Nudzi mi się, jeszcze trochę do wyjścia na Sylwestra, więc popatrzyłem na kursy na Wild Card Round za tydzień. Zacznę od pierwszych dwóch spotkań, później napiszę też coś o pozostałych dwoch spotkaniach.
Kursy na Benglas@Texans i linia na handicap szaleje. Jak zobaczyłem ją rano to była -4.5 dla zespołu z Houston, później spadła do -4 i przed chwilą znowu wzrosła do wcześniejszego stanu. Jako kibic Texans mam wielkie obawy przed tym spotkaniem. Ich gra mnie tak denerwuje w ostatnich tygodniach, a szczególnie wczoraj. Tyle błędów w defensywie to ja nie widziałem jeszcze w tym sezonie. Może i mieli gorsze spotkania, takie jak z Patriots, ale wczoraj to było apogeum. Kickoff Return Touchown, który chyba był najłatwiejszym takim zagraniem jakie widziałem. No i to przyłożenie po 3rd&23. Jedynie Arian Foster i Andre Johnsona ciągnęła tą grę do przodu, bo zdecydowanie Matt Schaub nie jest rozgrywającym, który będzie wykorzystywał w pełni atuty ofensywne. Nie mniej Kubiaka czeka ciężki tydzień, bo musi coś zrobić z tym zespołem, który już od meczu z Jaguars gra źle. Ich przeciwnicy, czyli Bengals z rudzielcem jako rozgrywającym. Podoba mi się ich gra, Grają równo na wysokim poziomie, wygrywając to co mieli wygrać. Będzie to kolejny występ rok po roku w playoffach. W zeszłym sezonie co ciekawe również mieliśmy takie samo spotkanie, które zakończyło się zwycięstwem Houston Texans 31-10. Czy w tym roku powtórzą taki wynik? Mam nadzieję, ale mam wielkie obawy.
Kolejne spotkanie to powtórka z ostatniego tygodnia tegorocznych rozgrywek czyli Vikings@Packers. Czy powtórzą wynik? Szczerze wątpię, choć myślę, że będzie close game. Może i nawet dogrywka, albo wygrana dzięki FG. Na pewno warto jest zainwestować w handicap dodatni na Vikings. Z jednej strony Rodgers i świetne spotkanie Jennigsa, co i tak nie dało im zwycięstwa. Niesamowite spotkanie Petersona, który nie tylko zdobywał przyłożenia dołem, ale i dorzucił przyłożenie po podaniu górą. No i nie można zapomnieć o Ponderze, który mimo wszystko, że jest przeciętnym rozgrywającym, to wczoraj rzucił kilka niesamowitych kilkunastojardowych podań.