>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Konto w GBP przewalutowanie

M 0

meobdg

Użytkownik
Witam mam taki problem dawno temu założyłem konto sobie na MB a teraz gdy jest mi ponownie potrzebne widzę, że jest ono w GBP. Teraz mam takie pytanie bo ogólnie będę je potrzebował tylko do wysyłania pieniędzy z mbanku -&gt; Skrill -&gt; przelew w USD
Rozumiem, że jedno przewalutowanie mnie czeka z PLN na GBP, a dalej? czy będę ponosił jakieś koszty ponownego przewalutowania na USD gdy będę wykonywał przelew? czy po prostu 1% podatku za transakcję.
Czy może bardziej opłaca się otworzyć nowe w jakiejś walucie? Od razu USD? Czy PLN

sylwek2012 1,1K

sylwek2012

Użytkownik
Czekają cię dwa przewalutowywania PLN-GBP oraz GBP-USD. Na Skrill można mieć tylko jedno konto, nowego nie możesz otwierać chyba że na inne dane.
Jak by go czekały dwa to pół biedy tak naprawdę czekają go łącznie 4 przewalutowania. Te dwa to tylko i wyłącznie przy wpłacie a zakładam że nie wpłaca tylko i wyłącznie po to żeby przegrać;-).
Ogólnie zmień walute na skrill i u buka też jeżeli się da. Jeżeli nie to skrill zmien na PLN. Masakra teoretycznie przesyłajac kase z konta do bukmachera przez skrill wpłacajac 100 zł bez zadnego grania mozesz stracic nawet ponad 30zł.

S 0

stemp

Użytkownik
Dołączę się do pytania. Przez przypadek założyłem konto w eur natomiast chcę korzystać jedynie z pln nie mogę znaleźć miejsca gdzie mogę zmienić podstawową walutę. Za wskazówki będę bardzo wdzięczny.
@edit znalazłem informację, że aby to zrobić muszę zamknąć konto i otworzyć nowe. Więc pytanie brzmi gdzie mogę zamknąć konto .

vertigo 11,1K

vertigo

Użytkownik
Witam,
mam podobny problem, więc tematu nowego nie otwieram. Wie ktoś może jaka jest kwota przewalutowania z EUR na PLN w Skrill? Konto mam w PLN, będę dostawał przelewy w EUR i chcę by obyło się to z jak najmniejszymi stratami.
Próbowałem to załatwić np przez Alior Bank (tutaj konto w EUR, w tej samej walucie) wysłane zostało 200 EURO a doszło 167, bo 33 to opłaty/prowizje między bankami, Alior nie zabrał nic - tak jak mówili, oni za przelewy przychodzące nie zabierają nic. Masakra.

wojcirej 2K

wojcirej

Użytkownik
https://www.skrill.com/pl/indywidualnie/oplaty/
cytując&quot;
W wypadku transakcji wymagających przewalutowania doliczamy do oferowanego przez nas średniego kursu wymiany opłatę w wysokości od 2,99% do 4,99%**.
Średni kurs wymiany uzyskasz, wchodząc na link z pierwszej linijki i otworzysz sobie okienko javascriptowe.
I jeszcze gwiazdeczki:
**Naliczamy prowizję w wysokości 2,99% za przewalutowanie środków między walutami USD, GBP, EUR, CAD i PLN. 3,99% za zmianę waluty z USD, GBP, EUR, CAD i PLN na jakąkolwiek inną walutę. 4,99% za transakcje w jakiejkolwiek innej walucie.

Otrzymane punkty reputacji: +7
Do góry Bottom