>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

kilka pytan do tradingu

mocko 0

mocko

Użytkownik
Witam strasznie ciekawi mnie granie na giełdzie, że kapitał mam za mały by wejść na giełdę papierów wartościowych, ale kapitał za mały itp
Chciałbym wpłacić na początek by zobaczyć jak to jest, ale boję się że chyba nie zrozumiałem zasad tradingu.
A więc przejdźmy do setna sprawy podstawowe pytanie dużo czytałem o tym tradingu na live, a więc tak dajmy na to jest mecz w tenisa między dwoma graczami A i B przed startem meczu na gracza A jest kurs 1.25 a na gracza B kurs 3.00 daje 5E na zawodnika A ale dochodzi do tego że zawodnik B przełamuje gracza A i kurs wzrasta do 1,70 i tu rodzi się moje czy mogę teraz sprzedać ten kurs 1,70 i wtedy mam jakiś zysk jak tak to jaki? i czy dobrze to rozumiem?

Jest gdzieś jakiś temat co wytłumaczy mi wszystko bo szukam i szukam i nic nie znalazłem;(

B 4

bongo84

Użytkownik
mozesz zarabiac i na spadkach i skokach tylko musisz wyczuc w ktora strone ten kurs poleci strone. Jak przewidujesz wzrost kursu bierzesz laya potem puszczasz backa jak spadac ma to na odwrot

mocko 0

mocko

Użytkownik
czyli krotko mowiac chodzi o to ze jest mecz ustwiam na zaowdnika A (lay) po kursie 1,25 za 5E az czekam kurs back (wygra) wzrosnie do 1,70 i wtedy ile mam postawic na to ze wygra by byc na +?

B 4

bongo84

Użytkownik
to juz zalezy jak chcesz rozlozyc zysk. Jak wchodzisz na rynek to masz opcje cos jak pokaz a jesli czy jakos tak i tam przy wpisywaniu stawki kursu pokazuje Ci potencjalne zyski/straty

esio-police 0

esio-police

Użytkownik
Jeśli chcesz zacząć tradować to ściągnij sobie jakiś programik do tego, będzie Ci dużo łatwiej i czytelniej, a program Ci trochę &quot;pomoże&quot;.
Np. The geeks toy - poszukaj sobie filmików na youtube jak ustawić, stawiać i możesz zacząć handlować.

mocko 0

mocko

Użytkownik
No to juz chyba wiem ocb wlasnie obserwowalem mecz tenisa na zywo i przewidywalem wzrost kursu przy lay bylo 2,36 a back 2,1 i kurs wzrusl na lay 2,74 a na back 2,36 wiec teraz biore na back i licze profity tak?
Tylko tam kursy skacza jak szalone czesto mozna nie zdazyc obstawic tego kursu co sie chce?

Apropo podanego meczu wyzej w 1 secie bylo 3:6 a w nastepnym kiedy zaczelem grac na sucho majac ten kurs 2,36 przy kursie lay sprzedalbym go za 2,74 bo juz mam zysk, kupowalem w trakcie kiedy nie bylo zadnego przelamania nagle przelamanie na 5:4 kurs leci w gore po dluzszej chwili na back do 30-40 az konczy sie na 100 to jezeli bym nie kupowalam tego backa za 2,74 a ten za 100 to porfit bym mial duzo duzo wiekszy? dobrze to rozumiem?

esio-police 0

esio-police

Użytkownik
to jezeli bym nie kupowalam tego backa za 2,74 a ten za 100 to porfit bym mial duzo duzo wiekszy? dobrze to rozumiem?
Tak, zysk byś miał dużo większy.

Taki jest tenis i gra ip. Zawsze kursy będą tak skakać, ale musisz się w tym odnaleźć.

mocko 0

mocko

Użytkownik
No to teraz już prawie wszystko wiem pogram trochę na sucho zobaczę jak to będzie.
A takie pytanie do was jak dobieracie stawki gracie bardziej ostrożnie np kupujecie kurs lay po 2,2 za 50E i widzicie że idzie minimalnie w górę odsprzedajecie go?
Czy mniejsza stawka i czekacie aż wahania kursu będą w podobnym stylu jak w/w przykładzie?

esio-police 0

esio-police

Użytkownik
to już zależy od kapitału. Ale ja tradując na konikach yżywam stawki na laya około 50% mojego całego kapitału. Np. kapitał 500 euro to przy kursie 2,0 stawiam laya za 250, a przy kursie 3,0 laya za około 120-150. Oczywiście handluje tą samą stawką lay i back.

mocko 0

mocko

Użytkownik
czyli liczysz na wzrost kursu stawiasz 250 na lay po kursie 2,0 widzisz kurs wzrasta to za tą samą stawkę na back i masz green booka? tak?

Do góry Bottom