EUROPA:
Liga Europejska - Kwalifikacje
Feyenoord - Sparta Praga
20:00
Typ:Feyenoord -1.5
Kurs 2.90
Betcity
Stawka 4/5
Znam bardzo dobrze sytuacje w czeskich klubach i w tym przypadku
musze powiedzieć że niema żadnego entuzjazmu z mojej strony by faworyzować drużynę Sparty.Według mnie jest skazana na pożarcie przez dzisiejszych rywali z holandii.Co prawda drużyna Sparty dobrze weszła w sezon ale do tej pory jeszcze nie zmierzyła się z nikim z wyższej półki (Dukla,Budejowice,Pribram czy też Admira)
Mają wciąż problem z obroną Pamicem na lewej obronie oraz Vidlićką który nie posiada tej pewności siebie która by była podporą nie do przejścia.
Co do drużyny Feyenoordu czyli dzisiejszych gospodarzy mają oni bardzo dobrze wyszkolonych zawodników w szczególności ofensywa będzie siała postrach w szeregach wcześniej wspomnianych przezemnie obrońców Sparty, którzy nie upilnują napadziorów i przez to stracą "kilka" bramek.
Drużyna Feyenoordu dość nieszczęśliwie odpadła z rozgrywek Ligi Mistrzów z Dynamem Kijów chociaż w dwumeczu to oni posiadali miażdżącą przewage (statystyki itp) , ale cóż taki jest sport nie zawsze wygrywa lepszy ,stąd całe piękno futbolu ????
Więc dla mnie faworytem numer jeden w tym dwumeczu jest drużyna Feyenoordu Rotterdam która niepowinna mieć problemów z wstrzeleniem się w mecz i wygraniem go więcej niż jedną bramką.Licze na pewne przekonujące zwycięstwo at home.