M
2
Tak automatycznie dostaniesz nową jeszcze w trakcie waznosci starej. Będzie to taka sama karta z takim samym numerem jedynie CVV2 i data ważnosci będzie inna. Nie musisz nic wpłacać sami sciągna 10 euro nawet jezeli nie będziesz miał nic na koncie. Z automatu karte wysyłająCzy jeśli moja karta Skrill jest ważna do 04/2015 i jeśli nie będę miał na koncie żadnych środków to wyślą nową kartę automatycznie czy muszę wpłacić to 10 euro (40zł)?
Ok, dzięki.Tak automatycznie dostaniesz nową jeszcze w trakcie waznosci starej. Będzie to taka sama karta z takim samym numerem jedynie CVV2 i data ważnosci będzie inna. Nie musisz nic wpłacać sami sciągna 10 euro nawet jezeli nie będziesz miał nic na koncie. Z automatu karte wysyłają
Nie karta nie jest obowiązkowa, roczna opłata za korzystanie z karty wynosi 10 euro, wypłaty z bankomatów oraz inne ewentualne opłaty dodatkowe masz wyraźnie podane na ich stronie.Witam,
Nie wiem czy dobry temat wybieram, ale chcę założyć konto Skrill i nurtuje mnie kilka spraw, m.in. karta.... Byłbym wdzięczny gdyby ktoś z forumowiczów odpowiedział ???? :
1. Jeśli dobrze rozumiem to karta do konta Skrill nie jest obowiązkowa i można ją sobie aktywować (zaakceptować) z poziomu konta i wtedy z automatu płacę rocznie te ok 40 zł?
Tak, wszystkie środki które masz dostępne na Skrill'u przez Internet są również dostępne do wypłaty kartą.2. Czy na karcie są do dyspozycji wszystkie te same środki co na koncie Skrill, czy tylko tyle ile sobie sobie wpłacę na poczet ów karty z swojego konta?
Przeważnie do 3-4 tygodni, ja na swoją czekałem około 20 dni.3. Ile mniej-więcej czeka się na kartę i czy można z niej zrezygnować w przyszłości (tym samym pozbyć się rocznej opłaty)?
Teoretycznie tak, w praktyce z dowolnego konta bankowego (ale tylko przez np. przelewy24). Ponadto możliwe są zasilenia konta Skrill przez m.in. paysafecard.4. Czy konto Skrill mogę zasilić tylko ze SWOJEGO konta bankowego?
Z tym Ci nie pomogę, bo sam nie wiem.5. I jeszcze jedno pytanie co do konta na Skrill. Piszą że jest darmowe jeśli loguje się/robię transakcje przynajmniej raz na 12 miesięcy, jeśli nie to 1euro na miesiąc. Rozumiem że ta opłata zostaje naliczona dopiero po roku bez logowania/transakcji za każdy kolejny miesiąc bierności, natomiast jeśli logowanie nastąpi to mam znów 12 kolejnych miesięcy bezpłatnie? I czy na ów transakcje zaliczają się płatności ich kartą czy tylko wysyłanie pieniędzy z ich konta?
Jest darmowe ale po okresie nieaktywnosci konta ( jeżeli nie zalogujesz się na nie w ciągu 12 miesięcy ani razu) zaczną pobierać opłatę 1 euro na miesiąc, oczywiście ta opłata obowiązuje tylko wtedy jeżeli masz coś na koncie.5. I jeszcze jedno pytanie co do konta na Skrill. Piszą że jest darmowe jeśli loguje się/robię transakcje przynajmniej raz na 12 miesięcy, jeśli nie to 1euro na miesiąc. Rozumiem że ta opłata zostaje naliczona dopiero po roku bez logowania/transakcji za każdy kolejny miesiąc bierności, natomiast jeśli logowanie nastąpi to mam znów 12 kolejnych miesięcy bezpłatnie? I czy na ów transakcje zaliczają się płatności ich kartą czy tylko wysyłanie pieniędzy z ich konta?
Tak takie sytuacje się zdarzały nie raz. Pytanie tylko czy pobrało kasę z konta i jej nie wydało w bankomacie ? Jeżeli nie pobrało kasy z konta i wydało taki komunikat to trzeba spróbować w innym bankomacie bo to najprawdopodobniej wina banku do którego należy bankomat(problemy techniczne), jeżeli natomiast pobrało kasę z konta a nie otrzymałeś jej w bankomacie to już musisz napisać do skrilla bo to wina albo skrilla albo mastercard.Mieliście kiedyś taką sytuacje, że podczas próby wypłaty z bankomatu za pomocą karty skrill, wyświetlił się wam komunikat BANK ODMÓWIŁ WYPŁATY PIENIĘDZY, PROSZĘ SIĘ SKĄTAKTOWĄC W CELU WYJAŚNIENIA SPRAWY, czy coś w tym stylu, mogłem przekręcic troszkę.
Wchodzisz na swoje konto w ustawienia, tam przy karcie pisze kiedy jest planowany termin dostarczenia. Zazwyczaj w tym terminie dochodzą.Przy zamówieniu karty było info że dostarczą ją w ciągu 7-10 dni z tym że później jeszcze trzeba czekać na PIN. Ile to wszystko trwa, ok. 2 tygodni czy dłużej?
Zamawiałem niedawno kartę Skrill, wniosek składałem 23 marca, 27 marca dostałem maila że karta jest w drodze. 1 kwietnia karta dotarła, 2 dni później list z PINem.Przy zamówieniu karty było info że dostarczą ją w ciągu 7-10 dni z tym że później jeszcze trzeba czekać na PIN. Ile to wszystko trwa, ok. 2 tygodni czy dłużej?
Karta nie posiada PayPass, zakupy są bezpłatne ale możesz użyć karty podczas zakupów max 5 razy na 24 godziny. Jednorazowa wypłata z bankomatu 1.8 euro opłaty.Mam już aktywną kartę tylko mam jeszcze dwa pytania. Czy płatności za np. zakupy są wszędzie bezpłatne i drugie pytanie chociaż raczej znam odpowiedź ale wolę się upewnić, ta karta nie posiada PayPass, tak?