Nie miałem czasu by wrzucić swoje typy na weekend, ale śledziłem wyścig. Wczoraj Contador pokazał, że jest kozakiem w górach. Kwiatek jeszcze trochę za słaby na trudne, górskie etapy. Pewnie będzie chciał powalczyć na czasówce o jakiś dobry wynik. Losy zwycięstwa w klasyfikacji generalnej już rozstrzygnięte. Zapowiada się ciekawa walka o miejsca na podium we wtorek podczas ITT.
Dziś o wygranie etapu powinni powalczyć sprinterzy. Trasa praktycznie płaska z kilkoma pagórkami. W samej końcówce mamy małą hopke, ale nie powinna zmęczyć sprinterów. Wg mnie czas na rewanż za 2 etap i zwycięstwo kogoś z czwórki: Cavendish, Greipel, Kittel, Sagan.
Mark Cavendish - Matteo Pelucchi
1,36 bet365
1 - 163
Pelucchi wystrzelił na 2 etapie. Zwycięstwo Włocha było bardzo dużą niespodzianką. Dziś wystawiają go w parze z Cavendishem. To zawodnik Omegi jest dużo lepszy sprinterem, ma też dużo większe doświadczenie. Dzisiejszy etap to dla niego ostatnia szansa na dobry wynik w tym wyścigu. Z pomocą kolegów (na 2 etapie pogubili się) ma szansę na wygranie etapu, a z Pelucchim powinien sobie spokojnie poradzić.
Peter Sagan - Gerrard Ciolek
1,36 bet 365
3 - 95
Sagan wyścig ma już "zaliczony". Zwycięstwo na 3 etapie daję mu dzisiaj duży luz, ale i tak pogram na niego. Dobra dyspozycja Słowaka (także 5 miejsce na 2 etapie) powinna się dzisiaj potwierdzić, widzę go dzisiaj w TOP-6 a to wystarczy żeby wygrać z Ciolkiem. Niemiec na razie jedzie bardzo anonimowo w tym wyścigu. W tym sezonie jeszcze nie odnotowałem żadnego dobrego wyniku Ciolka.
Cavendish odpalił oba typy weszły bardzo ładnie...