Dyscyplina : Piłka nożna / Korea
Spotkanie : Pohang Steelers - FC Seoul
Typ : Pohang Steelers
Kurs : 2.10
Bukmacher : eXpekt
Analiza: Kolega @maer już ten typ nadmienił ale też go miałem w planach tu podać, lecz troszke za późno przed komputerem zasiadłem. Kolega sie wiele rozpisał ale wszystko co tam nadmienił to odzwierciedla nam tabela (same statystyki). Chciałbym coś tu dodać od siebie. Minowicie jak ktos śledzi tu na forum moje treści to wiadomo że ja nie sugeruje się h2h, czyli bezpośrednimi starciami drużyny x i y na przestrzeni czasu, lecz w tym przypadku może dać nam to coś do myślenia. Mam tu na myśli fakt, że w meczach tych gospodarz meczu bez względu na to kto wg. nas jest faworytem to spotkanie wygrywał :
Taka ciekawostka : na 31 meczy obu tych ekip między sobą, to drużyna FC Seoul wygrała ich 16, tak więc zdecydowaną większość bo 7 zakończyło się remisem.
Z racji tego że mój typ na to spotkanie kieruje się w stronę Pohang to może nieco o tej drużynie. Mają teraz serie 5 wygranych spotkań pod rząd a do końca rozgrywek dwa mecze w tym ten ostatni z obecnym liderem Ulsan. Drużyna gości FC Seoul w sześciu ostatnich spotkaniach nie wygrała żadnego spotkania, a wywalczyła tylko 4 pkt do tabeli ligowej wywalczając remisy. W
K-League najlepszym strzelcem jest gracz FC Seoul Dejan Damjanović z Czarnogóry. Absencja jedna dość kluczowa jest wśród gospodarzy, gdzie nie zagra Tae-Su Kim 17/0, a wątpliwym swojego występu w drużynie gości jest pomocnik Molina 34/9.
W Azji jest coś na zasadzie Ligi Mistrzów jak w Europie i do Azjatyckiej Ligi Mistrzów wchodzą po cztery kluby według regionalnego podziału. W AFC 2013 Guangzhou Evergrande wygrał w dwumeczu
3 - 3 z FC Seoul dzięki golom wyjazdowym. Są oni obecnie na 4 miejscu i są pewni swojego awansu do AFC bo 5 miejsce traci do nich 11 pkt. Mogą mieć jedynie ambicje by walczyć o 3 miejsce w tabeli, ale Pohang ma szanse na fotel lidera i na pewno mają o co grać !
siadło ! Pozdrawiam / emoboy !