>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Jurek zagra z Manchesterem United ?

Status
Zamknięty.
impulsive 0

impulsive

Użytkownik
Bramkarz Liverpoolu Jerzy Dudek liczy na grę w sobotnim spotkaniu piłkarskiego Pucharu Anglii z Manchesterem United. &quot;Zrobiłem wszystko, by przekonać trenera do siebie. Czy mi się udało? Zobaczymy w sobotę&quot; - powiedział reprezentant Polski.

Dudek od początku sezonu był rezerwowym bramkarzem &quot;The Reds&quot;. Zdarzało się także, że mecze swojej drużyny oglądał z trybun. Szansę na zaprezentowanie swoich umiejętności dostał dopiero, gdy podstawowy bramkarz Liverpoolu Jose Reina został ukarany czerwoną kartką.

Polak wystąpił w trzech spotkaniach ligowych. Z Dudkiem w bramce Liverpool przegrał z Charlton Athletic 0:2 oraz wygrał z Wigan i Arsenalem Londyn po 1:0.

W sobotnim spotkaniu Pucharu Anglii z Manchesterem United szkoleniowiec Liverpoolu Rafael Benitez będzie już mógł skorzystać z Reiny, który odbył już karę za czerwoną kartkę.

&quot;Zawsze gram najlepiej jak potrafię i tak było też w tych trzech meczach. Zrobiłem wszystko, by przekonać trenera do siebie. Czy mi sie udało? Nie wiem. Zobaczymy w sobotę&quot; - powiedaiał cytowany przez angielską prasę Jerzy Dudek.

&quot;Uważam, że ze swojego zadania wywiązałem się dobrze, ale decyzja kto zagra z Manchesterem United nie zależy ode mnie. Wszystko w rękach menedżera. Niezależnie od tego jaka będzie - na pewno ją zaakceptuję. Jestem przecież profesjonalistą i gram dla Liverpoolu, a nie dla siebie. Choć każdy piłkarz chce grać i ciężko jest pogodzić się z myślą o siedzeniu na ławce rezerwowych. Dlatego będzie wspaniale, jeśli to ja znów stanę między słupkami. Jeśli natomiast zagra Pepe Reina, to będę ciężko pracował na treningach, aby przy następnej okazji być gotowym do gry&quot; - dodał.

Jego zdaniem, w klubie wszyscy mają świadomość, że Puchar Anglii to jedna z szans na ważne trofeum w tym sezonie. &quot;Nie sądzę, by którejkolwiek z drużyn udało się dogonić Chelsea w Premier League. Tytuł mistrzowski jest już raczej zarezerwowany dla londyńczyków. Ale drugie miejsce w lidze i Puchar Anglii to wciąż realne cele. Dlatego sobotni mecz jest dla nas bardzo ważny&quot; - podkreślił Polak.

Dudek przyznał, że wtorkowe zwycięstwo w meczu ligowym z Arsenalem dodało wiary zawodnikom &quot;The Reds&quot;. &quot;Arsenal zawsze jest groźnym i wymagającym rywalem. Dodatkowo mieliśmy kłopoty ze skutecznością i zmarnowaliśmy wiele okazji do zdobycia gola. W końcu jednak dopięliśmy swego i wygraliśmy. Zwycięstwo nad Arsenalem zawsze dodaje wiary we własne siły&quot; - dodał.

Dudek znalazł się w 30-osobowej kadrze reprezentacji Polski na towarzyskie spotkanie z klubową drużyną niemiecką FC Kaiserslautern (28 lutego) i USA (1 marca).

Źródło:sports.pl

benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Moim zdaniem Jurek zasluzyl by zagrac w meczu z Czerwonymi Diablami, poniewaz w dwoch ostatnich meczach bronil bezblednie, stad pewnie dwa czyste konta. Choc czesto mial pecha grajac z ManU powinien zagrac ;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom