Vuelta za nami, ja osobiście za dużo się nie naoglądałem, ale jedną rzecz widzą wszyscy 5 z rzędu zwycięstwo Brytyjczyka w GT, a jeszcze nie tak dawno najlepszym ich góralem był David Millar ???? Co to przejście z kolarstwa torowego na szosę potrafi zrobić z kolarzem... No i warto przypomnieć, że Yates jest również astmatykiem, skoro wszyscy zawsze wypominają to Froome'owi.
Ogólnie widać też, że Nairo chyba już bokiem wychodzi to jeżdżenie rok w rok dwóch GT na generalkę. Wydaje się, że organizm potrzebuje jakiejś zmiany, muszą się pogłowić nad tym w Movistarze. A będąc przy tej drużynie, to już przed TDF pisałem, że ta ich jazda na 3 liderów (przynajmniej na papierze) nie ma prawa wypalić, tak się SKY nie da objechać niestety.
Świetny Mas, już rok temu było widać, że ma to coś, a teraz to potwierdził. Szybki wystrzał jednego z talentów z akademii Contadora i chyba nie bez powodu dużo osób widzi w nim następce
el Pistolero, oby się dalej tak rozwijał młodziak. Szkoda, że QuickStep to drużyna o takim profilu i pewnie po następnym sezonie o Enrica będzie walczyć SKY z innymi Movistarami.
Lopez 3, na drugim z rzędu GT jechanym na generalkę, nie oglądałem więc nie skomentuję jazdy, ale jeśli to wyglądało jak na Giro to MAL się okaże taką stuningowaną wersją Zubeldii
Też macie wrażenie, że Kwiatkowski powinien odejść ze Sky, żeby coś ugrać dla siebie?
Temat Kwiatkowskiego jest mimo wszystko dość specyficzny
Wszyscy chcą, żeby seryjnie kosił monumenty, klasyki i tygodniówki, do których wydaje się, że ma najlepsze predyspozycje, ale skoro sam Michał się uparł, że on chce koniecznie powalczyć o wygraną w TDF... Dla swoich ambicji trudno mi wyobrazić sobie lepszy zespół jeśli chodzi o rozwój typowo pod kątem TDF, ale czy będzie w stanie te lekcje przekuć na sukcesy to inna sprawa. Natomiast jeśli miałby spełniać ambicje kibiców to oczywiście ewakuacja ze SKY w trybie natychmiastowym zalecana, przynajmniej tak się wydaje