Na początek zaznaczę, że przez najbliższy okres będę wrzucał tutaj głównie komentarz do typów z mojego tematu, ale jeśli wpadnie mi do głowy ciekawy zakład to oczywiście też się pojawi w temacie
KHL, bo jestem zwolennikiem raczej singli z wyższym kursem niż AKO z niskimi kursami jednak dla sprawdzenia taktyki pewnie częściej będzie się pojawiać tutaj ta druga opcja. Tyle w ramach wyjaśnień. Ekipa z Jarosławia nie popisała się w ostatnim spotkaniu dając sobie wbić pięć bramek moskiewskiemu Spartakowi strzelając jedynie dwie. Nie oglądałem całego spotkania, ale z tego co widziałem obrona Lokomotivu potrzebuje jeszcze czasu i zgrania. Nowogród również nie najlepiej zaczął tegoroczne rozgrywki, ale w starciu z moskiewskim Dynamem, które jest wymagającym rywalem na swoim terenie strzelili dwie bramki przegrywając różnicą tylko jednej. Gorzej to wyglądało w spotkaniu z Łotyszami w Rydze, ale wydaje mi się, że dzisiaj Torpedo ustrzeli co najmniej dwie bramki nie dając się wysoko pokonać gospodarzom. Zarówno jeden jak i drugi zespół powalczy dzisiaj o pierwsze punkty. Kolejne dwa spotkania nie wymagają obszernego komentarza, ponieważ poziom gospodarzy w obu przypadkach jest znacznie wyższy niż gości. CSKA zaliczyło "wpadkę" w pierwszym spotkaniu w sezonie, ale trzeba przyznać, że rywal był wymagający. Jastrzębie z kolei powalczą dzisiaj o trzecie zwycięstwo, a tym razem powinno być teoretycznie łatwiej, bo rywal z przysłowiowej niższej półki. Statystyka H2H między Omskiem, a Sewierstalą pokazuje, że w ostatnich latach Jastrzębie najczęściej pokrywały handicap i ekipie z Czerepowca ciężko się gra z zespołem Hartleya. Gorzej to wygląda w przypadku rywalizacji CSKA z Wilkami, bo ostatnie pojedynki wypadają na korzyść tych drugich, ale trzeba pamiętać, że w poprzednim sezonie Neftekhimik był zespołem o wiele silniejszym niż obecnie, bo z fińskiego trio, które błyszczało w Niżnekamsku w ubiegłych rozgrywkach nie pozostało kompletnie nic.
???? Lokomotiv Jarosław - Torpedo Niżny Nowogród |
Nowogród +2,5 (handicap) @1,33
???? CSKA Moskwa - Neftekhimik Niżnekamsk |
CSKA -1,5 (handicap) @1,54
???? Avangard Omsk - Sewierstal Czerepowiec |
Avangard -1,5 (handicap) @1,69
AKO @3,46 Betfan
Dodatkowo spróbuję jeszcze zakładu, który przyszedł mi do głowy szukając odpowiednich zdarzeń na dziś. Chodzi o mecz CSKA - Niznekamsk. Co prawda Wilki w ostatnich dwóch spotkaniach strzeliły łącznie sześć bramek jednak poziomu Dynama Mińsk lub Sochi nie można porównywać do poziomu moskiewskiej drużyny. Pamiętamy co potrafi defensywa drużyny CSKA z poprzedniego sezonu. W tegorocznych rozgrywkach Wojskowi stracili pięć bramek w dwóch meczach. Obie gry z zespołami z czołówki i do tego niepewny i jakby nie skoncentrowany Johansson, którego dzisiaj najprawdopodobniej zastąpi między słupkami MVP zeszłego sezonu - Ilya Sorokin. Drużyna z Moskwy powinna dzisiaj wyglądać jeszcze lepiej niż ostatnio, a swoje dołoży utalentowany bramkarz. W połączeniu ze sporo mniejszym potencjałem ofensywnym Wilków spróbuję:
CSKA wygra do zera @3,30 Fortuna