Do jakiej kwoty ten laptop?
Nie chce mi się po kolei cytować wypowiedzi, ale kilka faktów:
- Dell, Asus i Lenovo aktualnie produkują najlepsze laptopy jakość/cena.
- i3 w zupełności wystarczy do normalnego użytkowania.
- 8GB RAMu? Na co? Jeśli do nowych gier - minimum, jeśli do normalnego użytkowania - 4-6GB starczy w zupełności, chociaż różnice w cenach są minimalne, więc praktycznie zawsze warto brać te 8GB.
- Dysk SSD mocno przyspiesza, ale i cena wtedy idzie w górę.
- Ktoś tam polecam Acera - parodia. Najbardziej awaryjna firma na rynku, poleca je się osobom, które mają szczęście do sprzętu ????
- Jeżeli chodzi o 8 to mam z nią styczność na co dzień i to naprawdę kwestia gustu. Jednym kafelki się podobają, innym nie. Ja zdecydowanie należę do tych drugich. Wolę 7x64 + Rainmeter i wygląda jeszcze fajniejszy niż w 8:
bankfotek.pl/image/1394786.jpeg
- jeżeli chcesz zaoszczędzić i być oryginalny to Ubuntu + OpenOffice.
- jeżeli chcesz zaoszczędzić i być nie do końca oryginalny ???? to ściągnięcie Win7 z aktywatorem i instalacja go na nowym laptopie to pół godzinki roboty.
- jeżeli brałbyś bez systemu to do 2k masz coś takiego:
x-kom.pl/p/119218-notebook-laptop-15,6-lenovo-ibm-z580a-i3-3110m-6gb-500-dvd-rw-gt635m.html
x-kom.pl/p/119824-notebook-laptop-15,6-msi-cx61-0ne-i3-3110m-8gb-500-dvd-rw-gt635.html
Sam użytkuje Lenovo od jakiś 3 lat. Wcześniej był y550 (teraz używa go moja dziewczyna i nadal chodzi bez zarzutu), a teraz jest właśnie Z580A tylko, że z i5 i 8GB RAMu
Nawet najnowsze gry chodzą bez zarzutu, także naprawdę polecam z czystym sercem.
Ogólnie siedzę w tych tematach już długi czas i uwierz, że naprawdę wiem co mówię.