Może Mińskie Dynamo jest jedną z najsłabszych zespołów w lidze, ale z meczu na mecz prezentują się co raz lepiej. Szczególnie od momentu kiedy do zespołu dołączył Prince. Po trzech porażkach, którymi rozpoczęli sezon odnieśli dwa zwycięstwa i jednobramkową przegraną z Sibirem. Zresztą wyżej wspomnianych porażek nie można nazwać "dotkliwymi", bo oprócz dwubramkowej przewagi Niżnekamska były to jednobramkowe przegrane z moskiewskim Dynamem, Soczi czy Nowosybirskiem. W ekipie gospodarzy mamy kilku ciekawych zawodników, którzy regularnie punktują i w dużej mierze to od nich zależy wynik każdego spotkania. Mowa tutaj o wspomnianym Amerykaninie do którego można dołączyć nazwiska Pare, Kostitsyna, młodego Martynova, Shore czy Pulkkinena. Te dwie linie ofensywne wyglądają na prawdę świetnie i wydaje mi się, że zaprezentują się dzisiaj lepiej niż ofensywa Amura, która mimo złej postawy zespołu z Rygi nie zdołała przechylić szali zwycięstwa na swoją korzyść. Postawię na gospodarzy z Mińska.
Dynamo Mińsk - Amur Chabarowsk | Dynamo ML @1,73 Unibet
Po ostatnich występach czelabińskiej drużyny miałem nie grać niczego w czym biorą udział, ale wydaje mi się, że dzisiejszy mecz w Nowosybirsku to niezła opcja. Traktorzyści zagrają swoje siódme spotkanie w delegacji. Sibir z kolei miał kilka dni na powrót do domu i przygotowanie się do meczu domowego. Gospodarze spisują się w tym sezonie zgodnie z oczekiwaniami. Zaczęli od dwóch zwycięstw u siebie ustępując następnie mocniejszym rywalom jak SKA czy Ufa. Traktorzyści również nie wyglądają najgorzej chociaż brakuje skuteczności, dobrej realizacji gry w przewadze i widoczne są niedociągnięcia w defensywie. Wydaje mi się, że siódmy mecz w delegacji musi być bardzo męczący i z poprawą skuteczności może być ciężko do powrotu w swoje strony. Jedynych wątpliwości przysparza mi linia Hyka - Calof - Sedlak i jeśli gospodarze zdołają skutecznie przeciwstawić się tym trzem panom to dwa punkty powinny zostać w Nowosybirsku.
Sibir Nowosybirsk - Traktor Czelabińsk | Sibir ML @1,70 Unibet
Na koniec mecz w Podolsku. Według mnie gospodarze są zbyt mocno faworyzowani przez bukmacherów, albo jest to jakaś podpucha. Podolsk gra skutecznie ustępując do tej pory tylko Avtomobilistowi, ale w ostatnich dwóch spotkaniach (chociaż w całości oglądałem tylko mecz z Soczi) nie pokazali nic szczególnego w obu przypadkach kończąc spotkanie zwycięsko w dogrywce i karnych. Spójrzmy na historię spotkań gości z Czerepowca: Avto, Magnitka, Omsk, CSKA, Jokerit, D. Moskwa i ostatnio Kazań. Sama czołówka, więc nie może dziwić brak sukcesów. Mimo to potrafili wygrać z Omskiem, doprowadzić do dogrywki z Avtomobilistem, wygrać z Dynamem, a w ostatnim spotkaniu z Barsami prawie doprowadzili do dogrywki. Widziałem ich poczynania w starciu z Kazaniem i muszę przyznać, że chłopaki z Czerepowca mi zaimponowali walką do końca, tempem rozgrywki i determinacją. Kursy pokroju 1,70 - 4,20 na dzisiejszy mecz bardzo mnie zdziwiły i nie zaryzykował bym wygranej Podolska po takim kursie w dzisiejszym meczu. Stawiam na punkty dla Severstali.
Vityaz Podolsk - Severstal Czerepowiec | Severstal ML @3,05 Unibet
Spotkanie Lokomotivu z Łotyszami odpuszczam. Nie mam pojęcia czy gospodarze odpalą u siebie i zagrają lepiej niż ostatnio z Amurem lub czy Lokomotiv po porażce z CSKA nie weźmie się w końcu w garść i pokona przeciętnych ostatnio Ryżan. Tutaj najbardziej rozsądnym wyjściem wydaje się iść w stronę overu jak wyżej proponuje kolega @roberto18.