Dziś druga seria 3 spotkań i tak myślę na dziś dwa spotkania.
Już o 13:30 spotkanie w Nowosybirsku i wielkie święto dla kibiców, którzy pewnie będą dziś mocno napompowani prowadzeniem w serii 2:0 i będzie gorąco w hali. Sam widziałem w tej parze niespodziankę jeśli chodzi o ostateczne rozstrzygnięcia, ale chyba Avto nie odda tego w czterech meczach. U kierowców chyba włączył sie już nie dzwonek, ale bije wielki dzwon więc dziś koniecznie win. Szturmowali bramke Sibiru w ostatnich dwóch meczach, ale jak na złość nic nie wpadało i Sibir wyciągnął oba spotkania na swoją korzyść. Wynik 3:0 w serii byłby dla Avto katastrofą więc dziś powinna być pełna mobilizacja i w końcu złamanie obrony Sibiru, który na pewno będzie znów czekał na swoją szansę i raczej okopie się w swojej tercji. Mam nadzieje, że w Avto nie braknie motywacji i dziś pogrywam ich win.
Avto RT @2.25
Avto -1,5 @3,4
Do tego spotkanie w Niżnym pomiędzy Torpedo a obrońcom tytułu. W pierwszej wersji miałem odpuścić trzecie spotkania wojskowych, ale skoro pojawiła się ta informacja od @mark1973, że faktycznie będzie granie w tym dziwnym systemie i w kolejnej rundzie SKA gra z CSKA. W takiej sytuacji w tych ekipach nie będzie żadnego odpuszczania, trzeba serię zakończyć w 4 meczach, skoro już w kolejnej rundzie ten najtrudniejszy przeciwnik na drodze. W przypadku SKA się wczoraj to sprawdziło i handi spokojnie pokryte więc liczę na to, że dziś będzie podobnie. SKA jest ten jeden dzień do przodu i ma juz 3:0 wiec dla CSKA to rownież informacja, że przeciwnik będzie kończył więc samemu trzeba dotrzymać kroku. CSKA oczywiście nie napędza sie tak jak SKA, tylko spokojne prowadzenie 2:0 i kontrola spotkania przez pierwsze dwa mecze serii. Dziś myślę, że będzie podobnie, ale na pewno w 1 bramkę prowadzenia nie będą sie bawić, powinni na spokojnie pokryć handi. W mojej ocenie Torpedo ma większy potencjał niż Podolsk, ale jeśli tylko CSKA wyjdzie z pełnym skupieniem to spokojnie ogrywa gospodarzy.
CSKA -1.5 @1,8
CSKA -2.5 @2,95
CSKA RT @1,4 i Avto x2 @1,33 Spartak 1x @1,42 AKO @2,64