>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Kolarstwo 2012 - Paris-Nicea (04.03 - 11.03)

Status
Zamknięty.
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP

Małe Tour de France? Co Ty piszesz lepiej idź spać. No ale z drugiej strony, góry są, dwie czasówki są, spore nachylenia są, dobra obsada jest, no to czego chcieć więcej. Już w niedzielę rozpocznie się po raz 70 &quot;Wyścig ku słońcu&quot;. Kto faworytem? wygląda na to że ubiegłoroczny zwycięzca będzie miał spore problemy by obronić tytuł. Co prawda sprzyja mu rozkład etapów, bo na inaugurację i na zakończenie mamy czasówki, ale 5 królewski etap może go rozsadzić. Wysoko powinien być dobrze jeżdżący na czas oraz po górach Bradley Wiggins. Mocno na wyścig &quot;sadzi&quot; się powracający po banicji Valverde. Mocni będą czasowcy/górale Taaramae i Leipheimer. Jest Porte, Uran, Brajković, Kolden, Basso, Menchov, Anton, Mollema, Voeckler, Coppel, Cunego czy też bracia Schleck. Z Polaków w wyścigu startuje Szmyd (Liquigas) oraz Marycz (Saxo Bank). Ekipa rodem z TdF. Cały wyścig podzielony jest według schematu: czasówka, sprinterzy góry, góry, góry (etap królewski), sprinterzy, czasówka.

▶ Rozkład jazdy:
Etap 1 - 4 March - Dampierre-en-YvelinesSaint-Rémy-lès-Chevreuse - 9.4 km
Etap 2 - 5 March - Mantes-la-JolieOrléans - 185.5 km
Etap 3 - 6 March - VierzonLe Lac de Vassivière - 194 km
Etap 4 - 7 March - Brive-la-GaillardeRodez - 178 km
Etap 5 - 8 March - Onet-le-ChâteauMende - 178.5 km
Etap 6 - 9 March - Suze-la-RousseSisteron - 178.5 km
Etap 7 - 10 March - SisteronNice - 219.5 km
Etap 8 - 11 March - NiceCol d&#39;Èze - 9.6 km

Oferta na klasyfikację końcową Bet365

▶ Oficjalna strona wyścigu:
http://www.letour.fr/us/homepage_coursePNC.html

Zapraszam do dyskusji, podawania typów, ciekawostek o wyścigu i wszystkiego innego czego dusza zapragnie oczywiście zgodnie z ideą tego tematu.

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Krócej o wyścigu w Toskanii bo czekam na ofertę na Paryż - Nicea, który startuje w niedzielę i całkiem niezła ekipa przyjedzie - Omega z trzema ważnymi ogniwali - Chavanelem, Leivim Leiphaimerem oraz Tonym Martinem, Sky zaś z Wigginsem, Richie Portie oraz Uranem, z Radioszaków będzie Kloeden, bracia Schleckowie, Valverde, Anton, Gerrans i wielu innych także solidna ekipa na wyścig we Francji - Lista kolarzy startujących w Paris - Nice 2012 .

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Na PN ja bym jednak jechał na Leviego na miejscu Omegi. W obrońcę tytułu nie wierzę, a obie czasówki nie są płaskie, pierwsza pofałdowana i finałowa górska czasówka. Levi dodatkowo Mende powinien wjechać stosunkowo wysoko.
Sam etap na górze Jalaberta powinien wygrać Valverde, zobaczymy jak u Pitiego z czasówkami. Na tych dłuższych nie spodziewałbym się fajerwerków po banicji, ale tu ma 2 pasujące mu, może i wygra cały wyścig?
SKY też niezła paka, jest jeszcze Siwcow, zobaczymy na kogo tam pojadą, bo choć Porte ładnie się spisał w Algarve, to w SKY jest spora rotacja.
Też zobaczymy jak sobie Jani Brajkovic poradzi po odejściu od Bruyneela, poprzednie takie przypadki dobrze nie wróżą...
W Rabo myślałem, że rzucą Gesinka do boju, jest za to Mollema.
Oby buki nie zawaliły z ofertą, choć po początku sezonu widać, że sportingbet nie zawodzi ????
No i jest oferta ???? Kurs na Valverde jednak odstrasza :| 2 warjaty ciekawie wyglądają: Mollema, Taaramae 51 kurs ;p
ASchleck-Voeckler 2 1.75 sportingbet
Ciekawy typ, Thomas w tym sezonie niewidoczny, a zwykle coś początkiem sezonu dla siebie ugrywał. Dobra szansa w PN. W Europcar nie pojedzie kontuzjowany Rolland, więc Thomas powinien być liderem.
Schlecka raczej widzę w roli pomocnika dla brata i Klodiego. Zwykle na takich wyścigach młodszy Schleck &quot;zwiedza&quot;.
+
Valverde - Martin 1 1.57 j.w.
Martin w Algarve bez rewelacji. W pierwszej czasówce pewnie i wygra z Pitim, ale Mende i górska czasówka zrobią swoje i myślę, że Hiszpan, po dobrych występach od początku roku zawalczy w tym wyścigu o wygraną.

Otrzymane punkty reputacji: +5
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Paris - Nicea
Kurde już myślałem że Bet365 wystawił 6,5 na Martina w czasówce, już miałem wklepaną stawkę, patrzę jeszcze raz a to na generalkę jest ????????
Rein Taaramae - Jerome Coppel 1 @ 2,00 Bet365
Paris - Nicea jadę razem z Estończykiem. Uważam że może być w okolicach podium. Bardzo dobrze jeździ na czas, dobrze spisuje się również w górach. W ubiegłym roku 4 miejsce i myślę że w tym ma szansę na powtórkę. Cofidis jedzie ewidentnie na niego w tym wyścigu jest, jeszcze Moncoutie ale on nie ogranie czasówek które są dwie. W tym roku w Etoile i Andaluci dość dobrze więc widać że forma zbudowana od początku sezonu. Coppel jest liderem Saur-Sojasun w czasówce też będzie dobrze może nawet minimalnie lepiej niż Taaramae ale w górach Estończyk jest według mnie lepszy i powinien poradzić sobie z Francuzem.
Etap 1 Paris-Nicea
Profil:

Etap 1 Wygra? Tony Martin @ 2,25 Bet365
⛔ 28 fatalna forma Martina w tym roku :???: e: jednak nie jest słaby tylko w deszczu jechał :|
W Portugalii w tym sezonie ogólnie nie było najlepiej ale, czasówkę przegrał nawet nie o sekundę. Teraz myślę że sobie to odbije. W ubiegłym roku wygrał pierwszą czasówkę w Paris-Nicea. Także liczę na powtórkę. Główny rywal oczywiście Wiggins, reszta powinna zostać z tyłu. Levi, Taaramae, Coppel będą wysoko ale raczej nie zagrożą Niemcowi.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Etap 1
Richie Porte - Andreas Kloden 1 @ 1,60 Unibet ✅ 16-60 easy :wink:
Oprócz wygranej Martina dokładam jeszcze jeden typ na czasówkę. Typ wydaje mi się bardzo pewny, dlaczego? o tym za chwilę. Obaj to dobrzy czasowcy, jednak wyżej w tym sezonie oceniam Porte. Wydaje mi się że Niemiec nie jest już tak mocny w czasówkach jak był kiedyś i stawianie go w roli jednego z faworytów w jutrzejszym etapie mi się nie podoba. Obaj niedawno jechali w czasówce na Volta ao Algarve. Tam o ponad 1 minutę był lepszy Porte, który zakończył czasówkę na 3 miejscu. Kloden był dopiero 23. Tam była dłuższa trasa ale pokazuje nam w jakiej dyspozycji jest Niemiec. W żadnym też z etapów nie był wysoko, widać że forma na razie dość przeciętna. Na ten wyścig też liderem nie będzie bo jest Frank Schlek. Porte wraz z Wigginsem w Sky będzie liderem na ten wyścig, czasówka zawsze była jego mocną stroną także nie sądzę że będzie gorzej niż Niemiec.

Otrzymane punkty reputacji: +13
qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
e: jednak nie jest słaby tylko w deszczu jechał
Moim zdaniem to jest bardziej złożona sprawa - kiedy zaczął padać deszcz to byłem pewny, że o wynik będzie ciężko.Nie mniej w takich samych warunkach jechał Wiggins i ten pozytywnie zaskoczył zajmując drugie miejsce mimo, że również przeszkadzał mu deszcz.Martin spora strata i też chyba wynika z formy Niemca bo w Portugalii też przegrał czasówkę z Wiggo [ co prawda tylko o sekundę ] i generalnie w tym roku nie jest aż tak skuteczny w time trialu.
Czytałem artykuł o planach Omegi na ten wyścig i wieść prym mieli - Leivi, Chavanel oraz właśnie Martin, a ostatecznie wygląda na to, że pierwsza dwójka będzie się liczyć w końcowym rozrachunku.
Po pierwszy etapie już zmiany u bukmacherów i faworytem całego wyścigu jest Wiggins i za zwycięstwo płaca 2,00, dalej właśnie Leipheimper 6,00 oraz Valverde 8,00.

Tyle o czasówce, jutro etap płaski pod sprinterów, ale szczerze mówiąc to nie widzę w stawce aż tylu, którzy na płaskim są dominatorami.
Faworytem jest Kittel i znacznie dystansuje Hutarovicza, Vivianiego i Boonena.

2. etap : Mantes-la-Jolie - Orleans (185,5 km)

Marc Renshaw - Yauheni Hutarovich | 2 - 1,60 (Bet365)

Próbuję tak.Para też jest w Unibecie po 1,55 i generalnie bukmacherzy są zgodni wystawiając h2h.Ale mi się podoba Białorusin w tym sezonie.Przyznam, że jeszcze nie grałem ma niego, ale sądzę, że czas jest jego i w FDJ nie ma konkurencji patrząc pod kątem sprintu.Przede wszystkim bardzo fajnie zaprezentował się w Australii - drugie,trzecie i czwarte miejsce ponadto druga pozycja w Kuurne przed tygodniem czy też na jednym etapie w wyścigu dookoła Morza Śródziemnego.Najwidoczniej nie ma siły jeszcze na końcowe, etapowe zwycięstwo, ale jest niesamowicie silny, stabilny, regularny.Kolarz Rabobanku natomiast też całkiem przyzwoity sezon, również wysokie miejsce, ale podczas jutrzejszego etapu liczę bardziej na to, że francuskie ekipy/kolarze będą rozdawać karty na finiszu etapu, a po za tym Hutarovicz wydaje się jednak mocniejszy na finiszu i moim zdaniem możliwe podium dla FDJu, a Renshaw zakręci się koło dziesiątej pozycji.Zakłady zamykane o 10:45.

valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Martin w końcówce etapu z dużym trudem łapał powietrze, także wydaje mi się, że to raczej wina jego formy niż warunków atmosferycznych. Jak słusznie Qozi zauważył Wiggins w identycznych warunkach wykręcił bardzo dobry czas. Brytyjczyk, gdyby nie padało i nie musiał tak zachowawczo jechać w zakrętach, z pewnością by wygrał.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Martin w końcówce etapu z dużym trudem łapał powietrze, także wydaje mi się, że to raczej wina jego formy niż warunków atmosferycznych. Jak słusznie Qozi zauważył Wiggins w identycznych warunkach wykręcił bardzo dobry czas. Brytyjczyk, gdyby nie padało i nie musiał tak zachowawczo jechać w zakrętach, z pewnością by wygrał.
Nie oglądałem czasówki bo nie miałem czasu. Także spojrzałem w wyniki był 28 myślę sobie ale słabo mu coś idzie w tym roku. Później gdzieś przeczytałem że jechał w deszczu pomyślałem że to pewnie wina pogody, nie wiedząc o tym że inni &quot;faworyci&quot; też jechali i pojechali na dobrym poziomie ;)
Ale wszystko już wyjaśnione ????

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Etap 2
Marcel Kittel Wygra 2 etap @ 2,40 Unibet ⛔ 41 wiatr wszystko pomieszał :?
Nie ma konkurencji wśród sprinterów na tym wyścigu. Hutarovich gazicho jest ale bez przesady przynajmniej półka niżej niż Marcel, Haussler, Boonen, Renshaw mogą coś urwać ale tylko jeśli będą rewelacyjnie rozprowadzeni na finiszu. Ze względu że ekipa PROJECT 1T4I skupia się na tym wyścigu na dwóch płaskich etapach nie mam wątpliwości że jutro zrobią wszystko aby Marcel był idealnie rozprowadzony, a na finiszu to on już zrobi to co do niego należy czyli pokaże plecy rywalom.
Marcel Kittel - Elia Viviani 1 @ 1,426 Pinnacle ✅ 41-94
O Kittelu wyżej. Nie rozumiem dlaczego faworyzowany jest zawodnik Liquigasu Viviani. W tym roku wygrywał tylko piknikowe wyścigi. Wygrał też etap w Argentynie gdzie pokonał Ventoso, Haedo czy Bonnena. Ale on a Kittel to ogromna różnica. Do tego Liquigas raczej nie rozprowadza finiszy także będzie musiał zabierać się komuś na koło. Siła na finiszu zdecydowanie po stronie Niemca także nie ma innej opcji jak wygrana w tym pojedynku Marcela.
Kris Boeckmans - Aidis Kruopis 1 @ 1,621 Pinnacle ✅ 102-141
O Kruopisie pisałem przy okazji wyścigu w Katarze. Tam było przyzwoicie raz 3 miejsce raz 5 miejsce, ale czegoś brakowało. Do tego na tym wyścigu Greenedge nie ma kim go rozprowadzić i to decyduje o tym że gram na Krisa. Boeckmans solidne występy w Portugali na Volta ao Algarve gdzie zajmował miejsca w czołówce, nieźle było na Etoile także w każdym etapie był w czołówce. Do tego drugie miejsce w Le Samyn gdzie przegrał tylko z Demare, był przed Chavanelem, Ravardem czy Feillu. Dobry zawodnik ze sporym potencjałem. Na finiszach gazicho jest także powinien dać radę.

psm 921

psm

Użytkownik
Dzis bylo ciekawie,wiatr i deszcz i wszystko sie poprzewracalo_Osobiscie mialem podobne przeczucia co dawid i sadzilem ze Kittel wygra jesli tylko dojdzie do sprinterskiego finiszu.Doszlo,ale bez Niemca ktory zostal wczesniej,jego brak wykorzystal Boonen,ktoremu moim zdaniem piekna robote wykonal Chavanel,niszczyl w zarodku wszelkie proby odskoku na koncowych kilometrach,prowadzac mocnym tempem czolowa grupe.
Jutro klaniaja sie pierwsze gory i zobaczymy kto jest naprawde mocny,oferta jaka znalazlem na unibecie jest smieszna,na tym poziomie wyscigu,1,45 na top 3 Valverde to kradziez w bialy dzien,az sie odechciewa grac.Ja tez trzymam kciuki za Taaramae i jemu zycze wygranej,ale sadze ze faworyci beda sie szachowac i pilnowac nawzajem,a wygra ktos,kto nie jest przymierzany do generalki.Moze Moncoutie?...Ale to czysto rozwazania.Jesli mi sie jutro uda obejrzec i zobaczyc kto jest w jakiej formie na podjazdach to h2h zaczne grac od srody.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Taaramae ma już niestety 10 minut straty w generalce, czyli generalkę już może sobie podarować. Jeśli będzie się liczył w jakimś etapie to stawiam na etap królewski czyli 5. Kurs na TOP3 Valverde śmieszy i jeśli byłaby opcja że nie będzie w top 3 to brałbym z pocałowaniem ręki. Jeśli na TOP 3 jest 1,45 to na NIE powinno być ok 2,2 więc wjeżdżałbym w ten typ jak dzik w żołędzie. Oferta jak na razie do mnie nie przemawia i muszę się poważnie zastanowić czy coś grać. Chociaż mam dwa typy które później postaram się tu przedstawić.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
John Degenkolb - Tom Boonen 2 @ 1,90 Sportingbet ✅ 132-130 :grin::cool:
Jak można w etapie gdzie są góry wystawić parę sprinterów? John nie ma szans na dojechanie w pierwszej grupie do ostatniego podjazdu. Według mnie już na 98 km zostanie ukręcony. Podjazd na Aigurande nie jest stromy lecz dość długi i tam może się ukręcić. Jeśli nie tam to pozostają jeszcze dwie hopki przed ostatnim decydującym podjazdem gdzie już go nie powinno być. Boonen dzisiaj wygrał etap, świetnie rozprowadzony na finiszu, do tego schowany przez drużynę kiedy peleton się podzielił. Boonen też jutro nie ma za dużych szans na wygranie etapu, ale jest zdecydowanie silniejszy niż Niemiec i uważam że spokojnie może być w pierwszej grupie. Do tego drużyna Degenkolba PROJECT 1T4I sadzi się w tym wyścigu tylko na sprinty także jutrzejszy etap sobie podarują. A Boonen powinien pomagać Chavanelovi który jest liderem Omegi-Pharma i jutrzejszy etap, zdecydowanie Francuzowi pasuje.
Przeciągałem ale pod typy dnia :razz:
Jonathan Hivert - Damiano Cunego 2 @ 1,515 Pinnacle ⛔ 8-18
Cunego może jutro powalczyć o wygraną, ostatni podjazd wypartiowany także mu pasuje. Jest liderem Lampre do tego ma fajnych ziomków do pomocy. W generalce też tragedii nie ma także jest jeszcze o co walczyć. Hivert ma już 11 minut straty. Także generalka odpuszczona. Będzie pewnie testował nogę ale nie wydaje mi się że wybierze ten etap. Prędzej na 5 etapie może zabrać się do ucieczki. SAUR - SOJASUN ma kiepski skład, ale w tym wyścigu jadą na Coppela także nie liczę jutro na jakiś atak ze strony Francuza.

Nicholas Roche - Gianne Meersman 1 @ 2,20 Bet365
⛔ 48-3
Spory kurs ale na prawdę warto zaryzykować. Forma Roche to zagadka w Portugalii było średnio chociaż na jednym etapie wariował i był chyba 4. Ten końcowy podjazd mu pasuje także może powalczyć o wygraną. AG2R jedzie na niego w tym wyścigu także kolejny plus w stronę Irlandczyka. Meersman też jechał w Portugalii wygrał 1 etap ale tam finisz był płaski, a góry były w środku trasy gdzie jechał w peletonie. Większą moc na takim podjeździe ma Roche.
Thomas Voeckler - Pierrick Fedrigo 1 @ 1,725 Pinnacle ✅ 22-62
Ostatni typ na ambitnego Francuza z Europcaru. W generalce 3,30 straty, Fedrigo aż 12 minut. Voeckler jest liderem Europcaru, myślę że jeszcze przy dobrej jeździ może wskoczyć do tap 10 wyścigu. W tym sezonie mało jeździł ale on ambicją niszczy wszystkich. Fedrigo nie wiem dlaczego stawiany na równi z Thomasem przecież on nie jest liderem FDJ bo tacy zawodnicy jak Casar czy Jeannesson w górach biją go na głowę.
Nie chce mi się więcej pisać, jednak typy dobrze przemyślane i powinno być dobrze.

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Te wypłaszczone ostatnie 2 km psują trochę zabawę :? Bardziej bym tu widział mocnych sprinterów niż puncherów, buczki już też głupieją, bo Boonen na 2 pozycji w b365.
Jak dojdzie do finiszu, to Valverde schudł ostro, Cunego nie ma w ostatnich sezonach szybkości. Chavanel mi nawet pasuje, patrząc na to co wyrabia Omega od początku sezonu.

Haussler - Rojas 2 1.50 ✅sportingbet pff, taki podjazd to JoJo zje bez problemu, z Niemcem nie byłbym taki pewny. O ile go Valverde nie zapędzi do roboty, to Jojo się będzie liczył w walce o 2 miejsce, bo on przecież wygrać nie potrafi :]

Navarro - Anton 1 1.48 ✅ ananas
Dla Igora ten wyścig nie jest priorytetem. Profil jutrzejszego etapu też nie pod niego. Mają Astarlozę, na niego pojadą Baskowie. Saxo bez Contadora, ale z nożem na gardle, jeśli chodzi o status Pro Tour. Dzisiaj nikogo nie mieli w ucieczce, nie mogą sobie pozwolić na takie wtopki, w perspektywie generalki, Mende, górska czasówka, to Dani powinien być ich liderem, musi trzymać się z przodu.

Schleck-Basso ???? ależ ekscytującą parę b365 wystawił.

ale te typy takie nijakie. nie za bardzo wiem jak ten etap ugryźć, może się znowu stawka podzieli jak dziś? bet365 daje live, coś się tam wymyśli.

na deser: bajka o tym jak Andrzej jazdę na czas poprawił:
https://twitter.com/#!/Greghenderson1/status/176423304838660096/photo/1/large
a na TdF przybyło parę kilometrów TT i mamy ich łącznie ponad 100. Od czasów Armstronga chyba tyle nie było.

Schleck się wycofał. No to niech tylko Tomek dojedzie do mety ????

Kolejny deserek: http://forum.cyclingnews.com/showthread.php?t=16717 chłopaczki rozwalają niektórymi ????

fajna fotka z wczorajszego etapu:

M 231

matros

Użytkownik
Paryż-Nicea 2012 - Etap 4 - Alejandro Valverde v Simon Gerrans Typ: Alejandro Valverde 1.45 ✅
Dzis Alejandro pokazał po raz kolejny jak wielkim jest zawodnikiem, jutrzejszy etap podobny do dzisiejszego, z tym ze końcówka troszkę bardziej stroma i przy odpowiednio mocnym ataku może uda sie urwać jakieś sekundy nad reszta stawki, a wiemy ze Valverde potrafi depnąć. Dziś kolejny raz mierzył się z rewelacyjnym na początku sezonu Gerransem który zademonstrował w końcówce niesamowite przyspieszenie i mijał z łatwością pozostałych rywali. Oglądałem ten finisz kilka razy i Alejandro odnoszę wrażenie wszystko kontrolował, miał jeszcze rezerwy.Na mecie sa bonifikaty wiec w przypadku zwycięstwa etapowego można odrobić kolejne 10 sekund do reszty rywali, a to może być bardzo ważne jeśli chodzi o zwycięstwo w całym wyścigu.A z tak zmotywowanym Hiszpanem nie mam żadnych wątpliwości ze będzie jutro walczył o zwycięstwo etapowe.

3/10 sportingbet

Otrzymane punkty reputacji: +8
psm 921

psm

Użytkownik
stage 4 - Brive-la-Gaillarde
Rodez 178 km

profil ostatniego kilometra;

i dane na temat poszczegolnych gorek;
  • Km 60.0 - Côte de Fangas - 7.7 km climb to 4.9 % - Category 2
  • Km 100.5 - Côte de Blanquie - 3.0 km climb to 5.9 % - Category 3
  • Km 108.0 - Côte de Quotidiane - 1.6 km climb to 6.9 % - Category 2
  • Km 163.5 - Côte d&#39;Aubert le Crès - 4.1 km climb to 2.8 % - Category 3
  • Km 176.0 - Côte de Bourran - 0.4 km climb to 7.9 % - Category 3
Jak dla mnie moze sie powtorzyc sytuacja z 2 etapu,tam peleton porwal przede wszystkim wiatr,tu moze sie to stac za sprawa podjazdu na 60 km.Jesli zas peletonowi uda sie jakos przetrwac przewiduje liczne proby ucieczki,bo trasa nie bedzie nadzwyczaj wymagajaca do ostatniej gory,ktora rozstrzygnie jutro o wygranej.Wykluczalbym na 100% ze dowiezie sie tam jakis sprinter,moze Hushovd?A nawet jesli by sie udalo nie da rady zadnemu goralowi na osmioprocentowym podjezdzie przez prawie pol kilometra.Po tym co dzis pokazal Valverde,mysle ze on czuje sie na silach znow zaatakowac jutro na koncowce.Troche go wczoraj niedocenilismy z dawidem wysmiewajac to 1,45 na top3.Mimo wszystko mam jakies przeczucie ze jutro powiedzie sie ucieczka,dlatego typowal zwyciezcy znow nie bede,po za tym troche za mala mam wiedze.
Leipheimer-Wiggins 1 1,78 unibet
Ja sobie wybralem te pare.Nie wiem czego od poczatku Amerykanin przekonuje mnie bardziej.Jesli dojada razem do konca sadze ze na tym podjezdzie bedzie lepszy i w razie prob ucieczki Valverde,predzej dotrzyma mu kroku niz Brytyjczyk.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
up szczerze mówiąc według mnie Levi-Bradley to 50/50 pewnie razem dojadą w czołówce, żaden z nich jutro nie zaatakuje. Chociaż z tym się zgodzę że Levi wygląda jakby lepiej niż Wiggo. Tylko Wiggins ma lepszą drużynę do pomocy. Ale powodzenia życzę ;)
Wkurza mnie trochę oferta Unibetu bo mają niby fajne pary ale kursy 1,30 a takich kursów w kolarstwie się nie gra.
Thomas Voeckler - Sergey Lagutin 1 @ 2,340 Pinnacle ✅ 69-101 ;)
Wiecie czemu taki kurs na Thomasa? ja wyczytałem gdzie że Lagutin z Vacansolei jutro ma zabrać się w ucieczkę jeśli do takiej dojdzie. A jak wiemy ucieczka rzadko dojeżdża do mety (chyba że wiatr rozdaje karty), i zawodnicy z ucieczki lądują na samym końcu stawki. W generalce Lagutin ma już 12 minut straty, Thomas tylko 3:30. Europcar zdecydowanie jedzie na niego. Do tego finisz jutro bardziej agresywny, szkoda tylko że to 500 m jest płaskie na 1,5 km do mety, ale na takim profilu jeśli finiszowali by z jednej grupy to Voeckler powinien odstawić Sergeya w dość łatwy sposób.

psm 921

psm

Użytkownik
Takie spostrzezenie przyszlo mi na mysl podczas wyscigu.Nie wiem czy ktos z was zwrocil uwage jak dobrze czuje sie tu Holender Westra.Mi dal sie zapamietac na drugim etapie,gdzie na piatym chyba kilometrze przed meta,wtedy kiedy tak mocno cisnal Chavanel odwaznie zaatakowal.Niestety nie powiodlo sie bo grupa byla rozpedzona a francuz pedalowal naprawde mocno,tymniemniej pokazal sie z dobrej strony.W czasowce,a to jego najmocniejsza strona tez stracil nie wiele i wczoraj dojechal takze w samym czubie (10).Sadze ze Vacansoleil moze na niego jechac do konca,jesli sie dobrze czuje,szkoda ze nie ma zadnej pary do zagrania z nim w ofercie,chetnie bym zaryzykowal.

psm 921

psm

Użytkownik
Jutro krolewski etap ze slynnym podjazdem na gore Jalabert gdzie moga sie rozstrzygnac losy wyscigu.

stage 5 - Onet-le-Château
Mende 178.5 km

opisy podjazdow;
  • Km 15.5 - Col d&#39;Aujols - 1.7 km climb to 5.4 % - Category 3
  • Km 96.0 - Côte de la Malène - 4.2 km climb to 7.9 % - Category 1
  • Km 111.5 - Côte du Cayla - 1.9 km climb to 5 % - Category 3
  • Km 146.5 - Côte de l&#39;Estrade - 6.1 km climb to 8.1 % - Category 1
  • Km 170.5 - Côte de Chabrits - 1.9 km climb to 5.9 % - Category 2
  • Km 178.5 - MENDE-La Croix-Neuve-Montée Laurent Jalabert - 3.0 km climb to 10.1 % - Category 1

Profil ostatniego km;

Sanchez-Capecchi 1 1,75 unibet✅ (17-33)
Wczoraj czailem sie na te pare i trzeba bylo brac,to mi sie zachcialo Leiphaimera...Jutro jeszcze bardziej oczywiste dla mnie zwyciestwo Sancheza,bedzie mial okazje &quot;sprawdzic noge&quot;.Dzis tez pokazal ze bedzie walczyl do konca.Capecchi jesli juz to wydaje mi sie ze bedzie probowal sie urwac wczesniej,tak jak nizej napisal Davey,nie sadze zeby jutro jakas ucieczka sie powiodla.Zadecyduje ostatni podjazd.
Andreas Kloden v Giampaolo Caruso 1 2,40 sportingbet ✅ (30-67)
I taka mala teoria spiskowa,Kloden jutro bedzie jechal na Monforta.Sam ma juz 4,11 straty,Monfort 18s.Musi wytrzymac jak najdluzej jesli w ogole wierza w jakikolwiek sukces w generalce.Katusha ma Spilaka i Vicisio w czubie,po za tym sa 4 dzis Florencio i Menchov,nie sadze aby Caruso walczyl jutro o dobra pozycje.Mysle ze bedzie jednym z pierwszych ktorzy podciagna grupe pod jeden z podjazdow i zostanie.Teoria odwazna ale dla zabawy mozna sprobowac,jak siadzie bedzie radocha z ladnego kursu.
A jeszcze ciekawostka,3 lata temu Kloden wygral 5 etap na T-A,rok temu na P-Nicea,moze piatka znow bedzie szczesliwa?...​

Otrzymane punkty reputacji: +16
M 231

matros

Użytkownik
Paryż-Nicea 2012 - Etap 5 - Eros Capecchi v Luis Leon Sanchez Gil Typ: Luis Leon Sanchez Gil 1.75 ✅ 55m - 24m

Może podobać się jazda Hiszpana w tegorocznej edycji wyścigu,szkoda ze stracił na tym pierwszym wietrznym etapie,ale na drugi dzień już wysoko na finiszu demonstrująca dobrą forma. Dziś tez w miarę wysoko, a jutro jest szansa przy dobrej dyspozycji sporo awansować w generalce. Mozę Hiszpana w końcu się przebudzi w holenderskiej ekipie i pokaże nam jazdę do której przyzwyczaił nas w poprzednich sezonach.Należy przypomnieć iz jest on zwycięzca tego wyścigu z 2009 ( 2010 - 2msc, 2008 - 5msc ) wiec widać ze wyścig mu pasuje.Dodatkowo w 2010 roku miał okazje jechać finałowy podjazd pod Mende zajmując wysokie 8 miejsce,wierze ze jutro jest w stanie pokonać go równie szybko.Cóż moge napisać o Erosie, generalnie ma szanse jechać na siebie,jest najwyżej sklasyfikowanym kolarzem ekipy Liquigas,kilka sekund za Sanchezem,ale patrząc na jego dotychczasowe wyniki wydaja mi się ze takie stromizny z jakimi przyjdzie zmierzyć się jutro kolarzom to nie dla niego, chociaż nie miał okazji ich jechać sam na siebie.Wyżej jednak cenie sobie umiejętności Hiszpana i to jemu zawierzę swe dolary jutro.

1.5/10
Paryż-Nicea 2012 - Etap 5 - Jerome Coppel v Andreas Kloden Typ: Jerome Coppel 1.50 ✅ 22m - 30m
tutaj sprawa wydaje się aż nadto oczywista.Jerome w dobrej formie w tym sezonie, niestety straty poniesione na drugim etapie nie pozwolą walczyć mu o miejsce w okolicach podium,a na to miał zdecydowanie papiery przed drugim etapem.Ale caly czas jest liderem ekipy i po jutrzejszym dobrym występie szansa na top 10 mogą zdecydowanie pójść w górę.Kloden jeszcze zdecydowanie w formie wakacyjnej, dziś sporo sekund straty wczoraj to samo i szansa na dobra pozycje już dawno zaprzepaszczona.W ekipie na wysoko pozycje cały czas ma Maxime Monfort i to na niego jutro bezie jechała cała ekipa Radioshack.Pewny win Francuza

1,5/10
sucharki
Paryż-Nicea 2012 - Etap 5 - Arnold Jeanneson v Robert Kiserlovski Typ: Robert Kiserlovski 2.00 ⛔ 7m - 18m
1/10
Paryż-Nicea 2012 - Etap 5 - Tejay Van Garderen v Maxime Monfort Typ: Maxime Monfort 2.40 ✅ 12m - 11m
1/10
wszystko bet365

Otrzymane punkty reputacji: +8
D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Mende : warto dodać, że meta tuż za wzniesieniem, w ostatnim TdF był tam jeszcze kilometr całkiem płaski.

wygra Valverde 2.40 ⛔ bet365. Krótko, Piti musi ten etap wygrać i zainkasować bonifikatę by wygrać ten wyścig. Movistar nie odpuści ucieczkom. Ostatnio na PN 2010 na Górze Jalaberta finiszował za Contadorem z tego co pamiętam. Alejandro jest głodny zwycięstw, oj głodny.

Cunego - Anton 1 1.85 ✅Bardziej widoczny Damiano na ostatnich etapach, jedzie z przodu, wreszcie etap, który powinien mu bardziej pasować. Bask jedzie spokojnie, bez szaleństw, jakoś nie wydaje mi się, by chciał jutro sprawdzić nogę. Igor raczej celuje w hiszpańskie wyścigi, VaPB, potem Ardeny. W tej parze górą Il piccolo principe. W sporintgbecie jest też w parze z Danim Navarro, ale Włoch pierwszy wpadł w oko, więc próbujemy w tę stronę.

Mollema TOP3 4.75 ⛔unibet na czujka, bo Bauke póki co niewidoczny, ale takie końcówki powinny mu sprzyjać.

A tu macie wygraną JAJA z TdF 95&#39;

http://www.youtube.com/watch?v=O71bQBwSayE

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom