Jesli masz prace i dochód to wysyłasz to co chcą. Gorzej jak nie pracujesz i nie masz dochodów to zaczynają się schody i kombinowanie.I co tam można im przesłać?
Słyszałem o revolucie ale Skrill to nie bank tylko portfel.. jeśli to samo czeka Skrill to on staje się bezużyteczny i zostają tylko kryptowaluty. Dramatoni juz od dawien dawna to sla, glownie za depozyty blikiem itp
To akurat najmniejszy problem, wiekszym beda nowe regulacje, ktore wchodza z nowym rokiem, gdzie w sumie korzystanie z kart, portfeli, fintechow itp bedzie mijalo sie z celem
Chcieli UE to maja, pelna inwigilacja.
Mi się wydaje że z Portfelami im tak łatwo nie pójdzie mimo to że mają karty fizyczne przecież Skrill ma siedzibę poza UEtyczy sie to bankow, fintechow, portfeli zapewne tez bo maja karty fizyczne, krypto tez nie bedzie alternatywa, pelna iniwigilacja
Ale właśnie Revolut te restrykcje obejmie bo to bank a Skrill to trochę co innego. Ja już próbowałem dopytać i Skrill jeszcze ma być bezpieczny z tym że nacisk na "jeszcze"nie ma to raczej zadnego znaczenia, Revolut tez ma siedzibe w Londynie jak i inne fintechy
Dodatkowo revolut oglasza polski oddzial bankowy
Nie wiem dokladnie na jakiej zasadzie bedzie z portfelami, ciezko cos konkretnego znalezc
A daj im jakas swoja stara umowe tylko w paincie date przerob na aktualna i fajrant.
Oni tego nie weryfikują? Mogę jedynie pejslipa im dać z pracy w UK innych rzeczy nie mam tuA daj im jakas swoja stara umowe tylko w paincie date przerob na aktualna i fajrant.
Zadnej mocy zeby w jakis organach panstwowych tego weryfikowac nie maja. Musza wierzyc w to co im przedstawiasz. Jak to cos co im wyslesz bedzie wygladac wiarygodnie to ci to klepna i drazyc nie beda.Oni tego nie weryfikują? Mogę jedynie pejslipa im dać z pracy w UK innych rzeczy nie mam tu![]()
No to chyba koniec Skrilla i gry u buków w takim razieOd 2026 zarówno Skrill jak i Neteller podlegają już pod CRS, więc 1 stycznia 2027 urzędy skarbowe dostaną raport o każdym koncie i przepływach na nich za rok 2026.
Zresztą właśnie dzisiaj Skrill/Neteller zaktualizowały swoje aplikację i można już z ich poziomu zobaczyć roczne raporty przepływów pieniężnych na koncie, widać że przygotowują się już do CRS.