>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Karta Skrill (moneybookers)

duo 303

duo

Użytkownik
Mam pytanie odnośnie karty Skrill. Wiadomo co i jak z ustawą hazardową, czynnikiem ryzyka jest wypłata na konto bankowe. Czy gdybym wyrobił sobie taką kartę i nią płacił to czy istnieje ryzyko, że US się doczepi? Czy płatność kartą Skrill dzieje się z pominięciem banku i kasa ściągana jest bezpośrednio z konta Skrill? Czy jeżeli wypłacałbym za pomocą tej karty z bankomatu to bank mógłby się doczepić?

simons 646

simons

Forum VIP
Jak kupisz sobie np.: jacht to na pewno się spytają skąd masz pieniądze ???? A tak to MOIM ZDANIEM o ile ktoś nie zgłosi tego, że masz nielegalne dochody to nie powinno być problemów.

sylwek2012 1,1K

sylwek2012

Użytkownik
Mam pytanie odnośnie karty Skrill. Wiadomo co i jak z ustawą hazardową, czynnikiem ryzyka jest wypłata na konto bankowe. Czy gdybym wyrobił sobie taką kartę i nią płacił to czy istnieje ryzyko, że US się doczepi? Czy płatność kartą Skrill dzieje się z pominięciem banku i kasa ściągana jest bezpośrednio z konta Skrill? Czy jeżeli wypłacałbym za pomocą tej karty z bankomatu to bank mógłby się doczepić?
Nikt sie do Ciebie nie doczepi chyba ze wygrałes milion dolarów to jak im sie zachce sprawdzą skąd to masz. O niższe sumy nie ma co się martwić ???? Karta jest powiązana jedynie z kontem moneybookers

wojta_sz 6

wojta_sz

Użytkownik
Nikt sie do Ciebie nie doczepi chyba ze wygrałes milion dolarów to jak im sie zachce sprawdzą skąd to masz. O niższe sumy nie ma co się martwić ???? Karta jest powiązana jedynie z kontem moneybookers
A jaka wedlug Ciebie jest maksymalna wygrana? ;)
Że jak wyplace to sie nie przyczepia.

simons 646

simons

Forum VIP
Ogólnie nie powinni się przyczepić, jeżeli kasę będziesz trzymał &quot;w skarpecie&quot; po wypłacie z bankomatu z konta MB. Problemy mogą zacząć się pojawiać jak zaczniesz kupować dobra luksusowe bądź na koncie bankowym znacznie wzrosną wpłaty (tutaj mówi się o 20-30 k miesięcznie).
Zaznaczam, że napisałem to na podstawie informacji własnych i materiałów znalezionych w internecie ... nie jestem specjalistą od spraw podatkowych i działań US więc nie daje żadnej gwarancji ????

wojta_sz 6

wojta_sz

Użytkownik
A co jeśli by do drzwi zapukał urząd skarbowy?
Zapłaciłbym jakiś podatek czy sprawa w sądzie?

simons 646

simons

Forum VIP
Niezadeklarowane dochody najczęściej identyfikowane są w związku z większymi transakcjami, jak kupno domu czy samochodu. Wtedy to urząd skarbowy dowiaduje się, że podatnik wydał więcej, niż oficjalnie zarobił. Wysokość przychodów nieznajdujących pokrycia w ujawnionych źródłach ustalana jest na podstawie poniesionych przez podatnika wydatków i wartości zgromadzonego przez niego mienia. Gdy okaże się, że podatnik nie ujawnił wszystkich przychodów, fiskus może go ukarać. Stawką jest podatek w wysokości 75 proc. niezadeklarowanych dochodów.
http://edgp.gazetaprawna.pl/index.php?act=mprasa&amp;amp;sub=article&amp;amp;id=84092
Ja bym stawiał ( ???? ) na taką opcję - jeżeli skarbówka dowie się, że &quot;dodatkowe&quot; nieopodatkowane przychody pochodzą z nielegalnego hazardu, no to pewnie jakaś sprawa zwiazana z ustawa hazardowa. W przypadku gdy wyjasnisz iz dochody byly legalne, ale np zanizyles je to 75% biora.
Tak bym to widział, na podstawie mojej wiedzy, a ekspertem w dziedzinie nie jestem (przypominam ???? )

Do góry Bottom