W walce wieczoru zawalczy Włodarczyk z Mabiką. Starcie to będzie rozgrzewką przed walką z Makabu. Nie lubię stawiać na walki z udziałem pięściarzy z Afryki, bo nie wiadomo w jakim stanie i z jaką motywacją stawią się na galę. Mabika przegrał 4 walki w tym 1 przez KO z Makabu. Myślę, że można liczyć na to, iż na tę walkę się zmobilizuje i będzie chciał pokonać Włodarczyka, który podobno nie będzie w 100% zdrowy. Włodarczyk też raczej nie będzie ryzykował, jego cios nie jest już tak ostry jak kilka lat temu i sądzę, że będziemy mieć kolejną nudną walkę zakończoną decyzją dla Diablo.
Włodarczyk na punkty; kurs: 2.20 (STS)
Czerkaszyn dostał jakiegoś gościa z Finlandii i o tej walce nie ma się co nawet rozpisywać. Myślę, że jedyny sensowny typ który wchodzi w grę to over 3,5 po kursie 2.90, ale to ogromne ryzyko.
Jeśli chodzi o ciekawe walki to w zasadzie tyle. Pozostali zawodnicy walczą z jakimiś bumami, wyjątkiem jest Tryc, który zawalczy z Phinnem. Nie widziałem żadnej walki tego zawodnika, więc się nie wypowiem. Kurs na Tryca dość wysoki (1.55), ale jak ma wygrać to według mnie na punkty (1.95), gdyż siłą ciosu nie imponuje, a walka na dystansie 8 rund.