>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Kolarstwo 2012 - Paris-Nicea (04.03 - 11.03)

Status
Zamknięty.
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Paris-Nice jak na razie układa się dość udanie i przewidywanie. Na jutrzejszy królewski etap mam 3 typy, spore nachylania na finiszu także będzie niezła jazda.
Levi Leipheimer - Bradley Wiggins 2 @ 2,33 Pinnacle ✅ 4-3 wielkie uffff :cool:
Trochę takie 50/50 to decyduję się na Wigginsa bo lepszy kurs. Ale Wiggo jest liderem Paris-Nice i wydaje mi się że nie odda już koszulki lidera do końca wyścigu. W dzisiejszym etapie można było zauważyć jak mocna jest drużyna Brytyjczyka czyli Team Sky. Raczej będą kontrolowali wyścig i nie pozwolą na ucieczkę zawodnikom zagrażającym pozycji Wigginsa. Na niedawnym wyścigu w Portugalii Volta ao Algarve spisywał się bardzo dobrze, głównie pomagał koledze z zespołu Porte który wygrał tamten tour a sam zajął 3 miejsce, teraz sytuacja jest odwrotna Porte jak i cały zespół jedzie na Wiggo i chyba nie ma innej możliwości niż wygrana w tym tourze. Leipheimera na 100% nie puszczą w żadną szarżę, jeśli spróbuje zaatakować to jest tylu zawodników do kasowania ucieczki, że Amerykanin nie ma szans się urwać. Wiggins trzyma się wysoko w każdym etapie by w razie jakiś upadków nigdzie nie utknąć. Levi jest liderem Omegi-Pharma na ten wyścig ale ma też w drużynie Chavanela a także De Weerta którzy w górach czują się nieźle i być może oni jutro spróbują ataków.
Dwa kolejne typy są na Sylvaina Chavanela nie wiedziałem na którą parę się zdecydować to gram obie by później nie pluć sobie w brodę.
Eros Capecchi - Sylvain Chavanel 2 @ 2,02 Unibet ✅ 55-29
Chavanel to druga opcja Omegi-Pharma jest wysoko w generalce bo 4, także jest jeszcze o co jechać. W górach bardzo dobry, lubi takie podjazdy jaki jutro mamy, ja go widzę zdecydowanie w czołówce. Być może nawet wygra jutrzejszy etap. Capecchi wziął się znikąd i nie wiem skąd taka para. Jeździ w Liquigasie gdzie jest Basso i Szmyd. Ivan co prawda ma ogromne straty w generalce ale sam mówił że będzie testował nogę na tym wyścigu. Może jutro na królewskim etapie wraz ze Szmydem odpali? kto wie. Capecchi góralem jest co najwyżej średnim. Moim zdaniem nie ma szans by być wyżej na finiszu niż Chavanel, chyba że zabierze się w ucieczkę a ta nie zostanie skasowana, chociaż to też wątpliwe bo ma tylko 3 minuty straty także będzie bacznie obserwowany przez Sky.

Sylvain Chavanel - Simon Spilak 1 @ 2,11 Pinnacle ⛔ 29-5

O Chavanelu oczywiście wyżej. Spilak jeździ w Katiuszy jest bardzo wysoko w generalce bo 9 ale na moje jest gorszy na taki podjazd jak jutro mamy niż Chavanel. Nie można też zapominać że w Katiuszy jest Menchov który może jutro będzie się sprawdzał i spróbuje atakować a przynajmniej być w czołówce. Spilak w tym sezonie mało startował także nie sądzę że będzie w takiej formie by jechać jutro na maksa.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Chavanel sie nie popisal...Spilak duze zaskoczenie
Chavanel odwalił kawał dobrej roboty dla Leipheimera. Więc nie dziwo później został w tyle. Ktoś pisał tu w dziale że Westra ładnie poczyna na tym wyścigu i miał rację. Bardzo fajnie zwycięstwo, ale jak Westra wygrywa taki etap jak dziś to wiedz że coś się dzieje. Wiggins bardzo mocny i niech wygra to PN bo w pełni na to zasługuje. Spilak ogromne zaskoczenie przynajmniej dla mnie, dobra pozycja w generalce i to na nim skupiła się Katiusza. Całkiem nieźle Szmyd ale jak zwykle odcięło prąd. Był nos do tego by grać w obu parach Chavanela bo gdybym wybrał jedną parę to raczej byłaby to ze Spilakiem, a tak na Harnasia w butelce po 2 zł jest patrząc tylko na te dwa typy ???? .

szymo58 742

szymo58

Użytkownik
. Spilak ogromne zaskoczenie przynajmniej dla mnie, dobra pozycja w generalce i to na nim skupiła się Katiusza. .
Pamiętam tego kolarza z wyscigu Tour de Slovénie w tamtym roku.Śledzilem ten wyscig poniewaz jechal w nim rowniez Majka.Na jednym z etapów konczacym sie stromym podjazdem zajal dobre 3 miejsce za Ulisim.Ale to i tak nie zmienia faktu ze Nicea to trudniejszy wyscig. Po zmianie zespolu ma szanse bo w lampre nie bardzo mial okazje jechac na siebie.W dodatu jest dosc mlody moze cos zwojowac jeszcze w peletonie kiedys ????

psm 921

psm

Użytkownik
Wiggins bardzo mocny i niech wygra to PN bo w pełni na to zasługuje
Mocny i zapewne tak sie stanie ale Westry bedzie mi szkoda.Upatrzylem go na 2 etapie,a przed 4 etapem pisalem wtedy ze szkoda ze nie ma w ofercie nawet jednej pary z nim,wczoraj tez szukalem i nigdzie nie znalazlem a tu masz... wygrywa krolewski.Bede mu kibicowal do konca. Co do Spilaka to zaskoczenie pozytywne i ma kto go podciagac w Katiuszy na pozostalych gorkach. Dzisiejszy etap dla mnie udany,udalo mi sie ustrzelic Klodena po ladnym kursie,szkoda ze za niska staweczke,Sanchez troche grubiej.Zaraz zrobie wstep na 6 etap,ale juz nie bedzie tak latwo.

psm 921

psm

Użytkownik
stage 6 - Suze-la-Rousse
Sisteron
178.5 km

opis gorek;
  • Km 15.5 - Côte de Buisson - 1.9 km climb to 4.5 % - Category 3
  • Km 40.5 - Côte du Pas du Ventoux - 5.1 km climb to 5.6 % - Category 2
  • Km 66.5 - Côte d&#39;Aurel - 4.3 km climb to 4.3 % - Category 3
  • Km 120.5 - Côte des Mourres - 2.8 km climb to 4.9 % - Category 3
  • Km 166.0 - Côte des Marquises - 1.3 km climb to 6.8 % - Category 3

ostatni kilometr;
Bardzo ciekawa trasa 6 etapu,zgaduj zgadula...Najpierw,jesli dobrze oceniam ten profil z 60km pod gore,moze i nie stromo ale ciagle pod gore.Chetnych do ucieczek jesli bylaby cala transmisja to nie zdolalibysmy spamietac... No i co dalej? To popytajmy fachowcow co o tym mysla;
Opcja pierwsza ; peleton glownie za sprawa Sky(Wiggins),ale tez Katiuszy(Westra),Movistaru,Omegi,Vacansoley dojedzie do zjazdu,tam zaatakuje np Sanchez ale i tak go zlapia...potem na ostatniej gorce ktorys z liderow sprobuje zaatakowac ale chyba zbyt krotka ta gorka 1,3km 6,8 stopnia. I finisz bedzie dla sprinterow? tu widzialbym Hushovda,ale chyba nie ma takiej formy jak 2 lata temu...
Opcja druga; Do zjazdu dotrwa tylko najsilniejsza grupa i skoncza razem,z faworytem Valverde dzis lekko urazonym
opcja trzecia; Uda sie jedna z ucieczek z kolarzami nie stanowiacymi zagrozenia
ja sadze ze druga z wymienionych przeze mnie opcji jest najbardziej prawdopodobna ale skorzystam tez za minimum z pierwszej,a co wy sadzicie? dawid,davey,inni???

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Coś dla sprinterów jutro, ale teren pofałdowany, i mamy kilka premii także nie zdziwię się jeśli znów chłopak z Vacansoleil będzie aktywny [ ten który dziś zdobył koszulkę w grochy ] aby po prostu zabezpieczyć sobie tę klasyfikację.Zapewne jacyś harcownicy się pojawią, ale Omega zapewne przejmie peleton i ostatecznie będą liczyć na Bonnena.Faworytem Kittel, dalej znów Hutarovicz [ może jutro zaskoczy, fajnie by było ].
Co do Westry - jak zauważyłem, że dziś wyskoczył z tej grupki i pojechał sam to od razu pojawił mi się delikatny uśmiech na twarzy bo od przypomniał mi się wpis jednego z kolegów w dziale właśnie o Holendrze i rzeczywiście z bardzo dobrej strony się pokazał - najważniejsze przed nim to czasówka i w miarę dobry czas aby załapać się na pudło [ wg mnie no way, że ktoś łyknie Wigginsa, świetny jest podczas tego wyścigu, a ostatnie TT też raczej będzie należało do niego ].Jakby się jeszcze pojawił typ na Top3 wyścigu to zaryzykowałbym Van Garderena.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Peleton jutro nie puści, ucieczka będzie jak zwykle na takich etapach ale w końcu ich dopadną. Ten typ z Vacansoleil Frederik Veuchelen to taki Mouncoutie z TdF pójdzie w ucieczkę punktów nałapie i spokojnie da się załapać peletonowi. Szkoda że Taaramae daje ciała już 23 minuty straty w generalce, nie dość że położył typ z Coppelem to jeszcze nic nie działa. Ja tam jutro wysoko widzę silnych sprinterów to głównie. Faworytem chyba Kittel który na tym pierwszym etapie został przyrantowany przez wiatr. Boonen petarde ma także też powinien być wysoko. Później podam jakieś typy bo mam coś na oku ;)

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
To jest to analizy się skasowały także już drugi raz nie będzie tak ładnie opisane. ***** mać :-|
Yauheni Hutarovich - Elia Viviani 1 @ 1,781 Pinnacle ⛔ 29-4 masakra dzisiaj ????
O Vivianim już raz pisałem &quot;Nie rozumiem dlaczego faworyzowany jest zawodnik Liquigasu Viviani. W tym roku wygrywał tylko piknikowe wyścigi. Wygrał też etap w Argentynie gdzie pokonał Ventoso, Haedo czy Bonnena. Ale on a Kittel to ogromna różnica. Do tego Liquigas raczej nie rozprowadza finiszy także będzie musiał zabierać się komuś na koło. Siła na finiszu zdecydowanie po stronie Niemca także nie ma innej opcji jak wygrana w tym pojedynku Marcela.&quot; i zdania nie zmieniam. Dla mnie jest co najwyżej średnim sprinterem. Hutarovich z FDJ to dobry sprinter o wygraną będzie jutro ciężko ale o miejsce w czołówce może powalczyć w tym roku spisuje się bardzo dobrze. W drugim etapie został w tyle przez wiatr i nie mógł finiszować z najlepszymi. Ale potencjał jest, co prawda nie na wygraną jutrzejszego etapu ale czołówka będzie. Do tego Viviani nie może liczyć na Liquigas że Ci go rozprowadzą a Hutarovich jak najbardziej.
Grega Bole - John Degenkolb 2 @ 1,85 Sportingbet ⛔ 5-70
Trochę nie rozumiem kursów. Degenkolb to druga siła w PROJECT 1T4I zaraz po Kittelu. W drugim etapie gdzie Kittel został przyrantowany przez wiatr John zajął 3 miejsce bo bardzo dobrym finiszu. Do dobry silny sprinter który poradzi sobie z tymi wzniesieniami. Bole był drugi w 4 etapie ale tam były górki a nie płasko. Sportingbet liczy na to że Niemiec się ujedzie ale ja w to nie wierzę. Na finiszu z jednej grupy Degenklob poradzi sobie dość łatwo ze Słowakiem.
Levi Leipheimer - Sylvain Chavanel 1 @ 2,00 Sportingbet ⛔ 37-27
Etap płaski a tu taka para górali z jednego teamu czyli Omega-Pharma. Liderem na ten wyścig jest Levi i to on pilnuje Wigginsa by ten mu nie uciekał. Levi trzyma się bardzo wysoko w peletonie by w razie kraksy nie zostać z tyłu. Chavanel bardzie pomaga swojemu koledze. Ale wydaje mi się że wyżej powinien być Levi. Typ taki trochę 50/50 ale szanse na powodzenie jednak niezłe i kurs też zachęca.
Marcel Kittel - Yauheni Hutarovich 1 @ 1,60 Unibet ⛔ 143-19
No i na deser zostawiłem sobie Kittela. Uważam że jutro będzie chciał pokazać na co go stać. Tym bardziej że drugi etap przegrał przez wiatr. Jest najsilniejszym sprinterem w całej stawce, więc jeśli dojedzie do finiszu z peletonu i wysoko będą Hutarovich i Kittel to Marcel sobie poradzi z rywalem. W tym roku obaj w niezłej formie jednak Niemiec o poziom silniejszy na finiszach.

psm 921

psm

Użytkownik
No siedze nad ta oferta i chce cos wychaczyc ale nie idzi... Dostalem upragniona oferte na Westre...Za 2,00,ale przeciwko Valverde,brawo,niech sobie sami graja.Zakladajac ze zadna ucieczka sie nie powiedzie tylko jedno mi przychodzi do glowy,to samo co dawidowi,Kittel.Kto mu moze zagrozic?Dla mnie jutro tylko Bonnen.Jeszcze wczoraj pisalem o Hushovdzie,bo bardzo lubie tego kolarza no ale on tu nie pokazuje zupelnie nic,w dodatku ma na kogo jechac.PROJECT 1T4I natomiast juz nikogo nie ma w czolowce i pewnie to oni dzis beda pilnowac peletonu do spolki z Omega.ta ostatnia gorka chyba jest jeszcze zbyt wczesnie zeby probowali tak odskoczyc ci mocni sprinterzy,tj Bonnen czy ww Hushovd takze sprobuje troche asekuracyjnie
M.Kittel w top 3 1,85 unibet⛔

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Po takim dniu jak dzisiaj odechciewa się grania kolarstwa ;) LuLu jest kapitalny on jest po prostu stworzony do takich etapów. O swoim istnieniu przypominał Voigt który ostatnio dobrze to jechał w 2008 roku w Tour de Pologne. Ogromny minus dla Kittela jak może się ujechać na takich górkach, nie rozumiem tego. Wiggins pełna kontrola, także zespół robi swoje a na czasówce dołoży jeszcze kilka sekund.

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Heh, a akurat miałem Voigta upatrzonego na ten etap, kurs był chyba 40, ale ostatecznie nie zagrałem. Gdyby wygrał oczywiście plułbym sobie w brodę, że chociaż za 5 nie puściłem ???? Ostatecznie lepszy Luis Loser.
Jutro kolejny etap raczej taki pod harcowników, niby do mety jest ponad 50 km z ostatniego szczytu, ale wątpię, by wielu sprinterów przetrwało wcześniejsze górki, faworyci raczej dla spokoju odpuszczą ucieczkę.
Aktywnie jedzie Vacansoleil, więc może DeGendt, Łagutin ? Czy któryś z mocniejszych sprinterów( Hushovd po kłopotach żołądkowych czuje się chyba lepiej, bo dziś był w czubie), a może dzielni Francuzi? LeMevel, Roy czy Fedrigo. Kto wie.
Ciekawsze rzeczy powinny się dziać na TA.
no i DeGendt w ucieczce, ale ze mnie matoł.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Etap 7
Profil:

Last km:

Nie ma czujki na ten etap, dużo opcji do wyboru jeśli chodzi o finisz. Na starcie eliminuję sprinterów bo nie wierzę że któryś z nich dwukrotnie podjedzie nachylenie ~6%. Etap w którym szansę ma dojechać grupka harcowników. Wybrałem jeden typ który wydaje mi się że wygląda nieźle patrząc na całą ofertę jaką proponują nam buki. Ogólnie to się nieźle pogubili bo np Unibet wysoko widzi sprinterów a Bet365, SB wysoko widzą górali którzy dobrze zjeżdżają i mają sporą stratę w generalce także Wiggins ich może puścić.
Kris Boeckmans - Romain Feillu 1 @ 1,85 Unibet ⛔ 125-7
Boeckmans to taki nietypowy zawodnik, potrafi przejechać górki co pokazał ba wyścigu w Portugalii gdzie był na jednym z etapów 2. A profil tamtego wyścigu był niemal identyczny jak mamy jutro, no ok był podobny. Boeckmans jeździ w grupie Vacansoleil która jest bardzo aktywna często mają w ucieczkach swoich zawodników także może Kris zabierze się w ucieczkę dnia i dojedzie do mety w ucieczce. W klasyfikacji generalnej ma sporą stratę także jego Wiggins i spółka nie będą ścigali i go puszczą jeśli zechce zaatakować. Feillu przeciętny w tym sezonie też z Vacansoleil ale to jest sprinter i taka górka może go zmęczyć tak że się ujedzie i zostanie za peletonem. Ja na finisz w wykonaniu sprinterów jutro nie liczę także typ teoretycznie powinien wejść. Jeśli będą jednak finiszować z jednej grupy to nieco lepszy jest Feillu ale takiej opcji nie zakładam.

Otrzymane punkty reputacji: +10
M 231

matros

Użytkownik
Zauważyłem ze betsafe dal ofertę na ten etap, nie wiem czy wcześniej było,ale jeden typ rzucił mi się w oko mianowicie...
Paryż - Nicea 2012 - Etap 7 - Luis L. Sanchez - Sylvain Chavanel, typ: Sylvain Chavanel - 2.03 ✅ 38m - 28m
gdybym miał tam fundusz to pewnie by poszło, Sanchez wczoraj swoje zrobił,etap wygrany. Chavannel po ciężkiej pracy na swoich liderów na etapach wcześniejszych dziś może dostać wolna ręka i celować w ucieczkę.Odjazd jak dla mnie na 100% dojdzie dziś do mety bo nie będzie komu gonić.Chyba ze wielcy wyścigu się rusza,ale kto będzie atakował 60km przed metą :O to nie lata dziewięćdziesiąte ;)

edit 13.31
rany co za babola strzeliłem, po Mende myślałem ze Chavannel więcej stracił, a on w dyszku się plasuje ;/
ale mimo wszystko by sie udało ;)

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Etap 8
Profil:

Indywidualna jazda na czas zamyka tour Paris-Nice. Raczej zwycięzca jest znany bo Wiggins jeździ świetnie na czas także obroni swoją przewagę. Ja mam jednak dwa inne typy które pograłem i mam nadzieję że będą trafne.
Etap 8 zwycięzca? Tony Martin @ 23,00 Bet365 ⛔ 25
Warto pocisnąć taki typ. Co prawda jutro mocno górska czasówka ale Martin spokojnie powinien sobie poradzić i być w czołówce to minimum, szanse na wygraną też są spore. Takie kursy chyba dlatego że 1 Etap czasówkę zespół, ale trzeba pamiętać że jechał w deszczu więc trzeba było uważać na zjazdach i zakrętach by się nie przewrócić. Martin w ubiegłym roku dominował jeśli chodzi o jazdę indywidualną na czas. W tym roku w Portugalii na Volta ao Algarve był drugi mając taki sam czas jak Wiggins. Tamten etap też był pofałdowany jednak nie tak mocno pod górkę jak ten. Jedynym minusem w tym typie jest to że Martin już nie walczy o generalkę i wszystko zależy jak potraktuje ten etap, jeśli będzie jazda na maksa to jest bardzo duża szansa że wygra tą czasówkę.

Simon Spilak - Sylvain Chavanel 2 @ 1,85 Sportingbet
⛔ 4-17
Spore zaskoczenie zobaczyć taką parę. Chavanel jest o wiele lepszym czasowcem niż Spilak. W pierwszym etapie Chavanel był 6 a Spilak dopiero 44 stracił 30 sekund. Jutro powinno być podobnie. Chavanel lepiej jeździ w górach a taki mamy jutro profil czysto górski. Do tego dochodzi fakt że Chavanel jest 8 czyli wysoko w generalce także odpuszczać nie będzie, Spilak jest wyżej bo 4 ale on w czasówkach zazwyczaj jeździ przeciętnie.

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Anton - Szmyd 2 2.0 b365 ✅

Fajny kurs. Gdyby Igor na tym wyścigu o cokolwiek walczył, to co innego, ale Bask jedzie ten wyścig rozrywkowo.
Sylwas w świetnej formie, Mende ukończone w 10, co jak na niego na taki podjazd jest super wynikiem. Dzisiejszą górę zna jak własną kieszeń, powinno być dobrze...

Szkoda tych wczorajszych przygód Leviego, bo planowałem zagrać na niego.
Ostrym faworytem etapu Wiggins, z czym się nie mogę zgodzić, bo profil na pewno mniej mu sprzyja niż taka płaska czasówka, ale też konkurencja mocno zagadkowa.

M 231

matros

Użytkownik
Paris - Nicea - stage 8 Sylwester Szmyd - Igor Anton Typ: Sylwester Szmyd 2.00 ✅ 20:27 - 21:05
Gram na Sylwka bo tylko od kiedy usłyszał trasę tegorocznego Paris - Nicea nastawial sie na ten etap. Na etapie do Mende pokazał mega formę jak na ta część sezonu i zajol wysokie 8 miejsce. Nigdy mu tak ostre i krótkie podjazdy nie leżały,wiec tak wysoka pozycja musi świadczyć o dobrym przygotowaniu do sezonu. Dodatkowo jego dom leży na szczycie tego wzniesienia i jest ono mu znane bardziej niz dobrze.

&quot;Teraz zostaje mi niedziela na którą patrzę z dużym optymizmem nawet jeśli słyszę, że ludzie w grupie nie uznają tego za prawdziwą górę bo to tylko 5,5% średniego nachylenia. Ja bym się nie zgodził… moim zdaniem mimo wszystko „jest co jechać”.&quot;
Sylwester Szmyd
5/10 bet365

psm 921

psm

Użytkownik
Ja na pewno skorzystam z typu dawida na Chavanela.A moja para na dzisiejsza czasowke to ;
Van Garderen-Coppel 1 1,50 sportingbet⛔(14-5)
Moim zdaniem lepszy czasowiec to Amerykanin,obaj dobrze jezdza po gorach ale tez Van Garderen jest lepszy jak dla mnie,po za tym Van Garderen jeszcze walczy w generalce,chocby o podium i da z siebie wszystko,Coppel juz ponad 3 minuty straty i bez szans nawet na podium,brak mobilizacji moze miec tu rozstrzygajacy wplyw na wynik.
A w zwycieztwa tez sie pobawie na koniec i zagralem sobie za zlotoweczke na bet365 Taaramae,kurs 251 i za 2zl Van Garderena 29.00 bet365.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom