quot;pływała&quot; w swoich plwocinach, opatrywała obolałe spuchnięte oczy od jakiejś nieznajomej pięści, nie piszę już o prośbach, błaganiach w domu. To dno było ta tyle &quot;głębokie&quot;, że osoba (proszę nie pytać, dlaczego piszę osoba, kumaty sam sobie odpowie na pytania tego typu) ta dwa razy wylądowała w więzieniu (wyrok sądu za znęcanie się nad rodziną, psychiczne, fizyczne). I co? Czy wyciągnęła wnioski? Teraz sam jest, jeżeli by chciał, zgłosił by się do AA, takiej sytuacji nie było. BYŁ/JEST/BĘDZIE osobą UZALEŻNIONĄ, tutaj dno, może nawet CZARNA DZIURA, nie wystarczyła. Dlatego, OSOBA UZALEŻNIONA musi chcieć, musi się nie wstydzić prosić sama o pomoc.

voic3d 300

voic3d

Użytkownik
Moim zdaniem jedynym sposobem jest zajęcie człowieka czymś innym.
Co by nie maił czasu na myslenie o zakładach.
Z doświadczenia wiem, że to działa, ale trzeba mobilizacji.

Do góry Bottom