cytat z dnia 5 lipca 2019 12:37 przez grzesznik
Cześć.
Rusza TdF i ja ruszam z typami na tę imprezę. Imprezę wyjątkową z wielu względów. Po pierwsze mamy polski team CCC, po drugie nie wiadomo kto zwycięży. Naprawdę, takiego TdF nie pamiętam, w którym nie ma wyraźnego lidera.
Rozstawiony z 1 Thomas to cień zawodnika z ubiegłego roku. Pofolgował sobie. Nadwaga, brak wyjeżdżonych km. Nie postawię na niego ani grosza. Kurs 3,0 na WIN w wyścigu to śmiech na sali. Ja z czystym sumieniem w H2H na górskich etapach będę stawiał Bernala kontra Thomasa jeśli oczywiście bukmacher da mi taką możliwość.
Z ciekawych i w miarę pewnych typów długoterminowych to próbuję:
CCC wygra etap po 3,2 w STS - to tak na zachętę, bo uważam, że CCC ma naprawdę dużą szansę na win etapowy.
Quintana 1-3 po 4,20 w STS. Quintana ma szansę nawet na wygraną, bo naprawdę to jak wyglądają liderzy ekip to jest jakieś nieporozumienie.
Zwróćmy uwagę i pamiętajmy, że:
Nibali ma w nogach Giro.
Pinot nigdy nie spełniał pokładanych w nim nadziei, może w takim układzie załapie się na top 5, ale top 3 raczej niemożliwe.
Valverde jest po kontuzji.
Richie Porte wieczny pechowiec, ale po cichu wierzę, że to będzie najlepszy tour w jego wykonaniu.
Astana ma mega pakę, ale czy są w stanie utrzymać formę na przestrzeni sezonu?
Proszę o uwagi do moich przemyśleń, może uda się ten tour zakończyć na dużym plusie, bo sytuacja ku temu sprzyja.