Jutro mamy pierwszy etap ,który pokaże kto w jakiej jest formie, także asekuracyjnie podchodziłbym do stawiania większych pieniędzy ,na którąkolwiek z par dlatego być może zamiast wysokich stawek warto poszukać wysokiego kursu po mniejszych pieniądzach ??
Ja tak zrobię i proponuje na jutro taki treble
Andrew Talansky vs Tejay Van Garderen 2 @ 2,10 bet365
Daniel Martin vs Simon Yates 1 @ 2,00 bet365
Tony Galopin vs Julian Alaphilippe 2 @1.66 bet365
@ako 6,11 bet365
Teraz czas opisać co nieco typy aby przybliżyć Wam moje jutrzejsze rozumowanie.
Przed metą będziemy mieli 2 premie górskie 1 i 2 kategorii , pierwszy podjazd ma 14km czyli jest podjazdem długim ,średnie nachylenie około 6% nie powala jednak bywają również odcinki ponad 10%. Dzisiejszy etap pokazał jak taki nawet mały podjazd potrafi ugotować wielu kolarzy , myślę ,że jutro czajenia się nie będzie , za małe są różnice i ktoś z tego szerokiego grona faworytów prędzej czy później się urwie a wtedy skończy się zabawa. Po premii 1 kat. mamy ok 17 km zjazdu i finałowy podjazd o długości 6km i 6% nachylenia (końcówka idealna dla takich kolarzy jak Valverde). Jutrzejszy etap wiele nam pokaże i będzie wiadomo kogo grać a kogo nie.
Wracając jednak do moich par.
Andrew Talansky- Jego jazda w tym sezonie pozostawia naprawdę wiele do życzenia, oczywiście kontuzje nie pomogły mu w rozwinięciu skrzydeł. Jedynym sukcesem było wygranie mistrzostwa
USA w jeździe na czas, jednak było to podczas nieobecności wielu czołowych kolarzy w tej specjalizacji. Również na Katalonii zaliczył dobra czasówkę jednak jego jazda w górach w tym roku wyglądała naprawdę słabo i nie sądzę aby zeszłoroczny triumfator tego wyścigu był jutro postacią odgrywająca ważną rolę jako lider no właśnie , a może jak pomocnik Daniela Martina się sprawdzi?? Ale o tym to później..
Van Garderen- Facet na zupełnie innym biegunie niż Talański , solidne wyniki w górach ,jedna wygrana na Katalonii pokonanie takich kolarzy jak chociażby Porte oraz wielu innych czołowych górali. Osiąga dobre solidne wyniki w górach w tym roku zawsze w okolicach pierwszej 10tki i myślę ,że jutro będzie podobnie, top 10 jak najbardziej dla Garderena czego nie widzę dla Talańskiego ,a czy coś więcej Tidżej dla siebie ugra to czas pokażę bo tego pewni być nie możemy ,jednak kurs 2,10 zdecydowanie zachęca bardziej niż 1,66 na Talańskiego.
Martin.D- Daniel miał kilka wyścigów w tym roku, którymi niewątpliwie rozczarował swoich fanów. Nie były one raczej spowodowane słabą formą , a jego baloniarstwem(aka pechowymi zdarzeniami bo nie można mówić w tym dziale ,że pechowy kolarz to baloniarz ! ???? ) etap i końcówka ,która jak będzie w formie może spokojnie należeć do niego i być może nawet wygra, również top 10 a nawet top 6 jak najbardziej dla niego, a co do Talańskiego to bardziej na gregario Martina w obecnej formie się nadaje niż na samodzielnego lidera ekipy WT i na to właśnie liczę.
Simon Yates- Uważam ,że profil jutrzejszego etapu mimo wszystko bardziej może odpowiadać jego bratu Adamowi( stąd zestawienie z liderem AG2R Bardet ,który będzie w tym wyscigu bardzo mocny) i jakoś nie widzi mi się jego walka z Danielem Martinem ,który potrafi być piekielnie szybki na końcówce, jeżeli faworycie nie będa szarpać to Martin ma przewagę nad Yatesem , obaj są szybcy ,ale Yates to jeszcze nie ten rozmiar kapelusza ,ale za rok dwa ,myslę ,że może razem se swoim bratem odnosić wielkie sukcesy. Jednak to dopiero za dwa lata a 5 etap jest jutro
i wszystkie atuty w swoim ręku ma Daniel Martin.
Galopin-typowy klasyk , świetnie spisuje się w tym sezonie , jednak takie góry to nie dla niego zdecydowanie, myślę ,że bardziej etap 6 i to może z jakiejs ucieczki w bezpośredniej walce z faworytami nie daje mu żadnych szans.
Alaphilippe- bardzo podobna sytuacja , jednak uważam ,że Julian jest odrobine lepszym góralem , a że jedzie w tym wyścigu bardzo aktywnie ma świetny finisz to jeżeli by zdarzyło się tak ,żę będe finiszować z jednej grupy to Galopin nie będzie miał co zbierać, Alaphilippe na takich końcówkach na wiosne przegrywał tylko z Valverde .Jednak tak jak mówię jest 6km podjazdu a nie 2, co na pewno dla kolarza Ettix nie jest dobrą wiadomością ale i tak wyżej cenię jego możliwości na takim etapie niż Galopin'a.
A co do jutrzejszego zwycięzcy zagram na dwóch kolarzy i jeżeli nie będzie ucieczki to uważam ,że jeden z nich to wygra. Chociaż jak wiadomo w peletonie jedzie 160 kolarzy
Alejandro Valverde@ 3,5 bet365
Valverde słabiutko
Daniel Martin@ 26,00 bet365 Martin nie tak mocny jak oczekiwałem