>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Kara śmierci - za czy przeciw ?

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Te same osoby, które z jednej strony krzyczą jak bardzo przeciwne są karze śmierci, bo jest niehumanitarna, z drugiej strony popierają aborcję czy eutanazję. Paradoks czasów.
Przewertowałem cały temat i brakowało mi takiej opinii, którą sam wyznaje. Skoro są przeciwni karze śmierci, to powinni być przeciwko aborcji i eutanazji ale to właśnie takie chore poglądy, które są nazywane &quot;tolerancją&quot;.

Jak dla mnie kara śmierci musi być przywrócona. Niektórzy piszą, że to nie humanitarne ale mnie to śmieszy. Skoro ktoś kogoś zabija, to powinien ponieść tego konsekwencje. A siedzenie kilkadziesiąt lat w ciepłym pomieszczeniu, oglądanie tv oraz jedzenie za free, to dla mnie kpina, a nie kara. Tak samo dla pedofilów oraz gwałcicieli również powinna być kara śmierci. Niektórzy piszą, że skoro ktoś kogoś zabija, to ta śmierć nie jest mu obca i jak jego skażą na karę śmierci, to aż tak tego nie odczuje. Może on nie, ale akurat z jego zdaniem nie powinniśmy się liczyć. Społeczeństwu będzie lżej, bo zawsze te kilka tysięcy miesięcznie będzie więcej na inne ważne rzeczy. Wyobraźmy sobie, że tak mamy kilka tysięcy takich osób, to w skali roku zbierze się spora kwota.

Do góry Bottom