LEGIA WARSZAWA
to juz prawie 14 lat, jako dzieciak ogladalem w tv ich mecze w pucharach i tak mi zostalo, milosc sie rozwijala i teraz liczy sie tylko (L)
no i uwielbiam sluchac placzkow narzekajacych jaka ta Legia niedobra,ze pilkarzy do woja brala, ze kupuje mecze, ze ma wtyki w pzpn, ze sedziow ma w kieszeni, ze kibice to sama wioska i bydlo... itd...itd...
a tak naprawde Legia to wspanialy klub, z historia, tradycja, jedenym z najlepszych ruchow kibicowskich w Polsce (ostatnio przygasl ze wzgelu na konflikt z wladzami klubu), dlugo by pisac, po prostu to moj klub! najlepszy!
JUVENTUS TURYN
zaczelo sie podobnie jak z (L); jak zaczalem sie intresowac pilka to ksztaltowaly mi sie sympatie i pojawilo sie Juve, mimo calciopoli nadal im kibicuje, stara dama!
FC BARCELONA
lubie ten klub za ten ich styl gry i kibicow, za to ze ten klub jest wielkim afiszem Katalonczykow
LIGA ANGIELSKA
lubie ogladac lige angielska bo wg mnie to najlepsza liga swiata, lubie styl gry tamtejszych zespolow, ciagla akcja, szybka i pelna posuwecenia gra, zawsze kibicuje w pucharach angielskim ekipom (nawet chelsea, ktora najmniej lubie), najbardziej
sympatyzuje z Arsenalem Londyn
NIE LUBIE:
Lech Poznan (godny przeciwnik, ciesza sie moim szacunkiem, mimo ze to najbardziej znienawidzony przeze mnie klub)
Widzew Lodz
Wisla Krakow
kluby slaskie (wogole nie lubie calego Slaska, dluga historia)
kluby francuskie i niemieckie